ComoDo Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 18 godzin temu, arturo-bb napisał(a): Ja wszystko rozumiem co piszesz ( i pamiętam że robisz w "skrzydłach" - jeśli nie pokręciłem czegoś-więc na aerodynamice znasz się lepiej ode mnie ) Ale to nie rozwiązuje zagadki mojego pytania : czemu Ty masz problem a Ja nie. Ja twierdzę że skoro na tym samym sprzęcie ustawionym tak samo jednym urywa głowę a drugi ma spokój to problem jest w KIEROWCY a nie szybie i jej koncie ustawienia. Nie pokręciłeś. Pracuję w lotnictwie więc coś tam o aerodynamice wiem . Jeżdżę motorem w warunkach w których niektórym nie chciało by się nawet do auta wsiadać więc nie jest to kwestia wygodnictwa . Po prostu uważam że jak się coś projektuje to trzeba to robić tak żeby to było funkcjonalne i spełniało swoją rolę . Obaj mamy inny wzrost i jeździmy na innym sprzęcie więc zagadka dlaczego Ty masz dobrze, a ja nie na tym samym sprzęcie jest trochę nie potrzebna bo - odpowiedź wyżej w tym samym zdaniu. Żeby nie zaśmiecać tematu - Może na ADV nie masz tego problemu ale niestety są takie modele które ewidentnie mają problem z aerodynamiką i do póki nie pojeździsz na czymś takim to się nie przekonasz jakie to potrafi być na dłuższą metę denerwujące , a ludzie marudzą nie zawsze dlatego że są wygodni .
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 16 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 16 godzin temu 20 godzin temu, Dendrolog napisał(a): Był kiedyś taki samochód Skoda 1000 MB. Było mnóstwo wypadków, że po wyjeździe z lasu wiatr zdmuchiwał je z drogi. Miała ona silnik z tyłu. Wszyscy (szczególnie zimą) wrzucali do bagażnika (który był z przodu), np worek 50 kg ziemniaków. No kolego w tych czasach to ziemniaków szkoda było wrzucać do bagażnika. Lecz tak skoda taka była i woziło się co kto miał ciężkiego. W moim przypadku był to skamieniały worek cementu. A znajomy woził pustaki 😂
falco Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Nie od parady mówiło się, że symbol 1000MB oznaczało - tysiąc Małych Błędów... 😎
Użytkownicy Nazir Opublikowano 13 godzin temu Autor Użytkownicy Opublikowano 13 godzin temu 8 godzin temu, Jacekd napisał(a): Może coś będą wiedzieć i pomogą. Z tego co tam różne miejsca w necie przeglądałem. To sporo ludzi w Europie ma ten kłopot. Że z update-m coś nie bangla. No niestety nic do tematu nie wniosę. Po pierwsze serwis nie chciał podjąć się programowania ze względu na to, że umówiłem się na ich koniec dniówki a jak mówili - z doświadczenia - zdarzało się przy Zontesie 703, że nagle zrywało połączenie telefonu z motorem i trzeba było ponawiać próby kilkakrotnie. Sam ostąpiłem od tego, bo nie uśmiechało mi się - w razie co - wracać bez motoru. Po drugie dystrybutor zaplanował szkolenie dealerów z programowania w czasie zimy - to liczą, że zdobędą większą wiedzę i dostaną odpowiedź na pytania, które już sami mają.
Rekomendowane odpowiedzi