Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy warto kupić pokazowy (5 miesiecy) samochód przebieg 310 km , dodam ze silnik na paliwo ON ? Chodzi mi czy juz mogli go zajęĽdzic przy takim przebiegu ?

Opublikowano

310km w 5 miesięcy?...chyba trochę mało wykazuj? sprzedawcy na liczniku :(:(

Ja swego czasu kupiłem demonstracyjny pojazd który w przeci?gu 3 miesięcy przejechał prawie 5 tys km,tyle że jeĽdził nim kierownik serwisu, sprawdĽ dokładnie jak to jest z tym przebiegiem, chyba co? kręc? :P

A czy warto?...wszystko zależy ile dostaniesz rabatu...upustu.... czy jak to zwał,

jeżeli cena okazyjna to warto,a przy takim przebiegu raczej ciężko zajeĽdzić pojazd,ale....ale Polak duuuużo potrafi :):(:)

• Sympatycy
Opublikowano

Jest to kwestia ceny ale raczej warto. Samochody testowe nie s? katowane z racji tego, że większo?ci przypadków potencjaly klient jeĽdzi z obsług? salonu. Je?li jest to Honda, Skoda, Peugeot, Renault to mogę popytać tu i tam co to za sztuka.

• Administrator
Opublikowano
Chodzi mi czy juz mogli go zajęĽdzic przy takim przebiegu ?

Napewno zajeżdżony trup! Nie warto... :)

Mario, ty mnie czasem rozwalasz... :)

Opublikowano
Chodzi mi czy juz mogli go zajęĽdzic przy takim przebiegu ?

Napewno zajeżdżony trup! Nie warto... :)

Mario, ty mnie czasem rozwalasz... :)

Istnieje możliwo?ć że to testówka z krashtestu :)

A tak poważnie to porównaj cenę testówki z identycznym używanym modelem w ogłoszeniach. Mozesz wtedy stwierdzić jak? "promocje" zastosowali w salonie.

Opublikowano
Jest to kwestia ceny ale raczej warto. Samochody testowe nie s? katowane z racji tego, że większo?ci przypadków potencjaly klient jeĽdzi z obsług? salonu. Je?li jest to Honda, Skoda, Peugeot, Renault to mogę popytać tu i tam co to za sztuka.

Nieprawda Orzech. Daj? może nie każdemu ale daj? nawet na kilka dni.

Autka nowe przed sprzedaż? bardzo często s? prostowane, lakierowane wymieniane niektóre czę?ci nadwozia. Terenówki przechodz?ce testy jak sama nazwa w terenie, przejazd przez rzekę, czasami silnik zassie wodę robi się wtedy najczę?ciej wymianę na nowy. Zawieszenia; wymienia, naprawia, koła ustawia, wymiana oleju, karpiel ,czyszczenie, korekta licznika i do sprzedania. Takie rzeczy robi się nie tylko w Polsce ale i poza granicami.

Pracowałem troszeczkę za granic? w serwisie. Liczniki „naprawiałem” na polecenie szefa w bardzo sporej ilo?ci aut , nawet w kraju gdzie za kradzież kiedy? obcinało się rękę.

Zasada jest jedna; Nowe 4oo stan licznika do 100km

Testowy 4oo stan licznika do 1000km

• Sympatycy
Opublikowano

No cóż, skoro to robiłe? to wiesz lepiej. Ja jednak jestem zdania, że nie należy zakładać najgorszego na pocz?tku. Na codzień mam kontakt z dealerami różnych marek i wiem, że zdarzaj? się cwaniackie salony zarówno tych topowych marek jak i najtańszych, s? to jednak przypadki marginale.

Moim zdaniem warto sprawdzić to auto. Emiksik ostatnio w takim samym przypadku zaryzykował ze skuterkiem i się opłaciło :)

Opublikowano

A może niech Mario co? więcej napisze na temat tej "okazji"...

Sam przebieg nie musi ?wiadczyć o niczym a może być np. zmyłk? taktyczn?...

Mario - rozpisz się trochę więcej...

Aha - po ilo?ci miesięcy i przebiegu, przypuszczam, że musi być auto w przedziale cenowym 180 ty? - 250 ty? zł. :)

Opublikowano

zrobisz szlif i będzie jak nowy

warto... gadaj jakie auto w jakim salonie to co? więcej powiem

• Sympatycy
Opublikowano

Je?li mogę co? wtr?cić, to silnik w tym aucie niekoniecznie musi być w idealnym stanie. Turbodiesle chyba nibardzo lubi? bardzo częste odpalanie na zimnym

i "wskakiwanie" na obroty bez rozgrzania turbiny etc. A praktyka pojazdów testowych pokazuje, że jeżdż? one krótkie odcinki i bardzo często s? uruchamiane

na chwilę i nieco "katowane"...Ale jak cena mocno atrakcyjna...

pzdr

Opublikowano

no własnie tu sie do opini przychylam Orzecha to salon w małym miescie , a samochód taki ze nikt pewnie nie chiał nim jezdzić ,a i na pewno Marku nie daliby go do jazdy samemu. Cena ponizej sporo 100 tys . Nie bede pisał jaki bo sie beda wszyscy smiać :D ( a zreszta pewnie i tak go nie kupie ) Dodam ze rabat jest - 35%

Mariusz nie rozwalam tylko dałem tu temat samochodowy bo w sumie tu ludzie sie lepiej znaj?, na tym forum skuterowym na samochodach niz na skuterach :D

• Administrator
Opublikowano

:D ja wiem ja wiem !TAZ

to smart :D

Opublikowano

Art ja nie lubie produktów naszych zachodnich sasiadow oraz północno -wschodnich :D

Opublikowano
(...)bo w sumie tu ludzie sie lepiej znaj?, na tym forum skuterowym na samochodach niz na skuterach  :D

Oczywiscie, samochod ma zazwyczaj 4 kola i drzwi, a skuter 2 kola i 0 drzwi :D . Znam sie w koncu na materii !TAZ .

PS. Artix, Mario nie zakupi samochodu "powered by mercedes-benz" czy jakos tak ;) ...

• Administrator
Opublikowano
Mariusz nie rozwalam tylko dałem tu temat samochodowy bo w sumie tu ludzie sie lepiej znaj?, na tym forum skuterowym na samochodach niz na skuterach  !TAZ

Mario, rozwalasz mnie bo z twojego opisu nie wynikało absolutnie nic... zero konkretów i szczegółów :D

To tak jak kto? wpada do nas na forum i pyta czy warto kupić używanego Burgmana... I tak i nie ! :D

Opublikowano

Mario nie kupuj.

To auto pewnie wywaliło dacha :) , miało zatarty silnik ;) , skrzynia pewnie ma tylko cztery biegi :D , koła s? od malucha :P , radio fabryczne wymontowali i założyli safari nie przstrojone na nowy ukf :D , i pewnie jeĽdzili nim na jednym kole.

Nie kupuj. !TAZ

• Administrator
Opublikowano
i pewnie jeĽdzili nim na jednym kole.

... i to na zapasowym! :D

Opublikowano
Mariusz nie rozwalam tylko dałem tu temat samochodowy bo w sumie tu ludzie sie lepiej znaj?, na tym forum skuterowym na samochodach niz na skuterach  :D

Mario, rozwalasz mnie bo z twojego opisu nie wynikało absolutnie nic... zero konkretów i szczegółów :D

To tak jak kto? wpada do nas na forum i pyta czy warto kupić używanego Burgmana... I tak i nie ! ;)

Jak się czyta takie posty to się banan robi na ustach...

Mario - apeluję do Twojego rozs?dku... napisz co to za samochód, (dzięki któremu mogłe? założyć taki fajny temat) a którego jednak nie kupisz bo co? tam...

Jeżeli się jednak wstydzisz to ?miem przypuszczać, że może tu chodzić o...

"samochód Maria" :P Dowiadywałem się... s? żółte... !TAZ :)

Opublikowano

No, no. Najtańszy samochód ?wiata i do tego 35% rabatu. To się robi ciekawe :lol:

Opublikowano

dobra idzie wiosna w ostatni weekend widzialem goscia na Kawie w trampkach i dzinsach nie kupuje :lol:

Opublikowano

Mario... nie b?dż t? co ryje... :lol: Napisz co? więcej... może my kupimy... ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Mario,

nic nie pisz jaki to samochód. :) Te :lol:;);):):P;);) tylko na to czekaj?. ;):P:) Nawet Ci kolor wybrali. :P Ł?czę się z Tob? w tym nieszczę?ciu. ;););)

PS

A mnie powiesz jaka to marka jak zadzwonię do Ciebie, prawda?? ;):P

Opublikowano

Stawiam na Alfa Romeo.

Opublikowano

tak tylko sie doradzałem z ciekawosci, skutera nawet nie mam, to co mam wymieniac bryke , ale Pleban dobrze kombinował . Aktualnie na powaznie zastanawiam sie nad kupnem skutera, oczywiscie wloskiego :lol: Bo po tamtym sezonie motocyklowym wiem jedno,ze jak czytam jakis test w gazecie i pisze autor ze, ten motocykl jest super na miasto i do dojazdow do pracy to jest DEB...EM ;)

• Sympatycy
Opublikowano
Aktualnie na powaznie zastanawiam sie nad kupnem skutera, oczywiscie wloskiego :lol:

Wiedziałem, że długo nie wytrzymasz bez skutera ;)

Powodzenia w szukaniu sqta.