Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zapytam z ciekawości. C Z tego zdjęcia mam rozumieć że dziewczynki nie mogą się rozebrać nawet nad wodą ? Takie obyczaje ?
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Ta rzeka z selfie to Indus. Ta dziewczyna w czerwonym jest z Finlandii i wlazła w ciuchach do wody.
Sympatycy Grzech Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Sympatycy Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Ta trajka (o imieniu ASIA) jakby szyta na Twoją miarę. 1
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Dzisiaj było zwiedzanie okolicy Hunza, przejażdżka łodzią po jeziorze którego jeszcze 10 lat temu nie było. Zwiedzanie dwóch twierdz z 14- go i 17- go wieku. Bazar, kupiłem córce szal z kaszmiru. Parę zdjęć. Zdjęcie z szalem , takiego nie kupiłem, kosztuje 2000 dolarów. Suszenie moreli na dachu. Dziewczyna która organizuje te imprezy, właśnie w tym drogim szalu, jest z Gliwic. Nazywa się Aleksandra Mróz, mieszka parę miesięcy w Pakistanie. Niesamowita dziewczyna, była w Chinach,w Afganistanie i dużo podróżuje. 6
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Dzisiaj o paliwie w Pakistanie Petrol. Diesel. Na tutejsze dochody bardzo drogie. Dzisiaj było ciężko i daleko, marzyłem o takich widokach i o końcówce Karakorumhaywey. Wysokość wg. GPS z mojego aparatu fotograficznego, na filmach widziałem pomnik z napisem przełęczy i wysokości. Nie można było przejść za bariery, wojsko pilnowało. Chiny są zamknięte. Byłem w najwyżej położonym bankomacie na świecie ale nie udało się pobrać pieniędzy. . Widoki na przełęczy Kunjerab Pass są niesamowite. Były nawet jaki. 2
GrzechoCnik Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 "Byłem w najwyżej położonym bankomacie na świecie ale nie udało się pobrać pieniędzy." - tak wysoko byłeś że prawie w niebie, to po co ci tam kasa? Za Rajem się rozglądaj ! Niesamowite widoczki.
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Byliśmy przy moście do pojedynczej wioski po drugiej stronie rzeki Hunza. Most zamknięty, parę dni temu wpadły i utonęły dwie osoby. Strażnik wpuścił nas tylko na początek. 3
Klubowicze Ewik Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Mostek robi wrażenie 😅
Klubowicze kenobi Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Brawo Roztomiły.
Klubowicze Patryk Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Brawo Andrzej!!! Ty to masz pomysły 👍 i odwagę 😀 Fajną masz ekipę 😀
Użytkownicy Nazir Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Użytkownicy Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Super sprawa taki wyjazd💪 Andrzej ślij więcej zdjęć, bo taką egzotykę fajnie się ogląda, zwłaszcza z komentarzem👌
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Odnośnie cen paliwa, Ola była z wycieczką w maju i ceny były o połowę niższe. Widok na Rakaposhi i lodowiec. Widok na Nanga Parbat. 3
Tatko Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Powodzenia Jędruś jestem z Ciebie dumny.👌🛵
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Styk trzech pasm górskich, Himalaje, Karakorum i Hindukusz. W tym miejscu Indus wpada do Gilgit, Indus to ten cieńszy. Dalej jako Indus płynie dalej Po drodze była świątynia buddyjska Po drodze jeszcze był zjazd na linie. 2
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Świetna relacja 🙂
GrzechoCnik Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Tej tyrolki (a właściwie himalajki) to zazdraszczam. Dawaj Andrzejku kolejne relacje.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Witejcie roztomili, długo nie miałem neta i dlatego przerwa. W niedzielę zjechaliśmy do miejscowości Raikot na noc. W poniedziałek rano wyprawa na Fairy Meadous. Jest to płaskowyż między górami na wysokości około 3300 m z widokiem na Nanga Parbat i lodowiec. Początek trasy pokonuje się jeepami z wysokości 1600 m na 2500. Dalej zaczyna się szlak gdzie auta nie wjadą i trzeba z buta. Plecaki zabrały nam konie i osły i poszły, my za nimi ale gdzie tam, takie stromizny i kamienie że głowa boli. Trasa na trzy godziny mordęgi, powiem tak, warto było. Mieliśmy u góry dwa noclegi w fajnej miejscówce, ciepła woda była z bojlera opalanego drewnem a prąd z generatora tylko wieczorem. Parę zdjęć. Na drugi dzień wyprawa jeszcze wyżej na 3700 m na viupoint i to nam dało do wiwatu. Bardzo trudny szlak, jeszcze wyżej na 3900 jest Baze Camp dla wspinaczy, chciałem iść niestety zdrowy rozsądek i zmęczenie przeważyło. Jeszcze fotka z żołnierzem na viupoint i zejście na kolację. A kolacja z widokiem na Nanga Parbat. Powrót do Islamabad, byliśmy o drugiej w nocy w hotelu, po drodze taka fotka. 2
Sympatycy robert1973 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Sympatycy Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Andrzejku szacuneczek za rozsądeczek, a zdjęcia jak zwykle..... zaje...e!
Klubowicze Ewik Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Niesamowite widoki, bardzo ciekawa wyprawa 👍
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Fotka drogowskazu robiona przy checpoincie z żołnierzami, nawet nie pozwolił wyjść z samochodu. Wyszedłem stał koło mnie, strzeliłem foto i nie zrobiłem selfie. Checpointy co parę km, uzbrojeni po zęby, przy jednym chcąc skorzystać z kibelka musieliśmy dać paszporty. Nie wiemy o co chodzi. Stoją żołnierze i policja.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Kolacja z ekipą w Lahour. 1
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Dzisiaj ciężki dzień w upale niesamowitym. Zwiedzanie fortu mogołów i największego meczetu w Lahour. Schody takie szerokie bo chodziły po nich słonie. A teraz najciekawsze z dzisiaj. Byłem na granicy pakistańsko indyjskiej, spektakl zdejmowania flagi. Super przedstawienie, widziałem to kilka razy na filmach a teraz na żywo, robi wrażenie. 2
Klubowicze Ewik Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Urokliwe zdjęcia i ciekawa zabudowa 👍😀
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Sympatycy Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Wiemy dlaczego jest tyle wojska i policji,w Lahour są jakieś demonstracje, tłum skanduje. Są jakieś wybory, pełno afiszy ze zdjęciami osób, głośniki, muzyka. Tommac, po wielu tarapatach i bazarach znalazłem i kupiłem ci naparstek. Zdjęcia zrobione z samochodu, ukradkiem. 1
Użytkownicy tommac Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Użytkownicy Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Wielkie dzięki. Kolekcja została wzbogacona o naparstek z miejsca, w którym nie często ktoś bywa
Rekomendowane odpowiedzi