Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ArtCho Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Już piąty, albo szósty rok z rzędu wybraliśmy się do naszych zachodnich sąsiadów, a dokładniej w ich góry, aby nacieszyć oczy widokami, nacieszyć organizm winkielkami i spędzić czas razem. Założenie, jak co roku, było dość proste: nie za daleko od domu przelot, a później tylko jeździmy, a zatrzymujemy się w ciekawych miejscach, żeby je zobaczyć, zrobić fotkę i.. jazda dalej. Nie wchodzimy do muzeów, nie zaglądamy do każdej lufy armatniej, nie „marnujemy czasu na łażenie. Nie po to jeździmy, żeby chodzić! A wieczorem piwko, gadulec i spać 😉 Cieszę się, że mamy taką grupę, której taki sposób spędzania czasu na wyprawie odpowiada. Robsson, KriSSo i Romano. No i ja. I tyle o polityce. Podobnie jak w latach poprzednich mieliśmy tydzień - od poniedziałku do piątku. Las Turyński i Rennsteig już zjeździliśmy (a tak przynajmniej nam się wydawało), więc pojawił się pomysł: a może kawałek dalej do Renu i Mozeli? Uznałem, że będę dawkował sobie przyjemność i Ren na razie wystarczy. Tak więc wyznaczyłem trasy. Dzień 1: przelot autostradami ze Szczecina do zjazdu z „czwórki” koło miasta Stadtroda (ok. 415 km), a stamtąd zwykłymi drogami do naszego ukochanego schroniska/hotelu Stutenhaus. Nie wiem jak oni funkcjonują, ale znowu przez dwie doby byliśmy jedynymi gośćmi. Ucieszyło również nas, że nasz zaprzyjaźniony kucharz Michael jeszcze był, choć w zeszłym roku miał odejść. Jakież było nasze zdziwienie, kiedy podczas kolacji na tarasie usłyszeliśmy doniosły ryk: dzień dobry Szczecin Polska! Za chwilę zjawił się na dole, jak zwykle z nalewkami (jedna z nich różana!). Dzień 2. Wkoło komina, a dokładniej Las Turyński i region Rhön. Okazało się, że nie objezdziliśmy wszystkiego podczas poprzednich wyjazdów. Malownicze, kręte, puste i równie jak stół drogi. 8 godzin winkielków. Nieoczekiwaną atrakcją, była możliwość przelecenia się samolotem. A wieczorem Michał czekał na nas z kolacją. Dzień 3. Zaczynamy odyseję na zachód. Droga, która w planach wyglądała jak przelotówka, okazała się kolejnym odkryciem. Dojechaliśmy do miasta Weilburg, skąd następnego dnia ruszyliśmy do Renu. Dzień 4. Z Weilburga pojechaliśmy do Koblencji. I znowu okazało się, źe to świetna górzysta, wilnkielkowata i prawie bez ruchu trasa. Zgodnie z naszym planem szybki look na koblencję i jedziemy dalej wzdłuż Renu, odbijając od czasu do czasu w góry Taunus. Co powiecie na godzinną jazdę leśna i górzystą drogą, czasem łąki - same winkielki i może 3 auta? Pod wieczór dojechaliśmy do Moguncji, gdzie nocowaliśmy. Dzień 5. Moguncja- Stutenhaus. Postanowiliśmy zrobić szybki skok autostradami przez nieciekawe miejsca koło Frankfurtu, a potem… znowu winkielki i znowu w Lesie Turyńskim niechcący odkryliśmy miejsca, gdzie jeszcze nas nie było. Dzień 6. Powtórka dnia pierwszego, ale odwrotnie 🙂 Tak wyglądała nasza podróż: https://scenicapp.space/ride/GVTKbIuG https://scenicapp.space/ride/JKIKilcj https://scenicapp.space/ride/jHaFDznK https://scenicapp.space/ride/GyrWjWjt https://scenicapp.space/ride/ZkEldjoE 4
Klubowicze Ewik Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Świetnie, że tworzycie zgraną grupę na taki wypoczynek i czerpiecie radość z jazdy 👏 1
Administrator xmarcinx Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Z wielką przyjemnością przeczytałem opis i obejrzałem zdjęcia, bo tamte tereny są dla mnie zupełnie nieznane. Fajna ekipa i fajną trafiliście pogodę. 1
Sympatycy Robsson Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Sympatycy Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Cudownie spędzony czas. Cieszę się, że mogę być częścią naszej ekipy 🤩 2
Administrator Bomber Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Super zdjęcia i fajna traska. 1
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Opowiecie o szczegółach przy piwku na wrześniówce. Fajny wyjazd, piękny klimat niemieckich miasteczek. Wkrótce Niemcy będą mi bliższe. Czas na odkrycie tego kraju na nowo.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 7 Sierpnia 2022 50 minut temu, Piootr napisał: Opowiecie o szczegółach przy piwku na wrześniówce. Fajny wyjazd, piękny klimat niemieckich miasteczek. Wkrótce Niemcy będą mi bliższe. Czas na odkrycie tego kraju na nowo. Oczywiście! 😄
GrzechoCnik Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Już od 2 lat myślę o podobnym przelocie bo chciałem odwiedzić rodzinę w Nadrenii, oni też na 2oo pomykają.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Użytkownicy+ Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Też przeczytałem i oglądałem zdjęcia z zainteresowaniem. 🙂 Faktycznie kierunek taki jakiś mniej popularny, góry może też nie jakieś super wysokie, ale drogi i klimaty fajne. 👍 Zakładam że 🍺 też dobre ? Chociaż po kolorze wydaje mi się że 🍺 głównie pszeniczne, za którym nie przepadam. No to jak już Niemcy zaczną masowo do nas przyjeżdżać zbierać szparagi, to pewnie i my z żoną się wybierzemy w tym kierunku 😃
Klubowicze ArtCho Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Endriu, byłem niemile zaskoczony, że w knajpach głównie przeniczne, albo pilsy Benediktinery. Ale w spożywczakach mają wszystko z różnych regionów. Nawet był „nasz” Störtebaker ze Stralsundu (różne gatunki) I nasze Tyskie. Był Bayreuther i wszystkie „ogolnoniemieckie” jak Köstritzer, Paulaner, czy Berliner Kindl.
hoss-3 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Chłopaki fajna relacja, gratulacje 👌 i miło popatrzeć ze niczego nie brakowało: Fajne trasy, widoczki, dobre piwko i jedzonko o ekipie nie wspomnę. 👍 1
Klubowicze kenobi Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Brawo Wy. Super.
GadekW Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Fajna relacja, która pokazuje, że nawet wypad za najbliższą granicę może być super.
Rekomendowane odpowiedzi