GrzechoCnik Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Po deszczach tygodniowych wreszcie pogodna sobota. Wyruszyłem bocznymi drogami w kierunku Włodawy Tak taka miejscowość jest po drodze. Kraina przenno-buraczana oraz chmielowa, chociaż coraz więcej pól obrasta kukurydza. Zajrzałem do Dubeczna gdzie jest huta szkła. Byłem tu ostatni raz ze 45 lat temu - cholera, ale to dawno. Huta nadal czynna. Włodawa leży przy granicy na Bugu. Przed wojną nawet tu był most na drugą stronę. Teraz zostały tylko kikuty pali i nasyp. Czas na obiad więc pojechałem w kierunku Jeziora Białego na rybkę. Pyszna była i nie tak droga jak nad morzem. Za to świeżo złowiona, jeszcze tego lina lekko mułem było czuć. Mniam.
GrzechoCnik Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Okuninka nad J.Białym tętni wczasowiczami
Nazir Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 A czy woda w jeziorze nadal tak czysta ( sorry - przeźroczysta🤭), że widać plastikowe widelczyki itp na głębokości 5m? Mam nadzieję, że ktoś w końcu zaczął o to dbać, bo na turystów to ja nie liczę🥴
GrzechoCnik Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Woda przezroczysta. Ale się nie kąpałem bo w spodniach moto poszedłbym na dno a kąpielówek nie wziąłem. Na kąpieliskach strzeżonych pewnie sprzątają 😉 A jezioro duże to zawsze można znaleźć kawałek brzegu bez widelców 😉 Trasa 215km zrobiona. Yamajka przegoniona, bo ostatnio coś się zastała. Wracałem zahaczając o znajomych nad jeziorem Krasne. Tam ludzi dzisiaj jakoś mało było.
Rekomendowane odpowiedzi