benski Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 Plan miał być zrealizowany w ub roku. Teraz wierzę, że ruszę ok 3 lipca na ok.10-14dni. Jadę sam, jadę wolno (z przepisami), nie śpię w namiotach lecz w tanich hotelach a jadam gdzie się da. Ale gdyby ktoś chciał dołączyć to możemy o tym podyskutować. Z grubsza plan jest taki a szczegóły raczej dopracowane: 2
benski Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Plany się krystalizują, trasa ustalona, drobne braki w wyposażeniu uzupełnione, nawigacje i mapy gotowe, paszport szczepionkowy jest. Najważniejsze to nie zapomnieć kielicha i do kielicha. Gdyby ktoś poczuł klimat Skandynawii to zapraszam. Zamierzam trochę poznać stolicę krajów nadbaltyckich a nie pobijać rekordy przejechanych dziennych odcinków z prędkościami F1.
GrzechoCnik Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Fotek nie widać. Ruszyłeś? Jedziesz? Rzuć jakieś info.
benski Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Opublikowano 15 Lipca 2021 No i jak napisałem tak zrobiłem. Objechałem i częściowo opłynąłem Bałtyk. Po drodze trochę zwiedzania ciekawych jak dla mnie miejsc. Jak na tak krótki czas to myślę, że było ich sporo a wybór był optymalny. Zawsze można powiedzieć "jeszcze to" lub " jaszcze tamto". Jakby nie patrzeć to 6 krajów i ich stolic, mnóstwo miast po drodze, 4 przeprawy promowe i wiele innych atrakcji. Uzbierało się pierdylion zdjęć i godzina nagrań z kamerki. Gdy jakoś ogarnę temat materiału foto-video to coś jeszcze tu wrzucę. Pierwszy nocleg tuż przy granicy z Litwą. Na Litwie Troki, Kowno, Kiejdany, Wilno, Szawle (Góra Krzyży). Później Do Rygi. Z Rygi do Tallina a po drodze Sigulda i Turaida. Z Tallina prom do Helsinek i Dalej do kraju Muminków - Naantali. Później do Szwecji. Dwa dni u znajomych w Linkoping i dalej do Goteborga. Później promem do Frederikshavn w Danii. Z Danii największymi mostami w Europie do Ystad. Znów prom i heja do domu. W późniejszym terminie napiszę bardziej szczegółową relację... 3
stefanekmac Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Gratuluję powrotu i wrażeń. Czekam na szczegóły.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 16 Lipca 2021 Administrator Opublikowano 16 Lipca 2021 9 godzin temu, benski napisał: W późniejszym terminie napiszę bardziej szczegółową relację... Miło. Czekamy ✌️
Paul Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 O i to jest fajna trasa dookoła większego komina , takie cyferki lubię będzie nowy sprzęt to też coś podobnego się zrobi 🙂 Gratulacje pomysłu i realizacji .
GrzechoCnik Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 No to gratulacje wykonania planu. Ciekawe miejsca to było co pooglądać i będzie co wspominać.
Nazir Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 No naprawdę fajna trasa💪 Układ zapamiętałem😉👍 1
atat13 Opublikowano 13 Września 2021 Opublikowano 13 Września 2021 Witaj Gratki że udało się plan wykonać , jak dla mnie mógłbyś dodać jakieś szczegóły, koszt i jakieś uwagi dla ewentualnych podróżników.
benski Opublikowano 13 Września 2021 Autor Opublikowano 13 Września 2021 16 minut temu, atat13 napisał: Witaj Gratki że udało się plan wykonać , jak dla mnie mógłbyś dodać jakieś szczegóły, koszt i jakieś uwagi dla ewentualnych podróżników. Zrobię to ale aktualnie czasu brak. Tyle się dzieje....
benski Opublikowano 10 Października 2021 Autor Opublikowano 10 Października 2021 I wreszcie coś zlepiłem. Mnóstwo materiału z tych niemal dwóch letnich tygodni. Film, pomimo skrótów i tak wyszedł długi ale sami wiecie, że zawsze żal coś pominąć: 4
skala Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 fajna wycieczka, do pozazdroszczenia.
Klubowicze grzybek Opublikowano 11 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 11 Października 2021 Jestem pod wrażeniem. Ogarnąć to logistycznie.....
Klubowicze grzybek Opublikowano 13 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 13 Października 2021 A jakie plany w kwestii najbliższego wyjazdu letniego 2022r? Już coś Ci się rysuje w głowie?🤔
benski Opublikowano 14 Października 2021 Autor Opublikowano 14 Października 2021 W dniu 13.10.2021 o 09:05, grzybek napisał: A jakie plany w kwestii najbliższego wyjazdu letniego 2022r? Już coś Ci się rysuje w głowie?🤔 No, rysuje. Wszyscy już byli w Alpach. Ja motocyklem jeszcze nie byłem, czyli Grossglockner i kilka innych przełęczy. Jestem aktualnie na etapie zbierania informacji i planowania. 1
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 14 Października 2021 Administrator Opublikowano 14 Października 2021 W dniu 10.10.2021 o 15:30, benski napisał: I wreszcie coś zlepiłem Bardzo sympatyczna wycieczka. Super, że podzieliłeś się z nami materiałem, dzięki czemu byliśmy tam 🧐 (trochę) z Tobą 👏
Andrzej 50 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Fajna trasa, pozazdrościć takiego wypadu i,że wszystko dobrze sie pozapinało. 1
hoss-3 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 W dniu 10.10.2021 o 15:30, benski napisał: I wreszcie coś zlepiłem. Mnóstwo materiału z tych niemal dwóch letnich tygodni. Film, pomimo skrótów i tak wyszedł długi ale sami wiecie, że zawsze żal coś pominąć: Gratuluję przedsięwzięcia i jego realizacji, zazdroszczę (pozytywnie) miłych widoczków. Super filmik świetnie się oglądało👌 1
Rekomendowane odpowiedzi