Gość shrek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Zwracam się z pro?b? do administratorów naszej strony o weryfikację nowych użytkowników którzy rejestruj? się tylko po to aby dać ogłoszenie jak w jakiej? brukowej gazecie. Powiem tyle że co poniektórzy znaleĽli sobie możliwo?ć dania ogłoszenia za darmo. . http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...t=0entry73638 Co wy na to?????
Pavulon Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Forum jest ogolno dostepne Zakladanie postow - chocby jednego - dozwolone wiec jestem PRZECIWNY WERYFIKACJI !! Shreku co Cie boli ze osobnik chce kupic klosze ??
dr.big Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Shreku, posty sa "weryfikowane", ale dajmy mozliwosc niektorym nowozarejestrowanym na forum do oglaszania sie (a zwlaszcza ogloszenia checi kupna). Nie robia oni tego zarobkowo, a byc moze ze za pare tygodni uaktywnia sie na forum w innych dzialach lub zaczna przyjezdzac na spoty czy zloty? Dajmy im szanse . Przeszli pomyslnie forumowa rejestracje i maja prawo pisac rowniez w "Ogloszeniach". Czytamy ogloszenia i jesli jakies jest zamieszczane zbyt czesto lub jesli ktos tylko notorycznie sie oglasza, zostaje "pouczony", a jego ogloszenia skasowane. Podobnie dzieje sie z ogloszeniami delikwentow, ktorzy zarejestrowali sie jedynie dla umieszczania ogloszen zarobkowych. Staramy sie jak mozemy, zeby w tym dziale zostawaly jedynie ogloszenia wartosciowe, w wszelaki spam nie "wisial" tam zbyt dlugo .
Gość shrek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Forum jest ogolno dostepneZakladanie postow - chocby jednego - dozwolone wiec jestem PRZECIWNY WERYFIKACJI !! Shreku co Cie boli ze osobnik chce kupic klosze ?? Co mnie boli??? Już ci mówię. Formu służy do dyskusji i nie tylko, ale nie po to aby odrazu po zarejestrowaniu dawać odłoszenie ( kupię , sprzedam, pozamiatam ). Już nie raz widzieli?my, że osoby rejestruj? się tylko po to aby dać ogłoszenie i nic więcej. Do tego służ? inne portale. Pozdrawiam
Administrator Artix Opublikowano 27 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 27 Stycznia 2008 Z ogloszen posty spadaja i tyle. Dla mnie wazne ze ktos wypelnil profil inaczej nie ma szans napisanie posta gdzie indziej niz w serdecznosciach. No coz bywaja osoby ktore nie maja nic sensownego do napisania wiec lepiej niech nie pisza, tylko w ogloszeniach. Tak na marginesie sprzedam puszki po piwie, cena jaka oczekuje to 6 zl za kilogram. !piwko
Gość Dragon Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Shreku, posty sa "weryfikowane", ale dajmy mozliwosc niektorym nowozarejestrowanym na forum do oglaszania sie (a zwlaszcza ogloszenia checi kupna). ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Shreku - olej temat... szkoda nerwów... Ty o "gruszce" a Artix o puszkach...
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ja sprzedam PETy po 25 centow za sztuke !piwko . ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Znowu nie rozumiesz !OK !OK !piwko ? Wystarczy tylko przeczytac calosc !piwko ...
Gość Dragon Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ja sprzedam PETy po 25 centow za sztuke !piwko . ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Znowu nie rozumiesz !OK !OK !piwko ? Wystarczy tylko przeczytac calosc !piwko ... Skoro podj?łe? temat w taki sposób to wyraĽnie napiszę, że nie widzę potrzeby robienia forum komercyjnego tylko po to, żeby? mógł sprzedawać spodnie czy kurtki... Nie pisałem o tym bo chciałem Tobie pokazać, że mam dużo zrozumienia...
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ale mozesz miec oczywiscie "duzo zrozumienia", mnie to nie przeszkadza !OK . Skoro wadza Tobie jakies ogloszenia (moje lub nie), to ich po prostu nie czytaj, zwlaszcza jesli nie jestes zainteresowany !OK . Proste, prawda !piwko ? Edit: Tak, wiem ze jestem "spekulantem" !piwko !piwko !piwko . Zostalem juz kiedys "oswiecony" przez "handlowca" . PS. Poczytaj mi mamo : KLIK ... i jeszcze raz: KLIK
Administrator Tetsuo Opublikowano 28 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 28 Stycznia 2008 Prawdę mówi?c również nie widzę problemu, z tego typu postami. User przeszedł weryfikację, (czyli wypełnił profil i został pozytywnie rozpatrzony przez Artixa), poszukuje tych kloszy pewnie dla siebie (bo co innego jakby dał kilkana?cie ogłoszeń od razu), na forum się nie wypowiada , bo pewnie potrafi używać przycisku "szukaj" (a przecież już tyle informacji jest na naszym forum). Naprawdę zostać nowym uzytkownikiem forum Burgmanii nie jest wcale tak ł?two (lista oczekujacych jest kosmicznie długa ...), nie szukajmy kolejnych sposobów na ograniczenie dostępu do naszego forum.
eMKa Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Przemawiaj? do mnie racje Shreka i... te przeciwne też. Jasne, że nie warto chować się za chińskim murem i żyć w sterylnej atmosferze bez przybyszów z zewn?trz. Sam jednak niedawno ogl?daj?c jedno z ogłoszeń zastanawiałem się czy to aby nie "kupa". I tu jest pies pogrzebany - je?li ogłoszenie jest na Burgmanii to w pewnym sensie ma piecz?tkę jako?ci - Ľle je?li ten dział stanie się łatwo dostępnym wysypiskiem złomu wszelakiego. Jak zatem zadbać o to żeby nikt nie psuł dobrze pojętej marki? Może uzależnić korzystanie z "giełdy" od "stażu" na forum? (nie wiem czy jest to wykonalne). Albo niech Admini "weryfikuj?" ogłoszenie dopisuj?c post w temacie je?li tego wymaga (to chyba jest możliwe choć wiem, że czasochłonne). A może rzeczywi?cie wystarczy poczekać aż ogłoszenie "spadnie" i nie robić problemu... Choć chciałbym mieć pewno?ć, że w tym miejscu nikt ani mnie, ani go?cia Burgmanii nie nabije w butelkę.
tomekmajesty Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 to dobrze że chc? co? sprzedać - ja mogę kupić bez kupowania gazet w rodzaju giełda, itd., ale czy nie powinno być wzmianki, że jest to nieznany sprzedawca, żeby kto? nie sugerował się, że dane ogłoszenie jest autoryzowane przez klub, adm, itd? i druga sprawa pewni zasłużeni działacze chyba zarobkowo handluj? na forum, ale cóż zrobić - demokracja tak samo jak promowanie niektórych produktów jawne czy ukryte jest na forum - taki jest ?wiat marketingu !piwko
pablos Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 to dobrze że chc? co? sprzedać - ja mogę kupić bez kupowania gazet w rodzaju giełda, itd., ale czy nie powinno być wzmianki, że jest to nieznany sprzedawca, żeby kto? nie sugerował się, że dane ogłoszenie jest autoryzowane przez klub, adm, itd?i druga sprawa pewni zasłużeni działacze chyba zarobkowo handluj? na forum, ale cóż zrobić - demokracja tak samo jak promowanie niektórych produktów jawne czy ukryte jest na forum - taki jest ?wiat marketingu A czy Tobie Tomku kto? zabrania czerpać także zyski z Twojego hobby, nie widzę nic w tym złego wręcz przeciwnie jeżeli kto? kupuje co? tanio i sprzedaje ze swoim zyskiem a oferta jest dla kogo? interesuj?ca. Artykuły s? pisane czyj?? ręk? a k?zdy osobnik lubi co? innego ma swoje typy miło?ci itp. st?d też częste pos?dzanie o stronniczo?ć. Z drugiej strony pisać dobrze o czym? co faktycznie niezłe - żadne przestępstwo a za kwoty pozyskane ze sponsorów można utrzymać taki portal oraz zorganizować czasem jak?? imprezkę. Co do tematu ogłoszeń faktycznie ogłoszenia osób, które s? pocz?tkuj?ce tu na forum i dla innych nieznajome powinny być wyróżnnione jakim? dopiskiem, b?dĽ osoba godna zaufania lub rokuj?ca takie nadzieje powinna odcinać się np. kolorem od innych. Posiadać jaki? certyfikat wiarygodno?ci burgmanii. Może np. tak jak na allegro jakie? gwiazdki czy co? w tym stylu. Ograniczyło by to do min możliwo?ć nabicia klubowicza w butelkę przez jednorazowego sprzedawcę/forumowicza. Pozdrawiam
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 eMKa i Pablosie, na takim poziomie mozna podyskutowac, skoro juz zaczalem pisac w temacie, to wypowiem sie po raz kolejny. Bardzo chcialbym, zeby takie osoby byly w jakis sposob automatycznie wyrozniane, jednak jesli ktos korzysta z oferty na forum Burgmanii, powinien chociaz zorientowac sie, od kogo zamierza kupic oferowany w ogloszeniu przedmiot. Do tej pory nawet takie drobne nawiasy i umieszczanie slowa- informacji "sprzedam" lub "kupie" w naglowku przychodzi, nawet dlugoletnim Uzytkownikom z trudem. Takie rzeczy, podobnie jak tresc ogloszen, jest weryfikowana, ale nie mozna oczekiwac aby weryfikacja posunela sie do absurdu kiedy kilka osob bedzie decydowalo czy jest to "dobre" czy "zle" ogloszenie... Sumienna weryfikacja kazdego ogloszenia jest tak naprawde niemozliwa, a jej proby bylyby bardzo czasochlonne. Wydaje mi sie, ze jedynym 100% -ym rozwiazeniem jest apel do kupujacych, zeby zanim cos kupia, dobrze sprawdzili z kim (i z czym) maja do czynienia. Przy kazdym ogloszeniu jest profil ogloszeniodawcy i w drugiej linijce mozemy odnalezc tam ilosc postow napisanych przez dana osobe. Czasami wystarczy tez kliknac w profilu na "wszystkie posty uzytkownika" i juz mamy jako takie pojecie kto zacz .
Administrator Artix Opublikowano 28 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 28 Stycznia 2008 I tu jest pies pogrzebany - je?li ogłoszenie jest na Burgmanii to w pewnym sensie ma piecz?tkę jako?ci - Ľle je?li ten dział stanie się łatwo dostępnym wysypiskiem złomu wszelakiego. Jak zatem zadbać o to żeby nikt nie psuł dobrze pojętej marki? Może uzależnić korzystanie z "giełdy" od "stażu" na forum? (nie wiem czy jest to wykonalne). Tu masz w 100 % racje Może np. tak jak na allegro jakie? gwiazdki czy co? w tym stylu. Ograniczyło by to do min możliwo?ć nabicia klubowicza w butelkę przez jednorazowego sprzedawcę/forumowicza. No jest w pewnym rodzaju taki system. Taki niebieski znaczek pod avatarem cos jak HQ, ten znaczek oznacza osobe godna zaufania, ktora jest znana wiekszosci, czyms sie zasluzyla dla klubu i jest godna zaufania. Oczywiscie nie jest powiedziane ze HQ nie mozna stracic, mozna ale o tym jest juz napisane w regulaminie klubu. Dragon, teraz juz powaznie, czy widzisz cos zlego w tym ze ktos sprzedaje rzeczy zwiazane z naszym hobby. Nie ma tam ogloszen o PETach ani o puszkach aluminiowych. Co nie zmienia faktu ze ogloszenie o puszkach jest aktualne
Pavulon Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 To ze np. sprzedawca jest z Burgmanii wcale nie zwalnia kupujacego z myslenia i zastanowienia sie czy nabijany jest w butelke - trzeba patrzec realnie na swiat
Gość majon Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Bigu a kto to jest ten handlowiec? i ten, co tam jeszcze wymysliles???? Prosze o odpowiedz?
Radio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wiecie co? dajcie już na luz ponieważ do niczego to nie prowadzi, nie szkoda wam na to czasu? Każdy kto przynajmniej kupuje jest osob? dorosł? i widzi co kupuje...od kogo kupuje....i za ile kupuje,a jeżeli nie jest pełnoletni to do pomocy musi mieć przy boku Rodzica, a jeżeli kto? nie umie zweryfikować ogłoszenia to jego problem. A tak na marginesie to kto? napisał że kupuj?c od klubowicza z tym czarodziejskim niebieskim znaczkiem może być pewny że kupi dobrze oraz że nie zostanie oszukany,powiem że nic bardziej mylnego ponieważ z niektórych postów tych z poprzednich czasów można wywnioskować całkiem co innego,także Panie i Panowie nie lepiej wybrać się na ???
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Na piwo jak najbardziej . PS. Kto czyta regularnie posty, ten wie skad bierze sie okreslenie "spekulant" i kto wprawadzil to slowo na forum . Mam nadzieje ze okreslenie "handlowiec" nie bylo obrazliwe.
Gość majon Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Bigu okreslenie to wprowadzilem ja, ale widze ze chcesz wrocic do strarych wasni.Tak? Bo jakos sam zalozyles zalatujacy sarkazmem watek o kurtce.Ktory notabene nie ma nic wspolnego z oryginalnym watkiem. Wiec nie mowcie o piciu piwa bo widze ze z niektorymi nie ma to sensu. Bigu jak to jest? pozdr majon
Sympatycy Zenek Opublikowano 28 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Odpowiem krótko i na temat: Jestem przeciwny weryfikacji postów, nawet jesli ktos handluje zarobkowo nie mam nic przeciwko - a nuz cos mi spasuje i to kupie. !OK
eMKa Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 nawet jesli ktos handluje zarobkowo nie mam nic przeciwko - a nuz cos mi spasuje i to kupie. No jasne. W pewnym sensie każdy handel jest zarobkowy A co w tym złego? tak samo jak promowanie niektórych produktów jawne czy ukryte jest na forum - taki jest ?wiat marketingu wink.gif Żeby?my tylko nie popadli w paranoję braku "kryptoreklamy". Ja jeżdżę YAMAHˇ - jest cudowna Nie będę przecież pisał: "skuter Y... M... 4..." albo zaklejał znaczka jak w niektórych serialach (najbardziej podobaj? mi się Nie-Mercedesy !kiss) A podyskutować na zadany temat przecież nie szkodzi. Wzrasta ?wiadomo?ć i ostrożno?ć przy ewentualnym zakupie. Nie musimy od razu mieć na dyskutowany temat takiego samego zdania - dyskusja nie do tego ma prowadzić żeby wszyscy my?leli i wygl?dali tak samo (jak w Pekinie). Szkoda tylko, że zaraz musz? wyłazić jakie? animozje... !OK Pokój między chrze?cijany
Radio Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 ?więte słowa eMKa,?więte słowa Teraz może zapanuje spokój !kiss ps.a nie mówiłem żeby i?ć na !OK ?
Gość majon Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Pokój między chrz........y emka kryptoreklama? !OK pozdr majon
eMKa Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Pokój między chrz........y !piwko emka kryptoreklama? !piwko !scooter No jasne. I to nie zawoalowana !piwko !piwko !happybth
Rekomendowane odpowiedzi