Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Nooo,ja powiedziałem,opieraj?c sie na do?wiadczeniach własnych !OK W skrócie mechanizm jest mniej więcej taki: Uczestnicz?c w ruchu drogowym,a będ?c nie do końca fair(alkochol,brak ubezpieczenia,prawka itd...),nawet nie zdaj?c sobie z tego sprawy,w zakamarkach pod?wiadomo?ci koduje sie hasło:jestem bee,jestem nie w porzadku).Jad?c starasz sie nie wychylać,żeby nie kusić losu(policji) szanujesz przepisy jak mało kto.I wszystko jest ok,do czasu nagłego i niespodziewanego zakłócenia tej harmoni,np.Pan w niebieskim mundurku z lizakiem.I uwaga,masz ułamki sekund na podjęcie decyzji,niestety często pod?wiadomo?ć(hasło jestem bee) bierze góre,i decyzja o ucieczce zostaje podjęta bez namysłu... http://64.233.183.104/search?q=cache:hwcR-...l=pl&lr=lang_pl Dopiero póżniej przychodzi refleksja,dlaczego uciekałem?.Przecież wystarczyło stan?ć,pogadać,jako? się dogadamy... Sorry za mędrkowanie,ale nie ma to jak własne do?wiadczenia(((,no i troche lektury o zachowaniu człowieka w sytuacjach ekstremalnych. P.S Nie staram sie nikomu moralizować,ale przynajmniej u?wiadomić jakie zagrożenie niesie jazda bez głupiego ?wistka. A w ogóle to odezwałem sie nie ze względu na Twój post,tylko na posty innych którzy jakby nizauważyli tego jednego drobnego faktu,a nawet starali się go w jaki? sposób usprawiedliwiać. Brodaty Miku,Hondo Helix i suko Sabo---Nie idżcie t? drog?!!! Howg.
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 !OK !sciana !sciana nie nie nie proszę Cię ale ty się teraz chwalisz czy się żalisz? Nie piszmy już na ten temat proszę Cię bo "z igły robi? się widły" Niech Mike wraca do zdrowia niech naprawia szybko swoj? "Helę" A każdy z nas niech się zajmie swoimi sprawami i "grzeszkami" Pozdrawiam
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Czorny,zakochałes sie? !OK Kolego nie wiem o co Ci chodzi?
Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Spoko to taki żarcik,"łazisz za mn?" na forum,wstawiasz fajne emotikony !OK ,ale w sumie do dyskusji(nie kłótni) nie wniosłes żadnego uzasadnienia.Z t?d mój żarcik
Artemis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem ludzi którzy od dłuższego czasu jeżdż? bez prawka..Ok, podczas kursu pocieszałem się się moj? nowo zakupion? maszynk? i jeĽdziłem na wieczorne przejażdżki po okolicy. Moze mam za duż? wyobraĽnię albo jestem za bardzo ułożony ale bez prawka nie odważyłbym się jeĽdzić na dłuższ? metę. Dlatego róbmy kat. A póki jeszcze jest łatwa do zdania... P.S Sytuacja naszego forumowego kolegi tylko potwierdza fakt, że jeste?my najsłabszym ogniwem na drodze i że zawsze będzie nas bardziej bolało !OK
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Spoko to taki żarcik,"łazisz za mn?" na forum,wstawiasz fajne emotikony !OK ,ale w sumie do dyskusji(nie kłótni) nie wniosłe? żadnego uzasadnienia.Z t?d mój żarcik Kolego forum jest dla każdego i wcale nie chodzę za tob? (chyba Cię zasmuciłem t? wiadomo?ci?) ale komentuję twoje (przynajmniej dla mnie) bzdurne komentarze. Ty za to wniosłe? do naszej dyskusji (nie kłótni) bardzo wiele!!!! że za nie długo za nie przechodzenie na pasach lub nie wyznaczonych miejscach do tego ---co też jest nie zgodne z prawem, policja powinna strzelać do takich. Proszę Cie wyluzuj troszkę -- Mike zapłacił 300zł mandatu (bo innej kary nie mógł dostać) Ja już nie rozpisuję się więcej na ten temat a ty może napisz jaki? pamiętnik o sobie i o twoich SUPER wyczynach może nawet kiedy o nich jaki? film nakręca czego naprawdę Ci życzę debe?ciaku ;-) Pozdrawiam
Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ok Czorny.Przekonałe? mnie: Mike co oni się tak czepiaj? twojego prawka nie masz go i już To tylko twoja sprawa krzywdy tym nikomu nie robisz!!!!! A mandaty sam sobie płacisz i nikt Ci na nie nie daje!!!! Wiec niech lepiej patrz? na siebie czy tak w 100% s? tacy "czy?ci" hahaha-hehehe ;-) Wracaj lepiej do zdrowia i naprawiaj szybko ten zaj....ty motor bo mam ochotę się na nim przejechać. Więc b?dĽ twardy i szybko się pozbieraj ---jak by? potrzebował jakiej? pomocy to wal jak w dym. Proponuje założenie osobnego w?tku"O wyższo?ci jazdy bez prawka,nad jazdy z prawkiem". Miło by było gdyby? to Ty Czorny poprosił o założenie tego w?tku,no bo jazda bez prawka jest Cool i trendy. Tylko tak na marginesie,czy nie lepiej na forum dla małolatów,typu skutery .net..... Dobranoc,zabrakło mi na dzi? siły argumentu !OK
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ok Czorny.Przekonałe? mnie:Mike co oni się tak czepiaj? twojego prawka nie masz go i już To tylko twoja sprawa krzywdy tym nikomu nie robisz!!!!! A mandaty sam sobie płacisz i nikt Ci na nie nie daje!!!! Wiec niech lepiej patrz? na siebie czy tak w 100% s? tacy "czy?ci" hahaha-hehehe ;-) Wracaj lepiej do zdrowia i naprawiaj szybko ten zaj....ty motor bo mam ochotę się na nim przejechać. Więc b?dĽ twardy i szybko się pozbieraj ---jak by? potrzebował jakiej? pomocy to wal jak w dym. Proponuje założenie osobnego w?tku"O wyższo?ci jazdy bez prawka,nad jazdy z prawkiem". Miło by było gdyby? to Ty Czorny poprosił o założenie tego w?tku,no bo jazda bez prawka jest Cool i trendy. Tylko tak na marginesie,czy nie lepiej na forum dla małolatów,typu skutery .net..... Dobranoc,zabrakło mi na dzi? siły argumentu !OK A gdzie ja tam napisałem o wyższo?ci jazdy --bez prawka--- nad jazdy ---z prawkiem?
Gość Maciek_GSI Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Brak prawka to nie jest dobry pomysł. Ale czy jakby? miał prawko unikn?ł by? zderzenia!? Dobrze, że kole? chciał się dogadać. Z drugiej strony to było w jego interesie! !OK Twój ubezpieczyciel nie wypłacił by nawet złotówki. Sprawa cywilna, papierki....czas,czas.
gumis Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Mike czy mógłby? się jako? ustosunkować/opisać/odpowiedzieć na to, o co pytał kolega Dancyf??
dr.big Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (...)Dobrze, że kole? chciał się dogadać. Z drugiej strony to było w jego interesie! Twój ubezpieczyciel nie wypłacił by nawet złotówki. Sprawa cywilna, papierki....czas,czas.(...) Jego interesie??? Przeciez to on zostal poszkodowany ? Gdyby w stluczce bral udzial samochod zarejestrowany poza granicami kraju, wezwanie Policji staloby sie nieodzowne (takie przepisy). Dodatkowo, wierz mi, straty zostalyby pokryte z jakiejs tam fundacji w przeciagu kilku dni, a dopiero pozniej firma ubezpieczeniowa "wsiadlaby" na sprawce drogowego zajscia... W takich przypadkach nie ma "przymykania" oka przez Policje tylko rzetelnie wypelniony protokol z miejsca kolizji, lacznie ze wszystkimi danymi uczestnikow zajscia i przyznaniem winy (jesli to mozliwe) z wypisaniem mandatu karnego. Nie mialem nigdy zdazenia drogowego z uczestnictwem kogos nie posiadajacego PJ, ale raz trafila mi sie dziewczyna, ktora prawko odebrala 2 dni wczesniej i nawet nie bylo ono podpisane . Pomimo tego, ze na poczatku przepraszala za swoje zachowanie na drodze, to po telefonicznych namowach rodziny (czas oczekiwania na drogowke ok. 2 godz) starala sie wyprzec swojej winy wymuszenia pierszenstwa. Zostala jednak przez policjantow bardzo szybko i "obscesowo" przywolana do rzeczywistosci i porzadku. Policjantow te zachowanie tylko rozbawilo. Dodatkowo na koniec mogla sie poszczycic kilkusetzlotowym mandatem i swiezo zdobytymi punktami . Mnie w sumie nie interesuje czy pojazd jest ubezpieczony czy nie i czy kierujacy posiada odpowiednie uprawnienia. Po co mam sie stresowac? Od tego sa odpowiednie sluzby .
Pavulon Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 1. zdrowia 2. PJ !! natychmiast !! 3. naprawa w miedzy czasie tyle w temacie
BRODATY MIKE Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 @@@@@@@@@@@@@@@ Glowe mialem odwrucona w lewa str o jakies 30 stopni, predkosc okolo 40 km/h, tak naprawde to bylem zaskoczony calym zajsciem, hamowalem 2 hamulcami, bylo sucho... Pisk opon, gleba na lewa str... Szlif no to moze za pocno powiedziane to raczej byl pizd o ziemie z duzym hukiem i ze spora masa - ja 100kg + Helka... ... potem tylko szok.... z takiej glupoty tyle szkod i jeszcze brak p.j ( facet w Skodzie mi9al moze 15 cm ryske na zderzaku ) !sciana moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina... !sciana !sciana !sciana !sciana !sciana !sciana !sciana !sciana !sciana !sciana
Gość adasko_maly Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witaj Szanowny kolego oczywi?cie współczuję i życzę szybkiego poskładania Siebie i Helki. Jednak jeżdżenie bez uprawnień zasługuje na słowa krytyki. Wiem że nie ma nigdy czasu ale warto zrobić dokument i zgodnie z obowi?zuj?cym prawem poruszać sie po drodze . Z drugiej jednak strony potrafiłe? się przyznać i może wyci?gniesz z tego wnioski. Ja znam osobę z Poznania, która mimo iż spowodowała poważny wypadek (potr?ciła pieszego) za który zostały zabrane jej prawo jazdy na 2 lata i prawomocny wyrok 3 miesi?ce w zawieszeniu na 2 lata, pojawiła sie na rozpoczęciu sezonu swoim skuterem ze swoim dzieckiem jako pasażerem. TO JEST DOPIERO BRAK ODPOWIEDZIALNO|CI!!! i BRAK JAKIEGOKOLWIEK POCZUCIA WINY!!! Pozdrawiam
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Z drugiej jednak strony potrafiłe? się przyznać i może wyci?gniesz z tego wnioski. Ja znam osobę z Poznania, która mimo iż spowodowała poważny wypadek (potr?ciła pieszego) za który zostały zabrane jej prawo jazdy na 2 lata i prawomocny wyrok 3 miesi?ce w zawieszeniu na 2 lata, pojawiła sie na rozpoczęciu sezonu swoim skuterem ze swoim dzieckiem jako pasażerem. TO JEST DOPIERO BRAK ODPOWIEDZIALNO|CI!!! i BRAK JAKIEGOKOLWIEK POCZUCIA WINY!!! A to nie był przypadkiem dowcip z okazji 1 kwietnia ?
Gość O'HARA Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ponoć TO odwołali.... . Ale o tym czy sprawa była jednak na wokandzie można przecież sprawdzić w s?dzie. Mike. Gdyby nie to, że byłe? bez papierów to sprawa może być jak zwykle dyskusyjna. Pewnie dopiero przed s?dem można byłoby dochodzić kto był winny. Pozdrawiam
Gość Dancyf Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dzięki Mike ale...(przepraszam że naciskam) jednak gdyby? napisał co? więcej to może była by z tego jaka? nauka. Pożytek jaki?. Pewnie większy niż cała ta bezcelowa dyskusja na temat: czy kierowca motocykla powinien mieć prawo jazdy na motocykl...absurd. Jest szansa na to żeby? opisał to szerzej, zgodnie z punktami z mojego zapytania (1-6)? Czy pozostali Użytkownicy nie uważaj?, ze porz?dne opisy wypadku lub niebezpiecznego zdarzenia które pewnie przeżył każdy z nas mog? pomóc innym (jak do tego doszło, co można by ewentualnie zrobić)? Słowa wypowiedziane na FORUM pozostaj?. Zawsze można do nich wrócić, przeczytać, zastanowić się. Wypadek to kwestia techniki i do?wiadczenia (lub ich braku), sprzętu, danej sytuacji, warunków pogodowych. PóĽniej jest cała sfera konsekwencji takich jak uszczerbek na zdrowiu, uszkodzenie motocykla, koszty, psycha.... Pewnie wiecie o czym mówię. Na t? krótk? i bolesna chwilę składa się wiele elementów. My?lę że wła?nie o tym warto pisać bo TO JEST WAŻNE. Gdyby?my mieli na FORUM taki stały w?tek można by pewnie z tego po roku-dwóch zrobić niezł? statystykę (kiedy, kto, w jakich okoliczno?ciach, z kim, na czym...). Była by nauka i przestroga zebrane w jednym miejscu a na wie?ć o wypadku ludziska pytali by co i jak a nie na podstawie jakich dokumentów... Wielu z nas czytało Motocyklistę doskonałego i Strategie uliczne...zróbmy co? takiego u nas na forum. Można też posun?ć się dalej – szkółka (może niedzielna dla skuterzystów. Co Wy na to?
Geni Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Mike jest zajęty rekonwalescencj?, więc ja ci kolego przynajmniej czę?ciowo odpowiem. pyt. 1 Jaki odstęp - za mały. pyt.2 Mike wyglebił, bo zbyt gwałtownie hamował, a gwałtownie hamował, bo zaskoczyło go zdarzenie na jezdni. Gdyby nie był zaskoczony to by się spokojnie zatrzymał i zapalił fajka. pyt.3 Wszystko, co wymieniłe?. pyt.4 To już Mike czę?ciowo opisał. pyt.5 Oczywista oczywisto?ć !V ? To chyba jasne, że im lepiej jeste? ubrany, to tym lepiej dla twojego dupska w razie gleby? pyt.6 No nie wiem, czy Mike zdradzi tu swoje najgłębiej skrywane tajemnice, pewnie wyjdzie na to, że jeĽdzi w skórzanej kurtce, bo ma ukryte fascynacje fetyszyzmem !V !V .
BRODATY MIKE Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Wszystko tak jak napisał Geni + ramoneska i spodnie na moto z protektorami...
jagroski Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Mike, te główki trykaj?ce w ?cianę rozbroiły mnie, więc oszczędzę Ci opierdółki, brak prawka to w końcu tubylcza trdycja !OK , więc się nie dziwię, że nie masz, ale jednak zrób je bo czasem sie przydaje . Na przykład jak będziesz jechał nawalony wyro?niętym skuterkiem to będ? mieli Ci co zabrać, a tak zonk i dupa , zabior? tylko kilka setek .
Gość madzia Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zamknij się juz d..na kobieto !!! Pawko !!! Jeste? burak ....i jesli to co napisałe? ?wiadczy o poziomie intelektualnym Elity to GRATULUJE!!!!! Adasko ...je?li cos piszesz to wpierw sprawdz u Ľródła a potem rozsiewaj ploty !piwko Wszystko co napisałe? to nieprawda
MISIEK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 MIKE: przykra sprawa z tym wypadkiem, życze szybkiego powrotu do zdrowia i przede wszystkim do równowagi psychicznej, jeszcze życzę szybkiego i bezproblemowego poskładania skutera. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na zlotach !piwko !YES
Gość Atryda Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Nie mieli?my okazji się poznać ale współczuję. Wracaj do zdrowia i powodzenia na egzaminie.
Rekomendowane odpowiedzi