Użytkownicy Nazir Opublikowano 16 Czerwca Użytkownicy Opublikowano 16 Czerwca Serdecznie zapraszam do głosowania na skuter miesiąca czerwca 2026r. - czyli na zdjęcie, które chcecie oglądać w czerwcu 2027r.☝️😁 Ankieta zostanie zamknięta automatycznie dnia 30.06.2026r. (tj. we wtorek 27go tygodnia br., znak zodiaku Rak, Święto Wojsk Aeromobilnych, Święto Centrum Zarządzania Kryzysowego MON, Święto Marynarki Wojennej, Międzynarodowy Dzień Planetoid, ostatni dzień na złożenie wniosku o wypłatę świadczenia 800plus z wyrównaniem😁 , Dzień Motyla Kapustnika i co najważniejsze ostatni dzień roku szkolnego i akademickiego🧑🎓) o godz. 23:59 Dla przypomnienia: Celem konkursu na "Skuter miesiąca" jest wybranie zdjęcia, które zostanie zamieszczone w corocznym kalendarzu klubowym. Wątek jest zakładany 16-tego dnia miesiąca z ankietą (opcja - publiczna) po zamknięciu wątku - KANDYDATURY (15-tego dnia miesiąca) Szczegóły wątku i głosowania 1. Głosujemy do ostatniego dnia miesiąca 2. W głosowaniu oddajemy jeden głos na jedno zdjęcie 3. Głos oddany na własne zdjęcie jest nieważny 4. Prowadzący zamyka wątek głosowanie ostatniego dnia miesiąca w godz. 10-24 wpisując ostatniego posta >>ZAMKNIĘCIE WĄTKU Jeżeli wątek nie zostanie zamknięty w określonym terminie obowiązek ten przejmie ADMIN. Zdobywcy największej liczby głosów za 1. i 2. miejsca konkursu miesiąca, po głosowaniu powinni przekazać oryginał zdjęcia w dużej rozdzielczości pod adres e-mail: fotoburgmania@gmail.com - w tytule e-mail'a podać: nick, miejsce w konkursie, miesiąc, rok. Swój plik z foto należy przechowywać do czasu edycji klubowego kalendarza. Propozycje na skuter czerwca 2026 w kolejności składanych propozycji: Czarnulka od PIN Pierwszy skuter Urbiego Spotkanie na szlaku rajdu arturasa Kaj ta laweta? frodki2 (podgląd na to jak może wyglądać ta fota po obróbce zamieścił nasz retuszer i profesjonalny operator obrazu @Patryk w Kandydaturach) 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 16 Czerwca Użytkownicy+ Opublikowano 16 Czerwca No to cyk. Przynajmniej w tym miesiącu nie muszę się zastanawiać 😀
Sympatycy robert1973 Opublikowano 16 Czerwca Sympatycy Opublikowano 16 Czerwca No i głos poleeeciał :)
Klubowicze kenobi Opublikowano 16 Czerwca Klubowicze Opublikowano 16 Czerwca I pyk. Ciężki wybór był....
Klubowicze Patryk Opublikowano 16 Czerwca Klubowicze Opublikowano 16 Czerwca Mam dwa typy, ale!!! Oba zdjęcia podobają mi się gdyż mogłyby urozmaicić kalendarz swoim innym spojrzeniem na temat, ale oba zdjęcia nie spełniają wymogów regulaminu konkursowego. Pierwsze zdjęcie nie spełnia punktu pierwszego regulaminu, drugie natomiast jak już próbowałem zasugerować można było trochę zmienić, ale pewnie brakło czasu bo przyszedł czas zamknięcia tematu "Kandydatury". W związku z tym powstrzymam się z głosowaniem z nadzieją rozwiązania problemu i wyjaśnienia, bo może jestem w błędzie. Dla przypomnienia 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 16 Czerwca Autor Użytkownicy Opublikowano 16 Czerwca @Patryk nie idźmy tą drogą, bo dla paru głosowań trzeba by zrobić reasumpcję, bo głosowania miały być jawne☝️ 🤭🤣🤣 Już kiedyś podnosiłem głos w sprawie formatu to dostałem info, że to zabawa a nie konkurs międzynarodowy - zatem bawmy się i głosujmy. Swoją drogą takie zdjęcia jak DaniLa - w ruchu - ale jednak z kierownikiem choć bez jego twarzy, bardzo mi się podobają lecz ktoś inny pisał regulamin i tylko administracja może nakazać, czy zdjęcia odrzucić, czy poddać pod głosowanie. Jak ktoś zamieści EjAja to liczę, że to dopiero będzie za daleko od zasad😉
Klubowicze Patryk Opublikowano 16 Czerwca Klubowicze Opublikowano 16 Czerwca Edytowane EjAjem już były 🤷♂️ takie czasy. 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 16 Czerwca Autor Użytkownicy Opublikowano 16 Czerwca Może się czepię, ale żeby zabawa była zabawą, to uczestnicy konkursu muszą czuć, że mają równe szanse. Jeśli zgłoszone zdjęcie nie było robione przez zgłaszającą osobę - choćby ze statywu - to nie spełnia warunku regulaminu: "własnoręcznie zrobione". To rodzi pytanie: czy zdjęcia nie robił np. profesjonalny fotograf? Dla dobrej zabawy i w miarę utrzymania poziomu niekomercyjnego proszę - jeśli zaszła taka okoliczność - o zmianę zdjęcia na ...własnoręcznie zrobione. Wraz z administratorem powinniśmy dać radę je podmienić wraz z nowym głosowaniem.
grzybek Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Ale kwas z tym konkursem😵.Dlatego w tym miesiącu zbojkotuję i nie zagłosuję. 🙃 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 18 Czerwca Autor Użytkownicy Opublikowano 18 Czerwca Ponieważ nie jest tajemnicą, że zdjęcia motocyklistów robią fotografowie ulokowani w odpowiednich miejscach przy malowniczych trasach - jak się okazuje w necie wszystko jest ale nie przyszło mi do głowy, by na etapie kandydatur to sprawdzać (moja wina też😞) - to proszę administrację jako organ nadrzędny o opinię: czy powinienem z miejsca prowadzącego te głosowanie zakwestionować zdjęcie? Zdjęcia robione przez kogoś kto robi to zawodowo - komercyjnie - będą miały większe "fory" od naszych zdjęć (zwykłych pstrykaczy foci) przez co nasze będą skazane na niepowodzenie i zabawa przestanie być zabawą. Nie jest to jak widzę jedynie moje zdanie. Proponuję w tym wyjątkowym przypadku o reasumpcję głosowania, póki jest jeszcze czas. 1
grzybek Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca ,,Reasumpcja" !? No cóż! Żle mi to się kojarzy😡
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 19 Czerwca Użytkownicy+ Opublikowano 19 Czerwca Panowie, proponuję nie "ruszać" tego tematu. Twarzy na zdjęciach nie widać, a skuter jest więc moim zdaniem do przyjęcia. Zdjęć w konkursie coraz mniej, głosujących też niewielu, więc może nie utrudniajmy za bardzo. Jedynie format zdjęcia musi być zachowany. @Nazir możesz przecież edytować pierwszego posta ? Po prostu podmień zdjęcie @frodka2 na właściwe 🙂
Użytkownicy Nazir Opublikowano 19 Czerwca Autor Użytkownicy Opublikowano 19 Czerwca 24 minuty temu, EndriuBis napisał(a): @Nazir możesz przecież edytować pierwszego posta ? Po prostu podmień zdjęcie @frodka2 na właściwe 🙂 Proste rzeczy robię od ręki😉 a trudnymi - jak rozumiem: mam się nie zajmować🤔 Jeśli liczysz, że ilość biorących udział w konkursie wzrośnie, czy się utrzyma po informacji, że mogą konkurować z profesjonalnymi fotografami to... że tak powiem... Godzinę temu, grzybek napisał(a): ,,Reasumpcja" !? No cóż! Żle mi to się kojarzy😡 mam podobnie☝️ ale celowo użyłem tego terminu dla rozluzowania (chociaż w części) trudnego tematu🤪
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 19 Czerwca Klubowicze Opublikowano 19 Czerwca @EndriuBis zasady to zasady. Zdjęcia WŁASNE i kropka. W odpowiednim formacie.
Klubowicze DaniL Opublikowano 19 Czerwca Klubowicze Opublikowano 19 Czerwca Żeby być w zgodzie z regulaminem proszę o wyłączenie mojej kandydatury z głosowania. Jeśli się nie da to proszę już nie głosować na zdjęcie nr 3 i nie brać go pod uwagę przy podsumowaniu wyników.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 20 Czerwca Autor Użytkownicy Opublikowano 20 Czerwca Proszę o zwrócenie uwagi na zmiany w pierwszym poście☝️. Zmiany są ostateczne, więc serdecznie zapraszam do udziału w głosowaniu.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 2 Lipca Autor Użytkownicy Opublikowano 2 Lipca Wszem wobec chciałem donieść, że prowadzący się zapomniał, co nie zmienia faktu, że głosowanie zakończyło się wtedy, kiedy miało. Ex aequo pierwsze miejsce zajmują zdjęcia @arturas i @frodka2 - GRATULACJE!! Drugie zdjęcie....ex aequo @PIN i @Urbi również GRATULACJE!! Niestety nie pamiętam takiej sytuacji, by pierwsze miejsce (oraz drugie) zajęły dwie osoby (oczywiście nie oznacza to, że tak nie było), więc bardzo proszę administrację o rozstrzygnięcie, kto teraz ma poprowadzić nowe głosowanie i czyje zdjęcie znajdzie się na kalendarzu (nazwijmy go: głównym) PS Czy w tej sytuacji wszyscy kandydaci mają przesłać swoje zdjęcia na adres wskazany w kandydaturach? 2 x I miejsce i 2 x II miejsce
Użytkownicy Nazir Opublikowano Środa o 11:00 Autor Użytkownicy Opublikowano Środa o 11:00 W dniu 2.07.2026 o 23:18, Nazir napisał(a): bardzo proszę administrację o rozstrzygnięcie, kto teraz ma poprowadzić nowe głosowanie i czyje zdjęcie znajdzie się na kalendarzu (nazwijmy go: głównym) Nie chcąc zbytnio nalegać na admina - zawsze są ważniejsze sprawy - bardzo proszę szanownych zwycięzców @arturas i @frodka2 o wspólne porozumienie się w temacie prowadzenia dalszej zabawy. Zdaję sobie sprawę z tego, że na przedstawienie propozycji nowych zdjęć na kolejny miesiąc potrzeba trochę czasu, stąd moja prośba do zwycięskiej pary o wspólne uzgodnienie, kto otworzy nowy wątek, no i oczywiście prośba o jego otworzenie 🙇♂️
Klubowicze frodka2 Opublikowano Środa o 14:57 Klubowicze Opublikowano Środa o 14:57 W związku z powyższym oddaję palmę pierwszeństwa @arturasowi. Pozdrawiam i rozumiem ze oboje wysyłamy zdjęcia do administracji. Ja jako miejsce 2 😉. 1
Rekomendowane odpowiedzi