Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 6 Czerwca Klubowicze Opublikowano 6 Czerwca Co prawda trochę relacji zdałem na regionalnym forum, ale że już dotarłem do Wenecji i jutro ruszam do Livorno na prom ( przez Pize), to mogę coś wrzucić zbiorczo tutaj... W tym roku lecę sam, więc idę na pełny spontan. Po Burgmanii pierwsza noc w Czechach koło miejscowości Most (camping Matylda - polecam, 10.50 euro za namiot, motor i osobę) i nawet jakoś mocno nie zmokłem. Za to następny dzień był mokry jak diabli, nie dojechałem do Kaprun, i nocowałem gdzieś po drodze, ale w pięknym miejscu... Kolejny dzień to przebijanie się przez Włochy, ale już przy lepszej pogodzie... Dojechałem do campingu Paradiso i tu zrobiłem przerwę na trzy noce. Pierwszy dzień odpoczywałem i plażowalem, by zregenerować siły na zwiedzanie Wenecji... Nogi weszły mi w cztery litery, a zobaczyłem tylko małą cząstkę tego miasta-labiryntu, ale fakt, klimat jest niesamowity... No i trochę Wenecji... A jutro ruszam w kierunku Pizy (krzywa wieża obowiązkowo) i Livorno, by spróbować dostać się na prom na Korsykę... 2
Klubowicze grzybek Opublikowano 6 Czerwca Klubowicze Opublikowano 6 Czerwca A za wejście do Wenecji płaciłeś? ile?🤔
stefanekmac Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Super. Ja w Wenecji tylko dzień. Pogody i pozytywnych ludzi obok.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 6 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 6 Czerwca 12 minut temu, grzybek napisał(a): A za wejście do Wenecji płaciłeś? ile?🤔 Opłata jest tylko w weekendy... Stefanekmac - ja też tylko jeden dzień, a zegarek policzył mi 18000 kroków... Nogi weszły mi do...
cris76 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Wenecja piękna ......ale z przewodnikiem bo ja pamiętam tylko mapę z której nie odwracałem wzroku żeby nie zginąć i nie wejść w ślepy zaułek. Żona była zachwycona, ja też ale przewodnik, wtedy można podziwiać.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 7 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 7 Czerwca Lecę dalej w stronę miasta Piza... O ósmej rano było już 23 stopnie, a teraz w cieniu pokazuje 25... Ale chyba kłamie, bo na motocyklu przekracza 30... 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 7 Czerwca Klubowicze Opublikowano 7 Czerwca Troszku skromne to śniadanko, ale rozumiem, że to tylko na przebudzenie kawusia😉Ale masz super, miłych wrażeń.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 7 Czerwca Klubowicze Opublikowano 7 Czerwca Godzinę temu, grzybek napisał(a): Troszku skromne to śniadanko, No przecież napisał że leci na Godzinę temu, SlawoyAMD napisał(a): Lecę dalej w stronę.... Piza No to się nie objada bo tej Pizzy nie zje 🤣
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 7 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 7 Czerwca 4 godziny temu, Krzynio66 napisał(a): dawaj foty z promuna korsyke Najpierw trzeba mieć prom... Gdzie po drodze był duży karambol paru aut, zamknęli trasę i musiałem szukać objazdu, przez co dość późno dotarłem do Pizy... Stąd już szukałem terminalu promowego, co też nie jest łatwe, bo port w Livorno jest ogromny, ale w końcu dotarłem... Tylko ostatni prom odpłynął o 19-tej, a ja byłem przed dwudziestą... No więc chciałem kupić bilet na jutro, na 8-ma, a tu zonk... Wszystko zarezerwowane, jak to na weekend. Pani z okienka powiedziała mi, żebym był jutro około 7-mej, to może oficer znajdzie miejsce dla mnie... Trochę loteria, ale widać tak musiało być. Na razie cudem znalazłem hotel 10 km od portu w przystępnej cenie i odpoczywam... Rano przygód część dalsza... 1
Yazin Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Powodzenia! Jeszcze trochę i Korsyka wynagrodzi Ci obecne niedogodności. 👍 Jak dla mnie, to motocyklowy raj na ziemi 😍
Klubowicze grzybek Opublikowano 8 Czerwca Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca Łoś kurde, to masz naprawdę zonk. Ale za chwilę upragnipna Korsyka
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 8 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca Udało się... Miła pani, ta sama co wczoraj, wcisnęła mnie rzutem na taśmę i nawet dostałem zniżkę na powrót 11 euro, pewnie za tekst, ze ma piękne, głęboko brązowe oczy (typowa, posągowa Włoszka z ciemną karnacją skóry)... W każdym razie jestem na promie i przede mną sześć godzin rejsu Moby'm... 1
Klubowicze Ewik Opublikowano 8 Czerwca Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca I super, teraz relaks przed Korsyką 😊👍
Krzynio66 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca fantastyczny moby slawek wiecej usmiechu powodzenia
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 8 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca Zakochałem się w Korsyce... To po prostu raj na ziemi dla motocyklistów... Trasy we Francji z Siorbakiem i MarcinemX były niesamowite, ale te tutaj są po prostu szokujące... Znaleźć prosta o długości powyżej 200 metrów w zasadzie jest niewykonalne... A to dopiero północny cypel robię! Pęknie coś koło stówki, zanim zacznę szukać noclegu, ale nie mogłem się powstrzymać... Po kawie i dwóch "krosantach" pozwoliłem sobie na obiad w urokliwej knajpce o niesamowitym klimacie z korsykańska muzyka w tle... Mięso robione na grillu... Piwa bezalkoholowego nie ma, ale dają browar z wodą z lodem w gliniaku, by je rozrzedzić... Nie ma słońca ostrego, ale temperatura oscyluje koło 28 st.C, więc piwo w tej postaci smakuje podwójnie przy tych widokach... 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 8 Czerwca Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca Piwo z wodą🤔😬. Fantastyczne widoki, pogoda miodzio - więc nawijaj kilometry i puszczaj nam fotki. 👍
Długi 1973 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Jak będziesz w górach to uważaj na świniaki biegające po drogach oraz kozice. Tam Korsyka jest piękna 🤩 Udanego zwiedzania i pięknych widoków 👌
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 8 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca Polecam fajna miejscówkę w Saint Florent, która znalazłem przez przypadek, szukając innego campingu... Może tu nie ma ekskluziwu, ale za to normalni ludzie, sporo motocyklistów, wszyscy uprzejmi i cisi... Ceny, jak na Korsykę, całkiem przystępne, a to dla niektórych może być ważne przy cenie paliwa 1.87 za litr, 1.50 za butelkę wody 0.75 l w supermarkecie... Jakby nie patrzył, woda droższa od paliwa :) Plaża tuż przy campingu, ale zdjęcia, to już jutro...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 9 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 9 Czerwca Dziś wypoczynek... Mały skok do sklepu w St. Florent i teraz plażing, choć rano przeszła burza z czerwonym deszczem... Cały namiot zrobił się rdzawo bordowy i musiałem go czyścić, zanim wyschnął. To afrykański pył tak sobie tu przyleciał... Woda w morzu, to błękitny kryształ, a tak zasolona, że można leżeć bez ruchu nie tonąć... Temperatura tutaj jest dziwna, bo niby jakiegoś strasznego skwaru tu nie ma, a wentylator w Hondzie, chodzi niemal cały czas. 3
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 10 Czerwca Autor Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca Dziś było latanie... Matko Boska, co za drogi i widoki. Zdjęć i filmów narobiłem tyle, że zamknąłem kartę pamięci 128 GB... Trasy D81, RT301, T30 i T20 są obłędne. Zrobiłem sporą pętlę po drogach cudownie zróżnicowanych od wąwozów po wspinaczkę na szczyty... A zapachy są niesamowite od bryzy morskiej po słodkawy aromat kwiatów... 1
Saper Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 19 minut temu, SlawoyAMD napisał(a): Sławek, ale rodzynka znalazłeś, 75mm PAK 40 (o wdzięcznej nazwie, w rozwinięciu - Panzerabwehrkanone 40 👍). No i jakie widoki. Podziwiam, te widoki 😁.
Rekomendowane odpowiedzi