Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy kto? kupował w tej firmie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie :lol:

Znalazłem tę oto ofertę, zaciekawiła mnie lecz......mam w?tpliwo?ci :(

KLIK

A s? to w?tpliwo?ci natury....

faktura.... wystawiaj? ale wła?ciw? f-rę dopiero po odebraniu stałego dowodu rejestracyjnego oraz karty pojazdu ;)

gwarancja.... jest

homologacja....ponoć również jest

A ja mam w?tpliwo?ci :lol::(:( coby póĽniej nie spotkało mnie lub kogo? innego :rolleyes::P:lol:;)

Może kto? kupował u nich, może wie jak taka realizacja wygl?da, coby póĽniej nie :lol:

Opublikowano

tdpocz tam kupował swojego an400 K7 i z tego co mi mówił był bardzo zadowolony.

napisz do niego jak tu się nie pojawi :rolleyes:

Opublikowano

Wielu motocyklistów tam kupuje i nie słyszałem złego słowa. Niestety nie znam przypadku dokonywania napraw gwarancyjnych. Sprzety pełnowarto?ciowe z Eurogwarancj?.

• Administrator
Opublikowano
Znalazłem tę oto ofertę, zaciekawiła mnie lecz......mam w?tpliwo?ci :rolleyes:

KLIK

Hmm... ciekawa cena je?li pojazd jest faktycznie bezprzebiegowy...

Co do gwarancji to jest tak: Sieć dealerska SMP nie uwzględnia gwarancji na pojazdy z powyższej firmy. Z tego co wiem, sa jakie? pkt w PL, które maj? umowe z tym sprzedawc?. Możesz też reklamować bezpo?rednio u nich w Słupsku.

Nie wiem ile będzie trawało rozpatrywanie takiej reklamacji ale można domniemać, że "trochę" dłużej niż w sieci SMP.

Ja bym podszedł do tego tak: Kupuje pojazd w atrakcyjnej cenie ale co? za co?... Przyj?łbym, że gwarancji brak.

• Sympatycy
Opublikowano

Skutera nie kupuje się codziennie tak jak żywno?ci, więc nie zawsze cena jest najważniejsza (więcej zaoszczędzisz uzyskuj?c stały rabat w swoim sklepie spożywczym-codzienne zakupy przemnożone przez pare tysięcy dni daj? kolosalne sumy). Ja wybieram firmy zaufane i daj?ce pełn? gwarancję w całym naszym pięknym kraju.

Opublikowano
tdpocz tam kupował swojego an400 K7 i z tego co mi mówił był bardzo zadowolony.

napisz do niego jak tu się nie pojawi :rolleyes:

Dzięki Gumi? za info,napisałem do "tdpocz" moze podzieli się jakimi? nowinkami :lol:

Dlatego że mam w?tpliwo?ci zadałem to pytanie na forum,prywatny,czy też indywidualny import zadowoli każdego kto ma możliwo?ć kupić taniej nowy pojazd,gdyby Suzuki Poland oferowało AN650 K5 czy też K6 w podobnych cenach to na pewno nikt nie wybrałby zakupu w takich firmach,jednak jest inaczej :lol:

Qw@ki masz rację,skutera nie kupuje się codziennie,ale jak dla mnie cena jest bardzo ważna ponieważ nikt mi nic nie daje,na wszystko muszę zapracować,chętnie wybrałbym twoj? firmę,o ile zaproponujesz mi w podobnej cenie taki skuter,sprawa gwarancji jest spraw? subiektywn?,dlatego ponieważ najbliższy serwis Suzuki jest oddalony ok. 200 km odemnie w jedn? stronę,więc.... :lol::lol:

Opublikowano
Qw@ki masz rację,skutera nie kupuje się codziennie,ale jak dla mnie cena jest bardzo ważna ponieważ nikt mi nic nie daje,na wszystko muszę zapracować,chętnie wybrałbym twoj? firmę,o ile zaproponujesz mi w podobnej cenie taki skuter,sprawa gwarancji jest spraw? subiektywn?,dlatego ponieważ najbliższy serwis Suzuki jest oddalony ok. 200 km odemnie w jedn? stronę,więc.... whist:D

Jako mocno do?wiadczony z zakresu gwarancji napiszę Tobie Radio, że przy kupnie nowego AN 650 nie musisz się martwić brakiem ASO w Twoim pobliżu.

Przy tym motocyklu otrzymujesz (prócz gwarancji) ksi?żeczkę "Road Assistance" i zapewniam Cię, że w przypadku Suzuki możesz mieć wszystko w pupie... Jak się psuje dzwonisz do "nich", za chwilę podjeżdża laweta i już... A przegl?dy... my?lę, że odległo?ć 200 km nie jest czym? strasznym bior?c pod uwagę fakt, że Qw@ki miał z dalszych miejsc motocykle do serwisowania...

Trzeba zrobić naprawdę bardzo dokładny "bilans zysków i strat" - gdybym ja kupił takiego AeNa, popłyn?ł bym na naprawach jak Czestmir Trnoubka... A dzisiaj mam najnowszego używanego AeNa w Polsce... może nawet w Europie... :D

Prawda Qw@ki...? :lol:

Opublikowano

Masz rację Dragon co do jednego..trzeba przedstawić bilans zysków i strat,choć przy zakupie nowego AN650 K8 mam w nosie u kogo kupuję,ważne aby u dealera Suzuki,ale tu rozważam zakup nowego AN650 K5,a takiego rocznika nie zapewni mi żaden dealer Suzuki,prawda?

I tu jest sedno sprawy,a różnica w cenie pomiędzy K8 a K5 wynosi ok.12/15 tys w zależno?ci od dealera,wiec bilans na plus to tylko gwarancja "Road Assistance" o której piszesz,ale równie dobrze mogę dostarczyć skuter do pkt w którym ewentualnie kupię skuter,a to raptem 120 km,inna sprawa to co po okresie gwarancyjnym?

Ja nie martwię się ponieważ potrafię sobie sam wszystko naprawić,w motocyklach "siedzę" od dobrych 30 lat,więc po co mi gwarancja? :lol:whist:D

Nie podj?łem jeszcze żadnej decyzji,jak każdy szukam dobrej oferty w dobrej cenie,a wygra ta która najbardziej będzie oczywi?cie dla mnie intratna :D

Opublikowano

Witam, pozwolę sobie zabrać głos w tych dywagacjach. W ogłoszeniu na które powołuje się Radio jest wyraĽnie podane że skuter ma zapewniony serwis gwarancyjny i po gwarancyjny - problemem może być tylko dostarczenie Antka do punktu gwarancyjnego i tu kłania się to co pisał Dragon. Jeżeli dobrze czytam kontekst w wypowiedzi Dragona, chodzi o to że sprzęt bywa kapry?ny :D - oględnie mówi?ć - czyli takich wycieczek do serwisu może być kilka ;)

Radio nie obraż się, w cale nie w?tpie w twoje do?wiadczenie z motocyklami ale An 650 to naprawdę wyj?tkowy skuter - pod każdym względem w zaawansowanej technice również, takiej ilo?ci elektroniki jak w Antku nie ma chyba w żadnym innym sprzęcie :lol: i sam do?wiadczony mechanik bez odpowiedniego osprzętu nie wiele zdziała. Cena podana w ogłoszeniu jest naprawdę ciekawa ale jak to bywa z okazjami zawsze jest jakie? ale, decyzja należy do Ciebie whist Napewno będziesz miał spory ból głowy :D

Opublikowano

Lucjan73 masz rację odno?nie serwisowania i gwarancji, tak samo przyznaję rację Dragonowi oraz innym kolegom którzy podaj? "za i przeciw", lecz w całej tej sprawie rozważania s? przynajmniej czysto teoretyczne :lol:, rozpocz?łem ten w?tek aby wła?nie inni mogli wypowiedzieć się i podpowiedzieć czy warto, czy opłaca się, czy nie ma w tym jakiego? "ale", a na motocyklach trochę się znam,na elektronice i diagnozowaniu również lecz nie oznacza to że kupuj?c gdziekolwiek skuter chciałbym "babrać" się w nim maj?c gwarancję whist:(

Wiem z do?wiadczeń innych jakim skuterem jest AN650 :D:D;) i niejeden cieszył się bardzo że posiada gwarancję oraz że zakupił w pewnej renomowanej firmie w Lublinie :P:( ale (zawsze jest ale) cena robi swoje :( ale... (znowu ale... :( ) najbardziej spodobała mi się wypowiedĽ MariuszaBurgi, ...co? za co?.... przyznaję rację imienniku.... co? za co?,a w?tpliwo?ci miałby każdy staj?c przed takim dylematem :(:(

Opublikowano
Je?li masz gotówke od reki to kupuj tego.

Cena bardzo miła http://allegro.pl/item307472173_salonowy_b...zeb_100_km.html

Jeszcze jedno ta k5 z Twojego linku to podstawowa goła wersja - bez absu, elektrycznych lusterek itp.

Tak, Rudy ma rację... tu nie ma (chyba) się nad czym zastanawiać...

Cena "rodem" z USA a motocykl europejski - z pełn? dwuletni? gwarancj?...

Opublikowano

Stało się :( , tak to już jest jak słucha się m?drzejszych od siebie :(

Posłuchałem rad Rudego i Dragona,jakby co to teraz będzie na nich :(:(:(

Pamiętajcie,ten zakup :( to wasza sprawka !!! :(:(:(

Opublikowano
Stało się :(

To się nam w zach-pom. ?rednia pojemno?ć podniosła :(

Gratulacje, niech bezawaryjnie służy, ale żeby tak się stało to nie ma mocnych - pomorskie spotkanie i kopniaczek w oponkę bezwarunkowo odbyć się musi :(

Opublikowano
....spotkanie i kopniaczek w oponkę bezwarunkowo odbyć się musi  :(

Tylko jak będziecie opijać to musowo cały skuter, a nie czę?ć po czę?ci.

EMKa wytłumaczy kolegom dlaczego :(:(:(

Opublikowano

Raz dwa mi tu eMKa mówić jak to ma sie odbyć i dlaczego cały a nie po czę?ci?

Nie będę mógł teraz spać w tej nie wiedzy :rolleyes:whist;)

Opublikowano

Jak by Ci to powiedzieć. My?lę że sprawa jest powiedzmy... delikatna i niech Ci to sam opowie jak będzie mógł.

Tymczasem ?pij spokojnie. "Będzie pan zadowolony" :rolleyes:

Opublikowano

Tak, tak. Teraz ?pij spokojnie. To PROCEDURA inicjacji musi być wykona niezwykle starannie bo w przeciwnym razie grozi... oj grozi :rolleyes:

Anegdotkę rezerwuję na nasze historyczne (bo pierwsze) spotkanie zach-pom. whist

Opublikowano

Hm....dalej nie będę mógł spać whist trzymacie mnie w niewiedzy,ale to może dla mojego dobra?

Ale mam nadzieję że spotkamy się ;) a że historia lubi powtarzać się więc nie będzie to jedyne spotkanie....ważne aby zacz?ć...

Z niecierpliwo?ci? oczekuję opowie?ci-anegdotki. ;)

ps.temperatura za oknem 7 stopni i idzie w górę,sucho i tak jak na wiosnę ;) więc już chyba wiecie co uczynię za jak?? godzinkę,tak...tak wsiadam na :rolleyes: ,ależ mnie korci żeby ponawijać trochę na licznik km !V