ciachu Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Po jednym z ostatnich weekendów, jak zawsze w poniedziałek chciałem odjechać samochodem z miejsca parkowania. Silnik zapalił, ale hałas zmusił mnie do wył?czenia silnika. Okazało się, że "nieustaleni sprawcy" pieczołowicie, w nocy, przy mrozie poprostu sobie wycięli tłumik ?rodkowy wraz z katalizatorem !TAZ Kradli mi już różne rzeczy, ale żeby komu? chciało by się wycinać tłumik !vampire
dr.big Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mi kiedys "zdjeli" w nocy cala rure wydechowa, odkrecili ja przy kolektorze wydechowym. Cala ukradziona rura byla nowa, wymieniana dzien wczesniej. A co mi oprocz tego kradli w samochodach? Fiuuuuuuuuu, bardzo dluga historia !vampire . Na pocieche moge jedynie napisac, nigdy nie ukradli (i chyba nie okradli) mi pojazdu dwukolowego ... tfu, tfu, na psa urok !TAZ !TAZ .
Kubus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mojemu kumplowi ukradli z maluch nie do końca sprawne radio kaseciaka na pokretła(no name) i przeterminowan? ga?nice !vampire Nasi złodzieje s? pomysłowi Ps oryginalny katalizator jest wart sporo pieniedzy... i łatwiej maj? go sprzedać niż radio.... Mam nadzieje ze szybko dorw? sprawców.
ciachu Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mojemu kumplowi ukradli z maluch nie do końca sprawne radio kaseciaka na pokretła(no name) i przeterminowan? ga?nice !TAZNasi złodzieje s? pomysłowi Ps oryginalny katalizator jest wart sporo pieniedzy... i łatwiej maj? go sprzedać niż radio.... Mam nadzieje ze szybko dorw? sprawców. Oryginalny katalizator do Omegi 3 500 zł, zamienik 1 700 !TAZ Co do policji - już zd?żyli umorzyć postępowanie z powodu niewykrycia sprawców !vampire
MISIEK Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Przykre rzeczy spotykaj? czasami wła?cicieli autek parkowanych "pod chmurk?" Ech, tak to bywa, gdy dla szpanu kupi sobie kto? duże autko, ...ale, hee, ...hee, nie potrafi go utrzymać, ...i potem gin? jakie? ?mieszne czę?ci, ...ech, a czasami wcale nie takie ?mieszne (bo drogie) no i paliwo... Sposobem na złodzieji czę?ci miały być jakie? kontrole na giełdach (wymagano jaki? dokumentów) ...i tak się stało np. w Poznaniu, ale niedługo po tym powstała obok druga giełda, a tam się nie wymaga żadnych dokumentów. Polak potrafi ...no cóż, skoro jest popyt na takie rzeczy. Przykra "niespodzianka". Cóż ...wyrazy współczucia, ...pozdrawiam.
Slavequs Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Z czterech ostatnich naszych aut - dwa zostały skradzione (jednego policja znalazła), jeden został ustawiony na cegłach, a z jednego ukradziono radio (zanim złodzieje wybili szybę, zepsuli wcze?niej dwa zamki)... eh !vampire
Sympatycy orzech Opublikowano 10 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mi z pokoju w pracy ukradziono laptopa w czasie jak byłem na "siku". Ot taka niespodzianka na ?więta. Kit z laptopem ale wszystkie dane poszły na spacer !vampire
Tomekgdz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Taka jest nasza policja.Skradziono mi kołpaki a policja się pyta czy wiem kto to zrobił !vampire
brzoza Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mnie uszczuplono o dwie Nokie 6310i prawie funkiel nówki !vampire
Waluś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ach jak miło mieszkać na końcu ?wiata !TAZ a wła?ciwie na końcu EU hyhy mi jeszcze nic nie ukradli z auta, choć pamiętam pewna historyjkę. Autko parkuje w garage 300 m od chaty. Kiedy? podjechałem w lecie pod dom, zaparkowałem pod furtk? na chodniku. Miałem sobie tylko kanapeczke zrobić i odprowadzić autko. A w autku kluczyki w stacyjce, radyjko sobie cichutko cyka i otwarta szybka. Zrobiłem sobie kanapeczkę, zasiadłem w foteliku i fajny film był. Obejrzałem filmik kulturalnie i ......... poszedłem spać. rano mnie tatulo budzi słowami "pop...ło cię zostawiać samochód z kluczykami na noc" my?lałem że skonam ze smiechu. Co? pięknego, a może złodzieje nie lubi? Mazd hahaha Mieszkanie na zadupiu ma swoje uroki !vampire
kopajt Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mazd nie lubi?... za to innymi markami nie pogardz?... nawet zwykł? fiacin? 126p !TAZ 4 czy 5 lat temu w nocy jacy? "^&$%&^$*&" otworzyli sobie kłódkę, rozsunęli bramę i wyci?gnęli z podjazdu 6-letniego malucha... na którego oczywi?cie nie miałem AC... Teraz mam mazdę z AC i nikt niepowołany się nie interesuje !vampire
Artemis Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 A ja dzi? z rańca spotkałem ( w salonie VW) baaaardzo interesuj?c? Pani? Małgorzatę Foremniak. Jak to zwykle bywa znane postacie lepiej prezentuj? się w TV, tu było odwrotnie, było na czym oko zaczepić. !TAZ Pozdrawiam wszystkie atrakcyjne kobietki, bez Was siedzenie w salonie stało by się znacznie nudniejsze! !vampire
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mnie wiele interesuj?cych rzeczy spotyka Ciężko by o wszystkim pisać natomiast je?li już o znikaj?cych elementach 4oo rozmawiamy to przypomina mi się pewna autentyczna akcja jaka przydażyła się mojemu znajomemu. Niechc?cy okazało się, że delegacja kończy się dzień wcze?niej niż zakładano. Kieruj?c się w stronę Wawy wpadł na pomysł, że zamiast wracać do wiecznie gdacz?cej współtowarzyszki życia (potocznie zwanej żon?) odwiedzi swoj?... koleżankę. Jako, że wieczór był gor?cy a gwiazdy roz?wietlały niebo pobyt przedłużył się do rana !vampire ... No ale kiedy? w końcu wypada wrócić do domu !TAZ . Nazajutrz po doj?ciu do zaparkowanej pod blokiem Yariski trzeba było się zmierzyć z bardzo smutn? a zarazem zabawn? rzeczywisto?ci?... W nocy kto? zar?bał z małej, służbowej Toyotki oba błotniki, pokrywę silnika, zderzak i dwa reflektory !TAZ !!! Gdzie? nawet miałem zdjęcie, które dostałem od niego MMSem, wygl?dało to... hmmm... wyj?tkowo . Dalszej czę?ci powrotu do domu kumpla nie będę opisywał ale też była zabawna.... Jaki z tego wniosek? Eeech... każdy niech sam sobie dopowie A tak już poważnie to dla wprawnego "magika" ze specjalistycznymi narzędziami taka szybka rozbiórka przodu może trwać nawet 5- 10 min... Każdy kraj ma swoich specjalistów. My swoich też mamy! A jaaak!
dr.big Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Kiedys slyszalem jednoznaczny tekst za kazdym razem stawiania na parkingu strzezonym w Szczecinie -> Niech pan postawi samochod tylem do ogrodzenia, bo przodem to moga wydlubac w nocy reflektory przez ogrodzenie (byly takie przypadki) !vampire . A najlepiej to stawac jakies 30-40 cm od plotu !TAZ . Mojemu koledze okradli Volvo kombi z kilku rzeczy, ale miedzy innymi odkrecili reling dachowy. Jaki mi to opowiadal przez telefon, to na poczatku nie chcialem uwierzyc... PS. Napisalem wczesniej, ze nigdy mi 2oo nie ruszyli... ano blad, w Berlinie okradli mi w 1999 roku nowa Suzuki DR800. Zniknela cala jedna strona (plastiki, jeden wydech, kanapa, podnozek, kolo) po prostu ktos kupil pewnie szrota po wypadku i zlozyl zamowienie. W tym parkhousie (ok. 500 garazy) czesto zdazaly sie kradzieze, a w koncu Policja wziela go pod 24 h obserwacje i ujela grasujaca tam szajke zlodziei.
Administrator Tetsuo Opublikowano 11 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 11 Stycznia 2008 A ja dzi? z rańca spotkałem ( w salonie VW) baaaardzo interesuj?c? Pani? Małgorzatę Foremniak. Jak to zwykle bywa znane postacie lepiej prezentuj? się w TV, tu było odwrotnie, było na czym oko zaczepić. Co do pani Małgorzaty potwierdzam , tydzień temu widziałem j? na ulicy i zwróciła również moja uwage , szczególnie ze wyglada znacznie lepiej niż w TV. Mi z autka w strzeżonym garażu skradziono radyjko, jak się rozejrzałem to sie okazało że 6 innych aut również ma tak? przypadło?ć. Po 2 tygodniach okazało sie że to agencja ochroniarska zatrudniła takich pomysłowych chłopaków. BTW. moja zona zaliczyła dwa razy podej?cie do kradzieży radia z auta. Niestety z Matiza się chłopakom nie udało, a jedyna korzy?ć dla nas to zniżka w warsztacie z szybami...
Waluś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Z ciekawszych rzeczy od nas z forum 4oo to pamiętam wyci?gnięte noc? aparaty zapłonowe, moduły zapłonowe, zdaje sie nawet aku. jednemu to i przewody WN nawet ukradli, ktos kiedys opowiadał o wyci?gniętej przedniej szybie z bardzo małopopularnego modelu BMW. Koledze wydłubali obrysuwki ze zderzaka, niszcz?c przy tym zderzak, a najciekawsze było to że kole? wyczaił typa na alledrogo.pl Kradzieże na zamówienie to teraz standard. chyba z miesięc temu zginęły w wawie 2 mazdy 6 kombi CDiT sport. Odziwo identyczne, nawet w tym samym kolorze, a do trzeciej takiej próbowali sie włamać, ale kolo miał swoje zabezpieczenie, do?ć skuteczne. Polska ostatnimi czasy robi sie coraz bardziej nieprzyjemnym krajem, jest zbyt duży popyt na używane czę?ci do aut. W tej chwili kradzionych aut sie nie sprzedaje tylko od razu rozkręca. Niestety dopóki rynek czę?ci używanych nie zostanie w jaki? sposób uregulowany prawnie sytuacje będzie sie tylko pogarszać.
adams Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Wychodzi na to, że kradzieże s? interesuj?ce.
brzoza Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Niedawno jak wczoraj mojemu kierowcy z Peugota Partnera za......o reling ,a najciekawsze jest to ,że tego nie zauważył. Drugi był już poluzowany ,po prostu nie zd?zyliA prze?wietlaj?c sytuację mieli na to ok. 2-3min . Ale niema ,co się dziwić sezon na narty w pełni.
ciachu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Co? ostatnio mam szczę?cie do spraw nietypowych !scooter Dostałem mandat za brak opłaty parkingowej wniesionej poprzez parkometr !piwko Faktycznie nie opłaciłem postoju, ale na tym odcinku ulicy (Piotrkowska) od jakiego? czasu przeprowadzana jest wymiana torowiska i obowi?zuje znak zakazu "zakaz ruchu, nie dotyczy wjazdów gospodarczych". Ponadto na pocz?tku ulicy umieszczony jest znak... zakaz zatrzymywania (bez tabliczki nie dotyczy chodnika). Uznałem więc za słuszne nie wnosić opłaty (no bo jak - na zakazie zatrzymywania !happybth ) Uznałem, że wjeżdżam i parkuję na własne ryzyko - przyjechałem po sprzęt komputerowy do firmy mieszcz?cej się na tym odcinku. A tu masz - mandat z Zarz?du Dróg i Transportu Pofatygowałem się do wspomnianej instytucji, gdzie "przemiły" pan inspektor po wysłuchaniu odpowiedział mi, że "i co z tego, że zakaz zatrzymywania - OPŁATY OBOWIˇZUJˇ" i jak mi się nie podoba "to niech sobie skargę napiszę" !happybth Jak poradził tak zrobiłem. Nie wiem, czy zrobiłem dobrze, ale przepisy okre?laj? jednoznacznie, że zakaz zatrzymywania może odwołać znak zakaz postoju, znak zakaz zatrzymywania ze strzałeczk? po znakiem lub skrzyżowanie. Zatem je?li macie jakie? sugestie do tej sytuacji to proszę o pomoc !happybth
Administrator Artix Opublikowano 21 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 21 Stycznia 2008 Generalnie powinienes dostac mandat za zlamanie zakazu zatrzymywania sie i postoju a nie za brak oplaty. Tak czy inaczej mandat za zakaz zatrzymywania sie jest wiekszy. Nie wiem jak w Lodzi ale w Wawie mandaty za brak oplaty parkingowej raczej trafiaja do kosza, do kumpla ktory mial ponad 100 dopiero sie przyczepili.
ciachu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Generalnie powinienes dostac mandat za zlamanie zakazu zatrzymywania sie i postoju a nie za brak oplaty. Tak czy inaczej mandat za zakaz zatrzymywania sie jest wiekszy. Zgadza się, tylko, że ocena wjazdu i parkowania "na zakazie" oraz nakładania grzywien za te wykroczenia nie leży w gestii Zarz?du Dróg i Transportu. Mógłbym dostać mandat od policji ew. Straży Miejskiej. Czyli generalnie ZDiT ni powinno to obchodzić.
Administrator Artix Opublikowano 21 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 21 Stycznia 2008 No jak najbardziej nie ich brocha !happybth swoja droga ciekawe ze nie straz miejska wystawia mandaty tylko jacys dziwni goscie od drog !happybth
Rekomendowane odpowiedzi