Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 10 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2024 9 minut temu, Saper napisał(a): Sławek, ale rodzynka znalazłeś, 75mm PAK 40 (o wdzięcznej nazwie, w rozwinięciu - Panzerabwehrkanone 40 👍). No i jakie widoki. Podziwiam, te widoki 😁 A stoi sobie na wolnym powietrzu, można brać 😝 No a widoki zacne, to prawda, warto tu przyjechać...
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 10 Czerwca 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Czerwca 2024 21 minut temu, SlawoyAMD napisał(a): A stoi sobie na wolnym powietrzu, można brać 😝 (...) Wiem, widzę, że "ogony" są spięte w położenie transportowe 😃.
Klubowicze grzybek Opublikowano 10 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zdjęcia na pewno nie oddają tego, czego doświadczasz na własne oczy. Superowo
Yazin Opublikowano 11 Czerwca 2024 Opublikowano 11 Czerwca 2024 Jeśli będziesz miał czas, to polecam drogę D343 i piękny cmentarz na samym końcu Bonifacio. Każda droga boczna jest warta skręcenia w nią 😍
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 11 Czerwca 2024 Dziś przeleciałem większą część wschodniej Korsyki, trochę nadmorskimi trasami, trochę znów zdobywając górskie szczyty... Zahaczyłem o Calvin, przejechałem przez "marsjańskie" wioski (bo wszystko budowane jest z czerwonego kamienia), a także druga, tą piękniejszą część drogi D81, z niesamowicie uformowanymi skałami... Dotarłem do okolic Sierra do Ferro i tu znalazłem camping. Nie jest tani, ale za to mam dostęp do prądu, czego w St. Florent trochę mi brakowało, za to mam 15 metrów do plaży... Z. Ochłodziło się i jest trochę chmur, chyba przyzwyczaiłem się do wyższych temperatur, niż 20 St.C... Niby ta sama wyspa, a klimat jakby inny... Stąd niedaleko już do Bonifacio, więc na razie luz. Prom powrotny zabukowalem na 16-tego, więc czasu trochę jest... Co ciekawe z Bastii polecę do Genua'y, bo do Livorno już był problem... Nic zmienię trochę trasę powrotną... 2
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 12 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 12 Czerwca 2024 Jutro w stronę Bonifacio, a dziś relaks... Przy okazji małych zakupów poszwedalem się po okolicy, kupiłem korsykańskie oliwki na spróbowanie, a reszta dnia będzie na plaży, bo ładne słońce świeci...
Krzynio66 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Opublikowano 13 Czerwca 2024 masz dobrze cieplutko po powrocie do kraju tez u nas beda upaly
cris76 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Witaj. Śledzę Twoje poczynania i nabieram coraz większą ochotę Włochy i może Corsyka. Korzystaj z ciepełka bo u nas jakaś porażka, temp. oscyluje w granicach 15 stopni, bliżej morza pewnie 10 - jakiś koszmar. Podoba mi się post kolegi Krzynio66 - będą upały..... w porywach 24 stopnie i to na chwilę. Powodzonka
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2024 39 minut temu, cris76 napisał(a): Korzystaj z ciepełka bo u nas jakaś porażka, temp. oscyluje w granicach 15 stopni, bliżej morza pewnie 10 - jakiś koszmar. Właśnie się zastanawiam, czy nie poprosić o azyl... W tym klimacie mogę być uchodźca...
cris76 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Wczoraj byłem na serwisie w Mielnie. Desperaci którzy przyjechali nad morze chodzą na spacery w puchowych kurtkach i czapkach.... Nie proś o azyl, po prostu zostań.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2024 7 godzin temu, cris76 napisał(a): Nie proś o azyl, po prostu zostań. Już nawet sobie chatkę upatrzyłem... Do remontu, ale jaka klimatyczna... Od razu zaiskrzyło miedzy nami... Zloty bym robił na Korsyce w ogródku 😁
Krzynio66 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Opublikowano 13 Czerwca 2024 pomoge ci w remoncie niezla miejscowka
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2024 Dziś poleciałem w stronę Bonifacio... Pełne uroku miasteczko nastawione na turystykę, a więc i pełne turystów. Zwiedziłem okolice Bastylii, wdrapałem się na wzniesienie, skąd można zobaczyć skały, na którym to zamczysko się wspiera... Robi wrażenie. Jednak nie rozbijałem obozu w tej części wyspy i pognałem bliżej portu Bastia, z którego w niedzielę (16-tego), ruszę na prom o 11-tej. Po prostu będę miał bliżej (coś koło godziny dziesięć)... Na razie mam spokojny camping 100 metrów od morza z prądem i WiFi w rozsądnej cenie. Jutro może wyskoczę polatać w pobliskie góry zachodniego wybrzeża, a później trzeba zbierać siły na powrotne przeloty...
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2024 Sławek, piękne widoczki, śródziemnomorskie klimaty. Uwielbiam. W zeszłym roku @Długi 1973 w tym roku ty, a ja nabrałem takiego smaka na Korsykę, że planuję tam moto wyjazd na 2025. Baw się dobrze i bezpiecznego powrotu do ZSW
Sympatycy Grzech Opublikowano 13 Czerwca 2024 Sympatycy Opublikowano 13 Czerwca 2024 A już myślałem, że nie byłeś na klifach. Na żywo robią niesamowite wrażenie, no i widać z nich Sardynię. Kiedyś Moby Lines miało darmową ofertę transportu z Korsyki na Sardynię, jeśli przypłynęło się do Bastii, a odpływało z Olbii. Wystarczy tylko mieć z miesiąc urlopu.
Klubowicze grzybek Opublikowano 13 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2024 Ale już Cię słonko nieźle popaliło😮
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2024 33 minuty temu, grzybek napisał(a): Ale już Cię słonko nieźle popaliło😮 Zjaralem się wczoraj strasznie... Pół nocy nie spałem. Dziś i jutro z opalaniem odboj, w sobotę się jeszcze podwedze...
cris76 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Qrcze, dwie ostatnie foty zapodziały się Tobie chyba z domu... no normalnie Bałtyk. Tylko ma 20 stopni więcej i ten kolor. Ze słonkiem ostrożnie. Problem że nie ma kto plecków posmarować...
Krzynio66 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 zdjecia jak na pocztowkach spokojnego powrotu po jeczmieniu nie ma sladu
stefanekmac Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Super Twoje fotki. Ja jutro do Mielna. A że małżonka z Koszalina i mieszkałem tam wiele lat to jadę jak jest ciepło. Polecam zerknąć np na fazy Księżyca. Pełnia to wyże i ok. Ja akurat lubię chłodny Bałtyk. Serio.
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 14 Czerwca 2024 13 godzin temu, Piootr napisał(a): Sławek, piękne widoczki, śródziemnomorskie klimaty. Uwielbiam. W zeszłym roku @Długi 1973 w tym roku ty, a ja nabrałem takiego smaka na Korsykę, że planuję tam moto wyjazd na 2025. Baw się dobrze i bezpiecznego powrotu do ZSW I cytując klasyka „będziesz Pan zadowolony” Widoki, zapachy i jedzenie pierwsza liga Jedno z ładniejszych miejsc w jakim byłem. @SlawoyAMD udanego zwiedzania i niesamowitych widoków. A Ty @Piootr jak już będziesz bliżej terminu wyjazdu to daj znaka, kto wie może jeszcze raz Długiego poniesie 😁 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 14 Czerwca 2024 1 godzinę temu, cris76 napisał(a): Qrcze, dwie ostatnie foty zapodziały się Tobie chyba z domu... no normalnie Bałtyk. Tylko woda kryształ, a nie metnie zielona zupa z glonów. Godzinę temu, Krzynio66 napisał(a): po jeczmieniu nie ma sladu Tak, chyba extra słona woda zabiła dziada... Dziś w planach dwa górskie jeziora w okolicy... A na razie prawdziwa korsykańska kawa... Bo robiona na Korsyce 😁
Klubowicze grzybek Opublikowano 14 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 14 Czerwca 2024 2 godziny temu, cris76 napisał(a): Problem że nie ma kto plecków posmarować... A skąd wiesz? Jesteś tego pewny?😅
Klubowicze Piootr Opublikowano 14 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 14 Czerwca 2024 I cytując klasyka „będziesz Pan zadowolony” Widoki, zapachy i jedzenie pierwsza liga Jedno z ładniejszych miejsc w jakim byłem. [mention=4674]SlawoyAMD[/mention] udanego zwiedzania i niesamowitych widoków. A Ty [mention=5295]Piootr[/mention] jak już będziesz bliżej terminu wyjazdu to daj znaka, kto wie może jeszcze raz Długiego poniesie Napiszę krótko: chętnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Rekomendowane odpowiedzi