Kazekkazek Opublikowano Środa o 08:39 Opublikowano Środa o 08:39 33 minuty temu, EndriuBis napisał(a): Właśnie sprawdziłem raz jeszcze. Książka serwisowa do AN400_SM_2023 - strona 4-16 FI SYSTEM: C14 - Throttle position sensor (TPS). czyli: Czujnik położenia przepustnicy. 🙂 Zgadza się błąd C14 wskazuje na TPS 🙂 Pytałem, gdzie przeczytałeś, błąd ustawienia przepustnicy? 🙂 Ale być może jak porusza czujnikiem to na jakiś czas będzie miał spokój. Sam jestem ciekaw 🙂
MATT86 Opublikowano Środa o 10:21 Autor Opublikowano Środa o 10:21 EndriuBis 100 lat a swoją drogą czujnik przepustnicy wczoraj wykręciłem i przedmuchałem sprężarką dziś podreguluję obroty i w drogę 🙂 zobaczymy co się zadzieje 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano Środa o 11:17 Użytkownicy+ Opublikowano Środa o 11:17 OK. Tylko ustaw go w/g tego co pisałem: "kreska na środku 🙂" no i daj znać za jakiś czas co słychać. To wcale nie musi rozwiązać problemu, ale od czegoś trzeba zacząć. 1
MATT86 Opublikowano Środa o 18:33 Autor Opublikowano Środa o 18:33 7 godzin temu, EndriuBis napisał(a): OK. Tylko ustaw go w/g tego co pisałem: "kreska na środku 🙂" no i daj znać za jakiś czas co słychać. To wcale nie musi rozwiązać problemu, ale od czegoś trzeba zacząć. Ok obroty ustawione 1400 +- 100 kreska na środku tak wyjechałem ogólnie było całkiem nieźle choć obroty lekko falowały na postoju zacząłem regulować czujnik po tych zabiegach moto nie chciało odpalić wogóle , wyskakiwał błąd c14 ,po powrocie do ustawień było tylko gorzej zaczął się dusić przy dodawaniu gazu gasł na wolnych obrotach po przejechaniu kilku km uspokoiło się na tyle ze w miare normalnie wróciłem. W domu znów zacząłem regulować czujnik i im więcej przestawiałem tym było gorzej - błąd c14. Wróciłem znów do "najlepszych ustawień " co prawda błędu nie wyrzuca ale nie jest to prawidłowa praca zaś kreska faluje czasami od najniższego położenia do najwyższego. Reasumując chyba trzeba wymienić ten czujnik i zobaczyć co się będzie działo bo na chwilę obecną szału niema
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano wczoraj o 08:28 Użytkownicy+ Opublikowano wczoraj o 08:28 14 godzin temu, MATT86 napisał(a): ....Reasumując chyba trzeba wymienić ten czujnik i zobaczyć co się będzie działo bo na chwilę obecną szału niema można zaryzykować, tym bardziej że nie jest to jakiś duży wydatek. A sprawdziłeś kable, które idą do tego czujnika ? Może coś nie styka ?
MATT86 Opublikowano wczoraj o 09:18 Autor Opublikowano wczoraj o 09:18 Zerknę jeszcze na te kable tak jak mówisz a czujnik zamówiony , walczę dalej 🙂
Kazekkazek Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Można pomierzyć wartości i sprawdzić czy napięcie rośnie liniowo. Ale jak zamówiłeś inny to szkoda się bawić 🙂
Rekomendowane odpowiedzi