Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zontes 368g - model 2025

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy
Opublikowano

takie pytanie:

czy ktoś z Was czyta instrukcje po lub przed zakupem?

może też macie takie kwiatki🤪:

str. 1-3 "Zaleca się, aby nie montować kufra z tyłu w wersji z wysokim siedzeniem, a jeśli konieczny jest montaż takiego kufra, masa nie powinna przekraczać 10 kg, a prędkość pojazdu nie powinna przekraczać 110 km/h."

z tego co się orientuję to tylko takie Zonki (z wysokim siedzeniem) są dostarczane do pl. Oczywiście wiem, że każdy dodatkowy element zarówno w samochodach jak i w motongach ogranicza ich v-max do 110km/h - to tak dla zrzucenia z producenta odpowiedzialności🤷‍♂️

Str 1-4:

"Jazda

Po uruchomieniu pojazdu, jeśli chcesz aby pojazd ruszył, włącz pierwszy bieg i powoli zwolnij sprzęgło, aby pojazd mógł jechać płynnie. Gdy prędkość wzrośnie, połóż stopy na pedałach aby pojazd mógł utrzymać równowagę."

takie kwiatki aż cieszą duszę🤭

Ta sama strona:

"· Nie zakładaj luźnej odzieży, która może zaplątać się w pojazd lub zawisnąć na gałęziach i krzewach. · Podczas jazdy pod górę obroty silnika nie powinny być zbyt wysokie, w przeciwnym razie łatwo uszkodzić wewnętrzne części silnika. · Nie wyłączaj zapłonu i nie zjeżdżaj w dół, aby nie skrócić żywotności katalizatora w tłumiku."

także w dół nie będę jeździł ☝️🤪

pomińmy fakt, że DTR jest jak dla biegowca to kwiatków nie brak😜

• Użytkownicy
Opublikowano

No tak, można się nieźle ubawić z przetłumaczonych instrukcji z krzaczków na nasze . 🤣😂🤣

A tak w ogóle to gratki sprzętu 👍🛵

• Użytkownicy
Opublikowano
Godzinę temu, sławek1 napisał(a):

No tak, można się nieźle ubawić z przetłumaczonych instrukcji z krzaczków na nasze . 🤣😂🤣

A tak w ogóle to gratki sprzętu 👍🛵

Thx Sławek😉

Opublikowano

Fajny sprzęcik 👍 może w przyszłym roku 🤔🤗

• Użytkownicy
Opublikowano

Gratulacje i bezawaryjności

• Użytkownicy+
Opublikowano
4 godziny temu, Nazir napisał(a):

...Na chwilę obecną przyznam, że kolor mi się podoba🤭...

czerwony na pewno był by szybszy 😉, ale ten też brzydki nie jest. No i popatrz na to tak, że następnym razem pod Grunwald nie będziesz musiał naginać na koniu na Aprili 😂 tylko nie zapomnij "kakakasku" 😂   Mam nadzieje że wkrótce gdzieś zobaczę sprzęt na żywo aby mu troszeczkę skopać oponki. Niech wozi bezpiecznie, a do wątku będę zaglądał systematycznie. 

4 godziny temu, Nazir napisał(a):

- bardzo szybka reakcja na gaz – zwłaszcza w trybie sportowym....

a co to takiego ? 

• Użytkownicy
Opublikowano
25 minut temu, EndriuBis napisał(a):

czerwony na pewno był by szybszy 😉, ale ten też brzydki nie jest. No i popatrz na to tak, że następnym razem pod Grunwald nie będziesz musiał naginać na koniu na Aprili 😂 tylko nie zapomnij "kakakasku" 😂   Mam nadzieje że wkrótce gdzieś zobaczę sprzęt na żywo aby mu troszeczkę skopać oponki. Niech wozi bezpiecznie, a do wątku będę zaglądał systematycznie. 

thx chłopaki 😃

@EndriuBis - zielony to taki ...rzuć w krzaki i spier...🤭 

Raczej pod Grunwald to go ciciepką jak Aprilkę podwiozę - kolana mi w tej pozycji raczej tylu km nie zniosą 🤷‍♂️. Bez kakakasku to raczej już się nie wybiorę w barzoły - durch ino krzoki walyły po handbarach, owiewkach i oczach🤪. Jeździłem trasą kładów, więc gałęzi mniej było tylko do 1,5m. Wszystkie krzoki i pajęczyny mojeee🤪

Jak dobrze pójdzie to na OZS w Śląskim będą już papiery i będę mógł jak człowiek asfaltem przyjechać🙃

a co to takiego ? ,

moda Panie - taka moda. Masz tryb E - jak Eco i S jak Sypciej😁.   Sypciej to większe obroty, większe spalanie i większa frajda☝️😁. A propos spalania, to wcześniej myślałem, że to będzie taki stary azjata i będzie można jeździć na wszystkim od nafty po olej po frytkach a tu Panie delikates ... tylko E5