ure Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 Witam Od pewnego czasu próbuję sprzedać swoj? YP-kę bo chciałbym aby następny był T-max I tu jest mały problem. Szukam T-maxa używanego, a w Polsce o rozs?dany sprzęt (05/06) jest niezmiernie trudno. To co czasami pojawia się na allegro pozostawiam bez komentarza. Jedynym chyba wyj?ciem w tej sytuacji jest sprowadzenie czego? na własn? rękę. Jedyn? zagraniczn? stron? jak? znam, a gdzie można znaleĽć używany sprzęt jest motousate.it czy też ebay. Mam pytanie szczególnie do osób, które sprowadzały indywidualnie skutery z Europy. Gdzie szukali?cie sprzętu ? Jakie inne strony www możecie polecić lub czy znacie kogo? (handlarz) kto za rozs?dn? cenę mógłby co? sprowadzić. Czy też może najlepiej poszukać w ogłoszeniach, korespondencyjnie ustalić szczegóły i przywieĽć samemu ? Z góry dziękuje za pomoc
Gość svga1 Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam, je?li chcesz znależć co? godnego uwagi to w polsce będzie cięzko chyba że od kogos z burgmani. Ja osobi?cie swój sprzet sprowadziłem z niemiec, wiem że to całkiem inna półka(yp 250), ja szukałem w polsce i podobnie jak Ty nic nie znalazłem. Na niemieckim ebayu znalazłem ogłoszenie, zadzwoniłem i po paru dniach maszyna stała już w garażu . Kupiłem od osoby prywatnej, o wiele lepiej niż od handlarza, wzystkiego się możes dowiedzieć o sprzęcie. Polscy handlaże nie s? zbyt uczciwi i na nich bym nie liczył. Moja propozycja to poczekać do wiosny, bo na ten momęt mało co jest wystawianych skuterów z racji "zimy" Powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam!! svga1
Mareczek Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Ja osobi?cie wole kupować w Niemczech aniżeli w Polsce od nieznajomego nie polecanego sprzedawcy. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.h...MAGE_UNREPAIRED
Sympatycy pawel883 Opublikowano 4 Lutego 2008 Sympatycy Opublikowano 4 Lutego 2008 Cze?c Ja sprowadzałem z niemiec silvera ,ofert szukaj na (mobile.de)tak jak pisał Mareczek.Ofert jest sporo można spotkać ciekawe pozycje. ps.pamientaj dobre dobrze kosztuje ,oni też umi? liczyć powodzenia w poszukiwaniach pawel883
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 4 Lutego 2008 Administrator Opublikowano 4 Lutego 2008 Od jakiego? czasu próbowałem ?ci?gn?ć używanego T-maxa z Włoch. Wszyscy handlarze, którzy tam jeżdż? mówili praktycznie to samo- jak cena jest dobra to sprzęt jest po przej?ciach + przebieg min. 50- 70 tkm. Jak trafia się co? ładnego z małym przebiegiem to bez względu na rok trzeba zapłacić za niego tyle, że nie ma szans na jakikolwiek zarobek dla handlarza. Zreszt? oferty na allegro by to potwierdzały... Podaż tego modelu jest znikoma. Napewno rynek Niemiecki byłby lepszy z racji odległo?ci jednak je?li chcesz mieć większy wybór to tylko słoneczna Italia. Przegl?daj?c włoskiego Ebay'a można odnie?ć wrażenie iż ceny s? często wyższe niż w Niemczech za ten model a to jest ewenement... Np. używany Silver jest tam dla odmiany wyraĽnie tańszy niż w Niemczech. W de ceny używek rozpoczynaj? się w zasadzie od 3500- 4000 euro. Je?li szukasz modelu '05- '06 to musisz się liczyć z wydatkiem rzędu 6000 e. Przegl?daj?c oferty z motoscouta.de zawarto?ć ogłoszeń pokaże 8 -Tmaxów i 28 Silver Wingów! Inn? ciekawostk? jest fakt, że zarówno we Włoszech jak i w Niemczech te same roczniki XP 500 będ? droższe o ok. 1000 euro od porównywalnego FJS 600... i co ciekawe porównuj?c gaĽnikowego Xp'eka z wtryskowym Silverem! Ps. Ciekawa cenowo oferta z Niemiec. Co prawda nie ma dopisku od bezwypadkowo?ci ale wyposażenie i cena jest rozs?dna. T-max w Neuss, Niemcy
ure Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Opublikowano 4 Lutego 2008 Cze?ć Panowie. Wielkie dzięki za informacje. Przegl?dn?łem strony, które podali?cie. To prawda, że na włoskim e-bayu jest sporo T-maxów, tyle samo na motousate.it. Na niemieckich stronach jest już dużo mniej ogłoszeń. Jak kto? napisał, na wiosnę sprzedaj?cy zapewne się uaktywni?. Nie mam oczywi?cie żadnych złudzeń, że za nisk? cenę można kupić co? godnego uwagi. 6 tys EUR jest dla mnie do zaakceptowania. Tak czy inaczej, najpierw muszę sprzedać YP-kę, a póĽniej poszukać T-maxa. Jeszcze raz dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Daniel
Rekomendowane odpowiedzi