Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 2 Maja Sympatycy Opublikowano 2 Maja Normalnie szok... Drugi maja, a tu tematu nie ma! Czy Elvis żyje, zdrowy, cały??? Dziś było bajecznie, pojeździliśmy z chłopakami po Niemieckiej stronie. Momentami 27 stopni nawet, więc nieśpieszne 180 km pękło nie wiadomo kiedy... Normalnie namiastka lata, a nawet jeden skuter z nami był! 1
grzybek Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja No faktycznie, chłopina nam zasłabł czy jak, że przeoczył otwarcie maja? Wam tylko pozazdrościć, bo tak blisko macie do dyspozycji trasy niemieckie. Ale co widzę, trafiło sie Wam kilka MZ etek i Simson. Super. A Ty Sławek, jaki kierunek i kiedy się wybierasz na długodystansowy zagraniczny wypad?
Elvis Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Chciałem sprawdzić czy ktokolwiek się zainteresuje tym że mnie nie ma w czasie gdy być miałbym ... no, coś w ten deseń Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 3 Maja Autor Sympatycy Opublikowano 3 Maja 15 godzin temu, grzybek napisał(a): Super. A Ty Sławek, jaki kierunek i kiedy się wybierasz na długodystansowy zagraniczny wypad? W tym roku plan jest taki... 12-tego czerwca ruszam na... Burgmanię, choć się nie zapisywałem, ale to część tego planu. Tam spotykam się z Krzyniem z Podlasia i Sebastianem z Zielonej Góry (taki punkt zbiorczy w wynajętej kwaterze), witamy się i trochę bawimy z Wami, po czym w niedzielę raniutko lecimy w stronę Austrii, gdzieś na pograniczu ze Słowenią i Włochami. Ogólnie ten wyjazd będzie oparty na bazach, więc tam posiedzimy obozowiskiem namiotów ze trzy, może cztery noce objeżdżając sobie górzyste okolice austriackie i słoweńskie (na Mangard pewnie za wcześnie, może być zaśnieżony, ale Triglawskie Siedlo, Ruska Droga, jezioro Bled itp...). Później ruszamy na Chorwację w rejonach Rijeki i przeprawiamy się mostem na Krk i tam kolejny dłuższy postój z opcjami objazdowego zwiedzania z bazy i kąpieli morskich... Dalej lotka przez włoski Triest, ponownie do Austrii, tym razem w okolice podjazdu na Grossglockner i tam trochę krótszy postój zależnie od pogody. Jesli będzie ładnie, wspinamy się na północ płatnym odcinkiem i wracamy jakimś objazdem przez Alpy. Jeśli byłaby słaba pogoda, zaoszczędzimy 35 euro i ruszymy w stronę miasteczka Hallstat, jeziora Traunsee i z tej bazy objazd w stronę jeziora Alltersee i okolic, a później już powrót przez Niemcy i Czechy... No to taki plan, jeśli pogoda i zdrowie dopisze w okolicach 30 czerwca. Najchętniej poleciałbym w Alpy Francuskie, na odcinki, gdzie jeszcze mnie nie było, ale przy tych cenach paliwa, to już dobry 1000 km więcej do zapłacenia, więc odpuszczę może na przyszły rok... PS - Elvis, urwisie 😋 2
grzybek Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Łoś kurde, brawo za zacnie ułożony plan. Jest bardziej szczegółowy niż...konstytucja😅
Użytkownicy Kacpersky Opublikowano 4 Maja Użytkownicy Opublikowano 4 Maja Szacun! Trzymam kciuki za wyprawę. Pozdrawiam 1
grzybek Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Budapeszt? Modny i na czasie kierunek😅Jak tam byłem i zwiedzałem, to ci dwaj jeszcze w majtki robili...
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 6 Maja Autor Sympatycy Opublikowano 6 Maja Węgry mnie osobiście rozczarowały, choć sam Budapeszt śliczny jest... Za płasko, drogi w różnym stanie, Balaton zimny i mętny... i płytki, bo trzeba iść i iść, by się głębiej zrobiło do pływania 😋Miałem wyłączone w nawigacji autostrady, by nie płacić winiety, a i tak mnie gdzieś złapała jakaś kamerka i przyszło mi powiadomienie z... Niemiec o mandacie na 600 zł. (sprzedali chyba Helmutom moje przewinienie)... Słowenia milion razy ciekawsza... 1
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 6 Maja Klubowicze Opublikowano 6 Maja 4 godziny temu, SlawoyAMD napisał(a): Słowenia milion razy ciekawsza... 👍 1
grzybek Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja W Budapeszcie do auta dostałem mandat za parkowanie (jak pamiętam za brak opłaty w strefie), był włożony do czerwonej reklamówki i wsunięty pod wycieraczkę. Potem auto sprzedałem szwagrowi- ale nic nie wspominał o obciążeniu😅 A Słowenia- no cóż, wypowiem się po powrocie we wrześniu.Pokładam ogromną nadzieję na frajdę- bo szczegółowy plan wypadowy już gotowy. Alpy Julijskie i nie tylko- na wybrzeże , może też i włoskie. Łącznie ok 9dni- to już będzie czas na dużo.... 1
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 6 Maja Klubowicze Opublikowano 6 Maja 19 minut temu, grzybek napisał(a): A Słowenia- no cóż, wypowiem się po powrocie we wrześniu Sama jazda czy ze zwiedzaniem ?
Rzelu Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja W takim razie pozdrawiamy z Tuzli w Bośni. Poza koniecznością nabycia pre-paida 50GB/10dni/45zł wszystko super.
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 7 Maja Użytkownicy Opublikowano 7 Maja 18 godzin temu, SlawoyAMD napisał(a): Węgry mnie osobiście rozczarowały, choć sam Budapeszt śliczny jest... Za płasko, drogi w różnym stanie, Dla mnie Węgry to jeden z nielicznych krajów gdzie cieszy mnie jazda autostradą . Nie dlatego że jest w dobrym stanie , ani że lubię autostrady . Po prostu dlatego ,że przelatuję przez ten kraj najszybciej jak się da . Podobnie jak z większą częścią Serbii
cris76 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Węgry, jadąc na Bałkany mają to do siebie że stosunkowo szybko mijają bo Madziary trochę inwestują w tranzyt do HR itd. Niestety boczne drogi, katastrofa. Pewnego razu wymyśliłem sobie przelot do HR przez Baks i to był błąd. Nigdy więcej.
grzybek Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja To prawda, jechałem przez HU do Rumunii lokalsami- same dziury.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 7 Maja Klubowicze Opublikowano 7 Maja O matulu ale wy marudzicie . Asfalty słabe , nudno ,płasko 🤦♂️
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 7 Maja Autor Sympatycy Opublikowano 7 Maja 39 minut temu, arturo-bb napisał(a): O matulu ale wy marudzicie . Asfalty słabe , nudno ,płasko 🤦♂️ Za to coś się w temacie dzieje 😄
Elvis Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Polak dobry jest w marudzeniu a jak się coś dzieje, to jest zadowolony ... a zatem wszystko gra Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
Rzelu Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Zabytki czeskieWysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
Rzelu Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja zabytki węgierskieWysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalkajeszcze kilka węgierskich zabytków...Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka 2
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 8 Maja Autor Sympatycy Opublikowano 8 Maja Rzelu, dali podotykać, czy musieli Cię wiązać???
Rzelu Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Chciałem poprosić o rękę Panią od biletów, ma kettenkrada...Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi