Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Honda PCX - opinia po 10 tysiącach kilometrów

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • Użytkownicy+
Opublikowano

Fajny opis. Może się kiedyś przyda 🙂 tym bardziej że z tekstu wynika że PCX to same PLUSY tylko niektóre o innej polaryzacji  😁

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Fajna recka po 10 000 km. Ja mam zaledwie roczne doświadczenie ( około 3000 km ) z PCX125 i przychylam się do opinii autora. Mam 173 cm i po dokupieniu turystycznej szyby od Puig i handbarów z AliExpress aerodynamika dopasowała się do mnie. Jest cicho i nic nie wieje. Generalnie doświadczenia z dłuższych tras nie mam, ale w tym roku wybrałem się PCX na nasz doroczny zlot Burgmanii z Warszawy do Masłowa. W jedną stronę jechałem tylko bocznymi drogami, ale z powrotem „zaryzykowałem” ekspresówkę S7 i ku mojemu zdziwieniu PCX sobie świetnie poradził. Generalnie PCX służy mi do jazd po Warszawie. Przed zakupem takiego jednośladu brałem pod uwagę Piaggio Vespe oraz  Hondę SH. Uznałem że konstrukcja klasycznego skutera z przekrokiem najbardziej mi odpowiada i jak na razie się nie zawiodłem. Legendarna bezawaryjność Hondy, ekonomika i ogólnie pojęty design sprawił, wybór mógł być tylko jeden. Jak ktoś z czytających zastanawiał się czy kupić lub dokupić sobie takiego malucha do garażu to bardzo polecam.

obrazek JPEG-4AAE-9CEC-3B-0.jpeg

• 0
Opublikowano

Muszę się kiedyś wybrać do Warszawy w odwiedziny (obiecuję znajomemu że wpadnę PCXem na Wawer) i przetestować wersję z wyższą szybą - jeśli nie masz nic przeciwko. Chodzi mi po głowie, ale nie wiem czy ryzykować. 

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano
W dniu 15.06.2025 o 21:21, snajper-psg1 napisał(a):

Muszę się kiedyś wybrać do Warszawy w odwiedziny (obiecuję znajomemu że wpadnę PCXem na Wawer) i przetestować wersję z wyższą szybą - jeśli nie masz nic przeciwko. Chodzi mi po głowie, ale nie wiem czy ryzykować. 

Dopiero zauważyłem twój wpis. Niestety mój maxiskuterowy garaż ma już nowego lokatora więc PCX musiał mu ustąpić miejsca.

• 0
  • Użytkownicy
Opublikowano

Świetny opis,konkretny i rzeczowy.

• 0
Opublikowano

@Piootr no cóż, zdarza się. Sezon 2025 miałem prawie bez wyjazdów, kolega się przeprowadził. Ale, ta trasa ciągle nie daje mi spokoju, więc pewnie niedługo się uda. 
@Kacpersky dzięki!