Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Migu Opublikowano 21 Września 2022 Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Września 2022 Dzień 1. Miała być Rumunia i Bułgaria, ale nasza córka z chłopakiem jadą na Chorwacje plus znajomi też będą niedaleko dlatego zmieniliśmy kierunek. Pierwszy postój mamy w Sejn na Chorwacji (całość od nas to 880 km). Sama jazda była nie ciekawa 600 km po mokrej drodze,a 100 w niezłym deszczu (dlatego brak zdjęć). To była najdłuższa nasza trasa forzą do tej pory i w dodatku w takich warunkach. Na miejscu czekała na nas kwatera z ładnym widokiem, i super pogoda. Nasze spostrzeżenia. Osłona od deszczu i wiatru porównywalna do sw, dużo lepsza od pcx-a. Wygoda kierowcy, siedzienie pozycja ok trochę mniej miejsca na nogi, trochę jak dla mnie za wysoko siedzisko. Opinia Haliny, siedzisko budowa ok ale trochę za twarde (dla niej w sw było idealnie). Pakowność większa od sw. Dzień 2. Dzisiaj od rana upał, więc plaża i wieczorne pogaduchy przy piwie. Widok z okna. Parę zdjęć z Sejnu. Dzień 3. Ruszamy do Dubrownika, zaliczamy dużą część 8-ki, w końcu mam okazję pojeździć forzą po fajnych winklach przy dobrej pogodzie. Most na półwysep Peljesac w końcu nie trzeba przekraczać granicy BiH. 3
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 22 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 22 Września 2022 Wreszcie jakieś zdjęcia ze słońcem 👍 Dawaj dalej.
Klubowicze Migu Opublikowano 22 Września 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Września 2022 Dzień 4. Naszym celem na dziś jest dojazd do Ksamil w Albanii. Wczoraj zastanawialiśmy się czy nie podzielić tego odcinka na dwa dni i nie zostać na noc w Barze na Czarnogórze ( był tam nasz kolega Zdun z....... mogły być fajne wieczorne pogaduchy przy piwie ). Jednak nie zrobiliśmy tak bo dowiedzieliśmy się od Pana Rypaka, że chłopaki w tym dniu wyjeżdżają z Czarnogóry. Trasa 550 km zajęła nam cały dzień, i po zmroku przy pomocy naszych znajomych zakwaterowaliśmy się wreszcie ( namiary booking.com na tą kwaterę to była poraszka). Sama kwatera nawet niezła. Parę fotek. Zatokę Kotorską tym razem przepłynęliśmy promem. Dzień 5. Odpoczynek na plaży ale wcześniej chcemy sprawdzić, która z nich będzie dla nas najlepsza a wieczorem spotkanie ze znajomymi przy piwku. U nas chyba by to nie przeszło.😉 Stefanekmac jak bym przytył czy unosiłbym się na wodzie?🤔 Artur ok i dzięki. 1
Klubowicze kenobi Opublikowano 22 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 22 Września 2022 Suuupeer. Brawo Wy.
Klubowicze DaniL Opublikowano 23 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 23 Września 2022 Super wyprawa i bardzo ładne zdjęcia 👍
Klubowicze Migu Opublikowano 23 Września 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Września 2022 Kenobi, DaniL dzięki chłopaki. Teraz. z naszej miejscowości. Dzień 6. Po wczorajszym udanych 🍻 wieczornych konsultacjach, dzisiaj jedziemy zwiedzić Błękitne Oko a potem twierdzę Gjirokaster. Cała wycieczka to 130km większość górskimi drogami, na powrocie jako dodatkową atrakcję dostaliśmy bardzo silne podmuchy wiatru. Zdjęcia z oka. Zd. z drogi i twierdzy. 1
Klubowicze ziga Opublikowano 23 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 23 Września 2022 Super relacja oraz pozdrawia Śląsk (Beata I Roman)
Klubowicze Migu Opublikowano 23 Września 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Września 2022 Dzień 7. Naszych znajomych porzegnaliśmy wczoraj, dzisiaj odlecieli do Polski. My po przejechaniu do greckiego portu Igumenitsa płyniemy promem na Korfu. Pogoda na ten dzień zapowiedziała się burzowa (baliśmy fal na morzu) ale skończyło się tyko na dużym zachmurzeniu. Dzięki, Migi pozdrawiaja Beatę i Romana 🍻. Basen i zejcie na plaże z naszego ośrodka, miłe zaskoczenie. Wieczorem pod czas zwiedzania okolicy trafiliśmy na taką imprezę. Dzień 8. Od rana piękna pogoda, ale mocno wieje wiatr robimy więc objazdówkę wyspy plaże i miejsca widokowe. Zrobiliśmy 170km. Korfu ma fajne kręte drogi ale w dużej części słabej jakości. Cena paliwa na większości stacji to 2 euro. Dzień 9. Dowiedzieliśmy się, że pas startowy lotniska w Korfu jest tak umiejscowiony, że można z bliska ze specjalnej grobli oglądać starty i ladowania samolotów. Kiedy nacieszyliśmy się lotniczymi atrakjami przyszedł czas na wypoczynek na plaży, pogoda dopisuje i w końcu dzisiaj nie wieje. Kto pierwszy napisze co to za samolot? Nagrodą to lufa cytrynówki. Artur szutry były. Ekologiczny model.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 24 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 24 Września 2022 Samolot to Dromader.
Klubowicze DaniL Opublikowano 24 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 24 Września 2022 Samolot to:PZL Mielec M-18B DromaderGreckie Siły Powietrzne
Klubowicze grzybek Opublikowano 24 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 24 Września 2022 Migu, gratuluję wyprawy w ciepły klimat ale także i sprzętu. Bardzo dobrze wypadł jego test w TVN Turbo, choć zastanawia mnie kwestia walorów eksploatacji - zawieszenia tylnego w postaci dwóch sprężyn i amorków - przy cięższym obciążeniu, np. plecaczek plus bagaże. Czy nie dobija?
Klubowicze Patryk Opublikowano 24 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 24 Września 2022 Super wyjazd. Jak zawsze u Ciebie pełny spontan 😀👍 Gratuluję pomysłów. Zazdroszczę Wam super pogody, atmosfery miejsc do których zawitacie i super widoków. Trzymajcie się zdrowo i bezpiecznie.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Września 2022 Administrator Opublikowano 24 Września 2022 11 godzin temu, Migu napisał: Dowiedzieliśmy się, że pas startowy lotniska w Korfu jest tak umiejscowiony, że można z bliska ze specjalnej grobli oglądać starty i ladowania samolotów. Wspominałem o tym, nie tak dawno, w tym miejscu => KERKYRA 2021 😀 Xtra wyprawa Forzą. 300'tka 👍 Pozdrowienia z innej wyspy Jońskiej 🤩
Użytkownicy tommac Opublikowano 24 Września 2022 Użytkownicy Opublikowano 24 Września 2022 Jak zawsze super relacja wzbogacona dużą ilością zdjęć. Pozdrawiamy Tommac i Agnieszka
Administrator Bomber Opublikowano 24 Września 2022 Administrator Opublikowano 24 Września 2022 Super relacja bezpiecznego powrotu i pozdrawiam
Klubowicze Migu Opublikowano 24 Września 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Września 2022 Dzień 10. Kończymy przygodę z Korfu. Wypływamy z portu Lefkimmi do Igumenitsy. Przez Sarande jedziemy w kierunku Wlory jest to nadmorska droga (SH8). Dla mnie jest to najlepsza droga jaką miałem okazję jechać, zakręty, widoki, przepaści 😲, jakość asfaltu 👍. Planujemy przejechać całą Albanie i na nocleg zaczynać się w Ulczynij na Czarnogórze. Baza okrętów podwodnych. Punkt widokowy na przełęczy. Te słabo widoczne kreseczki na wzgórzu to odcinek drogi SH8 po której wjeżdżamy na punkt widokowy. To nagrody będą dwie Arturo-bb za refleks, DaniL za wyczerpującą odpowiedź ( nie przypuszałem, że ktoś będzie w temacie). Grzybek dzięki a skuter nie dobija wręcz mam wrażenie, że w zakrętach lepiej się prowadzi dociążony. Patryk dzięki, ale jaki spontan? jadę tam gdzie mi Halinka karze 😉🤣. Mariusz fakt czytałem (ta skleroza) teraz przpomniał mi to kumpel. Baw się dobrze. Tommac dzięki i też pozdrawiamy. Bomber dzięki. Dzień 11. Po wczorajszym super ale męczonym przejeździe dzisiaj wypoczywamy w planach tyko plaża. Dostała nam się nie zła kwatera ale znów był problem z adresem. Dzień 12. Jedziemy dalej (czyli wracamy), z Ulczynij magistralą do Splitu a dokładnie Kaštel Kanbelovac. Po drodze robimy dwa większe postoje jeden przy moście, drugi na wzgórzu nad Dubrownikiem. Pokonane 400km w niezłym upale. 1
Klubowicze Ewik Opublikowano 25 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 25 Września 2022 Świetna wyprawa, widać że dobrze się bawicie, super zdjęcia 👏😊
Klubowicze Migu Opublikowano 25 Września 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Września 2022 Dzień 13. W planach laba miała być tyko plaża i zero jazdy, ale nie wyszło i tak zrobiliśmy przejażdżkę do Trogiru. Widak z pod kwatery. To i następne zdjęcie nieźle nas rozbawiło. Ale się pochwalił. Dzień 14. Po wczorajszym odpoczynku dzisiaj znowu mamy ochotę na przejażdżkę. Padło na park Velebit i kanion rzeki Zrmanja (już pare razy przmierzaliśmy się do tego miejsca w końcu się udało). Kanion ma 10km długości i miejscami 250m głębokości. Zrobiliśmy ponad 300km w większość po górach. Miejsce związane z filmem jakim? Trudniejsze co stało się przy tych skałkach? Witek dzięki. 🍻 Ewa staramy się. Pozdrawiamy.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 25 Września 2022 Sympatycy Opublikowano 25 Września 2022 Dobrej zabawy Halince i Andrzejkowi życzę.
Klubowicze Migu Opublikowano 25 Września 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Września 2022 Dzień 15 Dzisiaj pogoda zdecydowała za nas,. że odpoczywamy, z rana kropiło a cały dzień było pochmurno. Zrobiliśmy mały spacer, poszliśmy do baru na piwo, ogólna laba. Kaštel Gomilica jedno z miejsc gdzie kręcono Grę o tron. Włascicie wszedł tylko na chwilę do sklepu.😉 Zabezpieczony można! Dzięki Andrzej ale jutro już wracamy.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 6 Października 2022 Klubowicze Opublikowano 6 Października 2022 Ty . Jedziesz jeszcze czy Ci się skuter zp...lił 🤣 Gdzie to podsumowanie testu Forzy ? Ile mamy czekać 😡 1
Marek Leśniak Opublikowano 7 Października 2022 Opublikowano 7 Października 2022 Halinka i Migu tylko pozazdrościć. BRAWO WY Artur Też się pytasz. Z tego skutra nie wiem czy widziałeś ostatnie zdjęcia to tylko kąsek ramy został. Pozdrawiam
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 7 Października 2022 Sympatycy Opublikowano 7 Października 2022 22 godziny temu, Marek Leśniak napisał: BRAWO WY Artur Też się pytasz. Z tego skutra nie wiem czy widziałeś ostatnie zdjęcia to tylko kąsek ramy został. Pozdrawiam Co wy gadacie🤔😉 skuter z Migiem ostatnio widziany w Krynicy Morskiej relacja z migiem i opowieści były przy cytrynowce. (Filmy i fotki są ale cenzura ) 😃
Rekomendowane odpowiedzi