LEONE Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 Pytanko do braci skuterowej. Kupiłem AN 650 i wydawał mi się tak duży, że trudno?ci z jego przepchnięciem wykluczaj? jego kradzież. !piwko Na forum czytam tu i tam że komu? skuter zgin?ł. Czy tak duże skutery także gin?? Trzymam go w garażu więc jest jaka? większa trudno?ć ale pewnie niezbyt duża. Jak najlepiej go zabezpieczyć? Jeżeli tak duże skutery też gin?. lekko zmodyfikowałem temat żeby nie sugerował że co? zgineło Artix
Sympatycy orzech Opublikowano 11 Lutego 2008 Sympatycy Opublikowano 11 Lutego 2008 Kurde Leone nie strasz ludzi. Jak zobaczyłem tytuł już my?lałem, że komu? skuter ukradli Nie ma zbyt wiele głosów o kradzieży maxi. Nie s? to pojazdy, które można wynie?ć pod pach? od tak sobie, aczkolwiek pewnie zdarza się. Ja mam dodatkowo tylko alarm no i najlepsze co może być czyli ubezpieczenie !piwko
Darus77 Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 czegos takiego napewno nie ukradna mi skradli gowniarze 250 majesty ale to dla tych paru elementow z alu. ale mysle ze to odosobniony przypadek tymbardziej ze w olsztynie skad pochodze jeden taki wynalazek byl;) poprostu na to jest maly popyt i latwo to odnalez ja odnalazem na drugi dzien ale zdarzyli wszytskie owiewki w ognisku spalic zacierali slady mysle juz ze latwiej i czesciej takie 50 kradna wiec nie powinienes do tego tak podchodzic teraz wiem ze dobry alarm i blokada kola by to uniemozliwily moj blad ze traf chial ze kierownicy nie zblkokowalem;( ale mowie pod praca nic zlego sie przecierz stac nie moze i do tego w bialy dzien;)
Radio Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 Tytuł postu ....brrrrrr Ale na szczę?cie to tylko pytanie odno?nie zabezpieczeń Dobre zabezpieczenie to ubezpieczenie a tak na poważnie to s? różne sposoby,np. mój kolega swe moto zabezpiecza na wszelkie sposoby,czyli: AC Alarm motocyklowy Alarm w garażu Alarm na tarczy hamulcowej,ale to taki że umarłego postawi na nogi Jakby tego było mało to motocykl jest przykuty do posadzki łańcuchem rodem ze statku,ogniwa maj? chyba po 15cm długo?ci i 2 cm grubo?ci I standardowo kierownica zamknięta na kluczyk. Więc każdy sposób jest chyba dobry,a zwłaszcza taka ilo?ć zabezpieczeń która opóĽni kradzież. Oby nigdy nikt nie musiał napisać: UWAGA SKRADZIONO ......... !piwko
Gość Dragon Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 Dobre ubepieczenie AC i wszystko w EIPUD... Alarmu nie zakładam bo jeszcze bym co? usłyszał... a po co nerwy szargać i zdrowie tracić...??? !piwko
Sympatycy Arecki Opublikowano 12 Lutego 2008 Sympatycy Opublikowano 12 Lutego 2008 Kurde Leone nie strasz ludzi. Jak zobaczyłem tytuł już my?lałem, że komu? skuter ukradli Mnie też ten tytuł przestraszył i pierwszym co pomy?lałem, to że komu? już zgin?ł skuter . Jak już wiem że chodzi o pomysły na zabezpieczenie !piwko przed kradzież? to pozwolę sobie wspomnieć temat jaki poruszałem pod koniec zeszłego roku: znakowanie.
miszczu Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Przył?czam się do przedmówców. Najlepsz? ochron? jest AC. A najlepsze zabezpieczenia nie pomog?, mog? tylko opóĽnić kradzież a jak będzie go?ć upierdliwy to jak nie będzie mógł ukra?ć to zniszczy.
eMKa Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Ojojoj może da się temat zmienić bo ci?nienie idzie w górę, że strach... !piwko A co do zabezpieczeń, to: 1. Nie chwalcie się zbytnio i szczegółowo co macie bo może kto postronny skorzystać z tej wiedzy (niewielkie ale ryzyko). Lepiej tak jak Radio - zapodać możliwo?ci w osobie trzeciej. 2. Do "dĽwignięcia" maxi trzeba być przygotowanym (samochód, ludzie, o dziupli nie wspomnę) a efekt takiej kradzieży dla łotra na szczę?cie mniejszy niż przy np. Dresochodzie. St?d ryzyko mniejsze ale od zera niestety większe. Poprzedniemu wła?cicielowi mojej YPeczki (400) skubnęli w Wawie YPkę 250 . 3. AC powinno być! Spokój i niewygl?danie przez okno co 5 minut cenniejsze nad wszystko. 4. Blokada na koło - rzecz niewielka i nikomu jeszcze nie zaszkodziła (chyba, że zapomniał zdj?ć przed ruszeniem i na to s? przypominajki). 5. Alarm elektroniczny jest bardzo OK, ale jak to elektronika - trochę akku nadgryzie, zamoknie, wł?czy sie "tak sobie"... Ale ma zaletę: "dotykalskim" da po łapach. 6. Można też blokadę na koło z alarmem (ABUS, XENA) - wydaje się ciekawym rozwi?zaniem. Od używaczy wiem, że s? zadowoleni. Pozdrawiam i oby?my nigdy nie musieli przeżywać traumy spowodowanej niewła?ciwym działaniem lub brakiem wyżej wymienionych!
LEONE Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 Dzięki z posty i trochę mi lżej na duszy ,że maxi s? mniej popularne na tym rynku. Zorientuję się jakie s? koszty AC w różnych firmach bo pewnie będ?. Z zabezpieczeń mechanicznych zaopatrzony jestem w klipsa na tarczę i solidny łańcuch z kłódk? na cały sprzęcik. eMKa piszesz co? o przypominajkach o zapiętym klipsie na tarczy. Miałem przypadek ruszenia z tym na kole przy poprzednim sprzęcie i trochę mnie to zniechęciło. Moja Siostra notorycznie niszczy linkę od prędko?ciomierza. Jest może jaki? sprawdzony sposób na amnezję. !happybth
Pleban Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 eMKa piszesz co? o przypominajkach o zapiętym klipsie na tarczy. Miałem przypadek ruszenia z tym na kole przy poprzednim sprzęcie i trochę mnie to zniechęciło. Moja Siostra notorycznie niszczy linkę od prędko?ciomierza. Jest może jaki? sprawdzony sposób na amnezję. !happybth Ja stosuję blokadę zakładan? na tarczę przedniego koła, a jako "przypominajka" kupiona za parę groszy w Louisie żarówiasta sprężynka któr? zakłada się na manetkę. Jeszcze nie udało mi się ruszyć z blokad?. P.S. Lechu, zmień ten tytuł posta. O mało nie dostałem zawału.
LEONE Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 Plebanku obiecałem Ci ostr? jazdę na moim sprzęciku więc nie ma mowy o zagubieniu się burgera. Dawaj do Sopotu na dżiro. A pomysł ze sprężyn? na manetkę kupuję. !happybth
Pleban Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Oto to. Cena raczej symboliczna. http://www.louis.de/?media=katpdf&topic=ar...tnr_gr=10001915
adams Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Wydaje mi się że tak? linkę może zerwać jaki? huligan i po zabezpieczeniu. Najlepiej wymy?leć jaki? drobiazg przy stacyjce.
Administrator Artix Opublikowano 12 Lutego 2008 Administrator Opublikowano 12 Lutego 2008 Linka ma tylko przypominac o blokadzie, stosuje ja od kilku lat lub jak kto woli zgietej nowej tarczy !happybth nikt mi nigdy jej nie zerwal.
Pleban Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Wydaje mi się że tak? linkę może zerwać jaki? huligan i po zabezpieczeniu. Tak, tylko po co. Chyba tylko dla zasady demolki. Nie zabierze tego, bo oczko jest zaczepione na zamkniętej blokadzie. Musiałby uci?ć czyli zniszczyć. Na takiej samej zasadzie może oblać nasz skuter np. czerwon? farb?, podpalić, pomalować grafiti czy porysować scyzorykiem. Na to wszysko zabezpieczenia nie znajdziesz.
Rekomendowane odpowiedzi