Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Miał być spot i niespodzianka dla Kujawiaków a wyszła poważna awaria .

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

Czyli co ?  Ja mam się czuć jak bym wygrał los na loterii ? 🙂 bo u mnie zadziałało tak jak należy ??  👍

Pomijając sprawę ubezpieczenia - chociaż cały czas uważam że nastąpił błąd ludzki w osobie konsultanta na którego trafiło - to czekam na informacje od @Paul -a  jak zakończy się sprawa w serwisie. 🙂  

Ale jest i wniosek dla czytających. Jeżeli mija określony przez producenta interwał wyrażony w km  to pasek bezwzględnie do wymiany, nawet jak wizualnie jest OK i trzyma wymiary. 

Opublikowano

Spychologia  ciąg dalszy . Chciałem sprawę załatwić  polubownie skoro paska nie wymienili zgodnie z harmonogramem  to mogłem  za niego teraz zapłacić i niech przywracają sprzęt do stanu pierwotnego sprzed awarii   serwis jedzie w zaparte  i nie chce pokryć wymiany uszkodzonego sprzęgła i palców wariatora , na fakturce za przegląd 30 k nie ma śladu o kosztach pasa  , księgowy odgrzebuje fakturę za przegląd i oddaję sprawę do prawnika   

54de95b9de8738b21c90850d7270bd23.jpg

Opublikowano

Glupio robią,  raz że się  znacie  dwa zaoszczędzą parę groszy a stracą klienta. Gdzie tu rozsądek ?

Wracając do ubezpieczenia.  Moim zdaniem Pan z infolinii powinien podstawić lawetę a z uwagi na wlasne problemy z weryfikacją zaproponować płatność  na miescu lub na przelw w ciągu trzech dni a w pierwszym dniu roboczym weryfikację polisy i zwrot za lawetę. Proste i klient nie zostaje bez pomocy.

• Administrator
Opublikowano

Zastosowanie nie-OEM'owej (j.costa, ściśle współpracuje z v-belt) części podczas okresu gwarancji. Będzie batalia.

Opublikowano

Miałem nie zabierać głosu w tej dyskusji, ale moje doświadczenia z firmami ubezpieczeniowymi , serwisami lub innymi sprzedawcami towrów/usług pokazują za każdym razem, że jeżeli chcę odzyskać swoje pieniądze lub mieć zagwarantowaną w pełnym zakresie opłaconą przeze mnie towar lub usługę to za każdym razem kończy się pismem przedprocesowym od prawnika lub potem w  e-sądzie w Lublinie lub po odwołaniach w sądzie tradycyjnym. Trwa to sporo czasu ale do tej pory w 100% uzyskałem zamierzony skutek. Mogę jedynie tylko współczuć Pawłowi, że będzie musiał się "szarpać" ze znajomym, ale jak w grę wchodzi kasa nie ma miękkiej gry.

Tak na marginesie mnie prawdopodobnie też czeka proces z compessa, która nie chce uznać kosztorysu serwisu. 

Opublikowano

Niedawno oglądałem zdjęcia zerwanego paska w Nexusie, btw ten sam napęd co u Kolegi w MP3, gdzie niestety na wymianie paska, sprzęgła, itp się nie skończyło. Zerwany pasek zaklinował się pomiędzy sprzęgłem a obudową napędu i karter pękł dość solidnie. 

Głupia sprawa; pękł pasek a do wymiany/rozebrania pół silnika. Mimo wszystko uważam że skończyło się szczęśliwie patrząc na obraz zniszczeń powyżej.

• Użytkownicy+
Opublikowano
Godzinę temu, krzysztof8800 napisał:

...Tak na marginesie mnie prawdopodobnie też czeka proces z compessa, która nie chce uznać kosztorysu serwisu. 

nie ten temat, ale ciekawość silniejsza 😀  to z Burgmanem masz problem ?  I czy naprawiasz z AC czy z OC sprawcy ?  Bo to różnica. 

Opublikowano
6 minut temu, EndriuBis napisał:

z Burgmanem masz problem ?  I czy naprawiasz z AC czy z OC sprawcy ?  Bo to różnica. 

Z tego co mi  Krzysiek wspominał , to z Oc sprawcy 

Opublikowano
W dniu 20.06.2021 o 08:52, Paul napisał:

Compensa  nie wysłała pomocy  na info linii  usłyszałem że nie ma podglądu jaki mam wykupiony wariant ubezpieczenia i że on nic nie może zrobić  ,a tłumaczenie baranowi że mam full pakiet za który miesiąc temu zapłaciłem 1990 zł nic nie dało , kazał mi przysłać na maila skan mojej polisy  wtedy ręce i cycki mi opadły

Dobrych kilka lat temu miałem miałem nieprzyjemna likwidację szkody z OC sprawcy w Compensie i od tego czasu omijam ich szerokim łukiem, nawet nie patrzę na ofertę. Wolę zapłacić trochę więcej u innego ubezpieczyciela i mieć spokój.

Opublikowano

Teraz to wygląda trochę imaczej, jest możliwość aby szkodę zlikwidował Twój ubezpieczyciel o rozliczenie między towarzystwami to ich wewnetrzna sprawa.

Opublikowano

O ile nie masz pojazdu w leasingu. Przerabiałem to i nie udało się, bo ubezpieczyciel sformułował tak umowę na tę usługę, że podpisywać ja musiał właściciel... firmy leasingowej osobiście 😄

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+
Opublikowano

Jest coś nowego w sprawie? Bo taka cisza zapadła.

Opublikowano

Grzesiu czekam z niecierpliwością  , nie wiadomo czy sprzęgło dojedzie do  9 lipca i  mogę nie mieć sprzętu na wyjazd do Smolnik na  Suwałki Burgmania Blues .

• Użytkownicy+
Opublikowano

No to trzymam kciuki, żeby doszło i do zobaczenia.

• Klubowicze
Opublikowano

Ale w kwestii rozliczenia Pawle, czy coś już wiesz?

A dziś pozdrawiam Cię z Rynu - baza 7 dniowa motocyklowa w ŁAWKI k Rynu. Przeleciałem na miejscu tysiączek km. Jutro transfer do Ornety, gdzie kolejne 4 dni.

Opublikowano

16 czerwca rozmawialiśmy z Paulem telefonicznie na temat moich wątpliwości odnośnie mojej docieranej MP3-ki, a tu masz 19.06 taka niespodzianka z paskiem napędowym. Z tego co Paul opisuje, pomijając późniejsze perypetie ubezpieczeniowo-formalne, to jakość i rzetelność świadczonych usług w ASO,  nawet jeżeli mamy tam "znajomka", budzi wiele do życzenia.
Tu z rozrzewnieniem przypomina mi się mój Burgman serwisowany w Suzuki w Piasecznie przez panów Tomka i mechanika Adama.
Co do Pigiego MP3 mam nadzieję że przeglądy serwisowo gwarancyjne w Moto Liberty będą wykonywane rzetelnie i zgodnie z wszelkimi resursami określonymi przez producenta.

• Administrator
Opublikowano

W Liberty mi dobrze MP3 serwisowali. Nie było problemów. Zauważyli nawet coś czego ja nie zauważyłem przy eksploatacji i wymienili (przełącznik kierunkowskazów był lekko pęknięty fabrycznie)

Opublikowano

Odpowiedz ASO  

Brak części na magazynie głównym ,

Dostępność  bliżej nieokreślony ,

Termin  czekać ,

Zamienniki sprzęgła do mojego jeszcze nie występują za nowy model .  

Wyjazd na Suwałki z przyczyn technicznych odwołany 😞