Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam od trzech dni dziwny problem z pisaniem postów w forach internetowych (Burgmania i PES)

Problem polega na tym, że w czasie pisania okazuje się że co chwilę gubię literki lub całe grupy literek (połowy wyrazów, ...całe wyrazy) a nawet pisanie się zawiesza bo bardzo często sam znika z okienka kursor do pisania.

I co chwilę muszę klikać myszk? na okienko w miejscu w którym piszę, by dalej kontynuować.

Nie muszę chyba dodawać, że jest to okropnie wkurzaj?ce. ;)

Natomiast pisanie w komputarze w programach magazynowych, w notatnikach, czy w Office jest całkowicie bezproblemowe :P .

Hmm, awarię klawiatury więc odrzucam.

Z tymi poprawkami tak długo trwa pisanie, że łatwiej mi jest napisać co? w Office a potem skopiować na forum. (hee, tak jak ten skopiowany post) ...ten nawias wa?nie przed chwil? dodałem i problem już się pojawił ??? :D;)

Co może być problemem: jaki? paskudny wirus :P (mam zainstalowanego aktualnego Nortona i komputer był już kilka razy skanowany ...i nic), czy może mam do poprawienia jakie? „tajne” dziwne ustawienia na forum lub jakie? opcje internetowe na moim kompie :D .

Czy kto? z Was spotkał się z takimi problemami. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Wyglada to jak jakis problem z wirusem(ami), kiedys mialem Nortona i pomimo codzienych aktualizacji musialem od czasu do czasu robic reinstalke, teraz uzywam Pandy i od tego momentu (kilka miesiecy) mam spokoj. Przyznam, ze nie byl to moj jedyny komp z Nortonem na ktorym mialem wieczne problemy.

Gość byłykurier
Opublikowano

Problem zniknie, jak przesi?dziesz się z PC'ta na Mac'a :D

Na komputery Apple praktycznie nie ma wirusów.

Wł?czasz komp pod sieć i ?migasz bez zmulania maszyny przez program antywirusowy.

Opublikowano

czyżby kolega byłukurier byl także makjuzerem?

na maki oczywi?cie s? wirusy- nazywaj? się użyszkodnik :PPPP

Gość byłykurier
Opublikowano

owszem, inaczej bym nie polecał tych komputerów :D

Macbook'a białego z zewnętrzn? klawiatur? mam (klawiatura do użytku domowego) - i nigdy nie wrócę już do PC'tów

To była najlepsza decyzja jak? w życiu (w kwestii komputerów) podj?łem - nie powiem, trochę się na pocz?tku bałem, że sobie nie poradzę (bezsensu :D) itp

Idealnym dodatkiem do MacBooka s? te twarde etui (ten najnajtwrdsze) - przetestowały ostatnio skuteczno?ć ochrony laptopa w tym etui, córki mojego kumpla, które regularnie skakały po torbie, w której miałem schowanego Mac'a - nic, absolutnie nic się nie stało ;)

Opublikowano

tylko mala poprawka:

Mac

Maka

Makowi

Makiem.

Opublikowano

Problem polega na tym, że w czasie pisania okazuje się że co chwilę gubię literki lub całe grupy literek (połowy wyrazów, ...całe wyrazy) a nawet pisanie się zawiesza bo bardzo często sam znika z okienka kursor do pisania.

Co może być problemem: jaki? paskudny wirus  :P (mam zainstalowanego aktualnego Nortona i komputer był już kilka razy skanowany ...i nic),

Czy kto? z Was spotkał się z takimi problemami. Proszę o pomoc.

Swego czasu miałem identyczne problemy,programy antywirusowe nic nie pokazały,ale za to mnie działanie kompa doprowadziło do szewskiej pasji :P nawet przywrócenie systemu nic dało :o

Pomogło jedno.......

Instalka nowego Win`a XP

Powodzenia

:o:P

Opublikowano

Z Mac'iem jest tem problem, że jest na niego mniej oprogramowania niż na PC i do firmy gdzie jest kilka serwerów i kilkadziesi?t stacji roboczych opartych na Windowsie też jako? nie pasuje. Pracowałem na Macu parę miesięcy będ?c za granic? i wolę jednak PC, jak dla mnie bardziej uniwersalny.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowioedzi.

I problem już sam się "rozwiazał" :)

Komputer na którym miałem problemy, wła?nie wczoraj ...padł :D

...wirus, dziwne bo Norton go rozpoznaje. Komputer padł w czasie wczorajszej zmiany pamieci operacyjnej na większ?. Po ponownym wł?czeniu Norton "zgłupiał" i wył?czyły sie niektóre jego funkcje ...i to wystarczyło.

Teraz trafił na stół operacyjny ...czekam na jego reanimację.

Najnowsze wie?ci: okazało się jednak, że to nie była wina żadnego wirusa, wina leży po stronie nowej pamięci która "kłóciła" sie ze star? i padło "co?" na płycie głównej. (Hmm, a w sklepie powiedzieli, że wszystko będzie współgrać i musi być O.K. ... :), a teraz ...dojd? dodatkowe koszty :) )

No i doszły koszty odzyskiwania danych...

Ech, i teraz ...instalowanie wszystkiego od nowa, ...kupa roboty ...i nie chce się wgrać na nowo Norton.

c.d.

Ten tydzień to tylko same kłopoty: "skasowano" mi w bramie jakim? dostawczakiem reklamę razem ze słupami :P , padł komputer bo Ľle sprzedawca doradził mi kupno pamięci :) , ktos mi wjechał w moje zaparkowane auto i "skasował" mi tyln? lampę :P , i kurcze jeszcze "próbowano" mi zatruć dziecko chlorem :) na basenie :D .

A na to wszystko to jeszcze nie miałem we firmie klienta od ?wi?t wielkanocnych, Kosztów mi narobiono a zysków brak ...ręce opadaj?. :P