SUZUKI13 Opublikowano Piątek o 15:46 Opublikowano Piątek o 15:46 Siemanko jestem w posiadaniu rometa GT MAX 125 cm3 czy jest możliwość zwiększenia mocy mój idzie 110 i dalej nie chce??
0 Klubowicze kenobi Opublikowano Sobota o 09:07 Klubowicze Opublikowano Sobota o 09:07 Jak na 125ccm to przyzwoity osiąg. Nie bawiąc się w zwiększanie pojemności, możesz jeszcze powiększyć średnicę zaworów lub wymienić głowicę na 4 zaworową, ale czy warto? Zabawy z wariatorem też niewiele wnoszą z Vmax. Bardziej z odejściem.
0 Rączy Emeryt Opublikowano Sobota o 09:13 Opublikowano Sobota o 09:13 17 godzin temu, SUZUKI13 napisał(a): Siemanko jestem w posiadaniu rometa GT MAX 125 cm3 czy jest możliwość zwiększenia mocy mój idzie 110 i dalej nie chce?? Tak - banalnie prosto. Sprzedajesz to co masz i kupujesz 250. Przyrost mocy jest natychmiastowy i jednoznaczny. Uwierz - sprawdzone :) Dłubanie w 125 żeby coś więcej z niej wykrzesać nie ma sensu jeśli 250tka kosztuje niewiele więcej... 1
0 Kazekkazek Opublikowano Sobota o 10:21 Opublikowano Sobota o 10:21 Godzinę temu, Rączy Emeryt napisał(a): Tak - banalnie prosto. Sprzedajesz to co masz i kupujesz 250. Przyrost mocy jest natychmiastowy i jednoznaczny. Uwierz - sprawdzone :) Dłubanie w 125 żeby coś więcej z niej wykrzesać nie ma sensu jeśli 250tka kosztuje niewiele więcej... Pod warunkiem, że ma uprawnienia 😏
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano Sobota o 10:49 Użytkownicy+ Opublikowano Sobota o 10:49 24 minuty temu, Kazekkazek napisał(a): Pod warunkiem, że ma uprawnienia 😏 Jak za dużo będzie dłubał może się okazać że przekroczy 0,1 KW na 1 kg i też będzie zonk 🙃 1
0 Rączy Emeryt Opublikowano Sobota o 12:12 Opublikowano Sobota o 12:12 1 godzinę temu, Kazekkazek napisał(a): Pod warunkiem, że ma uprawnienia 😏 Jest od cholery skuterów 250-300 zarejestrowanych na 125.
0 Klubowicze arturo-bb Opublikowano Sobota o 12:21 Klubowicze Opublikowano Sobota o 12:21 7 minut temu, Rączy Emeryt napisał(a): Jest od cholery skuterów 250-300 zarejestrowanych na 125. Ale doradzając taki zakup bierzesz na siebie odpowiedzialność karną i finansową jak mu się coś przydaży ? 🤔 2
0 Krzynio66 Opublikowano Sobota o 12:24 Opublikowano Sobota o 12:24 moja honda forza idzie 120 i po co cos zmieniac
0 Użytkownicy Nazir Opublikowano Sobota o 12:40 Użytkownicy Opublikowano Sobota o 12:40 15 minut temu, Krzynio66 napisał(a): moja honda forza idzie 120 i po co cos zmieniac Kymco Dowton 125 też ma 120 v-max. Najlepiej zmienić moto☝️
0 Kazekkazek Opublikowano Sobota o 12:55 Opublikowano Sobota o 12:55 13 minut temu, Nazir napisał(a): Kymco Dowton 125 też ma 120 v-max. Najlepiej zmienić moto☝️ Realne czy licznikowe? 🤔
0 Użytkownicy sławek1 Opublikowano Sobota o 13:03 Użytkownicy Opublikowano Sobota o 13:03 A gdzie się tym rometem tak będziesz spieszył 🤔 110 to codziennie eską jeździsz czy co ? Rozumiem jakieś lepsze przyspieszenie lecz zwiększać v-max 🤔 Daj sobie spokój 🛵 1
0 Rączy Emeryt Opublikowano Sobota o 13:49 Opublikowano Sobota o 13:49 1 godzinę temu, arturo-bb napisał(a): Ale doradzając taki zakup bierzesz na siebie odpowiedzialność karną i finansową jak mu się coś przydaży ? 🤔 A co się ma przydażyć? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja próbowałem "tuningować" 125-tkę - dawało to coś, ale szczerze mówiąc dupy nie urywało. Za to zmiana na 250 urywa. I nie chodzi w sumie o to, żeby szybciej jeździć - chociaż zaliczyłem już 2h jazdy 115-120km/h po A4 ;) ale głównie chodzi o to by móc bezpieczniej wyprzedzić - czy ciężarówkę na obwodnicy, czy auto gdziekolwiek. No i jadąc w górach nie piłować na podjeździe, tylko normalnie decydować o prędkości jazdy. Różnica między 125 a 250 jest duża, jeżdziłem też już trzema 300-kami i tu różnica między 250 a 300 jest ale już nie robi takiego wrażenia. 58 minut temu, Kazekkazek napisał(a): Realne czy licznikowe? 🤔 Yamaha x-max 125 z kierowcą 190cm 125kg wydala 110km/h może 115. Yamaha x-max 250 z tym samym kierowcą 130-140km/h licznikowo oczywiście. Z tym, że w miarę komfortowa jazda z większą szybą kończy się około 110km/h...
0 Klubowicze arturo-bb Opublikowano Sobota o 15:08 Klubowicze Opublikowano Sobota o 15:08 2 godziny temu, arturo-bb napisał(a): Ale doradzając taki zakup bierzesz na siebie odpowiedzialność karną i finansową jak mu się coś przydaży ? 🤔 Godzinę temu, Rączy Emeryt napisał(a): A co się ma przydażyć? Naprawdę nie wiesz o czym piszę ? Serio ? Może warto poczytać i sprawdzić jakie są teraz konsekwencje . Bo o jakiejś stłuczce to już nawet nie wspomnę . Można zostać bankrutem. Brak Oc i bulisz za wszystko z własnej kieszeni. Plus Sąd za fałszerstwo . I jazdę bez uprawnień. Temat już tu opiswany . 2
0 Rączy Emeryt Opublikowano Sobota o 15:33 Opublikowano Sobota o 15:33 Dokładnie tak samo w przypadku zwiększenia mocy innym sposobem niż "większy silnik". Każdy jest sutenerem swojego losu.
0 Użytkownicy Nazir Opublikowano Sobota o 16:06 Użytkownicy Opublikowano Sobota o 16:06 3 godziny temu, Kazekkazek napisał(a): Realne czy licznikowe? 🤔 Podobno realnie ale piszę podobno! Jak kupowałem skuter 125 to wybierałem pomiędzy Kymko a Symem i dealer mi mówił, że tyle Kymco jeździ. O Symie mówił, że vmax to jakieś 113 i tak było. GPS 113 a licznik 115 pokazywał - oczywiście jak było lekko z górki🤭 Jednak jak usiadłem jako pasażer na Kymco, to stwierdziłem, że nie da się jeździć z nogami w tak nienaturalnej pozycji i mimo tej przewagi wybrałem Syma - tak w kwestii wytłumaczenia się z decyzji🤪
0 Krzynio66 Opublikowano Sobota o 16:06 Opublikowano Sobota o 16:06 znalem takiego co oszukiwal juz nie jezdzi
0 Kazekkazek Opublikowano Sobota o 17:00 Opublikowano Sobota o 17:00 Godzinę temu, Rączy Emeryt napisał(a): Dokładnie tak samo w przypadku zwiększenia mocy innym sposobem niż "większy silnik". Każdy jest sutenerem swojego losu. Niestety nie do końca tylko własnego 😏 54 minuty temu, Nazir napisał(a): GPS 113 a licznik 115 Jestem zdziwiony, że przy takiej prędkości tak małe przekłamanie 🤔
0 Użytkownicy Nazir Opublikowano Sobota o 19:09 Użytkownicy Opublikowano Sobota o 19:09 2 godziny temu, Kazekkazek napisał(a): Jestem zdziwiony, że przy takiej prędkości tak małe przekłamanie 🤔 to fakt!! w niektórych samochodach przekłamanie jest rzędu 20km/h w burgmanie przy tej prędkości mam ok 12 a np. w c4 picasso jest prawie to samo w gps co na liczniku🤪
0 SUZUKI13 Opublikowano wczoraj o 20:42 Autor Opublikowano wczoraj o 20:42 W dniu 23.08.2025 o 11:07, kenobi napisał(a): Jak na 125ccm to przyzwoity osiąg. Nie bawiąc się w zwiększanie pojemności, możesz jeszcze powiększyć średnicę zaworów lub wymienić głowicę na 4 zaworową, ale czy warto? Zabawy z wariatorem też niewiele wnoszą z Vmax. Bardziej z odejściem. Dobra dzięki ziomuś
0 SUZUKI13 Opublikowano wczoraj o 20:43 Autor Opublikowano wczoraj o 20:43 W dniu 23.08.2025 o 14:21, arturo-bb napisał(a): Ale doradzając taki zakup bierzesz na siebie odpowiedzialność karną i finansową jak mu się coś przydaży ? 🤔 To prawda , a sprawdza na 100
0 SUZUKI13 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu No dobra ziomki a tak na poważnie eku 125 które mam w chwili obecnej zmienię na eku 330 Romet GT 125 pójdzie to czy nie??
Pytanie
SUZUKI13
Siemanko
jestem w posiadaniu rometa GT MAX 125 cm3 czy jest możliwość zwiększenia mocy mój idzie 110 i dalej nie chce??
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi