Klubowicze Migu Opublikowano 21 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2021 Dzień 1 Ruszamy z domu o 7-rano jest tylko 10 stopni i w takiej temperaturze jedziemy aż do Bratysławy.W Austrii, na Węgrzech i w Chorwacji pogoda już letnia. W trasie uznaliśmy że dni są krótkie i zamiast do Splitu zjedziemy na Sejn. Pomysł był dobry ale pogoda pokazała swoje uroki, zaczynamy zjeżdżać serpentynami zaczyna padać. Ubieramy przeciwdeszczówki, robi się ciemno i zaczyna lać (ściana deszczu i piękne błyskawice), do tego włącza się bora ( bardzo mocny wiatr taki nasz halny). Ten zjazd tylko 20 kilometrów zmęczył mnie bardziej niż cała trasa ( takich warunków nie życzę nikomu). Nagrodą za te przeprawę była kwatera (jedne z najlepszych warunków w jakich miałem okazję mieszkać). Trasa 840 km. Zdjęcia z telefonu z aparatu dopiero po powrocie. Dzień 2 Wczoraj sprawdzaliśmy pogodę i pokazywała że może rano padać ale wiejąca całą noc bora rozgoniła chmury i od rana mamy śliczne słoneczko. Dzięki wczorajszym przygodom dzisiaj mamy okazję zaliczyć spory kawałek magistrali (moim zdaniem najładniejszy),chociaż bora nam czasami przeszkadzała uśmiech mi nie schodził z twarzy (super zakrety i te widoki bajka). Dojeżdżamy do Kaszteli i po małych perypetiach z noclegiem mamy bazę na dwa dni. Trasa 250km. Parę zdjęć z telefonu.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2021 Super pogody życzę. PS Rozszyfruj skrót WWS
Nazir Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Udanego zwiedzania i niezapomnianych pozytywnych wrażeń 💪
Klubowicze Migu Opublikowano 22 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Września 2021 Stefanekmac -słoneczko siedzi za mną (ale nabiłem se punktów). Artur- dobre pytanie Saperku- blisko -wakacje w siodle. Nazir- dzięki.
Klubowicze Patryk Opublikowano 22 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 22 Września 2021 Powinno być MWWS - Migowe Wakacje W Siodle Miłej, bezpiecznej podróży 👍
Klubowicze Campto Opublikowano 22 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 22 Września 2021 Pogody życzę i bezpiecznego "połykania" kilometrów. Widoki wspaniałe.
Klubowicze Migu Opublikowano 22 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Września 2021 Teraz tu.
Klubowicze kenobi Opublikowano 22 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 22 Września 2021 Supcio. Pogody i przyczepności. Na pecefałce, czy dużym?
EndriuBis Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 22 minuty temu, kenobi napisał: ....Na pecefałce, czy dużym? Nie no ... 🤔 chyba małym. Od 7 rano do wieczora 840 km 😜 - pewnie że dużym - PCX by tak nie przeleciał. Migu - "powodzonka" i pięknej pogody. Śledzę na bieżąco. 🙂
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 22 Września 2021 Administrator Opublikowano 22 Września 2021 Migu, czyżby dziewiczy rejs Forzą? 😜 Udanego urlopu i baw-cie się pięknie 😎
tommac Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Pogody, szerokości i jak zawsze w Chorwacji mega wrażeń. Czekam na dalszą relację. Pozdro
Klubowicze Migu Opublikowano 22 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Września 2021 Dzień 3 Dyskusja z rana: - piękna pogoda idziemy na plaże - - -- nie plażowanie jest przereklamowane, - mieliśmy dzisiaj nie jeździć i iść na plaże - wolę gdzieś jechać - ok ale wiesz gdzie pojedziemy 😉 - wiem Byliśmy tam w zeszłym roku o tym samym terminie i od połowy góry już na poboczach był śnieg, do tego mgła i temp około zera. Wjazd na góre SV.JURE ( trudniejsza trasa od trasalpiny jeśli ktoś ma lęk wysokości nie polecam ). Dodatkowy smaczek to taras widokowy szklany nad kilometrową przepaścią. Trasa 200km. Patryk za dużo tych literek już lepsza była interpretacja Sapera. Adam widzisz Halinkę na pecefałce? EndiuBis już tak przeleciałem PCX - em w dwie osoby 2016r Plistvice - Czechowice-Dziedzice dokładnie 840 km. Mariusz tak miało być ale nie doszła jeszcze i niewiadomo kiedy będzie (moja to chyba u pepików na rynku stała). Campto , tommac dzięki za życzenia. 1
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 23 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 23 Września 2021 Udanego urlopowania 🙂
Klubowicze kenobi Opublikowano 23 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 23 Września 2021 No i na foto jest odpowiedź. Powodzonka i brawo Wy.
Klubowicze Migu Opublikowano 23 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Września 2021 Dzień 4 Przejazd z Kaszteli do Sutomore na Czarnogórze . Zaliczona reszta magistrali pogoda super w jeździe trochę przeszkadza wiatr ( jestem tu nie pierwszy raz ale te widoki!!!). Trasa 340 km. Asia dzięki. Dzień 5 Totalna laba może tylko jakaś plaża. 1
EndriuBis Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 36 minut temu, Migu napisał: ..... Totalna laba może tylko jakaś plaża. ale, ale ..... przecież "plażowanie jest przereklamowane" 😜 może chociaż jakieś piwo ? 😉 a u nas szaro, buro i ogólnie do d..y 😡 dawaj fotki z tego plażowania na poprawę nastroju 🙂
Administrator Bomber Opublikowano 23 Września 2021 Administrator Opublikowano 23 Września 2021 Udanego i bezpiecznego urlopu ! 👍
Klubowicze Migu Opublikowano 23 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Września 2021 Dzień 5 EndiuBis masz rację przereklamowane wytrzymaliśmy na plaży tylko godzinkę. Dojazd po godzinie w jedną stronę,do tego obiadek po drodze i zrobiła się miła wycieczka. Po drodze wjechaliśmy na przystań w Barze, kupiliśmy arbuza prosto z pola, właśnie go pałaszujemy (chwale się bo poraz pierwszy mam arbuza, którego sam zerwałem). Zrobione 110 km. Bomber dziękujemy. Kenobi ta zielona łódka to taka jaką z Arturem pływaliście?
Klubowicze JACKM Opublikowano 23 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 23 Września 2021 Jeszcze raz gorące pozdrowienia. Miłego wypoczynku.
subaru gtb320 Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 Migu szerokości. Fajne fotki i opis . Miłego zwiedzania i odpoczywania pozdrowienia dla Halinki i do zobaczenia w realu za tydzień
Klubowicze kenobi Opublikowano 24 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 24 Września 2021 .... tą niebieską.... 😜. ... odświeżyliście mi dawne widoki... Pozdrowionka.
Klubowicze Migu Opublikowano 24 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Września 2021 Dzień 6 Dziś od rana upał, jedziemy w góry tam jest chłodniej. Jedziemy zobaczyć most na Tarze ( w Czarnogórze byliśmy na wycieczkach organizowanych przez Arturo-bb później przez Marp i parę razy sami, ale nigdy nie widzieliśmy Tary). Wycieczka udana licznik pokazał 412 km, dużo serpentyn, niezłe widoki, ogólnie niezła jakość dróg (Artur były też szutry). Jackm Iwonka dzięki za pogaduchy czwartkowe. Seba no niewiem tutaj jest tak fajnie! Adam bardziej pasowaliście mi na tej pirackiej krypie 😉 Dzięki za życzenia.
subaru gtb320 Opublikowano 24 Września 2021 Opublikowano 24 Września 2021 39 minut temu, Migu napisał: Dzień 6 Dziś od rana upał, jedziemy w góry tam jest chłodniej. Jedziemy zobaczyć most na Tarze ( w Czarnogórze byliśmy na wycieczkach organizowanych przez Arturo-bb później przez Marp i parę razy sami, ale nigdy nie widzieliśmy Tary). Wycieczka udana licznik pokazał 412 km, dużo serpentyn, niezłe widoki, ogólnie niezła jakość dróg (Artur były też szutry). Jackm Iwonka dzięki za pogaduchy czwartkowe. Seba no niewiem tutaj jest tak fajnie! Adam bardziej pasowaliście mi na tej pirackiej krypie 😉 Dzięki za życzenia. Migu nie ciulaj 🤣przecież to mosty (wiadukty)w Stańczykach👍 P.s. Czekam na resztę wyprawy super.🛵
Rekomendowane odpowiedzi