Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Co nowego w 2008

Mario

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Juz jest Honda Forza 250 cena tylko 26 900 :D Lead ma teraz 110 cm za 7 900

2. Piaggio obniza ceny w nowy rocznik np. Vespa Gts (taniej o 4%) dobre i tyle .

ps. no i jeszcze Honda DN01 ale to taki półskuter ale cene w sumie ma ciekaw? jak na taka nowo?ć 43 900

Opublikowano

Witam !

Chetnie bym przeczytał test tej nowej Hondy i jakis normalny test Tmaxa a nie taki jak i MOTOCYKLU .

Może poogl?dam sobie sprzęty na targach MExpo w lutym - wy też się wybieracie ?

Opublikowano

Forza jest delikatnie opisana w artykule o targach EICMA

• Sympatycy
Opublikowano

SW 600 będzie dostępny w cenie 36900.

• Administrator
Opublikowano
SW 600 będzie dostępny w cenie 36900.

Żadna nowo?ć Orzeszku... Jest to oferta bez zmian od 2004 roku. Aż do teraz Honda PL sprzedała jednego SW 600!

Powód jest prosty... cena z kosmosu w porównaniu do np. tej z Włoch... że o cenie USA nie wspomne... ;)

My?lę, że Polska cena Forzy 250 jest także nie do zaakceptowania... tym bardziej przy aktualnym kursie euro!

Honda po prostu nie chce sprzedawać maxi w Polsce... :D

Opublikowano
(...)Może poogl?dam sobie sprzęty na targach MExpo w lutym - wy też się wybieracie ?

Tez jestem ciekawy, jakie nowosci beda tam do zobaczenia. Na razie nowego Tmaxa nie ma u dealerow, Honda Forza nie bedzie oferowana na rynku De (za droga), a znajomy ktory zamowil Honde DN01 (11800 euro) juz w pazdzierniku, otrzyma ja jakos w kwietniu...

Edit: SW400 i 600 nie ma w sprzedazy na rok 2008, a "najwiekszy" :D skuter Hondy oferowany tu na rynku bedzie mial az 125 ccm pojemnosci (S-Wing), nowy Tmax ma kosztowac 9290 euro, cena AN650K8 to 9250 euro.

• Sympatycy
Opublikowano

FJS400D ABS SILVER WING oferowana w Polsce w cenie 25.900 zł, we Włoszech 5.990 euro (po kursie 3,8 zł daje ok. 22,8 tys. zł) wg cennika salonu Hondy w Milano. Tam też SW 600 bez ABS-u po w/w kursie ok. 27,3 tys zł (7.190 euro).

Forza X w cenie ok. 18, 2 zł (4.790 euro) a model EX w cenie 21,6 tys. zł (5.690 euro).

Mariusz ma rację Honda Polska nie chce w Polsce sprzedawać maxi.... Jak dla mnie to amatorzy – bo nie s?dzę, że firma Honda (Japan) olewałaby jakikolwiek rynek sprzedaży w Europie....

U naszych południowych s?siadów FJS 600 ABS kosztuje 199.900 koron to jest ok. 28,4 tys zł (po wrocławskim kursie kantorowym) I co tu mówić....

Ciekawe jak przy cenie SW 400 – 25,9 tys. zł będzie kształtowała się cena Burgmana 400-tki, jakby nie było SW ma 2 cylindry... Na stronie Suzuki PL nie ma jeszcze cennika na 2008, w 2007 B400 – 25,9 tys. zł...

Opublikowano

Markizie pamietaj tylko że włoskie ceny maj? o 6% niższy vat

• Administrator
Opublikowano
FJS400D ABS SILVER WING oferowana w Polsce w cenie 25.900 zł, we Włoszech 5.990 euro (po kursie 3,8 zł daje ok. 22,8 tys. zł) wg cennika salonu Hondy w Milano. Tam też SW 600 bez ABS-u po w/w kursie ok. 27,3 tys zł (7.190 euro).

Aktualny kurs jest niższy i wynosi 3.62 Eur.

Poza tym warto zaznaczyć, że ceny które podałe? s? cenami wyj?ciowymi...

Realnie- Nowego SW 600 bez większego problemu zakupimy za 7000 Eur co daje kwotę 25340 PLN... I jak to się ma do ceny w PL? :D

Opublikowano

No cóż ... Tak? jeste?my nacj?, że chcemy dorabiać się szybciej niż szybko ... Chochl? zamiast łyżeczk?. Widać to szczególnie wła?nie na autach, motocyklach czy skuterach. Malutki przykład ( chyba już wspominałem ) : za wydech do Helixa w Polsce 1500 zł, a ?ci?gnięty z USA ( oryginał ) razem z przesyłk? wyniósł mnie 500. Co jeszcze dodać ... ?

• Administrator
Opublikowano
Malutki przykład ( chyba już wspominałem ) : za wydech do Helixa w Polsce 1500 zł, a ?ci?gnięty z USA ( oryginał ) razem z przesyłk? wyniósł mnie 500. Co jeszcze dodać ... ?

Gonzo... o USA to nawet nie chcę wspominać bo tam (przy kursie 1 USD= 2.48 PLN!!!) to już jest istne eldorado!

Np. Ganz nowego SW 600 (bez ABS, HISS) kupi się tam bez łaski za 6000 USD co długo nie licz?c wychodzi poniżej 15000 PLN :D . Rocznego bez przebiegu 1000 USD taniej!

Nowy An 650 "za wielk? wod?" kosztuje mniej niż u nas An 400... jeszcze gdyby nie te chore opłaty fiskusowe i odległo?ć to było by tak pięknie... !happybth

Opublikowano
Malutki przykład ( chyba już wspominałem ) : za wydech do Helixa w Polsce 1500 zł, a ?ci?gnięty z USA ( oryginał ) razem z przesyłk? wyniósł mnie 500. Co jeszcze dodać ... ?

Gonzo... o USA to nawet nie chcę wspominać bo tam (przy kursie 1 USD= 2.48 PLN!!!) to już jest istne eldorado!

Np. Ganz nowego SW 600 (bez ABS, HISS) kupi się tam bez łaski za 6000 USD co długo nie licz?c wychodzi poniżej 15000 PLN :D . Rocznego bez przebiegu 1000 USD taniej!

Nowy An 650 "za wielk? wod?" kosztuje mniej niż u nas An 400... jeszcze gdyby nie te chore opłaty fiskusowe i odległo?ć to było by tak pięknie... !happybth

Co do cen to dyskutować nie będę bo to prawda... Tanio?ć i tyle ale... jeżeli kupimy w USA np. takiego Burgmana 650 (funkiel nówka nie ?migany) to co będzie z gwarancj? i serwisem????

Opublikowano

nic nie bedzie Dragonie, bo gwarancji nie będzie ..

sewris będzie, tak jak zawsze. problemem mog? się okazać szczegóły w czę?ciach, odróżniaj?cych SkyWave'a od Burgmana no i ich dostępno?ć ...

ale ze skuterem z USA jest podobnie jak z kupieniem od prywatnego importera.

To co zaoszczedzisz przy kupnie (a jest tego sporo) w razie awarii pozwoli Ci na odstawienie sprzetu na płatn? naprawe ... i to nie jedn? ...

Opublikowano

wprawdzie nie maxi ale mozliwo?ci załadunkowe ma spore i jest mozna powiedzieć pojazd "kultowy" !happybth nowy model Vivacity juz w PL i cena rozs?dna ,czyżby juz w chinach produkowany ? http://www.scooter.com.pl/peugeot/?s=viva

ps. nowy tmax podobno 37600 !happybth cenę ustalaj?c chyba mysleli ze euro jest po 5 zł !happybth

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
(...)ps. nowy tmax podobno 37600 !happybth   cenę ustalaj?c chyba mysleli ze euro jest po 5 zł !happybth

Cena z motoscout'a za nowego Tmaxa -> 8400€ wydaje sie byc bardzo dobra oferta, niestety spoza sieci dealerskiej.

KLIK

Opublikowano

Czy kto? wie jakie s? koszty dodatkowe sprowadzenia skutera z krajów UE?

pozdrawiam

Opublikowano

Domyslam sie, ze chodzi Ci o nowy :D ?

Opublikowano
Domyslam sie, ze chodzi Ci o nowy :D ?

Tak, oczywi?cie