Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nazir Opublikowano wczoraj o 15:40 Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 15:40 Witam, jak obiecałem @EndriuBis, że dam znać jak skuter do mnie dotrze, tak też teraz czynię. Otwieram nowy watek nie po to, by się pochwalić zakupem lecz po to, by można zamieszczać w nim ewentualne uwagi, spostrzeżenia, czy wymieniać się informacjami/doświadczeniem. Jako, że jest to zupełnie nowy model Zontesa, to raczej o doświadczeniach porozmawiamy za jakiś czas. Na chwilę obecną przyznam, że kolor mi się podoba🤭. A tak serio, to po pierwszych jazdach w terenie mam takie spostrzeżenia: - bardzo fajna reakcja skutera na nierówności – opinia kierownika (moja) i niekoniecznie fajna z punktu widzenia pasażera. Zabrałem syna na przejażdżkę to trochę narzekał, że on czuje większość dużych dziur (myślę, że przesadza) a z powodu braku oparcia miał obawy, że go zgubię😁. Zupełnie skrajne odczucia na jednym siedzeniu tylko w innej jego części, - bardzo szybka reakcja na gaz – zwłaszcza w trybie sportowym, - na trawiastej nierównej nawierzchni uślizgi koła zdarzały się dość często, może trzeba oponki (firmy CST jakby kto pytał) trochę zetrzeć albo kiedyś zamienić na jakieś bardziej w teren - czas pokaże, - wysoka pozycja. Niski raczej nie jestem a nogi mam w pełni wyprostowane na postoju, niestety ktoś z długimi nogami będzie zadowolony z pozycji stojącej jednak siedząc już ma mało miejsca na nogi – widocznie nie można mieć wszystkiego🤷♂️ - ochrona przed wiatrem …no raczej słaba, ale dla niektórych może to być na plus jak poszaleją w terenie, obsługa szyby tylko na postoju, bo potrzebne są dwie ręce, kombinowanie raz jedną raz drugą jest możliwe ale uważam to już za bardzo niewygodne i niebezpieczne w czasie jazdy, - do skutera dołączona jest ładowarka i w bardzo prosty sposób można doładowywać aku poza sezonem – bez kombinowania przy klemach, wystarczy zdjąć pokrywę przedniego prawego „schowka” i w gniazdo wpiąć wtyczkę, - możliwość nagrywania filmików zarówno z przodu jak i z tyłu skutera, to bardzo fajny dodatek. Jak dla mnie jakość nagrań ok, - stałe wskazania ciśnienia i temperatury w obydwóch kołach też na plus, - dźwięk wydechu: „w dechę”😁, - na pewno będę musiał rozejrzeć się za metalową osłoną chłodnicy, bo plastikowa to pomyłka przy sprzęcie, który ma być w teren, - bagażnik pod siedzeniem spokojnie mieści jeden duży kask ale drugi to chyba dziecięcy by musiał być, Więcej grzechów nie pamiętam i poprawię się jak tylko zarejestruję sprzęta. Na chwilę obecną w przynależnym mi starostwie, terminy audiencji w Wydziale Komunikacji zaczynają się dopiero po 5-tym września br. - wcześniej Panie nie zarejestrujesz🤷♂️. Dla zainteresowanych link do instrukcji obsługi: ZT368T-G英文说明书.cdr - tak w linku widać krzaczki ale jest po polsku😜 Parę fotek na start wątku 6
Użytkownicy Nazir Opublikowano wczoraj o 16:41 Autor Użytkownicy Opublikowano wczoraj o 16:41 takie pytanie: czy ktoś z Was czyta instrukcje po lub przed zakupem? może też macie takie kwiatki🤪: str. 1-3 "Zaleca się, aby nie montować kufra z tyłu w wersji z wysokim siedzeniem, a jeśli konieczny jest montaż takiego kufra, masa nie powinna przekraczać 10 kg, a prędkość pojazdu nie powinna przekraczać 110 km/h." z tego co się orientuję to tylko takie Zonki (z wysokim siedzeniem) są dostarczane do pl. Oczywiście wiem, że każdy dodatkowy element zarówno w samochodach jak i w motongach ogranicza ich v-max do 110km/h - to tak dla zrzucenia z producenta odpowiedzialności🤷♂️ Str 1-4: "Jazda Po uruchomieniu pojazdu, jeśli chcesz aby pojazd ruszył, włącz pierwszy bieg i powoli zwolnij sprzęgło, aby pojazd mógł jechać płynnie. Gdy prędkość wzrośnie, połóż stopy na pedałach aby pojazd mógł utrzymać równowagę." takie kwiatki aż cieszą duszę🤭 Ta sama strona: "· Nie zakładaj luźnej odzieży, która może zaplątać się w pojazd lub zawisnąć na gałęziach i krzewach. · Podczas jazdy pod górę obroty silnika nie powinny być zbyt wysokie, w przeciwnym razie łatwo uszkodzić wewnętrzne części silnika. · Nie wyłączaj zapłonu i nie zjeżdżaj w dół, aby nie skrócić żywotności katalizatora w tłumiku." także w dół nie będę jeździł ☝️🤪 pomińmy fakt, że DTR jest jak dla biegowca to kwiatków nie brak😜
Użytkownicy sławek1 Opublikowano wczoraj o 17:09 Użytkownicy Opublikowano wczoraj o 17:09 No tak, można się nieźle ubawić z przetłumaczonych instrukcji z krzaczków na nasze . 🤣😂🤣 A tak w ogóle to gratki sprzętu 👍🛵
Użytkownicy Nazir Opublikowano wczoraj o 18:36 Autor Użytkownicy Opublikowano wczoraj o 18:36 Godzinę temu, sławek1 napisał(a): No tak, można się nieźle ubawić z przetłumaczonych instrukcji z krzaczków na nasze . 🤣😂🤣 A tak w ogóle to gratki sprzętu 👍🛵 Thx Sławek😉
Kazekkazek Opublikowano wczoraj o 18:40 Opublikowano wczoraj o 18:40 Fajny sprzęcik 👍 może w przyszłym roku 🤔🤗
Użytkownicy tommac Opublikowano wczoraj o 19:04 Użytkownicy Opublikowano wczoraj o 19:04 Gratulacje i bezawaryjności
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano wczoraj o 20:00 Użytkownicy+ Opublikowano wczoraj o 20:00 4 godziny temu, Nazir napisał(a): ...Na chwilę obecną przyznam, że kolor mi się podoba🤭... czerwony na pewno był by szybszy 😉, ale ten też brzydki nie jest. No i popatrz na to tak, że następnym razem pod Grunwald nie będziesz musiał naginać na koniu na Aprili 😂 tylko nie zapomnij "kakakasku" 😂 Mam nadzieje że wkrótce gdzieś zobaczę sprzęt na żywo aby mu troszeczkę skopać oponki. Niech wozi bezpiecznie, a do wątku będę zaglądał systematycznie. 4 godziny temu, Nazir napisał(a): - bardzo szybka reakcja na gaz – zwłaszcza w trybie sportowym.... a co to takiego ?
Użytkownicy Nazir Opublikowano wczoraj o 20:51 Autor Użytkownicy Opublikowano wczoraj o 20:51 25 minut temu, EndriuBis napisał(a): czerwony na pewno był by szybszy 😉, ale ten też brzydki nie jest. No i popatrz na to tak, że następnym razem pod Grunwald nie będziesz musiał naginać na koniu na Aprili 😂 tylko nie zapomnij "kakakasku" 😂 Mam nadzieje że wkrótce gdzieś zobaczę sprzęt na żywo aby mu troszeczkę skopać oponki. Niech wozi bezpiecznie, a do wątku będę zaglądał systematycznie. thx chłopaki 😃 @EndriuBis - zielony to taki ...rzuć w krzaki i spier...🤭 Raczej pod Grunwald to go ciciepką jak Aprilkę podwiozę - kolana mi w tej pozycji raczej tylu km nie zniosą 🤷♂️. Bez kakakasku to raczej już się nie wybiorę w barzoły - durch ino krzoki walyły po handbarach, owiewkach i oczach🤪. Jeździłem trasą kładów, więc gałęzi mniej było tylko do 1,5m. Wszystkie krzoki i pajęczyny mojeee🤪 Jak dobrze pójdzie to na OZS w Śląskim będą już papiery i będę mógł jak człowiek asfaltem przyjechać🙃 a co to takiego ? , moda Panie - taka moda. Masz tryb E - jak Eco i S jak Sypciej😁. Sypciej to większe obroty, większe spalanie i większa frajda☝️😁. A propos spalania, to wcześniej myślałem, że to będzie taki stary azjata i będzie można jeździć na wszystkim od nafty po olej po frytkach a tu Panie delikates ... tylko E5⛽
Rekomendowane odpowiedzi