grzybek Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Idzie , a nawet już jest globalne ocieplenie klimatu. Skoro mamy wątek ,,zima bura suka..", to dla odmiany możemy pochwalić się temperaturami in plus. U mnie wczoraj w cieniu, jak postał ok. godziny to pokazał 44st.C
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 16 godzin temu Użytkownicy+ Opublikowano 16 godzin temu 44 raczej nie do pobicia 🙃 wczoraj 40 ale puszka w ruchu.
falco Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Poczekaj na głosy tych, którzy uważają, że zmiana klimatu, to... wymysł mediów. 😎 Niedawno zmieniłem auto, które nie ma zewnętrznego termometru, najpierw byłem zawiedziony, teraz oddycham z ulgą... 😎 Wczoraj w nocy, zaznaczam w nocy, gdy spacerowałem z psem miałem odczuwalną 39C.
musik24 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 51 minut temu, falco napisał(a): Poczekaj na głosy tych, którzy uważają, że zmiana klimatu, to... wymysł mediów. https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2026-06-27/najwieksze-od-30-lat-mrozy-i-sniezyce-na-poludniu/
Kazekkazek Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 3 godziny temu, falco napisał(a): Poczekaj na głosy tych, którzy uważają, że zmiana klimatu, to... wymysł mediów. 😎 Niedawno zmieniłem auto, które nie ma zewnętrznego termometru, najpierw byłem zawiedziony, teraz oddycham z ulgą... 😎 Wczoraj w nocy, zaznaczam w nocy, gdy spacerowałem z psem miałem odczuwalną 39C. Tak z ciekawości, jak zmierzyłeś temperaturę odczuwalną?
falco Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Większość aplikacji pokazuje temperaturę powietrza oraz odczuwalną, temat jeszcze z zakresu podstawówki (fizyka). ;) Tak samo jak temperatura przy gruncie może się różnić nawet o kilka stopni od temperatury mierzonej na wysokości ok. 2 metrów, czyli ludzkiej bani, do tego wpływ wiatru, zabudowy, roślinności, wody, itd, itp. Niedawno (z ciekawości) sprawdzałem temperatury w tej samej okolicy ale w różnych miejscach pirometrem, różnice były naprawdę duże a choć kilka stopni wydaje się, że to niedużo, to naprawdę robi różnicę, zarówno w dół jak i w górę. Temperatura odczuwalna.
Kazekkazek Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Godzinę temu, falco napisał(a): Większość aplikacji pokazuje temperaturę powietrza oraz odczuwalną, temat jeszcze z zakresu podstawówki (fizyka). ;) Tak samo jak temperatura przy gruncie może się różnić nawet o kilka stopni od temperatury mierzonej na wysokości ok. 2 metrów, czyli ludzkiej bani, do tego wpływ wiatru, zabudowy, roślinności, wody, itd, itp. Niedawno (z ciekawości) sprawdzałem temperatury w tej samej okolicy ale w różnych miejscach pirometrem, różnice były naprawdę duże a choć kilka stopni wydaje się, że to niedużo, to naprawdę robi różnicę, zarówno w dół jak i w górę. Temperatura odczuwalna. Ja to wszystko wiem 😏 pytam jak zmierzyłeś temperaturę odczuwalną z dokładnością do jednego stopnia 😏 1 godzinę temu, grzybek napisał(a): Połknął termometr? A Ty się nie śmiej 😁 8 godzin temu, grzybek napisał(a): Idzie , a nawet już jest globalne ocieplenie klimatu. Skoro mamy wątek ,,zima bura suka..", to dla odmiany możemy pochwalić się temperaturami in plus. U mnie wczoraj w cieniu, jak postał ok. godziny to pokazał 44st.C To temperatura powierzchni nie powietrza 😏
falco Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Nie bardzo wiem co odpowiedzieć... ;) Sprawdzam aurę na różnych aplikacjach bądź termometrach, np. w garażach i na tych informacjach bazuję, ja nie mierzę (osobiście) temperatury wokół siebie... ;) Pokazało 39C jak na zrzucie, to tak też napisałem... ;) Aczkolwiek, gdy w niedzielę wyszedłem z domu, to poczułem jakbym zderzył się (dosłownie) z niezwykle ciężkim powietrzem.
grzybek Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Nie przypuszczałem, że ten wątek rozgrzeje się do czerwoności 😲
Kazekkazek Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Teraz, grzybek napisał(a): Nie przypuszczałem, że ten wątek rozgrzeje się do czerwoności 😲 Etam 😏 po prostu często dajemy się manipulować. 7 godzin temu, falco napisał(a): Wczoraj w nocy, zaznaczam w nocy A na zrzucie godzina 21,😏 czy ja wiem czy to jest noc latem? Może i tak 😏 1
Rekomendowane odpowiedzi