Skocz do zawartości
Forum Burgmania

majesty250 czy honda jazz250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolega który jako? nie może sie zalogować na forum pyta co by?cie wybrali?

eksploatacja, bezawaryjno?ć, ceny czę?ci itp...

obydwie ładne i japońskie ale czy s? jakie? kruczki?

Opublikowano

najwazniejszym kruczkiem jest to ze Jazz jest w Polsce malo znana. nie wiadomo jak sie spisuje w eksploatacji, jak z czesciami i serwisem.

za to majesty mozna polecic z czystym sumieniem whist informacji na forum dostatek, tylko szukac...

Opublikowano

Moja żona jeĽdzi Hond? Jazz i nie narzeka.... tylko że ten model ma pojemno?ć 1339 :P:P:P:P

A zupełnie serio... nie znam nikogo, kto jeĽdził skuterem Honda Jazz. Nigdy nawet o takim użytkowniku nie słyszałem. Sam skuter kiedy? widziałem na Allegro, ale trudno to nawet nazwać skuterem, bo był to złom na czę?ci.

Dlatego w?tpię aby? użyskał tu takie informacje.

Opublikowano

Bardzo rzadki skuter w Polsce, osobi?cie znam 3 sztuki . Brak praktycznie jakichkolwiek czę?ci ze złomu. Pełna oferta nowych , ii no Ci mechanicy musza sie z Go nauczyć. Mimo wielkiego sentymentu do marki jednak Majesty :P

Opublikowano

Z Majesty (zakładamy, że to skuter a nie złomik) "będzie pan zadowolony, będzie pan zadowolony" :P

To naprawdę bardzo udana konstrukcja - wygodny, trwały, ładny i, co wg mnie też jest zalet?, popularny.

|wietny skuter na "dzień dobry" - co? o tym wiem :P

Jazza niestety nie znam :P .

• Sympatycy
Opublikowano

Mogę chyba spokojnie potwierdzić głosy z wcze?niejszych postów, ten model Hondy jest u nas bardzo mało znany, natomiast Majesty jest znana, sprawdzona i zawsze łatwiej znaleĽć kogo? kto będzie potrafił sobie poradzić w razie kłopotów a i z czę?ciami sporo łatwiej :P .

• Klubowicze
Opublikowano

A ja i tak bym wybrała Hondę Jazz, bo jest ładniejsza, a poza tym Majesty to wszyscy maj?... :P

Gość E--ndriu
Opublikowano

Tylko Majesty sporo miejsca na bagaże bez problemu dostanie do niej akcesoria jak się wywali to kupi plastiki używki za grosze i inne czę?ci które nowe kosztuj? krocie a używane s? baaaardzo dużo tańsze. Ja już jeden sprzęt kupiłem mało popularny też Honde weĽ póĽniej czę?ci kup do tego a przecież to w końcu honda i powinny być wszędzie prawda jednak boli i mało popularne sprzęty bym się nie pchał, bo jak mi tłok padł to nie do?ć że cudem mi się go kupić udało to w dodatku uszczelki mi musieli dorabiać bo nic nie pasowało skuter sobie stał do?ć długi czas w garażu o tym że paska napędowego nie mogłem dostać już nie będę się rozpisywał, na szczę?cie nie jestem już jego wła?cicielem . :angry:

• Klubowicze
Opublikowano

wybrałbym hondę Jazz - niespotykany model w PL , je?li sprzedam K2 to między innymi jest na mojej li?cie następnego !scooter . mam sentyment do Hondy , w ub. sezonie miałem Foresight'a , niezawodny był . z tego co mi wiadomo Jazz posiada chyba ten sam silnik co Foresight , ja z czę?ciami nie miałem żadnych problemów , bynajmniej takimi jak pasek , rolki itp - wszystko do kupienia ASO .

• 4 lata później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Bez dwóch zdań polecam Hondę Jazz.

Po pierwsze niezawodność - w końcu to HONDA. Technicznie wiele rozwiązań i części z Foresight'a.

Po drugie wygląd - chyba najbardziej dynamiczny i sportowy wygląd przodu z wszystkich skuterów, wyraźnie nawiązującym do motocykli Hondy - wzorowanym na VFR 800. Typowo motocyklowa tablica przyrządów (z obrotomierzem).

Układ hamulcowy - DUAL CBS.

No i na koniec - model bardzo rzadki na polskich drogach - jeździsz wyjątkowym i często jedynym w mieście skuterem.

Opublikowano

Myślę,że założyciel tematu Już się zdecydował,który model wybrać no chyba,że jeszcze się wacha w sumie zadał pytanie niecałe 5 lat temu hehe.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jest to w dalszym ciągu pojazd unikalny.

W Wawie jest chyba tylko moja. Raz widziałem w trasie. Poza tym faktycznie trwały sprzęt. 20k. w tym sezonie. Dwie awarie - 400 zł za oryginalne części.

Reszta to już bajery typu mufki, kocyk, wariator (szybszy ale nie musiał być wymieniany). I tyle ...

Pozdrawiam ..

PJS