Gość NIMAGO Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam Mam problem ponieważ musze wybrac sobie jaki? samochodzik do 30 tysiecy, ale niestety musi to byc nowy ze salonu. No i za bardzo niewiem co by tu wybrać. Napewno nie jaka? Panda, bo wogóle mi sie nie podoba. doradzicie cos?
Radio Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Nie podajesz praktycznie nic oprócz ceny, fakt że w tym przedziale cenowym to w rachubę wchodz? podstawowe modele,lecz może co? dopasujesz z poniższych pozycji pod siebie? Takie sobie autka: * Peugeot 107 * Renault Twingo * Fiat Panda * Kia Picanto * Chevrolet Spark * Hyundai Atos Prime * Dacia Logan * Skoda Fabia (cena przekracza 30 tys zł) * Toyota Aygo (cena przekracza 30 tys zł) Miłej lektury oraz szukania najlepszego dealera (czytaj:daj?cego najlepszy rabat)
Wookash Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Akurat na wp.pl podpasowali dla Ciebie temat http://www.moto.wp.pl/kat,15952,wid,970154...=1204302791.343
Gość NIMAGO Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Silnik to max 1.6 l w benzynie, bo w dizelku raczej nic nie dostane w tej cenie. Samochodzik bedzie dla mnie, z racji mojego młodego wieku musi mieć w miare atrakcyjny wygl?d, no i chyba to by było na tyle z moich wymagan PS: Wookash dzięki za link
Artemis Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Ja polecam Kia Picanto lub Pandę, z nastawieniem na Fiata. Udany samochodzik! Mi podoba się koncepcja dr?żka skrzyni biegów- jest wyżej tak jak np: w dostawczakach. Umów się na jazdy próbne (tel lub mail.), wybierz samochód w którym najlepiej będziesz się czuł. Ciekaw? alternatyw? s? samochody roczne lub troszkę starsze jeszcze na gwarancji (największy spadek ceny maj? już za sob?), do 30tys zł będziesz miał większy wybór.
Radio Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Skoro masz okre?lone takie a nie inne kryteria to chyba łatwiej będzie jak po prostu odwiedzisz salony i sam osobi?cie zasi?dziesz w autku które najbardziej tobie podpasuje,komu? stoj?cemu z boku ciężko cokolwiek podpowiedzieć ponieważ każdy ma inny gust, jeden podpowie żeby? kupił Dacie Logan,lecz drugi powie że Kia Picanto,ale ja skłaniałbym się do zakupu auta rocznego lub dwuletniego, wybór nalezy do ciebie.
Slavequs Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Teraz będzie już ciężko o tanie auta z rocznika 2007, ale możesz spróbować się zorientować na rynku. Je?li by Ci się jednak Panda spodobała, to mogę dużo napisać o wersji z silniczkiem 1.1. Na pewno to autko tanie w eksploatacji, a to może być istotne. Francuzy do 30 tys. (o ile s?, nie orientuję się), to pewnie wersje bez żadnego dodatkowego wyposażenia, z goł? blach? na drzwiach w ?rodku.
rafałek Opublikowano 1 Marca 2008 Opublikowano 1 Marca 2008 Ja jestem ?wieżo po zakupie samochodu i powiem tyle. Sam sobie wykombinowałem, że po co przepłacać za nówkę, skoro taniej można kupić roczny - dwuletni. Tak można, tylko, kto sprzedaje takie samochody? Wszystkie s? po kraszu, a te które nie s?, jeĽdziły pod przedstwicielami handlowymi i maj? pod 100 tysięcy przebiegu. Oczywi?cie jeden na 1000sztuk to okazja - sprzedawany na skutek problemów finansowych, albo choroby wła?ciciela lub innych losowych spraw, ale takiego samochodu trzeba szukać ładnych kilka miesięcy. Wniosek, jak chesz kupić samochód jak nowy to kup nowy. Jak chcesz kupić dobry używany to rozejżyj się za 3 - 4 latkiem bo to wiek, w którym najczę?ciej sprzedaj? pierwsi wła?ciciele.
Gość NIMAGO Opublikowano 1 Marca 2008 Opublikowano 1 Marca 2008 Warunek jest jeden => samochód musi byc nowy A musi byc tak ponieważ bede miał tak jakby pewnie dofinansowanie i nie bede musiał zapłacić całej warto?ci samochodu tylko jakis tam procent Panda zdecydowanie odpada, poprostu wygl?d mi nie odpowiada;/ Aaaa...i samochód raczej nie bedzie służył na jakis rodzinne wypady itd. bedzie on tylko dla mnie, i bede nim dojezdzał do szkoły Jak narazie to Toyota Aygo mi sie bardzo spodobała, ale w wersji podstawowej troche uboga w ?rodku
Slavequs Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 Proponuje Golfa V A gdzie tak tanio sprzedaj??
Gość Dragon Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 Witam !piwkoMam problem ponieważ musze wybrac sobie jaki? samochodzik do 30 tysiecy, ale niestety musi to byc nowy ze salonu. No i za bardzo niewiem co by tu wybrać. Napewno nie jaka? Panda, bo wogóle mi sie nie podoba. doradzicie cos? Brakuje mi Twoich typów a przez to traktuję to trochę jak spychologię... To ja Tobie zaproponuję, by? przede wszystkim SAM wyszukał nowe samochody do 30 ty? zł a jak już będziesz wiedział, że jest ich np. 3 to napisz jakie to marki i jakie typy... Kto? napisał Panda - Tobie Panda się nie podoba - napisz wobec tego co Ci się podoba tylko weĽ pod uwagę swoje kryteria... nowy z salony, atrakcyjny wygl?d, dobre wyposażenie i to wszystko za 30 ty? zł. Znam takich dla których Matiz jest "dziełem" sztuki...
Gość NIMAGO Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 wiem Dragonie ze za 30tys nowego z super wyposażeniem nie dostane i tego nie oczekuje Szczerze to nawet wspomagania mi nie trzeba bo sie juz przyzwyczaiłem do jazdy bez Głównie liczy sie wygl?d, bo to nie bedzie samochodzik dla jakiegos starczego pana tylko dla mnie. Z tego co sie rozgl?dnołem to odpowiada mi: Toyota Aygo Skoda Fabia Peugeot 107 Chevrolet Spark Jedyny model który sie mie?ci w granicy 30tys to Spark no ale ewentualnie mógłbym dopłacić te max 4 tys na inne modele, tylko czy warto? poozdro
Abach Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 Z tego co sie rozgl?dnołem to odpowiada mi:Toyota Aygo Skoda Fabia Peugeot 107 Chevrolet Spark Jedyny model który sie mie?ci w granicy 30tys to Spark no ale ewentualnie mógłbym dopłacić te max 4 tys na inne modele, tylko czy warto? Zapomnij o Sparku, to taki nowy Matiz Dopłacaj i bierz co? innego z listy.
Gość Dragon Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 Bior?c pod uwagę Twój wiek odradzam Fabię i Sparka... Fabia to taki "popularny" samochód który jest już dosyć "oklepany" a Spark - tak jak napisał Abach - to taki Matiz po liftingu... Lista się więc zawęziła do dwóch samochodów... Mój typ - Aygo... powód - przede wszystkim trwalsza niż 107-meczka. O ich walorach estetycznych pisać nie będę bo jeden lubi rude a drugi te z "wielkimi oczami"... kwestia gustu...
Klubowicze Trebor Opublikowano 4 Marca 2008 Klubowicze Opublikowano 4 Marca 2008 Je?li chcesz wydać 34tys. to proponuję Opla Corsę D.Bardzo fajny,już nie taki mały jak Aygo,mam takiego i jestem zadowolony. Pozdrawiam Trebor
Administrator Artix Opublikowano 4 Marca 2008 Administrator Opublikowano 4 Marca 2008 To moze Tata Nano nowy kosztuje 6 ty? zł KLIK - Nano
-=Dee Jay=- Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 Mój typ - Aygo... powód - przede wszystkim trwalsza niż 107-meczka. O ich walorach estetycznych pisać nie będę bo jeden lubi rude a drugi te z "wielkimi oczami"... kwestia gustu... Dragon, a czy przypadkiem 107 i Aygo to nie ten sam samochod ?? do tego jeszcze citroen c1 dochodzi. podejrzewam ze trwało?ć tych maluchów jak i jako?ć wykonania jest taka sama. podejrzewam ze nawet wnętrzem się nie różni? zbytnio ... tylko estetyka zewnętrzna jest inna ... (tak mi sie wydaje)
Gość Gładzior Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 Nie sugeruj się cenami cennika w salonie jak na giełdzie można negocjować, choć chętniej daj? ,np. komplet opon to i tak da się co? zbić. Je?li chcesz najrzadsze autko weĽ wła?nie Renault Twingo. Nowa wersja nie jest tak damska, a ładna i bardzo ?wieża na rynku. Pomy?l nad tym. Spark wchodzi niedługo po liftingu(ładniejszy będzie), ale silniki europejskich Chevroletów to całkowicie nowe konstrukcje, więc niezbyt sprawdzone :/ I na koniec. Ja bym brał tylko Twingo reszta jest nudna , brzydka i opatrzona.
Gość Mitsumiuu Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 znalazlem takie cu? http://moto.allegro.pl/item325301131_ford_...07_6500km_.html
Gość NIMAGO Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Mitsumiuu wysztstko by było fajnie, tylko samochod musi byc prosto z salonu Zreszta wybór juz padł !OK => Renault Twingo temat to zamknięcia!
Gość DZIWAK Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 Witam Z chevroletow miales jeszcze mozliwosc upolowania Aveo za 30tys (2007) wer 3 drzwiowa z elektrycznymi szybami abs i wspomaganiem.Moze nie jest to mistrzostwo wykonania ale jezdzi i po 900km na razie wyglada ze nie rozpadnie sie od patrzenia !OK Ale zobaczymy dalej \. Szacuneczek
Rekomendowane odpowiedzi