Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Yamaha bez 400 w 2021?!

dropi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem robić przymiarkę do wymiany skutera na nowszy model i ku swojemu zdziwieniu usłyszałem, że Yamaha nie przewiduje od przyszłego roku sprzedaży Xmaxa 400.

Chcąc pozostać wiernym 3 kamertonom, zostaje do wyboru Xmax 300 albo przesiadka na większego Tmaxa.

Czy PT Koledzy mają wiedzę potwierdzającą powyższą informację? 

Opublikowano

Pewnie Euro5 wymusiło tą decyzję. Pozostaje świeża używka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Administrator
Opublikowano

Generalnie to i tak długo ta jednostka była w produkcji. Ten motor ma już blisko 20 lat. Czas był najwyższy.

• Administrator
Opublikowano

To prawda. 400 ma wylecieć. Są jeszcze nówki w salonach ale nowych nie będzie. Euro5.

Opublikowano

To był już archaiczny silnik pamiętający majesty 400, nadszedł już jego czas. Szczerze mówiąc to 300 naprawdę niewiele odstaje osiągami a pali mniej i nie wibruje. 

Opublikowano

Po cichu liczyłem, ze może załapie się na "cudowną modyfikację", która pozwoli spełnić nową normę, dorzuci kilka koników i zmniejszy spalanie...:)

Mam świadomość wieku konstrukcji, szczególnie pod dystrybutorem (rzadko mniej niż 4.5l/100) czy podczas płacenia za przegląd w serwisie (nie wiem ile tam jest flitów powietrza i filtrów nie wiadomo czego) ale zdarzało mi się płacić za przegląd olejowo-filtrowy więcej niż za samochód...

Życie. Zima idzie, mam czas na przemyślenia.