dacja Opublikowano 14 Czerwca 2005 Opublikowano 14 Czerwca 2005 stronie w kolorze kanarkowym Kiedy? miałam kanarka o ile dobrze pamiętam był czerwony ( heh podobno powinno się mówić lipochromowy )
Sympatycy pawel883 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Sympatycy Opublikowano 15 Czerwca 2005 cze?c musimy czymać się zasady125cm ,a go?ci na 50-tkach zawsze miło poznać na zlocie . ps. hoffi i brygada z poznania na 50 to równi go?cie pozdrawiam pawel883
Hoffi Opublikowano 16 Czerwca 2005 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Nie ukrywam, że jako posiadacz 50-tek powinienem być i za tym, by ujeżdżaj?cy te najmniejsze mogli przynależeć do Klubu, ale wolę chyba jednak, aby tej zasady (jak to pisze Mariusz i Paweł) trzymać się do końca. Najważniejsze, że licz? się ludzie, a nie sprzęty! Mimo to nazwa maxi jednak co? oznacza, a i tak miło, że owy pułap zaczyna się już od 125-tek. Więc spokojnie będe d?żył do zmiany na jedynie słusznego swego pojazdu, a przecież tak samo nie należ?c (jeszcze ) do Klubu, mogę wozić na Vespie naklejkę Burgmanii, przyjeżdżać na Zloty i czuć się na równi z innymi, co już udowodnił nasz przecudowny ostatni Zlot. P.S. Pawle - cieszę się bardzo, że i Ciebie poznałem, równy go?c z Ciebie - a jak! No i mam nadzieję, że na następn? Burgmanię przyjedziesz z żon?, co by miejsce dla pasażerki na Twoim Burgu nie ?wieciło pustkami...Pozdro
dr.big Opublikowano 16 Czerwca 2005 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Tez jestem za granica od 125ccm. Posiadaczy 50-tek ciezko bedzie "zweryfikowac", niech najpierw pokaza na zlocie ze sa odpowiedzialni--->>> wtedy witamy w klubie. Osob chcacych dostac sie do klubu, bo tak jest "cool" i "trendy" nie potrzebujemy . Duzo jest przyjemnych i odpowiedzialnych osob preferujacych 50ccm i takie osoby sa mile widziane. Jednak mlodziezy, ktora po zrobieniu prawka przesiadzie sie na CBR i GSXR i w sumie skuter traktuje jak rower z silnikiem, nie ma co przyjmowac do klubu. Chyba jasno sie wyrazilem , bo niechcialbym nikogo "urazic" i znowu wszczac jakiejs "wojny" i byc posadzony o separatystyczne poglady . PS. Pomysl z fota jest przedni, bo zawsze przychodzi mi na mysl "klubowicz " ktory pieknie skomponowal siebie, burgmana i gory na horyzoncie, dodal nawet "swoj" cien na fote . Ale tak pozatym, to nikt go nigdy nie widzial, ani o nim nie slyszal .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Czerwca 2005 Autor Administrator Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgodnie z wcze?niejszymi ustaleniami ruszamy oficjalnie z klubem zrzeszaj?cym wszystkie maxi skutery Na stronie głównej w dziale "Doł?cz do nas" znajdziecie nowy formularz zgłoszeniowy. Podaj ksywkę Imię i nazwisko Emaila Telefon lub GG Jaki masz skuter? Z jakiego jeste? miasta : Województwo/region ??? dolno?l?skie kujawsko pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie ?l?skie ?więtokrzyskie warminsko mazurskie wielkopolskie zachodniopomorskie Kilka słów o Tobie: Czy chcesz być informowany mailem o nowo?ciach na stronie? Zdjecie: Tak jak pisałem warunkiem dopisania do klubu jest doł?czenie do wysyłanego formularza zdjęcia osoby ze skuterem lub na skuterze. Zgłoszenia bez zdjęcia nie będ? brane pod uwagę. Powód takiego posunięcia opisywałem troche wyżej w niniejszym po?cie. Wszystkich nowo rejestruj?cych proszę o cierpliwo?ci ponieważ na stronie prowadzone s? ci?głe zmiany a jak podejrzewamy aktualne posunięcie poci?gnie za sob? sporo pracy przy klubie i stronie... Wszyscy będ? dopisywani sukcesywnie. Je?li macie jakie? pytania to proszę tutaj... No więc do dzieła.......
ciochin Opublikowano 20 Czerwca 2005 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Hej Już skorzystałem z nowego formularza, może będę pierwszy ChodĽ nie jestem tu długo pomysł z poszerzeniem klubu jest jak najbardziej ok. Czytaj?c forum i ogl?daj?c relacje np. z Ryni miałem wrażenie, iż i tak duż? grupę stanowi? posiadacze innych niż burgmany maxi skuterów. Pozdrawiam ciochin
Administrator Artix Opublikowano 21 Czerwca 2005 Administrator Opublikowano 21 Czerwca 2005 Faktycznie strasznie glupio wyglada galeria z pustymi miejscami na zdjecie. O wiele lepiej by sie ogladalo gdyby jednak cos tam bylo. Na zlocie, mialem problem czasem z nowymi klubowiczami, poprostu nick name nie powie odrazu kto jest kim jak fota. Pozdrawiam
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 21 Czerwca 2005 Sympatycy Opublikowano 21 Czerwca 2005 Z tego co pamiętam były robione zdjęcia na zlocie burgmania.net podczas parady. Pewnie jest tam kilka które mog? uzupełnić galerię klubow?.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Administrator Opublikowano 21 Czerwca 2005 Tak... Qwaki... fotki z parady napewno wykorzystamy ale je?li idzie o same Burgmany, które s? dotychczas w klubie... Pozatym będziemy też robili przesiew w galerii i próbowali się kontaktować z osobami, które nie dodały zdjęcia. Wszystko będzie cacy, objecujemy tylko prosimy o TIME Skoro pytań narazie nie widać to my mamy pytanie do Was a zarazem pro?bę. W dziele "opisy skuterów" będziemy zamieszczali stopniowo opisy wszystkich maxi- skuterów. Nie ukrywam, że moim cichym marzeniem jest zamieszczenie w tym dziale także takich rodzynków jak np. Pantheon 125 (po 2002 roku), Honda Reflex, Forza 250 czy Silver Wing 400 i nie tylko. Mam tu na my?li maxi, które nie s? na rynku europejskim dostępne ale czasem można je w Polsce zobaczyć jako zupełne perełki... jednak to w póĽniejszej fazie. Na pocz?tek pro?ba do wszystkich, którzy chcieli by na pomóc i podesłać opisy swoich pojazdów z kilkoma fotkami. Nie musz? (choć mog? ) to być jakie? poematy tylko zwięzłe opisy z wrażeniami z jazdy i zaobserwowanymi wadami i zaletami, zużyciem paliwa itp. Nikt tak dobrze nie opisze swojego pojazdu jak wła?ciciel, który jeĽdzi nim na codzień. Na pierwszy rzut pro?ba do wła?cicieli takich skuterów jak: - Majesty Yp 125, Yp 250 czy Yp 400 - Honda Silver Wing 600 - T- max 500 - Atlantic 250 i 500 - X9 125, 180, 250, 500 - Hexagon 125, 180, 250 - Vespa GT 200 Na pocz?tek tyle. Wszystkim chętnym nam pomóc oferuje dozgonn? wdzięczno?ć Czekamy na sygnały od użytkowników.
Administrator Artix Opublikowano 21 Czerwca 2005 Administrator Opublikowano 21 Czerwca 2005 YP250 w starej budzie wersja DX, no coz ten sprzet znam jak wlasna kieszen, wiec nie widze problemu z opisem. AN400 moge chyba pominac Pozdrawiam
Mario Opublikowano 21 Czerwca 2005 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Przeciez juz napisałę? w tescie że T-MAX jest najlepszy wiec co tu dalej pisać
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Administrator Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ja pisałem o opisach na strone główn? a to co robiłem w zeszłym roku to był TEST PORÓWNAWCZY !!! A je?li już jeste?my przy temacie NAJLEPSZY... Nie ma czego? takiego jak "najlepszy skuter". To co dla jednego jest super dla drugiego może być takie sobie. Pozatym pamiętajmy, że je?li już używamy słowa "najlepszy" to należy dodać, że "w tej grupie cenowej" a tutaj T- max z cen? ok 40000 PLN zostaje daaaaaaaleko w tyle za konkurencj?... no chyba, że będziemy porównywać używki.
Mario Opublikowano 21 Czerwca 2005 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jeden z nielicznych krajów który sprzedaje TMaxy to Wielka Brytania (Nawet Niemcy i Włosi w tym roku nie maja w ofercie normalnej Tmaxa) I nastronce oficjalnej UK widnieje cena .................ok 32 k. ( Majesty 400 w UK wychodzi ok 28 k takze mozna przyjac jakby sie chciało polskiemu odziałowi co? podzialac w skuterach to taka cene moglibysmy ogladac w polskich salonach) . A 32 k za TMAXa zmodernizowanego to by była znakomita cena.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Administrator Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jeden z nielicznych krajów który sprzedaje TMaxy to Wielka Brytania (Nawet Niemcy i Włosi w tym roku nie maja w ofercie normalnej Tmaxa) I nastronce oficjalnej UK widnieje cena .................ok 32 k. ( Majesty 400 w UK wychodzi ok 28 k takze mozna przyjac jakby sie chciało polskiemu odziałowi co? podzialac w skuterach to taka cene moglibysmy ogladac w polskich salonach) . A 32 k za TMAXa zmodernizowanego to by była znakomita cena. Mario... chyba jednak się myslisz. W Niemczech można kupić nowy model T- maxa 500. Cena? 100 EUR wyższa od ceny Burgmana 650 K5 !!!!!!!!! T- max 500 ABS po restylingu w Niemczech Efekt? Zero sprzedaży T- maxa ! Pozatym moim skromnym zdaniem np. konkurencja od Kymco z modelem 500 Xciting miażdży Yamahę i odbiera klientele. Zarówno Niemcy jaki i każdy klient w europie potrafi liczyć ale skończmy już ten OT. Wracaj?c do tematu... Mario... może skrobnij jaki? swój opis T- maxa sprzed modernizacji? Było by miło.
Mario Opublikowano 22 Czerwca 2005 Opublikowano 22 Czerwca 2005 To juz ostatni OT wtym temacie. Co? postaram sie napisac o tmaxie, ja opieram swoje informacje na www oficjalnych a tam t-maxa w ofercie nie ma. A co do porównywania Kymco z Yamaha to Merca i BMW z Daewoo bym nie porównywał. W ostatnim SM z lipca jest test jakiegos Ji... 250 2 cylindry cena 8 k. 2 -3 razy nizsza od innych sprzetow w tej klasie , zapraszam do lektury.( niezły Horror) Ja bym go za 1 k. nie brał. Oczywi?cie ciesze sie z ceny Xcitinga bo ogolnie uwazam ze Suzuki,Yamaha,Honda z cenami moga zejsc oj sporo .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Administrator Opublikowano 22 Czerwca 2005 Piszesz że opierasz się na oficjalnych stronach www producenta. Link który podałem to >> www.yamaha-motor.de. TO JEST OFICJALNA NIEMIECKA STRONA PRODUCENTA!!! Jak byk jest tam także OFICJALNA i ATRAKCYJNA cena T- maxa, która wynosi 9150 EUR !!!!!!!!!! Tak jak pisałem: cena Burgmana 650 K5 jest niższa bo wynosi na rynku niemiecki 8950 EUR!!! Czy spece od marketingu Yamahy s? spełna rozumu? A co do porównywania Kymco z Yamaha to Merca i BMW z Daewoo bym nie porównywał. Mario... moim skromnym zdaniem pozwole się z Tob? nie zgodzić. Jeszcze nie dawno Samsung (3- 4 lata temu) był postrzegany jako podróba. Aktualnie ostro siłuje się na rynku z takimi potentatami jak Panasonic, Sony czy Nokia. Mercedes ostatnio wypuszcza straszne buble a Yamaha... no cóż... Od strony cenowo- marketingowej s? sporo do tyłu za konkurencj?. My?lę, że Kymco z modelem Super 9 pokazało że może produkować dobre jako?ciowo skutery. Znam przypadek Super 9 (w końcu 50 ccm) która zrobiła bezawaryjnie ponad 30 tkm i nadal jeĽdziła. Czy Xciting okaże się równie bezawaryjny pokaż? najbliższe lata. Napewno to, że firma wypu?ciła na rynek maxi skuter o pojemno?ci "pół litra" ?wiadczy, że podchodz? do tematu poważnie i chc? zaistnieć na rynku z siln? pozycj?. Ogl?dałem dokładnie Xcitinga, oczywi?cie nie jest to ideał ale który skuter jest? Każdy ma wady i niedoróbki. Nawet w An 650 ich nie brakuje. Pozatym im więcej obserwuje z bliska ten skuter tym bardziej i więcej widzę w nim podobieństw do T- maxa... Nawet schowek pod kanap? ma identyczny. Je?li idzie o głębsze opisy Xcitinga 500+ wrażenia z jazdy proponuje wstrzymać się jeszcze chwile. Już wkrótce na stronie znajdzie się bardzo obszerny test... Obiecuje być wyj?tkowo obiektywny. Aaa i czekamy Mario na Twój opis BMW i Merca... ups znaczy się Yamahy
Mario Opublikowano 22 Czerwca 2005 Opublikowano 22 Czerwca 2005 {OT} Co do Niemieckiego www to masz racje nie zauważyłem ze maj? podział na 3 grupy skuterowe ze jest jeszcze oprócz "powyzej 50 " grupa maxi . Mi ogolnie chodzi o to że w UK jest normalna cena Tmaxa a nie wzieta z kosmosu. A co do Kymco to ich cenie za dobre produkty w rozs?dnej cenie i dobry marketing w PL, zreszt? tak samo jak Suzuki. I szkoda mi tylko że Yamaha ma w ....głębokim powazaniu nabywców maxi skuterów . Bo kurcze maj? fajny sprzet M 400 w dobrej cenie ( tzn . podobnej do konkurencji) i czekaj? aż sam sie sprzeda i niech czakej? dalej.
Sympatycy szorstki Opublikowano 22 Czerwca 2005 Sympatycy Opublikowano 22 Czerwca 2005 Czołem ! I ja dodam od siebie kilka słów. Pomysł z rozszerzeniem klubu o inne marki, wydaje mi się bardzo dobry. Natomiast co do pomysłu wł?czenia do klubu pięćdziesi?tek, jest zdeklarowanym przeciwnikiem. Pomimo dosiadania popierdółki... |pieszę z wyja?nieniem dlaczegóż to ? Otóż, statystyczny posiadacz 50 - tki (oczywi?cie celowo posługuję się tu uogólnieniem) to 12 - to - 15 - to latek, z problemami typu: "który skut lepszy ?" "ile polec? wasze sprzęty" "XXX to badziewie, nie ma jak YYY" "Co ty q... wiesz o XXX, YYY "idzie na gumę bez problemu"... "Mój sprzęt (50 cm3) lata 140km/h..." "Pomóżcie, bo nie wiem na co naci?gn?ć ojca przed wakacjami..." "Jaki tjuning i sk?d wzi?ć NEONY ?" - to jest jedno z lepszych ))) i takie tam... Przykład jednego "kanarkowego" portalu i kilku mniejszych forów ?wiadcz? o tym dobitnie. Oczywi?cie zdarzaj? się w?ród posiadaczy małolitrażówek ludzie dojrzali emocjonalnie, nawet kilku znam, jednak ?miem twierdzić, że s? oni w defensywie. Dlatego uważam, że lepiej zrobić wstępn? selekcję i nawet kogo? urazić brakiem możliwo?ci oficjalnego klubowania, niż póĽniej wysłuchiwać na forum, lub co gorsza na spotkaniach, dywagacji zacytowanych powyżej... Dodam jeszcze, że brak możliwo?ci oficjalnego zaistnienia w klubie, może zadziałać motywuj?co w kwestii zakupu czego? większego niż pięćdziesi?t... pzdr BTW: Sorki Mariusz i Mario, że tak wpadłem między "wódkę i zak?skę"...
ERMI Opublikowano 22 Czerwca 2005 Opublikowano 22 Czerwca 2005 (Ot ) Hej Faktycnzie Yamaha ze swoim kretyńskim podej?ciem do tematu cen i serwisu może się przeliczyć. Nikt z posiadaczy 2 kółek altruist? nie jest i kazdy liczy. Inni pieni?dze a niektórzy czas. Mnie osobi?cie jasna holera trafia jak na jakie? zafajdane rolki do yp250 czy piloty do wariatora muszę czekać 3 tyg!!!. (a sezon u nas trwa tyle ile trwa - czyli krótko ) Jeżeli polityka "do klienta" Yamahy nie zmieni się tak radykalnie jak swojego czasu Suzuki to jedyne co pozostanie mi na przyszło?ć to OLAĆ t? firmę (w której notabene sqterach jestem zkochany, ale ta miło?ć ma swoje granice tolerancji i przyzwoito?ci) Jak mówi stare powiedzenie "pierwszy raz klienta kupuje się w salonie, drugi w serwisie" Jeżeli tego posta przeczyta który? z importerów skuterów i czę?ci yamacha czy też oficjalnych przedstawicieli (również zagraniczych) - to mam nadzieję, że w końcu do jakich? tempych głów dotrze to że 3 tygodnie czekania to lekka przesada. Pamiętajcie biznesmeni o marketingowej zasadzie 1/66 - bo niezadowolony klient rozpowie o waszej miernocie 66 innym zainteresowanym, którzy tak jak ja, zmieni? plany wydania na niepoważn? firmę pieniędzy- bo to nasze pieni?dze. Tak więc Yamaho - pobudka zarówno z cenami nowych sqterów jak i z ich nędznym serwisem bo obudzicie sie w następnym sezonie z rek? w nocniku. A ?rodowisko Maxiskuterowe w polsce będzie jezdziło wył?cznie Suzuki. Ja przynajmniej coraz bardziej poważnie zastanawiam się nad innym sqterem niż YP400. acha i wiem o tym że jak robi sie zamowienie to czeka sie na wieksz? partie towaru- a konkluzja jest taka że Suzuki potrafi ERMI
Administrator Artix Opublikowano 24 Czerwca 2005 Administrator Opublikowano 24 Czerwca 2005 Hehe 3 tyg u Yamahy to express, ja na rolki czekalem 6 tyg, po 6 tyg przyszla jedna zamowilem paczke a rolki sa pakowane pojedynczo Suma sumarum, nie odebralem ich bo 12 tyg w sezone to zbyt wiele czasu wiec wybralem alternatywne rolki Malossiego. Reasumujac, ja tez uwielbiam ta marke, ale z tym podejsciem do klienta daleko nie zajda. Do tego dochodza ceny z kosmosu, ktore ni jak nie potrafie sobie wytlumaczyc. To byl tez jeden z powodow dla ktorych zdradzilem Yamahe na rzecz Suzuki, mimo ze wole Yamahe. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi