Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

SYM CRUISYM 125 rok prod.2022

Ziółek

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie czy ktoś dosiada SYMA CRUISYM 125? Posiadam ten skuter w roku prod. 2022 i chętnie podzielę się spostrzeżeniami z użytkowania. Przejechałem dotąd 8500 km.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

EndriuBis,

nikt nie czuje się obrażony i w sumie fajnie, że jest, że nie stanowicie kasty zamkniętej. Dzięki i szacun😃

• 0
Opublikowano

Proponuje spotkanie na Mazurach z wawy ok.200km, z GD 230km,

sa domki, osrodek, pole namiotowe, mozna z wyzywieniem, mozna bez, mega sympatyczny wlasciciel/ pasjonat starej dobrej motoryzacji/ jezioro I klasy czystosci. kajaki, rowery wodne...ja przyjezdzam regularnie na przedluzone weekendy

zapraszam wszystkich

Pat:)

• 0
Opublikowano

w zeszlym roku bylem swoja fozra nad balatonem bez zadnego problemu 

• 0
Opublikowano

• 0
Opublikowano

szukam w dobrej cenie serwisu dla swojego Sym-a. co polecacie?

• 0
Opublikowano

Gorzów Wlkp. ul. Koniawska "DOMINATOR". Pan Waldek rozkręca całego SYM-a, czyści, poprawia fabrykę i skręca z powrotem. Jechałem specjalnie z Koszalina. Części- mam namiar- w Sandomierzu, więc zobacz jaki problem jest z SYM-ami.😀

• 0
Opublikowano

mam cruisyma125 od 3tyg z2018r narazie jezdzi .i rzeczywiscie jest dla takich jak ja 185cm 120kg .Przymierzalem sie do yam xmax i do dowtona  ale wydawaly mi sie za male w tamtym tyg zrobilem 300 km ciegiem i nie bylo tak zle tzn moglby byc jeszcze wiekszy ale nie ma tragedi za to tragedia jest z czesciami zamiennymi .wszystkich pozdrawiam

• 0
Opublikowano

korzystajac z okazji zapytam co ile wymieniac pasek napedu? skuter z roku 2022, kupiony w 2023r, przebieg tylko 3000km. 

szerokiej drogi,

Patryk

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Nie ma w instrukcji ?

Np w Hondach zalecają co 24 tys. ale i 30 tys. spokojnie wytrzymują.

• 0
  • Sympatycy
Opublikowano
3 godziny temu, Patryk1974 napisał(a):

korzystajac z okazji zapytam co ile wymieniac pasek napedu? s

Kolego... 80 sek zajęło znalezienie tej informacji ( Google bez AI ).. jeśli nie potrafisz tego znaleźć, to odpuść wymianę idź do fachowca.. taka rada, zaoszczędzisz na zdrowiu fizycznym jak i psychicznym. Dziękować nie musisz, wystarczy piwo na Burgmanii :P

• 0
Opublikowano
17 godzin temu, robert1973 napisał(a):

Kolego... 80 sek zajęło znalezienie tej informacji ( Google bez AI ).. jeśli nie potrafisz tego znaleźć, to odpuść wymianę idź do fachowca.. taka rada, zaoszczędzisz na zdrowiu fizycznym jak i psychicznym. Dziękować nie musisz, wystarczy piwo na Burgmanii :P

Z ciekawości, gdzie przeczytałeś że @Patryk1974 chce wymienić samodzielnie pasek? 🤔  Forum już nie jest do tego, żeby sobie wzajemnie pomagać?  

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

W 125-tkach pasek napędowy średnio co 12kkm wymieniam.

• 0
  • Sympatycy
Opublikowano
3 godziny temu, Kazekkazek napisał(a):

Z ciekawości, gdzie przeczytałeś że @Patryk1974 chce wymienić samodzielnie pasek? 🤔  Forum już nie jest do tego, żeby sobie wzajemnie pomagać?  

@Kazekkazek przeczytałem "między słowami"... sprawdź datę produkcji skutera. Pomagać, owszem bardzo chętnie, jeśli Ktoś wykaże minimum chęci osiągnięcia celu... w tym przypadku koledze nie chciało się nawet  wypowiedzieć "frazy" do telefonu, w wyszukiwarce wpisać mniej liter niż zawierał post z pytaniem ( notabene Patryk1974 nie zalogował się żeby sprawdzić odpowiedzi... taki wiem, w przypadku "125" nie trzeba się logować żeby odczytać posty "techniczne")....  wybacz, ale nie potrafiłem się powstrzymać, jak tak dalej pójdzie to ludzie się będą pytać o ciśnienie w oponach.... trzymajmy poziom techniczny

• 0
  • Użytkownicy
Opublikowano
9 minut temu, robert1973 napisał(a):

ak tak dalej pójdzie to ludzie się będą pytać o ciśnienie w oponach.... trzymajmy poziom techniczny

..albo nie będą w ogóle pytać bojąc się linczu🙃

Jak każdy kij - są dwa końce i nie ma co się denerwować😉

• 0
  • Sympatycy
Opublikowano
Teraz, Nazir napisał(a):

..albo nie będą w ogóle pytać bojąc się linczu🙃

Jak każdy kij - są dwa końce i nie ma co się denerwować😉

Bez przesady... większość podstawowych informacji można wyszukać samemu... i naprawdę, zajmuje to mniej czasu niż pisanie na forum... ale np  gość zapodaje fotę zużycia rolek/wario i prosi o ocenę wymieniać/zostawić... bardzo chętnie wielu zabierze merytoryczny głos.

Takie jest moje zdanie w tym temacie i oczywiście mogę się mylić. 

Z mojej strony koniec OT

• 0
Opublikowano

Nie chciałem pierwszy zareagować na  odpowiedź Roberta 1973 skierowaną do Patryka. Też mi się ona nie wydawała ,,OK".😵 Nie chciałem jątrzyć dalej. Ale pilnujmy, by nasze forum nie przerodziło się w  ,,KS Burgmania", czyli ,,Klub Snobistyczny Burgmania" - bo inaczej ludziska odwrócą się od tej łączącej, a nie różnicującej nas społeczności. 😲 W dawnych czasach ,,grupa bydgoska" odłączyła się....ale to temat do odpłynięcia i  nie koniecznie do publicznego  nagłaśniania. Życzę miłej niedzieli i oby do wiosny.:scooter:

• 0
Opublikowano
18 godzin temu, robert1973 napisał(a):

@Kazekkazek przeczytałem "między słowami"... sprawdź datę produkcji skutera. Pomagać, owszem bardzo chętnie, jeśli Ktoś wykaże minimum chęci osiągnięcia celu... w tym przypadku koledze nie chciało się nawet  wypowiedzieć "frazy" do telefonu, w wyszukiwarce wpisać mniej liter niż zawierał post z pytaniem ( notabene Patryk1974 nie zalogował się żeby sprawdzić odpowiedzi... taki wiem, w przypadku "125" nie trzeba się logować żeby odczytać posty "techniczne")....  wybacz, ale nie potrafiłem się powstrzymać, jak tak dalej pójdzie to ludzie się będą pytać o ciśnienie w oponach.... trzymajmy poziom techniczny

Warto trzymać poziom techniczny a merytoryczny też nie zaszkodzi 🙂  nie pasuje nie komentuje i wszystkim żyje się lepiej. Poza tym to czy ktoś nie jest biegły w wyszukiwarce Google wcale nie znaczy, że nie jest ogarnięty manualnie.  Tutaj rzeczywiście "strach " o coś zapytać, żeby nie zostać wyśmiany lub otrzymać informację " było już 1000 razy"  😏  

5 godzin temu, grzybek napisał(a):

grupa bydgoska" odłączyła się

Nie tylko bydgoska 😏

• 0
  • Sympatycy
Opublikowano
W dniu 25.01.2026 o 08:03, grzybek napisał(a):

Ale pilnujmy, by nasze forum nie przerodziło się w  ,,KS Burgmania", czyli ,,Klub Snobistyczny Burgmania"

Z drugiej strony.. nie róbmy z Forum.... "Fejsbuka" , ale jak zwykle z racją jest jak z.. wiadomo czym , każdy ma swoją. to tak na zupełny OT.

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem wyrażeniem swojej opinii.

• 0
Opublikowano

Robert, spoko. Myślę że teraz jest juz ok. Najważniejsze to zrozumienie innych i ich potrzeb. Pozdrawiam.  Krzysztof

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano
W dniu 24.01.2026 o 17:26, kenobi napisał(a):

W 125-tkach pasek napędowy średnio co 12kkm wymieniam.

Oto wpis. Chyba konkret.

Reszta dalej- niepotrzebny bezwartościowy OT. 

Panowie - dyskusja- temat OT na "wizji". Np. Burgmania 2026.

🍻🍺

• 0
Opublikowano

czy silnik z 300setki pasowal by w miejsce 125