Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zmiany w Klubie Burgmania

𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Jaki? czas temu rozmawiali?my z Tetsuo nad pomysłem, który sygnalizowali?cie nam już dawno temu. Chyba jako pierwszy pytał się o to Zenek... Chodzi mianowicie o poł?czenie "oficjalnie" w klubie Burgmania (galeria, miejsce na li?cie,) wszystkich użytkowników maxi skuterów.

Jakie s? powody:

1. Chyba najważniejsz? rzecz? jest fakt, że nasza społeczno?ci mimo że wielka duchem :) i do?ć liczna jest jednak mała liczebnie w porównaniu do np. Włoch. Warto chyba aby każdy użytkownik Silver Winga, T- maxa, Helixa, Yp 250, 400, Atlantica, Nexusa i innych czuł się pełnoprawnym klubowiczem i żeby klub się rozrastał jako cało?ć (nie tylko na forum).

2. Patrz?c na forum (połowa użytkowników forum jeĽdzi innymi skuterami niż Burgman) i na zlot, który odbył się w Ryni muszę stwierdzić, że nie samymi Burgmanami w Polsce się jeĽdzi (choć oczywi?cie jest to zdecydowana większo?ć Maxi). Zreszt? i tak Burgmania postrzegana jest w necie od jakiego? czasu jako klub Maxi a naklejkę z tyłu skutera z logo klubu można znaleĽć zarówno na Burgmanach jak i Hexagonach, Silverach, Majestkach czy Helixach... Nie chcę, żeby ktokolwiek uważał, że faworyzuje jedn? markę czy jeden model. Poprostu strona i klub na starcie miały trochę inne założenia i plany a "w praniu" wyszło co innego.

3. Skoro na forum piszemy od dawna o wszystkich maxi skuterach a strona praktycznie od pocz?tku istnienia zajmuje się tematyk? wszystkich dużych skuterów (newsy i artykuły) to czemu i sam klub nie miałby zostać poł?czony?

Granic? pojemno?ciow? jak? by?my stawiali przy rejestracji wszystkich użytkowników byłaby 125 ccm.

Je?li nasz pomysł znalazłby poparcie wsród Was trzeba by kilka rzeczy przebudować na stronie (formularz zgłoszeniowy do klubu, galeria itp) co oczywi?cie będzie wymagało czasu.

Oczywi?cie post, który zamieszczam jest propozycj?, pomysłem nad którym już dawno się zastanawiali?my. Nie oznacza, że zostanie on zaakceptowany więc teraz czekam na Wasze głosy.

Nie ukywam, że chciałbym aby jak największa ilo?ć osób się wypowiedziała co o tym my?li... chodzi mi zarówno o użytkowników maxi innych niż Burgman jak również tych, którzy s? w klubie od pocz?tku.

• Sympatycy
Opublikowano

Helołek, nadaję z kompa siostry, a mimo wszytsko jako pierwszy z rana :) ...

Otóż Mi ten pomysł WOGÓLE nie przeszkadza... Szczerze mówięc to dla mnie jako posiadaczas burgmana, różnica nie będzoe odczówalna zbytnio...No chyba, że policzymy to, iż będe sobie ogl?dał nowe postacie w galerii...

Tak wiec z mojej strony sprzeciwów na taka "operację" nie ma, a moge nawet powiedzieć, że jestem ZA, gdyż wiem, że jakbym jeĽdził innym Maxi niż Burgman, to cieszyłaby mnie informacja, że mogę się zarejestrowac także na klubie... Tak wiec z mojej strony macie poparcie w 100% do każdej podjętej decyzji...

Pozdrawiam, Kuba :)

Opublikowano

Hejka

Jako użytkownik yp250 rozumiem, że portal miał skupiać wył?cznie posiadaczy burgolotów. Przył?czyłem się zatem do niego ze ?wiadomo?ci? tego, że nie będę pełnowarto?ciowym klubowiczem.

Jednakże bardzo miło, że rodzi się pomysł wcielenia do Burgmanii, jako prawowici i pełnoprawni członkowie - wszystkich maxiskuterów.

Obecne "odizolowanie" od maxi typu Burgman wogule i nigdy mi nie przeszkadzało. Nigdy przecież nikt nie był piętnowany za to, że nie posiada "jedynego słusznego".

Na Tych stronach www nie dało się też NIGDY odczuć jakiej? "gorszo?ci" co do marki pojazdu, tocz?cego się pod hemoroidami wła?ciciela.

Zatem pomysł bardzo fajny. Niejako - wyci?gnięcie ręki - do tych, którzy choć troszkę czuli się z boku Burgmanii. Tak więc dalej będę woził na plastikach majesty logo Burgmanii :), wszakże licz? się ludzie.

a jak będ? warunki ku temu to i tak zmienię skuter na jedyny słuszny :)

ERMI

• Administrator
Opublikowano

Jestem jak najbardziej ZA, zreszta wczesniej dosiadalem Majesty i rowniez na niej bylo logo Burgmanii noszone z duma i wtedy tez czulem sie pelnoprawnym klubowiczem tego zacnego klubu. Burgmania dzis to klub ogolno-maxi skuterowy a nie waskie grono posiadaczy Burgmanow. No moze nie takie waskie. W kazdym razie wszedzie jestemy postrzegani jako Maxi Skutery, wiec niech tak juz bedzie to oficjalnie. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

W zasadzie to niwiele sie zmieni , bo ludzie którzy sie udzielali i tak dalej będ? działać bez względu na to kto czym jeĽdzi i czy jest formalnie zapisany do klubu . Dla mnie sprawa jest obojetna bo mnie to ani nie przybliży ani nie oddali od Burgmanii , ale mimo wszystko jest to na pewno ukłion w strone użytkowników innych maxi skuterów .

My?le , że zdecydowana większo?c ( nawet 100% ) będzie ZA no i bardzo dobrze , bo to udowodni tylko to , że nikt tu nie jest dyskryminowany .

oczywi?cie je?li taka opcja będzie będzie to z niej skorzystam :)

Pozdrawiam jako niezarejestrowany klubowicz Burgmanii :)

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za, bo kiedy sam jezdzilem Tmaxem troche bylo dziwnie "nie nalezec do klubu :) ". Mysle ze wyjdzie to polaczenie wszystkim na dobre, a de facto podzialu na burgmany i "inne" juz dawno nie ma :) . I chyba nigdy nie bylo... Przynajmniej ja tego nie odczuwalem :) .

Opublikowano

Witam.

Z dum? doł?cze do klubu :) . Pomysł uważam za bardzo dobry. Czekamy na realizację.

Opublikowano

Będe bardzo zaszczycony woż?c nalepke burgmanii :)

Opublikowano

My?lę , że pomysł rozszerzenia klubu o inne Maxi jest dobry ;D i w pełni go popieram.

Ja wprawdzie już od dawna się do?ć mocno identyfikuje z klubem , mimo że nie mam Burgmanka a i dopiero od niedawna mam Maxi :) z dum? wożę nalepkę klubow?. Wspaniałe jest to, iż dobrze się czułam tu nawet wcze?niej jeżdz?c 50 ka :)

Pierwotna idea klubu była inna , ale tak jak wspomniałe? Mariusz wszystko ewoluuje i w ,,praniu '' wyszło troszke inaczej - ale s?dze że najlepiej jak mogło.

Od jakiego? czasu strona Burgmanii zbliża do siebie coraz więcej osób , które maja wspólne hobby i pasje - więc czemu nie poczynić kolejnego kroku, który może doprowadzić tylko do bliższej integracji

Buziaki

Opublikowano

Witam

Pomysł oczywi?cie jest bardzo dobry, popieram aczkolwiek nigdy nie poczułem się jaki? "mniejszy, gorszy" pomimo, iż nie ujeżdżam burgożera... :D. Ja głosuję na TAK. O kurczę, tylko nie mam żadnego loga burgmanii :lol: ... Narazie nie mam.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Pomysł jak najbardziej popieram, w końcu sam praktycznie od pocz?tku strony mam nalepkę burgmani na hexie :lol: i jestem z tego dumny :D

Z przyjemno?ci? doł?czę do klubu i podrzucę jak już bedzie to możliwe jak?? fotkę ( moj? i hexa )

Pozdrawiam

Opublikowano

(:ze?ć,

Po pierwsze witam wszystkich, bo to mój pierwszy, zdaje się, post na tym forum.

Fajnie, że Burgmania nie ma zamiaru się ograniczać, odcinać, a z drugiej strony nie być zbyt, hmm, liberalna, co prowadzi do wiadomo-czego. :D

A odbiegaj?c nieco od tematu napiszę, że przykro trochę, iż nie ma w Polsce porz?dnej 'organizacji', która by zrzeszała po prostu 'wszystkich' Skuterzystów.

"Motocykli?ci" potrafi?, a my nie? :lol:

Szac.,

ŁK

• Administrator
Opublikowano

Sorrki za OT:

Niestety wszystkich razem nie da sie wrzucic do jednego worka. Skutery to tez motocykle, a klubow motocyklowych roznej masci jest zdecydowanie wiecej niz klubow nastawionych tylko na konkretny rodzaj pojazdu, w tym znaczeniu "skutery" Mozna powiedziec ze Burgmania to klub doroslych uzytkownikow jednosladow i taka forma odpowiada wielu z nas. Co zreszta bylo widoczne podczas naszego Zlotu Burgmanii. Parada wreszcie nie polegala na sciganiu sie kto pierwszy, nie trzeba bylo zerkac po lusterkach czy przypadkiem jakis 12 latek nie ma ochoty slizgiem wjechac przed kogos. W osrodku panowala mila i ciepla atmosfera i nie trzeba tlumaczyc rodzica ze jego pociecha nawalila sie jak szpadel i zdemolowala pol osrodka. Tu kazdy odpowiada za siebie bo jest dorosly i jak ma ochote w domu sie nawalic to moze to zrobic bo zaden z rodzicow nie bedzie mial mu za zle. A wszyscy kojarzy sie dla mnie z nikim.

Tym wywodem witam na stronach Burgmanii, klubu ktory ma za zadanie zrzeszac wszystkich posiadaczy skuterow od pojemnosci 125 ccm do 650 ccm jak narazie.

Pozdrawiam

Opublikowano

(:zołem,

Chyba się nie zrozumieli?my. Ja, jak najbardziej popieram kluby, które przez swoj? 'specjalizację' przynosz? wymierne korzy?ci. I takim klubem jest chyba Burgmania. :lol: Nie popieram jedynie takich, które istniej? "żeby było i się nazywało", i które, na dobr? sprawę, nic nowego nie wnosz?.

Chodziło mi o tak? jak gdyby główn? organizację, do której każdy mógłby należeć, a składaj?c? się z ludzi, którzy z kolei organizuj? się w mniejsze grupy, już takie materialne. Dla przykładu: "pl.rec.motocykle"- pisz? tam w zasadzie wszyscy (niezależnie od maszyny i wieku), ł?cznie z tymi z "grupy południe" (o jakich? tam konkretniejszych zadaniach).

My?lałem o takim "klubie klubów", jakiego wszyscy (prawdziwi) Skuterzy?ci jak na razie nie maj?. A szkoda. :)

Rozumiem, że w tym przypadku problemem jest ?rednia wieku osób jeżdż?cych na skuterach, ale i na to s? rozwi?zania. Chcieć to móc. :D

Pozdrawiam i sorry za OT ;) ,

Łukasz

• Sympatycy
Opublikowano

CZE|Ć

MAXi to BURGMANIA ok!

ps.bzyku klub klubów ?mierdzi mi polityk? ,burgmania to czysta sprawa!

pozdrawiam maxi pawel883

Opublikowano

Ja oczywiscie tez jestem za... jak najbardziej za :lol:

Bzyku ty to wogole jestes przeciwko wszystkiemu co probuje sie zrzeszac...

C.K ci nie pasuje bo... nie

Burgmania liberalna dla innych skuterow tez nie...

To co ci bedzie pasowac??

• Sympatycy
Opublikowano

:D ja tez jestem za Maxi Klubem BURGMANIA.

Narazie posiadam silverka, choc nie ukrywam ze po przejazdzczce B650 bardzo mi on przypadl do gustu :lol: .

Opublikowano
Bzyku ty to wogole jestes przeciwko wszystkiemu co probuje sie zrzeszac...

C.K ci nie pasuje bo... nie

A u was bij? Murzynów! Bo... tak. (;

Burgmania liberalna dla innych skuterow tez nie...

Jak wyżej. Mógłbym wytłumaczyć ewentualne niejasno?ci, ale nawet nie wiem, sk?d takie twierdzenia bierzesz?!

Jak co?, to proponuję PM.

• Administrator
Opublikowano

No to małe podsumowanie...

99.9 % głosów (jak do tej pory) ?wiadczy o tym, że nasz pomysł znalazł poparcie z Waszej strony.

Nieniejszym stwierdzam, że łaczymy w naszym klubie wszystkie maxi- skutery :lol:

Jak dobrze pójdzie to już od poniedziałku, na stronie głównej w dziale "Doł?cz do nas" znajdzie się nowy formularz z nowymi rybrykami.

Warto w tym miejscu zaznaczyć jedn? bardzo ważn? sprawe z któr? mieli?my sporo problemów do tej pory a teraz chcemy to poprawić...

Przy rejestracji wymagane będzie zdjęcie klubowicza (jego twarzy) i skutera.

Wiem, że nie do końca musi to każdemu pasować ale chcemy unikn?c przypadków, kiedy kto? dla zabawy przysyłał nam zgłoszenia ze skuterem skopiowanym z jakiego? ogłoszenia lub robił dziwne fotomontaże :D .

Mieli?my też takie przypadki... Przychodzi zgłoszenie a w nim:

Nazywam się Józio Koszyczek, mieszkam w Parzęczewie Górnym. Skutera jeszcze nie mam ale MAM MIEĆ.

Chcemy poprostu wykluczyć osoby, które kr?ż? po necie i się im nudzi. Dlatego j.w. napisałem... Rejestracja w klubie będzie następować po przesłaniu fotki klubowicza+ jego maxi.

To narazie tyle... Je?li macie jakie? pytania to proszę pytać.

Je?li nie to cieszę się, że wyczerpałem temat ;)

Opublikowano

Bzzzzzz

Witam Wszystkich bardzo serdecznie bardzo

nie b?dzmy rasistami. Wydaje mi się że powini?my rozszeżyć Nasz Klub nawet do 50cm pod jednym warunkiem a może nawet dwoma:

1. każdy musi być odpowiedzialny za siebie (zdemolowałem pół o?rodka bo trochę za dużo wypiłem)

2. Zlot jest po to żeby się spotkać z Przyjaciółmi, a nie po to żeby rozjechać pół lub cały o?rodek.

PS: identyfikuję się z każdym kto jeĽdzi SKUTEREM bez względu na pojemno?ć.

Mendy mog? się pojawić wszędzie i nie wiadomo sk?d. Równy go?ć może jeĽdzić 50-k? a gnida (maxi) i odwrotnie. Bez urazy, moj? wypowiedzi? nie chcę nikogo urazić tylko podkre?lić pewn? zależno?ć która narasta w nas samych.

Wielu z Nas do niedawna jeĽdziło czym? małym, a dzi? ..... zapomniał wół jak cielakiem był.

Fakt małe pojemno?ci nie nad?ż? za maxi ale to jeszcze o niczym nie ?wiadczy.

Nie będę dłużej smucił

To tyle

Pozdrawiam dużych i małych

Dobranoc

Bzzzzzz

• Administrator
Opublikowano

Komar... oczywi?cie zgadzam się z Toba ale jest jedno ale...

Klub to klub a forum i zloty to co innego.

Założenie jest takie: W klubie maj? być same maxi. Kluby (lub pseudo kluby) zrzeszaj?ce wszystkie skutery lub same 50- tki już s? i istniej? od dawna. My zamierzamy stworzyć co? innego. Klub Burgmania ma zreszać inny typ użytkowników skuterów... użytkowników maxi- skuterów...

Oczywi?cie na forum i na zloty zapraszam każdego nie zależnie czy jeĽdzi maxi czy też na wrotkach. Licz? się dla nas ludzie, którzy my?l? i czuj? podobnie jak my.

Dla nas liczy się przede wszystkim człowiek a nie to czym jeĽdzi.

Opublikowano

Dzięki Mariuszku tym co napisałe? zwłaszcza o psedo stronie w kolorze kanarkowym powiedziałe? wszystko co chciałem usłyszeć i o to chodzi

Bzzzzzz

• Administrator
Opublikowano
Dzięki Mariuszku tym co napisałe? zwłaszcza o psedo stronie w kolorze kanarkowym powiedziałe? wszystko co chciałem usłyszeć i o to chodzi

Bzzzzzz

Zaraz, zaraz... spokojnie... Nie miałem na my?li żadnej konkretnej strony klubowej w necie. Pisałem ogólnie.

Proszę bez insynuacji :lol:

Opublikowano

Bzzzzzzz :lol:

Przepraszam to już się więcej nie powtórzy :D

PS ja też tak mi się napisało ;)