bobby Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Spróbuj też podzwonić po salonach bez ogłoszeń. Jak kupowałem swoją 300 to kilka salonów miało na stanie, a nie wystawiało ogszłoszenia na necie.
rafiklegia Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 4 godziny temu, Paul napisał: W moim przypadku szyba to żaden problem jestem kruciak i ta fabryczna wystarczy . Chciałem kupić sprzęt z marszu nie patrząc nawet na to że nie ma go w moim kolorze , kilka telefonów po ogłoszeniach i tu kolejny zonk brak dostępności a te powystawiane na otomoto rzekomo dostępne od ręki są już prorezerwowane lub sprzedane . Ja mam 170cm i dla mnie fabryczna jest za niska o jakieś 3-5cm. Po za tym nic nie chroni rąk przed deszczem.
Norton Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 22 minuty temu, rafiklegia napisał: Ja mam 170cm i dla mnie fabryczna jest za niska o jakieś 3-5cm. Po za tym nic nie chroni rąk przed deszczem. Określenie wzrostu siedzącej osoby nigdy nie jest miarodajne. Możesz mieć krótki tors i długie nogi, długi tors i krótkie nogi, mieć proporcjonalny tors i nogi i cały czas możesz mieć 170 cm wzrostu. Dlatego jest szansa, że dla innego jeźdźca o tym samym wzroście, fabryczna szyba może być w sam raz 🙂 1
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Lipca 2021 Administrator Opublikowano 7 Lipca 2021 Godzinę temu, rafiklegia napisał: Po za tym nic nie chroni rąk przed deszczem. Tu akurat nie można się czepiać. Handbary to nie jest dodatek widywany w maxi skuterach. Oczywiście poza X-ADV ale tu profil tego wymaga. Fakt, że przydają się. 5 godzin temu, Paul napisał: Chciałem kupić sprzęt z marszu nie patrząc nawet na to że nie ma go w moim kolorze , kilka telefonów po ogłoszeniach i tu kolejny zonk brak dostępności a te powystawiane na otomoto rzekomo dostępne od ręki są już prorezerwowane lub sprzedane . Tak jak już pisałem gdzieś wcześniej... produkcja nie nadąża za popytem. Bardziej jest to kwestia mniejszych dostaw. Czasy wyprzedaży rocznika już raczej nie wrócą.
Paul Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Opublikowano 7 Lipca 2021 Dostępność tylko na zamówienie a to co stoi na salonach to albo jest sprzedane albo zadatkowane i w trakcie załatwiania finansowania . Jest jeden Tmax dostępny od ręki ale już nie zdążymy z rejestracją na wyjazd do Suwałk więc , co nagle to po diable , trzeba uzbroić się w cierpliwość i na spokojnie zamówić foczkę w srebrnym kolorze z całą masą gratów akcesoryjnych bez pośpiechu a odebrać nawet i w Lutym tyle że z rocznika 2022. Dzięki wszystkim z sugestie i pomoc w podjęciu decyzji Srebrna + 3 kuferki 2
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Lipca 2021 Administrator Opublikowano 7 Lipca 2021 1 minutę temu, Paul napisał: Srebrna + 3 kuferki Będzie Pan zadowolony 👌
Klubowicze grzybek Opublikowano 7 Lipca 2021 Klubowicze Opublikowano 7 Lipca 2021 No i prawidłowy wybór. PS. Pawle, my już od dziś na Kujawach. Dzięki jeszcze raz za spotkanko. 😀
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 7 Lipca 2021 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Lipca 2021 3 godziny temu, MariuszBurgi napisał: ...Tak jak już pisałem gdzieś wcześniej... produkcja nie nadąża za popytem. Bardziej jest to kwestia mniejszych dostaw. .... Dostawy już płyną 😀 lada dzień będą na Morzu Śródziemnym, a stamtąd już blisko 🤣
Trybus Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Lada dzień w Toruniu Honda otworzy nowy salon. Może z racji otwarcia będą jakieś rabaty lub pojazdy dostępne od ręki....
Klubowicze grzybek Opublikowano 8 Lipca 2021 Klubowicze Opublikowano 8 Lipca 2021 Czekam bo zamierzam wybrać się z wizytą, czy już wiadomo coś bliżej z terminem?
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 8 Lipca 2021 Sympatycy Opublikowano 8 Lipca 2021 Moja skromna opinia bierz na łanicuchu. Lub, Xadv . Choć xadv przy moim wzroście (170) troszkę duży nóżki dyndają ( fabryczny fotel) Miałem okazję się kulnac z użyczenia od Szymka. Sprzęt super . Tylko faktycznie przy moim wzroście (170cm) troszkę wysoki.
Paul Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Opublikowano 8 Lipca 2021 Sebek jesteśmy jednej miary , X jest trochę za wysoki i mało komfortowo się czułem ledwie dotykając kopytami do ziemi .
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 8 Lipca 2021 Klubowicze Opublikowano 8 Lipca 2021 W dniu 5.07.2021 o 14:18, xmarcinx napisał: Miałem w swoim życiu kilka sprzętów z łańcuchem i nigdy nie zdecydowałem się na olejarkę. Bziuknąć sprayem raz na jedno lub dwa tankowania, to luksus w porównaniu do wożenia ustrojstwa oliwiącego, dbania o nie i uzupełniania oleju. To tak jakby ktoś rano miał problem z użyciem antyperspiranta pod pachę, tylko dozował sobie jakiś środek nieustannie. Tak na wesoło i bez urazy dla posiadających olejarkę. Podpisuję się pod tym obiema ręcami 😉
Trybus Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 19 godzin temu, grzybek napisał: Czekam bo zamierzam wybrać się z wizytą, czy już wiadomo coś bliżej z terminem? 16 lipca
Naomii8 Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 W dniu 3.07.2021 o 00:19, GadekW napisał: Moim skromnym zdaniem Forza 750 bardziej Ci podejdzie bo wydaje się bardziej turystyczny niż T Max który ma raczej sportowy charakter. Ty robisz bardzo duże przebiegi, więc podstawową sprawą jest pozycja pod Ciebie. Bez przymiarki się nie obejdzie. Też lubię bardziej sportowe.
gumis Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 W dniu 4.07.2021 o 09:26, Jack napisał: Ze 2 razy na bałkańskim wyjeździe był ze mną kolega na t-maxie. Oczywiście dawał radę bez problemu. Ale teraz jeździ NC-kiem. Tak jak Jack pisze (to chyba o mnie 😉 ), przesiadłem się na NC-ka i nie żałuję. Do T-maxa mam sentyment bo miałem dwa modele. Kwestia łańcucha to żaden problem, raz na jakiś czas przejedziesz sprayem, naciąg łańcucha to też nie problem. Może trochę gorsza osłona przed wiatrem niż w T-maxie ale na NC jeździ mi się wygodniej z uwagi na możliwość zmiany pozycji, jazdy na stojąco, co przy dłuższych dziennych przebiegach pozwala w czasie jazdy się trochę rozprostować. Dodatkowo przez inną pozycję za kierownicą przestałem odczuwać ból karku.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Lipca 2021 Administrator Opublikowano 22 Lipca 2021 Warto doprecyzować. NC to "New Concept", czyli grupa motocykli Honda - S, X, D. O ile kojarzę, piszesz o X.
gumis Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 40 minut temu, MariuszBurgi napisał: Warto doprecyzować. NC to "New Concept", czyli grupa motocykli Honda - S, X, D. O ile kojarzę, piszesz o X. Masz rację Mariusz, chodziło mi o serię X, model rocznikowy 2018, wersja z DCT -> NC750X
tmielcarz Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 Też miałem podobny dylemat i finalnie jednak zdecydowałem się na tmax-a. Zamówiony, jeżeli wyrobię się z rejestracją to może jeszcze w tym tygodniu odbiorę. U mnie przeważył fakt, że tmax to klasyczny skuter z paskiem i skrzynią CVT, a takiego szukałem, bo standardowy motocykl już mam. No i wygląd tmax-a mi bardziej podchodzi, chociaż forza to też niebrzydki sprzęt.
Paul Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2021 No i stało się po jazdach próbnych Tmax-em i Hondą ,Yamaha skradła moje serce . Czarna perełka stoi w garażu , Jeszce nie było czasu żeby ocykać T-maxa ale niebawem to zrobię i się pochwalę oficjalnie na forum .
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownicy+ Opublikowano 21 Sierpnia 2021 A "Ojciec Chrzestny" był obecny przy odbiorze?
Paul Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2021 nie było ale mam dla niego całą relację fotograficzną z salonu i przekazania sprzętu a przy okazji pokropin będzie co oglądać 🙂
Klubowicze grzybek Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2021 No, szacun Pawle! Bardzo trafny wybór. To sprzęt mistrzowski. Tylko przed wypadem w Bieszczady i Czechy po tysiączku wymień olej. A zresztą , dla Ciebie tysiączek km to prawie jedno popołudnie🤣- znając Twoje przebiegi. Zdąży się już ułożyć sprzęt, oponki,klocki, itd. Gratulacje i pełnego zadowolenia z japonki. Gdzie kupowałeś i jaką wersję?
Paul Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2021 12 minut temu, grzybek napisał: Gdzie kupowałeś i jaką wersję? Kupowałem u siebie w Yamaha Olsztyn , wersja Tmax XP560E dobrałem trochę gratów : Grzane manety , stelaże pod kufer , kufer 50 L uchwyt GPS + ładowarkę USB, i grzany tyłek i wyszedł prawie 59k. A za namową @Bomber zamówiłem trochę czerwonych alu akcentów na AliExpress będzie ładnie 🙂
Rekomendowane odpowiedzi