cris76 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Drogo. Język, faktycznie kosmos, nawet się człowiek nie do maca. Za każdym razem przejeżdzając przez Węgry, staram sie jakoś wypowiadac ich nazwy miejscowości. Na kolana powaliły mnie dwa małe miasteczka - Fako Spuszta i Nagy Kutas. Jakkolwiek się to wypowiada w ichnym języku, brzmi to zabawnie i wywołuje u nas banana aż do samej granicy z Cro. Nie mniej jednak przelatujemy przez Węgry jak najszybciej z krótką wizytą w Szombathely - tam tankowanie i Lidl. Potem granica H/Cro i jestem w Domu. Niepokoją nas "kominiarze" w pełnym rynsztunku bojowym z giwerami w rękach w 40 stopniach. Ostatnio sobie odpuścili.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 9 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 9 Czerwca 2022 8 godzin temu, Rzelu napisał: 789,9 F/L na Shellu 9.48 za litr... Faktycznie sporo, ale i tak taniej, jak w Niemczech czy Austrii. U nas powinna być taka cena dla Niemców, bo blokują nam stacje przez całe dnie. Teraz w Świnoujściu zatankować, to albo wcześnie rano, albo w nocy (jak paliwa nie zabraknie)... Tarcza podatkowa dla Polaków, a Helmuty korzystają 🤬 U mnie wyjazd do Słowenii na razie wisi... Średnia cena za wahę koło 10.60 za litr, średnio się uśmiecha przy przebiegu około 3000 kilometrów... Zje większość budżetu... 1
cris76 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Mam ten sam dylemat. Wypad na wakacje to średnio 5 tyś kilometrów. Ceny wachy w różnych walutach (pl też) są zatrważające. W zeszłym sezonie zrobiłem motocyklem 12 tyś, T-maxem 7 tyś. Ten rok jadę, tylko jak muszę. 😩 Nastała nowa zaraza - ta na literę "P". Chyba wolę tą na "C". Przynajmniej było taniej. 1
Klubowicze bilety Opublikowano 9 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 9 Czerwca 2022 My jutro z melmacie i Ryszardem ruszamy wstępny plan, Opactwo cystersów w Lubiążu, Wrocław, Zamek Moszna, Świdnica i Wrocław. Reszta się zobaczy gdzie skręcimy.
romeo1971 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Opublikowano 10 Czerwca 2022 A my dzisiaj kończymy Austrię i jedziemy na Włochy w DolomityWysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 10 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2022 Ale super fotki. zdjęcie nr 5 wprost do kalendarza👍. Widzę, że macie kaski szczękowe na całą wyprawę. W miejscach na tych fotografiach to ile było stopni C? Pomykajcie dalej w całości. Przed Wami już tylko słoneczko....
Rzelu Opublikowano 10 Czerwca 2022 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zdj. nr 5 - widać że Kowal w dobrej formie, zwarty i gotowy. Tymczasem pozdrawiam z Wiednia. Tu wszystko po staremu. Austria zwycięża na wszystkich frontach. Austria przywitała mnie deszczykiem Więc pomyślałem że skoro śniadanie zjadłem w Bratysławie, obiad w Wiedniu, to kolację zjem w Pradze. Pozdrawiam wszystkich globfroterów. Szerokości! 1
Klubowicze bilety Opublikowano 10 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2022 My już też w drodzeWysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka 1
romeo1971 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Opublikowano 10 Czerwca 2022 A My we Włoszech Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Rzelu Opublikowano 10 Czerwca 2022 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Pięknie Ale co Praga...to PragaWysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu TapatalkaMniamWysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka 1
Klubowicze bilety Opublikowano 11 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 11 Czerwca 2022 Dzisiaj był super dzień. Ruszyliśmy z Wrocławia z przystankami w Łambinowice, zamek Moszna, Otmuchów, Złoty Stok, Kłodzko i nocleg Jutro dalej Teraz, bilety napisał: Dzisiaj był super dzień. Ruszyliśmy z Wrocławia z przystankami w Łambinowice, zamek Moszna, Otmuchów, Złoty Stok, Kłodzko i nocleg Jutro dalej Rano start z Leszna do Poznania i dalej się zobaczy.
Klubowicze grzybek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 12 Czerwca 2022 W dniu 11.06.2022 o 00:07, romeo1971 napisał: A My we Włoszech Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Ależ macie widoczki👍. To rozumiem, że we Włoszech parę dni, trochę słońca na jakiejś plaży i come back home. Na kiedy planujecie powrót do kraju? 18 godzin temu, bilety napisał: Dzisiaj był super dzień. Ruszyliśmy z Wrocławia z przystankami w Łambinowice, zamek Moszna, Otmuchów, Złoty Stok, Kłodzko i nocleg Jutro dalej Rano start z Leszna do Poznania i dalej się zobaczy. Dolnośląskie ma w sobie potencjał moto turystyczny- najbardziej dla 2oo. Marku, życzę Wam odkrywania samych tajemniczych miejsc, taniej wachy i bezpiecznego powrotu. Mam nadzieję , że spotkamy się tym razem u Was na 7 majówce 9-11. 09. 22r.😀. No chyba, że gdzieś wcześniej... PS Widzę, że połowa zachodnio-pomorskiego gdzieś się porozjeżdżała- i za granicę , jak w w głąb kraju. Pogoda sprzyja...
romeo1971 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Grzybek powrót 19 czerwcaAle jeszcze 3 dni na Bawari 1
romeo1971 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Dzisiaj że 100km iodpoczynek w Niedzielę jutro Gardą i spotkanie z inną ekipą ze Szczecina nad Gardą.No i wspaniała kolacja w wykonaniu Michała. Włoska kuchnia się chowa.Graty Michał Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1
Rzelu Opublikowano 12 Czerwca 2022 Opublikowano 12 Czerwca 2022 I tak przez Piekielne Doły, Kłodzko i Poznań przyszło wrócić do domu. Nakręcone 2800 km. Na paliwo, hotele i zakupy wydałem ok 2500 zł
romeo1971 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Dzisiaj Gardą I spotkanie z ekipą ze Szczecina Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Klubowicze grzybek Opublikowano 13 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2022 A co? Kowal? Nie zastanawiaj się , tylko skok na główkę🤣. Pozdrawiam ekipę
romeo1971 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Powoli zbliżamy się do domu teraz 3 dni na Bawarii w okolicach Sulzberg. Dojechana opona przez Michala jeszcze musi wytrzymać 900km po autostradzieWysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1
Klubowicze bilety Opublikowano 15 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 15 Czerwca 2022 2 godziny temu, romeo1971 napisał: Powoli zbliżamy się do domu teraz 3 dni na Bawarii w okolicach Sulzberg. Dojechana opona przez Michala jeszcze musi wytrzymać 900km po autostradzie Wracajcie trzeba gdzieś pojechać 🤣 Michał uważaj, to już nie żarty, a pro po obie opony mam w garażu.
Rzelu Opublikowano 17 Czerwca 2022 Opublikowano 17 Czerwca 2022 W dniu 15.06.2022 o 22:18, bilety napisał: Michał uważaj, to już nie żarty, a pro po obie opony mam w garażu. Pamiętam że opony do FJS trzymałeś w tapczanie...
Sympatycy Robsson Opublikowano 18 Czerwca 2022 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2022 Wszyscy pięknie wyjazdowo a dla Slawoya szykuje się niespodzianka Wysłane za pomocą mydelniczki 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 18 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 18 Czerwca 2022 5 godzin temu, Robsson napisał: Wszyscy pięknie wyjazdowo a dla Slawoya szykuje się niespodzianka No, wymyśla babsko jedno, zadania na lato... Ale to taktyczne zagranie, by nie kwękała, kiedy ruszę na Słowenię 🤣 Roleta do tarasu pod oknem, jeszcze chwilę musi poczekać, bo dziś nie dało się wykończyć szczegółów... Za gorąco było 🌞 2
Klubowicze grzybek Opublikowano 19 Czerwca 2022 Klubowicze Opublikowano 19 Czerwca 2022 Jak każde babsko- wymyśla i wymyśla🤔😉
romeo1971 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Wróciliśmy z bardzo udanej wycieczki cali i zdrowi. Na powrocie nawiniete 1034km w 12h nawet fotki nie zdążyłem cyknąć tylek trochę bolał Michał się zagotował Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi