Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Silver, Burgi, YP400..??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, wła?nie się przymierzam do zakupu?

Możecie doradzić co będzie najlepszym wyborem:

1. Burgman 400

2. Yamaha yp400

3. Silver wing 400

Tu mi honda zafunowala nie mały ból głowy wprowadzaj?c 400.

Za suzuki przemawia urok osobisty, ale kwestia bezawaryjno?ci w porównaniu z hond? pewnie wypada blado...

Kwestia zbyt częstych moim zdaniem przegl?dów...

Jak to wygl?da z Waszego punktu widzenia, do?wiadczonych użytkowników??

Pozdrawiam BENEK!!

• Sympatycy
Opublikowano

Moim zdaniem Silver za spraw? dwucylindrowego silnika, lepsza kultura pracy i trwało?ć.

Gość elwood_blues
Opublikowano

Skorzystaj z archiwum tego forum.

Jest również dużo artykułow na stronie Burgmanii, które pomog? Ci wybrać odpowiedni skuter.

Poszukaj: Memory...five...Siara... i wszystko jasne......

Opublikowano

Tylko Silver.

Jakby były 400-tki, wtedy kiedy kupowałem YP to teraz jeĽdził bym Silverem. Cena ta sama a dwa cylindry s?.

• Administrator
Opublikowano

Wizualnie to w kolejnosci

YP400

AN400

FJS400

Silnikowo

FJS400

YP400

AN400

Ekonomicznie

AN400

YP400

FJS400

!w00t

Ze wzgledu na 2 garki wybralbym FJS 400

Opublikowano
Wizualnie to w kolejnosci

YP400

AN400

FJS400

Silnikowo

FJS400

YP400

AN400

Ekonomicznie

AN400

YP400

FJS400

:D

Ze wzgledu na 2 garki wybralbym FJS 400

dzięki Wszystkim, którzy do tej pory zabrali głos, oraz Tym którzy dopiero podziel? się swoimi cennymi uwagami w tym w?tku, a tym samym pomog? mi w dokonaniu trafnego wyboru ;)

ARTIX- Mógłby? rozwin?ć w?tek ekonomiczny- dlaczego FJS400 spadł na ostatnie miejsce??

Czy masz na my?li jedynie zużycie paliwa, czy aż tak drastycznie jest wyższe od konkurentów?

Według mojej skromnej wiedzy to AN-tek ma najczę?ciej przegl?dy, to wła?nie do niego najdroższe s? czę?ci....

Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam

Benek!

Opublikowano

No własnie,z ustów mi to wyjęto.Dlaczego Honda ekonomicznie na końcu?

Opublikowano

temat widze niestety zamarł- dorzućcie prosze jeszcze pare opinni, w tym ciekawym pojedynku trzech liderów.... :lol:

• Administrator
Opublikowano
ARTIX- Mógłby? rozwin?ć w?tek ekonomiczny- dlaczego FJS400 spadł na ostatnie miejsce??

Czy masz na my?li jedynie zużycie paliwa, czy aż tak drastycznie jest wyższe od konkurentów?

Według mojej skromnej wiedzy to AN-tek ma najczę?ciej przegl?dy, to wła?nie do niego najdroższe s? czę?ci....

Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam

Benek!

Czesci sa w porownywalnej cenie. Ekonomicznie, poprostu najwiecej pali, a pali wiecej bo musi wykarmic 2 garki a nie jeden. No dobra ale akurat ja tego nie uwazam za straszna przeszkode, bo roznica wynosi max 1 litr na 100 km, czyli zadna bo co tysiac km wydasz 40 zl wiecej. Przeglady teoretycznie masz we wszystkich sprzetach co 6 tys, roznica wychodzi z wymiana oleju ktora jest w FJS co 12 tys. Nic nie poradze ze FJS wizualnie najmniej mi sie podoba. Tu YPka bije na na glowe FJS, podobnie AN400 potem jest dlugo dlugo nic i pojawia sie FJS. Jednak jesli chodzi o kulture pracy to niestety FJS mimo ze brzydki bije na glowe konkurentow.

Hamulce w YPce i ANie rowniez moim zdaniem sa lepsze od FJS.

Na czesci tez sie dluzej czeka do FJS i generalnie z serwisem jest lekka lypa. Nie ma sprzetow idealnych a moja opinia jest naprawde moim odczuciem i nie traktowal bym tego smiertelnie powaznie. :lol:

Opublikowano

Bóg zapłać dobry Człowieku- chociaż to tylko pogłębilo mój ból głowy :lol:.

W kwestii serwisu i czę?ci wydaje mi się że sytuacja powinna ulec poprawie- ponieważ Honda zdecydowała się wreszcie umię?cić FJS-y w polskiej ofercie...