Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2022 No czas nas trochę gonił, więc na kolejki już go zabrakło... Do tego nastąpiła zmiana pogody o 180 stopni, a dokładnie upał 33 st.C, który wykańczał nas po drodze. Zaliczyliśmy niemal całe pasmo gór Słowenii, z wiazdem na przełęcz Vrsic z widokiem na Triglav, ale jest szczyt sezonu i autokarów i kamperow na Ruskiej Drodze od groma... Co chwila trzeba było stawać przed winklami, a ruszać z nachylenia 20 stopni, to żadna przyjemność, więc po naradzie zrezygnowaliśmy z podjazdu na Mangart (ja już tam byłem, a Marek swoją BMW o znacznej masie, nie miał ochoty mijać się z milionem aut na waskiej drodze... Za to spełniłem swoje marzenie z 2019 roku i wlazłem do bystrego potoku, zamoczyc nogi... Woda lodowata, aż po 5 minutach stopy bolały, ale wart było... Dalej polecieliśmy przez Włoski Triest, wybrzeżem z widokami na Adriatyk i dwa dni siedzimy na goracych plażach koło miejscowosci Piran... Odpoczywamy 1
Klubowicze Ewik Opublikowano 13 Lipca 2022 Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2022 Pięknie Panowie, pięknie 👏👍
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2022 Dziś prawie odpoczywamy... 9-ta rano, a już szukamy cienia na plaży... Wybrzeże oczywiście z kamieni i głazów, a woda kryształowa, ciepła i niesamowicie gorzka (tak zasolona)... W cieniu 30 stopni, ale zwiedziliśmy miasto Piran... Przed wojną należało do Włoch, więc zabudowajest charakterystyczna, wąskie ulice i dużo zdobień... Jest ślicznie... Podróże łączą... Poznaliśmy fantastycznych Słoweńców i postawilismy im w restauracji piwo... Ich odpowiedź byla zaskakująca, bo zaprosili nas na swoją stancję, poczestowali obiadem i ugościli... Konta na Fejsie wymienione z nowymi znajomymi... Jak zaczniecie znajomosc z nacją bałkańska, to uwajcie na ich gościnność. W zamian za obiad podarowaliśmy im pętko polskiej kiełbasy i słoik miesiwa z Biedronki, a ci chcieli nas zabić ilością piwa i domowego wina... Nie do przepicia, ale winozabieramy, jako suvenir... Zarówno Andre, jak i Zdravko, są malarzami, wiec artystyczne dusze, jak my z Markiem... Jeszcze przed snem takie widoki... 2
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 15 Lipca 2022 Kolejny dzień wyprawy polegał na zdobyciu zamczyska Predjamski Grad i odwiedziny stolicy Lublany. Później gnaliśmy już 320 km nad wegierski Balaton, gdzie jutro odpoczywamy, a pojutrze lecimy na Budapeszt. 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 15 Lipca 2022 Klubowicze Opublikowano 15 Lipca 2022 Pięknie. Zazdraszczam😉. Wróćcie cali do domów. 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 16 Lipca 2022 Poranek nad Balatonem... Dziś ma być 27 stopni, ale znad jeziora jest ożywczy wiatr, więc nie będziemy umierać z upału. Jak pomyślę, ze w Świnoujściu jest zaledwie 17 st.C, to tu woda jest cieplejsza... choć mocno mętna. 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Lutego 2023 Trochę późno (przez chorobę ojca), ale w końcu udało się sklecić pierwszą część z tej zeszłorocznej wyprawy na Słowenię... Ależ miło się zimą wspomina takie trasy 😍 2
Krzynio66 Opublikowano 23 Lutego 2023 Opublikowano 23 Lutego 2023 lepszy film bedzie z podlasia tez super widoki i atrakcje zubry i duchy puszczy 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Lutego 2023 18 minut temu, Krzynio66 napisał(a): lepszy film bedzie z podlasia tez super widoki i atrakcje zubry i duchy puszczy Tylko po Duchu czy obraz będzie wyraźny 😆 Sie nagra, sie zobaczy 😋 1
DORIS Opublikowano 23 Lutego 2023 Opublikowano 23 Lutego 2023 @SlawoyAMDfajne widoki oglądnięte z przyjemnością od razu cieplej mi się zrobiło 👍😃 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 23 Lutego 2023 Klubowicze Opublikowano 23 Lutego 2023 Sławek- Ty Miszczu, chyba brałeś lekcje od Jana Suzina. Brawo za uraczenie nas wspaniałym materiałem👏👍. Pozdrawiam 1
Klubowicze Ewik Opublikowano 24 Lutego 2023 Klubowicze Opublikowano 24 Lutego 2023 Świetna relacja i mistrzowska narracja 👍👏 1
Marek62 Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 Sławkowi trzeba zmienić ksywę na Narrator, konkurencja dla Suzina i Czubaczuwny 🤣🤣🤣 1
Krzynio66 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 dla mnie bardziej na malkowicza przypomina
Marek62 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 chyba tylko w pochłanianiu dużych ilości jedzenia🤣🍖🍗🥩
Klubowicze grzybek Opublikowano 27 Lutego 2023 Klubowicze Opublikowano 27 Lutego 2023 Marek, nie narzekaj na kompana, bo Cię już nigdzie nie zabierze ze sobą😅 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Kwietnia 2023 No i jest... Druga część naszej wyprawy do słonecznej Słowenii... Materiału do przerobienia było sporo, ale YouTube to przetrawiło i można już oglądać ☺️
Rekomendowane odpowiedzi