Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Migu Opublikowano 23 Czerwca Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Czerwca Mieliśmy zaplanowany wyjazd na Rumunię z Kasią i Markiem, ale coś im się posypało I niestety nie mogli jechać ( szkoda 😟 ), pozdrawiamy. Szybka zmiana planów kierunek Grecja, tym razem nie mamy pełnych dwóch tygodni (dlatego nie zjedziemy za daleko tyko góra GR), bo w piątek musimy być na imprezie w Zakopanem. Dzień 1. Ruszamy zaczęliśmy od 20 stopni na Słowacji było już 30 a na Węgrzech 38 i tak zostało do wieczora (dla tego już po 650km nie dałem rady dalej jechać) o 21-ej jak poszliśmy po napoje to termomer pokazywał jeszcze 37 stopni (szok). Parę zdjęć z drogi. Dzień 2. W nocy popadało temp. tylko 25 °C no to podgonimy kilometry chcę zajechać do Grecji w dwa dni. Chcieć można a pogoda swoje, po dwóch godzinach było znowu 37 a na chwilę termomer pokazywał nawet 39 stopni. Podaliśmy się 40 km przed granicą Grecji, znaleźliśmy niezłą dużą kwaterę co w dniu następnym się przydało. Spakowani. Ale jeszcze sprawdzę (nadzór musi być). Ciekawe ozdabianie domów w Rumuni. Most na Bułgarię 8
Klubowicze ziga Opublikowano 23 Czerwca Klubowicze Opublikowano 23 Czerwca Powodzenia i wytrzymałości z temperaturami oraz miłego zwiedzania życzymy wam 1
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 23 Czerwca Klubowicze Opublikowano 23 Czerwca Łomżing/plażing z zimnym piwkiem lub winkiem to jest 👌 Odpoczywajcie , zwiedzajcie i podzielcie się zdjęciami i opisami. Szerokiej i bezpiecznej drogi 2
Klubowicze frodka2 Opublikowano 23 Czerwca Klubowicze Opublikowano 23 Czerwca A u nas niektórym za ciepło przy 31 °😅. Odpoczywajcie Kochani, czekamy na fotki by nacieszyc oczka 😉😘 1
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Czerwca Administrator Opublikowano 23 Czerwca W Wawie na niedzielę zapowiadane jest 40°C 😃 Migu... Szerokości i sprawnej klimy życzę 😉 Fotki pls ☝️ 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 23 Czerwca Użytkownicy Opublikowano 23 Czerwca Fajne ceny w Grecji🤪 Chociaż jak Ty jedziesz 125 to mniej będzie bolało😁 Jakby co, to jestem blisko - o ile da się tak powiedzieć nie więdząc, gdzie w Grecji będziecie🤪 Ja Rumunię (Transalpinę) zaliczyłem dwa dni temu w deszczu i przy zaledwie plus 11stC. Ale... ..ale jadąc puszką to niy problem🤷♂️😜 2
Klubowicze Patryk Opublikowano 24 Czerwca Klubowicze Opublikowano 24 Czerwca Migu, szerokiej, spokojnej, bezpiecznej drogi, pięknych widoków, ciekawych miejsc i spotkanych ludzi. Pozdrowienia dla Nawigatorki, czyli Halinki. i tak jak wszyscy czekam na foty. 1
tommac Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Widzę, że Grecja w modzie. Ja się wybieram puszką w ostatni weekend sierpnia 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 24 Czerwca Użytkownicy Opublikowano 24 Czerwca 2 godziny temu, tommac napisał(a): Widzę, że Grecja w modzie. Ja się wybieram puszką w ostatni weekend sierpnia Odradzam - za późno. Mit polskich Januszy, królów parawaningu, odpoczywających od świtu ręczników na leżakach będzie dla tubylców zbyt świeży🤭🤣🤣
Klubowicze kenobi Opublikowano 24 Czerwca Klubowicze Opublikowano 24 Czerwca Przyczepności i miłego. Może po drodze spotkacie 2 burki 650 - Szakala i taboreta. Dziś wracają z objazdówki z Grecji. Wg ich relacji pogoda super i ....🥵 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 24 Czerwca Użytkownicy+ Opublikowano 24 Czerwca 7 minut temu, kenobi napisał(a): ...Może po drodze spotkacie 2 burki 650 - Szakala i taboreta. ... Taa.... no i gdzie ta relacja ? 🤔 Migu to przynajmniej czasem coś napisze 😃 1
Klubowicze kenobi Opublikowano 24 Czerwca Klubowicze Opublikowano 24 Czerwca Koledzy ci nie są mocno związani z Burgmanią. Sympatycy - wolni strzelcy (klienci "servisu")...pomalutku wkręcają się.
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Migu Opublikowano 24 Czerwca Autor Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Czerwca Dzień 3. Wieczorem poprzedniego dnia poczułem się coś niewyraźne (myślałem, że to z przegrzania) rano spakowani, ale jest jeszcze gorzej, w tym stanie o jeździe mogę zapomnieć. Szybki telefon do właścicielki apartamentu o przedłużenie pobytu. Okazało się że dopadła mnie jelitówka, cały dzień bardzo ścisła dieta i tabletki (Arturo-bb podziękuj Ewie za konstrukcję). Kiedy ja dochodziłem do siebie Halinka poszła zwiedzić okolice, znalazła i zwiedziła muzeum i wykopaliska. 650 letni platan. Dzień 4. Rano czuję się już lepiej ale jeszcze jestem osłabiony. Na szczęście mamy do przejechania niewiele jakieś 200km i 40 minutowy rejs promem. Halina nastawia nawigację i w tym momencie wysiada jej telefon ( dostęp do kont, usług i numerów telefonów super). Czystym przypadkiem przed wyjazdem kupiła nowy aparat. Zabrała go na wyjazd ( śmiała się, że jako awaryjny a przede wszystkim kompatybilny z kartami esim z myślą o połączeniach i internecie w Turcji) i okazało się, że się przydał. Po ściągnięciu i uruchomieniu najważniejszych aplikacji w końcu możemy ruszać. Później mamy już więcej szczęścia, z marszu wsiadamy na prom, a w czasie rejsu na wyspę Tasos bez większych poszukiwań znajdujemy kwaterę.. Na miejscu małe ogarnięcie się, zwiedzanie okolicy, zakupy, plaża I kąpiel. Mało zdjęć, za dużo w tym dniu mieliśmy na głowie. Halinka czeka na zamówienie pyta, tam daleko statek na redzie? Biorę aparat z dużym zoomem, niezupełnie kochanie odpowiadam. Dzień 5. Objad wyspy. Zaplanowaliśmy zwiedzanie paru punktów między innymi: przejechanie środkiem wyspy przez góry.( na mapach rysują się niezłe serpentyny), a w połowie drogi przerwa na obejrzenie wodospadu o którym wspominają przewodniki, lub objechanie wyspy linią brzegową, która ma zaledwie 100km.Obejrzeć najpopularniejsze plaże na wyspie Marmurową i Złotą i na jednej z nich poopalać się i wykąpać. Nasze plany zostały tylko częściowo zrealizowane. Droga do wodospadu po przejechaniu kilkunastu kilometrów stała się drogą szutrowo-kamienistą, dziurawą i zapyloną. Po dojechaniu do wodospadu, obejrzeniu go (niezły, ale szału nie było) postanowiliśmy wrócić się, dalsza droga była jeszcze gorsza niż niż ta do tej pory czyli kopny piasek z kamieniami. Przejazd na plaże Marmurową skończył się w ten sam sposób co wyprawa przez środek wyspy. Dopiero udało nam się dotrzeć na Złotą plażę. Tam relaks, kąpiel i odpoczynek. Powrót zrobiliśmy drugą stroną wyspy czyli udał się ją objechać dookoła. Nazir spoko zdarza się nawet powyżej 2 ojro😏 z wyspy wypływamy w piątek co dalej jeszcze nie ma decyzji pozdrawiamy. Ziga, Arturo-bb, Frodka2, MariuszBurgi,Tommac,Patryk,Kenobi, EndriuBis- dzięki za , zainteresowanie i życzenia pozdrawiamy Halinka i Migu. Zdjęcia będą ale z mojego sprzętu to trochę czasochłonna zabawa 5
Klubowicze frodka2 Opublikowano Czwartek o 19:49 Klubowicze Opublikowano Czwartek o 19:49 Miło się ogląda. Pozdrawiamy🥰 1
Klubowicze ziga Opublikowano Czwartek o 20:01 Klubowicze Opublikowano Czwartek o 20:01 Super zdjęcia i relacja -tak trzymać 👍🍺 1
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Migu Opublikowano Czwartek o 20:56 Autor Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Czwartek o 20:56 Dzień 6 Zwiedzanie wyspy ciąg dalszy. Dziś klasztor Michała Archanioła, plaża Alika i Łza Afrodyty. Mimo że Halinka miała spodenki za kolano, i tak musiała ubrać spódniczkę 🤣. Łza Afrodyty Takie cudo wypatrzyłem. 5
Klubowicze nietoperz Opublikowano Piątek o 06:42 Klubowicze Opublikowano Piątek o 06:42 Super wyjazd i piękne widoki ! 1
Sympatycy robert1973 Opublikowano Piątek o 08:05 Sympatycy Opublikowano Piątek o 08:05 No i zaje....... fajnie 👌 1
Klubowicze Patryk Opublikowano Piątek o 08:52 Klubowicze Opublikowano Piątek o 08:52 Ładnie tam 👍 i fajne fotki 1
Klubowicze kenobi Opublikowano Piątek o 17:50 Klubowicze Opublikowano Piątek o 17:50 Bravo Wy. Supcio fotki i relacja. Wypoczywajcie. 👍🤩 1
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Migu Opublikowano Piątek o 19:44 Autor Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Piątek o 19:44 Dzień 7 Dziś opuszczamy wyspę Tasos, która słynie z tego , że ma stałą średnią temperaturę powietrza nie przekraczającą 27 °C , ale dla nas przygotowała 30 °C co w porównaniu z temperaturami na stałym lądzie i tak dało chwilę wytchnienia. Wracamy na stały ląd i momentalnie warunki się zmieniają na termometrze 38 °C a do tego podmuchy jeszcze cieplejszego powietrza jak by ktoś otworzył piekarnik. Naszym celem jest Aleksandropolis tuż pod turecką granicą. Drogę dojazdową wyznaczamy przez park narodowy Delta Evros (mieliśmy nadzieję, że będzie chłodniej) a przy okazji chcielśmy obejrzeć klasztor na wodzie św. Mikołajałaja. Za przejazd przez park narodowy trzeba uiścić niewielką opłatę. PS. Kwatera oczywiście z klimatyzacją, która po 15 minutach wysiada 😡. 4
Rekomendowane odpowiedzi