Gość Gonzo2 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Gdyby na miejscu kolizji byłaby obecna policja , to termin egzaminu przedłużyłby się o jaki? rok, może dwa ...
eMKa Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Pierwszy zwróciłem uwagę na sprawę mało przyjemn?, ale nie pierwszoplanow? w tym temacie, dlatego uznaję, że całe to zamieszanie w pewnym sensie jest "przeze mnie". MIKE - nie chciałem Ci robić przykro?ci i żałuję, że niektórzy (na szczę?cie zdecydowana mniejszo?ć) tego nie zrozumieli. Pro?ba: zapanujcie koleżanki i koledzy nad emocjami, nie obrażajcie MIKE'a ani siebie nawzajem. Zwrócić uwagę i skrytykować to nie znaczy, że trzeba od razu człowiekowi wylać kubeł pomyj na głowę . Zwłaszcza w takim momencie. Wstyd! Proponuję dyskusję na temat uprawnień do prowadzenia pojazdów przenie?ć do innego tematu (je?li jest taka potrzeba niech kto? utworzy nowy temat). Inaczej będziemy brnęli w OT.
drogowiec Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zdrowiej chłopie. Prawdopodobnie mnie kto? zjedzie, ale przy okazji przyznam się do tego, że ja ostatnio całkiem dziarsko "przypunktowałem" i jutro się zapisuję na kurs "depunktuj?cy". Pozdrówka
Gość Dragon Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Brodaczu... Znasz moje zdanie na "ten" temat...???? Wiem, że znasz... MUSISZ zmienić ten stan... MUSISZ!!!! Uważam, że ta sytuacja nie powinna mieć miejsca... Zajmij się teraz przede wszystkim biodrem i barkiem... Nie kozakuj... Motocykl naprawisz i ?ladu nie będzie... Czasu na naprawę masz sporo bior?c pod uwagę, że kurs i egzamin zajm? Ci trochę czasu... Pamiętaj!!! Mam nadzieję, że odwiedziłe? lekarza??? Co do dopisków "Cityraiderowców"... nie mam fazy do pisania ale jad Wam cieknie nawet po dupach... Policji nie wzywalismy bo odrazu powiedzialem ze nie mam prawka I czym sie chwalisz ......????? Powinienes sie wstydzic ,ze bez prawka jeĽdzisz i stwarzasz zagrożenie dla innych ,a policja to powinna sie takim jak Ty do d...y dobrac Ten kraj to paranoja Cóż za dziwna uwaga bior?c po uwagę teksty pisane na "tamtym" forum... szczególnie w w?tku przytoczonym przez Mi?ka... Czyżby to frustracja wynikaj?ca z zaleceń lekarza???? Z tego co pisz? inni wszyscy na tym skorzystamy... i Wy i My... Zabrakło mi jeszcze pełnej instrukcji jak to się robi aby 125cm3 = 50cm3... Aha - przecinek stawia się przed spacj?... a po przecinku powinna być faktycznie spacja... No , to już jest przegięcie. Patrz?c na to, jak s? postawione przecinki można by wywnioskować, że pisze to jedna osoba... Dobry prawnik, Panie Pawko, zrobiłby ci z tego fajn? sprawę. Nawet gdyby tekst dotyczył kogo? innego. Dobry prawnik Panie Gonzo2, gdyby zobaczył z czym do niego przyszedłe?, wysłuchał by Cię w milczeniu, skasował by 250 zł za po?więcenie swojego czasu (około 40 minut) i odesłał by Cię do... no jak my?lisz???? - TAK!!! Do lekarza... Odsyłam Was do TUTAJ Prima Aprilis pod koniec marca i w połowie kwietnia???? A wszystko po to aby dowiedzieć się kto czyta tamto forum... !OKK Aby?cie nie musieli stosować takich sztuczek, niepokoić ludzi i ukryć swoj? niewiedzę polecam np.: STAT 24 Mam nadzieję, że będziecie wiedzieli jak to działa...
BRODATY MIKE Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2008 No dobra... Troche juz ostyglem po calej akcji i moge jeszcze raz od poczatku ... az do konca (...) Jechaly przede mna 2 samochody.Kierowca pierwszego z nich dojezdzajac do pasow, postanowil zawrocic na recznym o 180 stopnin (debil je...den)!!! !kisss No i jak postanowil - tak zrobil.Pojazd za nim stana; predkosc mielismy moze okolo 40 km/h Helka po liftingu miala m.innymi nowe klocki i okladziny ale rowniez gumy... ( w siliconie) zlapalem poslizg przedniego kole wyje... i szliflem sie ja pod Octawie( pech jak ch..) Tyle co do sytuacji na drodze... ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! O TYM, ZE JEZDZE BEZ PRAWKA - PISZE CELOWO! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Wszyscy do okola mowia ze tak nie mozna, ze sie nie powinno, ze wstyd a tak w ogole to mnie to nie dotyczy... A GOWNO PRAWDA Ja sam tez tak myslalem! Przeciez juz zrobilem pare tys na sqcie, mnie tam brak prawka w jezdzie nie przeszkadza.. itd Jesli chodzi o mnie to kurs skonczylem w zeszlym roku, podchodzilem do trorii 6 rzay i ZONK (nie znaczy to, ze jestem debil tylko to, ze myslalem, ze majac kat B 13 lat to ja se jakos przeciez dam rade - nie... no i wlasnie NIE!!! ) W tym roku razem z jednym z naszych kolegow (a zaufajcie mi jest nas wielu - tych bez A) postanowilismy sfinalizowac sprawe prawka raz na amen! Wszystko to pisze po to, aby Ci ktorzy nie maja A 10000 razy wszystko przemysleli i przeliczyli na czas, zdrowie i zlotowki zanim podejma wyzwanie jakie stawia przed nami zycie codzienne w miejskiej dzungli!!! Ps.Madzia masz jakies ukryte zale co do mojej osoby? Czyzby chodzilo o HONDOMANIE i SOFA DRIWERS CLUB PL..........???????? Pawko dzieki za wstawiennictwo ale uwazaj na forme!! !OKK Wiem ze Madzia czasem z rownowagi wyprowadzia eMKa - spoko stary, jestesmy przeciez na forum, niech ludzie pisza - ja sam potepiam swoje dzialanie!!! ( calkowicie bez urazy ) !OKK DRAGON - dzieki za slowa otuchy (...) (pozdrawiam wszystkinie nie jadowite osoby majace wlasne zdanie i rozum...)
Marynarz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mike, pocieszę Cię.. dzi? wła?nie zdałem teorię na A i już w tym tygodniu zaczynam jazdy Z tego co wiem, a jest to pewne na 100% łatwiej jest zdać osobie która wogóle nie jeżdzi niż takiej jak np. TY która ma kilka K na liczniku... !sciana Trzymam kciuki za zdrowie... !wchair Do zobaczenia... !scooter
rafałek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Mam w komputerze zainstalowane testy na prawko takie same jak na egzaminie, chyba, że się zmieniły, bo te maj? już ze 3 lata. Łatwo się z tego nauczyć. Ja byłem tak obcykany, że nawet już nie musiałem pytań czytać, wystarczyło mi, że zobaczyłem obrazek. Ja k chcesz to spróbuję Ci to jako? przesłać.
Administrator Artix Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Administrator Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Mike grunt zes caly chlopie, bo helka da sie naprawic, siniaki znikna. A prawko to inny juz temat i nie ma co teraz rozstrzasac, czas go zrobic i tyle, bo jezdzisz spokojniej wtedy ze w przypadku byle kontroli mozesz sie klocic o brak mandatu !scooter a CR bym sie nie przejmowal, ot taka specyfika tych ludzi ze jak moga kopnac lezacego to z przyjemnoscia to zrobia
Sympatycy Kisiel Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2008 No cóż ... Taki tekst, to może nie przegięcie. To zwykły brak poczucia dobrego smaku i wychowania, żeby nie napisać, że przykład chamstwa. Dobry prawnik, Panie Pawko, zrobiłby ci z tego fajn? sprawę. !scooter !sciana !wchair Wiem, wiem Dragon już napisał..... Gonzo2 nawet w takim poj......nym kraju jak stany dobry prawnik posłał by Cię do diabła i tyle by było ..... umarłem ze ?miechu. Lekarz nie Pawce potrzebny tylko Tobie !happybth
Gość Dancyf Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 MIKE dobrze ze jeste? cały! Dużo w tym w?tku zamieszania...ale (wg mojej skromnej opinii) mało konkretów przydatnych dla maximaniaków. Najważniejsza przecież (zarówno dla Ciebie jak i dla Nas) jest nauka jak? można wyci?gn?ć z tej sytuacji... MIKE. Ja podobnie pewnie jak inni jeĽdĽcy nie chciałbym przerobić takiej lekcji samodzielnie, mam więc kilka pytań, które mog? pomóc w bezpiecznej drodze do domu. 1. Gdzie byłe? w momencie kiedy samochód zawracał na ręcznym: - jeden samochód za nim, - po między samochodami, - po ?rodku poprzedzaj?cego pojazdu czy za jednym z jego ?ladów - jaki miałe? z przodu odstęp? 2. Czy widziałe? zaj?cie od pocz?tku, czy też może Cię to zaskoczyło? Je?li Cię zaskoczyło to dlaczego? Widok zasłaniał inny pojazd, Twoja dekoncentracja,...100 innych przyczyn - jakie? 3. Czy gdyby? zachował się inaczej (zastanawiaj?c się teraz na spokojnie) to czy była szansa na uniknięcie wypadku, np.: - ręka na hamulcu, - inny tor jazdy, - sprawno?ć skutera (wiem, że mówiłe? o nowych klockach i oponach ale może co? jeszcze...), - większa wprawa w hamowaniu awaryjnym. 4. Czy możesz dokładniej opisać: - moment w którym zacz?łe? hamować, - sposób hamowania (sam przód, czy tez przód i tył, jak?? kombinacja) - sam po?lizg (w która stronę uciekł przód, na któr? stronę upadłe? i jak się ?lizgałe?, czy ?lizgałe? się razem ze skuterem czy może poleciałe? oddzielnie (gdzie miałe? nogi - były w przekroku czy pod skutem...) 5. Jak byłe? ubrany? Czy gdyby? miał (może miałe? ale o tym nie piszesz) motocyklow? kurtkę, kombinezon lub choć same ochraniacze... to wypadek przeszedł by? łagodniej. 6. Je?li nie miałe? stroju (b?dĽ jakiego? jego elementu) powiedz dlaczego? To nie w Twoim stylu (bo to skuter), było za ciepło, to był tylko krótki wypad do sklepu... Pytam o to wszystko bo chcę wiedzieć co należy robić aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i rado?ci? z jazy jedno?ladem. Uważam, że każdy taki wypadek (oby wszystkie kończyły się dobrze) powinien być przez Nas "rozebrany" na czę?ci pierwsze i wspólnie przeanalizowany. Nie ma na to lepszego miejsca niż FORUM zrzeszaj?ce pasjonatów czy też może już fanatyków jedno?ladów. Uczmy się razem na cudzych przykładach a opisuj?c podobne zdarzenia (na forum wchodzi setki osó!scooter będziemy uczyć i przestrzegać też innych, może nie tak bardzo do?wiadczonych i zaangażowanych kierowców (do których nalezę i ja). Propozycja do Administratora o stały w?tek Bezpieczeństwo i szkoła (czasem twarda) jazdy.
Gość PCX Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Gdyby to jaki? młodziak napisał że nie ma prawka to od razu byłoby: !OKK !OKK Ale że napisała to osoba starsza, zrzeszona w klubie .. to jeszcze go pogłaszcz?. I wy nazywacie się dorosłymi ? Z tak? niekonsekwencj? ?
Sympatycy orzech Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Nikt nikogo nie głaszcze, większo?ć a wręcz wszyscy to potępiamy, nawet sam Brodaty się do tego przyznał więc o co chodzi??
Sympatycy szorstki Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2008 PCX, a to "WY", to piszesz do wszystkich ? czy do kogo? konkretnego kto tu "głaszcze" ??? Przeczytałe? cały w?tek ? Skoro wydaje Ci się że zostałe? kiedy? "inaczej" potraktowany, to w tym w?tku, życz przynajmniej Mike-owi zdrowia a nie użalaj się nad sob? i załóż nowy w?tek o "niekonsekwencji"... pzdr
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Mike co oni się tak czepiaj? twojego prawka nie masz go i już To tylko twoja sprawa krzywdy tym nikomu nie robisz!!!!! A mandaty sam sobie płacisz i nikt Ci na nie nie daje!!!! Wiec niech lepiej patrz? na siebie czy tak w 100% s? tacy "czy?ci" hahaha-hehehe ;-) Wracaj lepiej do zdrowia i naprawiaj szybko ten zaj....ty motor bo mam ochotę się na nim przejechać. Więc b?dĽ twardy i szybko się pozbieraj ---jak by? potrzebował jakiej? pomocy to wal jak w dym. Pozdrawiam Czorny
Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgadzam się całkowicie. Ja jeżdze skradzionym moto,bez prawka,przewaznie po pijanemu. Ale nikomu krzywdy nie zrobie,bo jestem dobrym kierowc?.Taki kozak. Acha,moto jest zarejestrowane na 50 cc. P.S Jesli chodzi o krzewienie kultury jazdy,to super nam idzie.
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgadzam się całkowicie.Ja jeżdze skradzionym moto,bez prawka,przewaznie po pijanemu. Ale nikomu krzywdy nie zrobie,bo jestem dobrym kierowc?.Taki kozak. Acha,moto jest zarejestrowane na 50 cc. P.S Jesli chodzi o krzewienie kultury jazdy,to super nam idzie. Kradzież to jest--- przestępstwo!!!!! Jazda po pijanemu jest to ----przestępstwo!!!!!! fałszerstwo jest to ----przestępstwo!!!!!!! Jazda bez uprawnień jest to---- wykroczenie.!!!!!! Wiesz jaka jest teraz różnica?
kfcent Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Takie to życie...s? sytuacje których się nie przewidzi...moja znajomy zaliczył ostatnio szlifa przy predko?ci 5 km/h ! licze że szybko sprzeta reanimujesz i zobaczymy się po trasie...bo widuje Cie czasami (mieszkamy gdzies w tej samej okolicy chyba) pozdrawiam
Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Kradzież to jest--- niezgodne z prawem!!!!! Jazda po pijanemu jest to ----niezgodne z prawem!!!!!! fałszerstwo jest to ----niezgodne z prawem!!!!!!! Jazda bez uprawnień jest to---- niezgodne z prawem.!!!!!! Jak widzisz można mieć różne spojrzenia,na ta sam? sprawe. Ja nie mam zamiaru oceniać Brodatego,jest duzy ma swój rozum,ale troche mnie dołuj? wpisy usprawiedliwiaj?ce,a czasami zachwalaj?ce jazde b p.j. W swoim po?cie poszedłem dalej,granica jest bardzo cienka
Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Dziękuje za uznanie za mój nick. Szkoda że nie przeczytałe? dokładnie,ale zacytuje"Ja nie mam zamiaru oceniać Brodatego,jest duzy ma swój rozum" Co do jazdy bez pj.:3 lata jeżdziłem moto bez prawka(miałem wtedy 16 lat),dwa razy uciekałem przed policj?,z tego raz ponad 130 ulic? pod pr?d.Nie pisze tego żeby się chwalić,ale w którym? momencie zdałem sobie sprawe że mogłem kogo? zabić,tylko dlatego że NIE MAM PRAWA JAZDY!!!.Zapewniam Cie że przy próbie zatrzymanie przez policje nie ma czasu na przemy?lenia,to ułamki sekund,stajesz albo uciekasz! W którym? momencie dojrzałem,po prostu zrobiłem prawko. Teraz jestem ostatnim który rzuci kamieniem,ale tez ostatnim który zachwali jazde bez prawka. Pozdrawiam. Znalazłem,to mogło być o mnie jak miałem na?cie lat http://64.233.183.104/search?q=cache:hwcR-...l=pl&lr=lang_pl
Sympatycy orzech Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2008 QPA to Ty po prostu byłe? debilem a nie tylko łamałe? prawo. Teraz może ten stan umysłowy jest już nieaktualny ale tak było. Tylko proszę nie broń się bo nie masz argumentów. PS. W Twoim po?cie to wygl?da jak by? się jednak chwalił
Gość qrdemol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Oczywi?cie że byłem,otwarcie sie do tego przyznałem. Co do chwalenia,albo opatrznie zostałem zrozumiany,albo nie dokładnie przeczytałe? kilka ostatnich postów. W skrócie jest ostrzeżenie czym sie może skończyć jazda bez pewnego ?wistka. P.S Czy tak trudno czytać dokładnie,jaka QPA?
Sympatycy orzech Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Czy tak trudno czytać dokładnie,jaka QPA? Poprostu włazi w oczy Twój avatar, nic osobistego
Gość PCX Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 PCX, a to "WY", to piszesz do wszystkich ? czy do kogo? konkretnego ktotu "głaszcze" ??? Przeczytałe? cały w?tek ? Skoro wydaje Ci się że zostałe? kiedy? "inaczej" potraktowany, to w tym w?tku, życz przynajmniej Mike-owi zdrowia a nie użalaj się nad sob? i załóż nowy w?tek o "niekonsekwencji"... Dobra to "Wy" jest na wyrost: zmienię na: "Niektórzy z was" (liczni w każdym razie). Je?li będzie lepiej. Z tym "głaskaniem" to jest tak, przejrzyj ten temat, jak i ja to uczyniłem, oraz dowolny temat osoby młodszej na podobny, kontrowersyjny temat. Porównaj ton wypowiedzi. Nie wydaje mi się że zostałem kiedy? "inaczej" potraktowany, zostałem potraktowany należycie do danej sytuacji. Z perspektywy czasu wiem że to wydarzenie przyniosło mi na prawdę wiele dobrego, od tamtego czasu nie miałem żadnej niebezpiecznej sytuacji. Po czę?ci dlatego że się czego? nauczyłem, po czę?ci dzięki wam...
BRODATY MIKE Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Qrdemol - a kto w ogole powiedzial, ze widzac policje nie ma chwili do namyslu i jest tylko wybor miedzy ucieczka albo zatrzymaniem??? A po kiego ciula uciekac skoro moge dostac mandat 300zl za prowadzenie pojazdu bez uprawnien i to bez zadnych negocjacji a jak pogadasz z Policjantem to i okazac sie czasem moze ze Policjant tez czlowiek... (?) !OK
Rekomendowane odpowiedzi