Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zontes 368g - model 2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,takie ciekawostki odnośnie Zontesa (nie chciałem zakładać nowego wątku myśle że autor nie bedzie miał nic przeciwko)Pozdrawiam.

• Użytkownicy
Opublikowano
7 godzin temu, musik24 napisał(a):

myśle że autor nie bedzie miał nic przeciwko

@musik24 - dobrze myślisz☝️😁

Patrząc na ten filmik przypominają mi się te recenzje w których ludzie opisując kolejne modele chińskich sprzętów mówią, że oni (Chińczycy) jak mało kto wsłuchują się w opinie swoich klientów i starają się poprawiać każdy następny model. 

Co do nowego mocniejszego Zonka, to myślę, że przy konkurencyjnej cenie ma szansę zdobyć dużą część rynku ADV. Ciekaw jestem jego parametrów.

Opublikowano

Autor filmu podaje przy tym zółtym zontesie że "500" mają mieć 52KM , 56 Nm i dwa cylindry, z przodu zawieszenie typowo motocyklowe a z tyłu coś na wzór tego z Hondy FJS (tylny wachacz montowany do silnika).

• Klubowicze
Opublikowano

Autor filmu podaje przy tym zółtym zontesie że "500" mają mieć 52KM , 56 Nm i dwa cylindr

jestem ciekaw jeszcze ile miejsca pod siedzeniem (kanapą) bo nie zauważyłem tego na różnych filmikach w necie oraz sprzęgło  przeniesienia napędu czy jak w silwer suche lub mokre jak t max a to ma znaczenie w górach ruszanie z miejsca pod obciążeniem np dwie osoby  plus bagaże

• Użytkownicy
Opublikowano

To co podawał wygląda dobrze. Ciekawi mnie też jego masa - czy nie za bardzo wzrośnie🤔

• Sympatycy
Opublikowano

500cm3 2 cyl - zaczyna się robić "ciekawie", jeszcze jak dobrze wycenią to można mieć zagwozdkę

• Użytkownicy
Opublikowano

Taką mam prośbę, jakby ktoś znalazł gdzieś do kupienia dedykowany do 368g chlapacz (przedłużenie przedniego błotnika) lub osłonę chłodnicy (np. z amelinium☝️😁) to proszę o info. Jak dotychczas nie natknąłem się na takie gadgety a z perspektywy czasu widzę, że bardzo by mi się takowe przydały. Albo zabiję błotem albo uszkodzę mechanicznie ( np. gałęziami lub strumieniem z myjki) tę chłodnicę albo zdążę coś kupić/dorobić. Szkoda sprzętu🥴 Bajerów od zatrzęsienia a takich przydatnych rzeczy jakoś brak.