Vito Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 04.2023 długi weekend czas było zacząć. Pogoda pod znakiem zapytania ale co tam... Dziś test v max i 100km zrobione. Wejherowo i okolice. Chwilowy postoj nad jeziorem. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
Vito Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Trasa... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaDziś Mierzeja... Pogoda na moto bardzo dobra, słonecznie choć miejscami wiało nieprzeciętnie... Gdańsk-Swibno-Jantar-Stegna-Sztutowo-Káty Rybackie-Krynica morskaWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaW Swibnie prom przez Wisłé. Już działa i było spore zainteresowanie. Można się przeprawić pieszo, rowerem, moto i samochodem. Oczywiście przeprawa płatna. Grzecznie czekam... A kolejka za mną rośnie z minuty na minutę. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaKilka fotek po.... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaKolejny przystanek... Stegna. Dużo turystów i zwiedzających. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaPrzy zejściu na plażę co chwila ktoś parkuje tutaj na moto. Nie zdążyłem zrobić zdjęcia ale był starszy pan, który przyjechał 40-kilku letnią 250-tka na blachach zabytkowych. Potem pojawił się Harley-D.... Duży, ciężki, drogi i piękny.... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Vito Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Mój scooter przy nim wyglądał jak zabawka... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaDużo turystów a na dole uwolnione z kasku włosy dosłownie wyrywalo z cebulek... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaDalej w trasę... Po drodze nie sposób było nie zatrzymać się na chwilę i zobaczyć obóz Stutthof... Za zdjęciu tablica pamiątkowa na wyjeździe do muzeum. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaNa koniec ostatni etap... Krynica morska... Kilka miejsc z robotami drogowymi, do tego korki - zmusiły mnie, by zawrócić. Powrót zaliczony z poznanymi na promise moto kolegami. 150 km zwiedzania zaliczone. Fajny dzień. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
cezzar Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Super wyprawa. Do rowu Jarosław nie dojechałeś? ;)
Vito Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2023 A zrobi się, zrobi...next time... Choć wszystko wygląda fajnie...i robi wrażenie...przejeżdżając przez rondo... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaDojechałeś... OczywiścieWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Vito Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Opublikowano 2 Maja 2023 05.2023 Majówka start. Dziś w drugą stronę. Hel. Tym razem w duecie. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaPo drodze Mechelinki, miałem sprawdzić jak tłoczno... W porównaniu z pierwszą wizytą, dziś tętniły życiem... Maszyny zaparkowane u zaprzyjaźnionego już pana Stefana - miłego i zawsze uśmiechniętego lokalsa :-) Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaCzas ruszać dalej, trasa musi być zrobiona :-) Po drodze, przed Władysławowem, postoj na kawę i "dymek"... Widok.... Cóż... Sami widzicie.... Zatrzymują się tu wszyscy, rowerzyści, motocyklisci, kampery itp. Świetne miejsce na chwilowy odpoczynek i rozprostowanie kości. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka...i bez postoju ride to Hel(l) Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaMiejsce pełne historycznych zakątków... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Vito Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Opublikowano 2 Maja 2023 Zaparkowani nad samym brzegiem... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaTu widać kompana wyprawy... Marek i jego Honda 750-tka...Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka...i 200 na o2o zrobione... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
Vito Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Opublikowano 7 Maja 2023 Dziś krótko bo mało czasu... Kierunek Kartuzy. Postój w fajnym zakątku... Obok mały park. Fajne miejsce na uzupełnienie płynów i przekąskę. Czas wracać i dokończyć kółko. Kolejna 100-ka na o2o zaliczona Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 2
Krzynio66 Opublikowano 7 Maja 2023 Opublikowano 7 Maja 2023 moj dziadek w czasie wojny zginol w sttudhofie bylem pare razy
Kazekkazek Opublikowano 7 Maja 2023 Opublikowano 7 Maja 2023 27 minut temu, Krzynio66 napisał(a): moj dziadek w czasie wojny zginol w sttudhofie bylem pare razy Mojego dziadka najmłodszy brat też tam zginął.
Krzynio66 Opublikowano 7 Maja 2023 Opublikowano 7 Maja 2023 moj dziadek byl tam 3 miesiace zakatowany i spalony bedac tam odnalazlem w archiwum dane i historie pobytu dziadka dokladnie katra wieznia
Vito Opublikowano 20 Maja 2023 Autor Opublikowano 20 Maja 2023 No to po Malborku Dziś zdobyty... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Maja 2023 Klubowicze Opublikowano 20 Maja 2023 Ta apka zlicza Ci czas jazdy + zwiedzanie ? Bo chyba nie jechałeś tych 157 km przez ponad 5 godzin 🤔
Vito Opublikowano 20 Maja 2023 Autor Opublikowano 20 Maja 2023 Wszystko, czas jazdy + zwiedzanie. A apka to po prostu Yanosik . Dziś bez niego nie da się jeździć...bezpiecznie Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Maja 2023 Klubowicze Opublikowano 20 Maja 2023 Aaaaaa ok . Ja Yanosika używam ale tylko w TLE . Latam albo na Google Maps albo na innej aplikacji z mapami ( AM /MapyCz )
Vito Opublikowano 20 Maja 2023 Autor Opublikowano 20 Maja 2023 Ja jak znam trasę to na Yanosik u, a jak nie znam to ostatnio testuje AmiGO w wersji na motoWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Vito Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Opublikowano 22 Maja 2023 Żarnowiec Łeba 05.2023Kolejny wypad z kumplami. Tym razem Gdańsk Żarnowiec Łeba. Moto vs scooter. Było ciężko ale cóż... Trójmiejska społeczność Burgmanii jakby umarła. A szkoda bo tereny tutaj są świetne do wspólnego objazdu. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaZaparkowani nad brzegiem jeziora. Pogoda fantastyczna. Miejsce robi wrażenie. Jest pięknie. Idealne miejsce na niedzielny wypad za miasto. Jezioro ogromne. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaZdjęcie zrobione przez motoman'ów, gdy podziwiałem ogrom tafli wody. To naprawdę fajne miejsce. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaSłońce daje że aż aż... Czas ruszać dalej... Chwilkę później na miejscu. Łeba City, dziś licznie odwiedzana przez fanów o2oWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaW drodze na plażę... Rowerki też co chwilę było widać. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaCzas wracać i coś zjeść. "Chyba ryba" lokalna knajpka. Dobre jedzenie. Po.... Czas przemieścić się do miejskiej strefy i przejść deptakiem. Zaparkowalismy chyba w najbardziej bezpiecznej dla naszych maszyn okolicy Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaCzas wracać było... Wróciliśmy gdy już robiło się ciemno. Świetny dzień i parę km zrobione. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
Vito Opublikowano 3 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2023 Kilka fotek z objazdu po 3city i okolicach.... Tym razem solo. 3city-KoscierzynaWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaPrzypadkowo wybrane miejsce na postój w otoczeniu zieleniWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka...i ostatni przystanek na dymka i dobrą kawę - lokalna knajpka licznie odwiedzana, tutaj zawsze jest kilka samochodów na parkingu. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaSpontanicznie... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
Kolczyk Opublikowano 3 Czerwca 2023 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Witam, również posiadam skuter i tak się rozglądam za jakąś grupką żeby razem pojeździć ale nic nie mogę znaleźć, widzę że ty przeważnie sam jeździsz, pozdrawiam Jacek
Vito Opublikowano 3 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2023 Wiesz co? Różnie... Czasem sam, czasem z kilkoma chłopakami na moto. Ale jak coś... Możesz dołączyć. W kontakcieWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Vito Opublikowano 4 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2023 Gdańsk-Jastrzebia GóraKolejne fotki z samotnej wyprawy po okolicach 3city.Poniżej przystanek w Slawotowie, gdzie można było obejrzeć średniowieczną osadę, zjeżdżając 3km z głównej drogi. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaPrzystanek - molo Puck Ładnie zrobione, zadbane. Nad brzegiem tablica informacyjna historycznego wydarzenia z XVI wieku. ...i ulubione widoki w słoneczny dzieńWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaWładysławowoNa wakacjach czy urlopie odwiedzając Władysławowo, nie sposób było nie spotkać tego budynku. Taki chiński motyw na wybrzeżu. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaI ostatni przystanek: Jastrzębia GóraKlasyka gatunku - lody świderki dla ochłody przed drogą powrotną do bazy. Zaliczone kolejne km Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaNa koniec chyba najlepsze ujęcie scoota z tej wyprawy Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
Vito Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Opublikowano 9 Lipca 2023 Raduń 08.07.2023Korzystając z zaproszenia odwiedziłem ośrodek szkoleniowy w Raduniu, ok. 100km od Gdańska. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaOśrodek, jak wiele w tym kraju, pięta jeszcze czasy PRL-u ale nadal funkcjonuje, oferując dość spartańskie warunki w większości domków. Za to położony jest w lesie, nad jeziorem Brzeźno. Teren duży więc spokojnie było gdzie zaparkować w upalny dzień. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaO otoczeniu lasu.... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaMiejsce fajne do aktywnego wypoczynku. Całkiem nieźle przygotowana baza dla trenujących sporty wodne, wszelakie... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaChcesz popływać z pupilem? Proszę bardzo Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaMożna popływać na torach, można przepłynąć na drugą stronę jeziora, oczywiście w asekuracji...albo wybrać rowerek lub kajak. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaA po wodzie....odpoczynek przed powrotem Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka...i kolejne 200 na o2o zrobione... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi