Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wiosnę chciałem sobie sprezentować Xcitinga ale dzisiaj miałem okazje go dosi??ć i jakież było moje zdumienie kiedy okazało sie ze jest jeszcze wyższy od mojego dinka :D

Niestety jestem z natury nisko rosły i nie dał bym rady jeĽdzić na nim komfortowo, sprzedawca doradził mi nexusa 500 bo wła?nie znacznie zjechali z ceny - ale włoszczyzna jako? mnie odstrasza i naprawdę nie wiem co wybrać...

chciał bym co? w granicach 500cc na dłuższe trasy i w cenie do 25 tys.

Opublikowano

niech Cie włoszczyzna nie przestrasza ... raz trafisz lepiej raz gorzej ...

popatrz na burgmany 400 .. potrafi? jeĽdzić ale i potrafi? sie sypać jak piasek po pustyni ...

a NEXUS jest bomba ...

• Administrator
Opublikowano

W "granicach" 500 to jest i 400 i 600, 650 ;)

Półlitrówki to Nexus+ Atlantic, Scarabeo, Beverly, X9 czy Jenifer Lopez za 30 lat ;) Spider Max.

Poza tym Tajwan czyli Xciting i Japonia T-max.

Co kupić? Na to pytanie nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi na forum.

Stylistyka to najmocniejsza strona włoszczyzny.

Rozs?dek cenowy> Xciting.

Jako?ć, wytrzymało?ć, frajda z jazdy, osi?gi> T-max ale cena zakupu ;)

W trasę napewno nie wybrałbym się Nexusem... chyba żebym musiał :D

Polecam dział testy na stronie głównej ;) .

Ps.

Na wiosnę chciałem sobie sprezentować Xcitinga ale dzisiaj miałem okazje go dosi??ć i jakież było moje zdumienie kiedy okazało sie ze jest jeszcze wyższy od mojego dinka

Tak przy okazji... Jakie wrażenia z jazdy AFI New Dink?

Opublikowano
Na wiosnę chciałem sobie sprezentować Xcitinga ale dzisiaj miałem okazje go dosi??ć i jakież było moje zdumienie kiedy okazało sie ze jest jeszcze wyższy od mojego dinka :D

Niestety jestem z natury nisko rosły i nie dał bym rady jeĽdzić na nim komfortowo, sprzedawca doradził mi nexusa 500 bo wła?nie znacznie zjechali z ceny - ale włoszczyzna jako? mnie odstrasza i naprawdę nie wiem co wybrać...

Na wysoko?ć siedzenia w Xcitingu narzekało wiele osób... jest na to sposób (kolega Daro np. oddał siedzenie do tapicera-tam uzyskano dla niego brakuj?ce cm).

Jeżeli miłabym co? doradzać to Burgman 400 K8, Atlantic 500 jezeli chcesz fajny pojazd o dobrych osi?gach ale mniejszy silnikowo to napewno liderem będzie Peugeot Satelis 250 - jest też chyba już w sprzedaży 400-etka.

No i zapomnieliby?my o królowej 400-etek Majesty ;) .

Niestety poniżej 20 000 pozostaje tylko Xciting i Satelis 250 ;)

Opublikowano

pablos ma racje.... dlaczego z Twojej "listy" odpadły skutery z pojemno?ci? 400 cm3?

Różnice między skuterami o pojemno?ci 400 i 500 s? niewielkie. Pomijaj?c T-Maxa, ale jego cena też wyklucza zakres cenowy, jaki podałe? oraz możliwo?ci załadunkowe s? w nim mniejsze.

Osobi?cie, jak wiesz, jeżdżę już troszkę podstarzałym AN400. Miałem przyjemno?ć w zeszłym sezonie przejechać kilka tys. km w trasie i moge powiedzieć, że pojemno?ć ta jest w zupełno?ci wystarczaj?ca. Moc pozwala na zupełnie spokojn? jazdę z prędko?ci? 110-120 ze niezłym zapasem na wyprzedzanie. Czy więcej trzeba? Oczywi?cie z t? pojemno?ci? można, ale czy po naszych drogach można jeĽdzić szybciej? Oczywi?cie generalizuje bo jest kilka odcinków, na których można :( Ale nie o to chodzi. Domy?lam się, że nowa 400-tka ma jeszcze większe możliwo?ci. I najważniejsze: w tej pojemno?ci masz niezły wybór i pasuje do przedziału cenowego, jaki założyłe?.

Opublikowano

Potwierdzę Abachowe słowa sam jeżdż?c od niedługiego czasu Majesty 400 (wcze?niej Majesty 250). Moc, prędko?ć na trasie i przyspieszenie do wyprzedzanki s? w zupełno?ci wystarczaj?ce do bardzo przyzwoitego poruszania się po drogach. Pół litra nie zaoferuje znacz?co więcej a wybór... no cóż sam widzisz. Ale wiadomo ostatnie słowo należy do Ciebie - to tylko taka praktyczna podpowiedĽ. Szukasz 500 - na pewno znajdziesz i "będzie pan zadowolony" :(

Opublikowano

Wła?nie burgman ci?gle chodzi mi po głowie no i majesty ale te ceny....

Co do nexusa to chyba jak dla mnie ma zbyt sportowy styl i nie wiem jak z wygod?.

Xciting jest ?liczny i wygodny - może gdyby faktycznie t? kanapę troszkę odchudzić...(tak zrobił mój ojciec w Grand dinku250) Nabrałem sentymentu do Kymco bo to naprawdę udane motocykle i faktycznie bezawaryjne. ojciec jeĽdzi Grad Dinkiem już 2 lata i gdyby nie zeszlifował obu lusterek na asfalcie whist nic sie z nim nie dzieje, znajomi maja 50-tki i tez s? nie do zdarcia...

Nie potrafię sie przekonać do kupna używanego pojazdu bo lubię mieć ten komfort że przynajmniej jaki? czas jest gwarancja.

Tak przy okazji... Jakie wrażenia z jazdy AFI New Dink?

Jak to Kymco jest wysoki, ale daje rade :rolleyes:. Poza tym jest nieoceniony w mie?cie, przemykanie w korkach, ucieczki ze skrzyżowań i temu podobne manewry (ratuj?ce zdrowie i życie ;)) to sytuacje stworzone dla tego skutera. Przyspieszenie także jest całkiem spore i podejrzewam ze niejeden maxi z wyższ? pojemno?ci? mail by problemy:P. Jednak na trasę ?rednio sie nadaje, ze względu na pozycję w jakiej sie siedzi. Po kilkudziesięciu kilometrach porostu boli tyłek i i kręgosłup. No i prędko?ć - nie zła jak na realne 176cc bo do 130 km/h ale brakuje wła?nie zapasu na bezstresowe wyprzedzanie i dlatego chce co? większego... A! zapomniał bym! spalanie wierzcie lub nie to 3,2l / 100km. mierzyłem na wszystkie znane mi sposoby i wszystkie pokazuj? tak samo:D

Jako skuter do pracy i jazdy miejskiej chyba nie ma sobie równego bo jest w?ski i wszędzie sie wci?nie jak 50-tka, w przeciwieństwie do Grand Dinka ma doskonale wyważony ?rodek ciężko?ci wiec można sie wykładać na winklach do granicy bieżnika.

Do maja jeszcze daleko wiec będę ?ledził forum i bacznie obserwował wasze uwagi do poszczególnych marek...