Sympatycy m@rkiz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 10 Stycznia 2008 Polecam ten artykuł: (Nasza-klasa pomaga namierzyć "naiwnych" ) http://wiadomosci.onet.pl/1670678,11,item.html
Sympatycy Arecki Opublikowano 10 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ten arykuł tylko potwierdza to co wcze?niej pojawiało się w niektórych postach, czyli umiar, ostrożno?ć i nie uleganie zbytniej euforii. Sam jestem zarejestrowny w tym portalu i kilka znajomych osób już odnalazłem. Staram się żeby klasy do których należę, o ile mogę mieć na to wpływ miały status prywatnych z ukryt? galeri? i forum, przynajmniej w ten sposób dostęp do pewnych informacji zostaje ograniczony do pewnego okre?lonego grona a i w takim przypadku lepiej przekazywanie sobie nawzajem prywatnych informacji pozostawić na kontakt telefoniczny lub osobiste spotkania. Jeżeli chodzi o osoby których nazwiska co? mówi? szerszej publiczno?ci to oni zazyczaj się poprostu w NaszejKlasie nie rejestruj?, a jak chc? zajrzeć to korzystaj? z kont innych osób. S? też osoby które za po?rednictwem tego portalu robi? sobie reklamę, jak np. jedna ze znanych "piosenkarek" i za pomoc? zespołu ludzi pracujacych nad jej wizerunkiem rozsyła zaproszenia do grona znajomych gdzie popadnie, gdy ja dostałem takie zaproszenie na jej "koncie" było ok. 650 znajomych.
Sympatycy szorstki Opublikowano 10 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 10 Stycznia 2008 adams napisał(a): Proponuję powrót na drzewa ... Pięćdziesi?ty dziewi?ty rocznik i porażaj?ca "logika" rozumowania. Tak, tak, chodziło mi o powrót na drzewo...bo skoro kto? nie korzysta ze WSZYSTKICH bez wyj?tku "dobrodzejstw" cywilizacji to powinien wrócić "na drzewo" !vampire Dla ułatwienia percepcji dodam, że powyższe to ironia (z szyderczym u?mieszkiem) !TAZ Polecam przeczytać ze zrozumieniem artykuł zacytowany przez M@rkiza a następnie to co ja napisałem kiedy? w swoich poprzednich postach. W tej kolejno?ci.
MISIEK Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 m@rkiz napisał(a): Polecam ten artykuł: (Nasza-klasa pomaga namierzyć "naiwnych" )http://wiadomosci.onet.pl/1670678,11,item.html To prawda:L "nasza-klasa" to istna kopalnia danych. I bardzo łatwo jest kogo? namierzyć. Trzeba przestrzegać pewnych reguł: nie chwalimy sie co kto robi, co kto posiada -tylko na to czekaj? złodziejaszki i znajomi "życzliwi" z rodziny ...tak jak opisane jest w powyższym artykule...
Klubowicze kolce_de Opublikowano 10 Stycznia 2008 Klubowicze Opublikowano 10 Stycznia 2008 Hej ho ! Jak dla mnie - panika w gaciach z ciasna gumka. Bardzo fajny portal i tyle. Nie zapominajmy, ze sluzyc mial do spotkan z przyjaciolmi sprzed lat z ktorymi stracilismy kontakt. A to, ze nasza chec do chwalenia sie przed innymi ("patrzcie jaki teraz jestem dorobiony") stala sie celem ataku ? A gdzie tak nie jest ? Przestepcy grasuja i podrabiaja strony bankow, ze o takich bzdurach jak fotka.pl nie wspomne. Zreszta o czym mowimy, jesli na wszelkich czatach dostep do IP ma tak zwany admin czyli osoba prywatna, ktora wystarczy, ze zna troche whoiswho i dostaje moje pelne dane z adresem, dostawca neta, wysokoscia rachunkow itd. ? Wystarczy pamietac, ze internet to narzedzie i jak z kazdym narzedziem nalezy zachowac kolejnosc zdarzen - najpierw nauczyc sie obslugiwania:) Panowie, zrobmy klase Maxi !vampire pozdrowionka
adams Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 szorstki napisał(a): adams napisał(a): Proponuję powrót na drzewa ... Pięćdziesi?ty dziewi?ty rocznik i porażaj?ca "logika" rozumowania. Polecam przeczytać ze zrozumieniem artykuł zacytowany przez M@rkiza a następnie to co ja napisałem kiedy? w swoich poprzednich postach. W tej kolejno?ci. No trudno. Artykuł czytałem. Idea naszej klasy jest dobra moim zdaniem. I służy tylko i wył?cznie przypomnieniu sobie ludzi z którymi kiedy? chodzili?my do szkoły. A je?li s? osoby które wszysto staraj? się wykorzystać w złych celach to nie znaczy że należy zaprzestać robienia wszystkiego.
ciachu Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Estelle napisał(a): A może tak "klasa Burgmanii"? No wła?nie, może by tak !OKK
Abach Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 ciachu napisał(a): Estelle napisał(a): A może tak "klasa Burgmanii"? No wła?nie, może by tak Bzdura. Nie takie było założenie tego portalu, aby tworzyć nowe klasy, ale aby odtworzyć stare, te prawdziwe i jednocze?nie od?wieżyć dawne znajomo?ci, przyjaĽnie itd.
Klubowicze Profesor Opublikowano 16 Stycznia 2008 Klubowicze Opublikowano 16 Stycznia 2008 Abach napisał(a): ciachu napisał(a): Estelle napisał(a): A może tak "klasa Burgmanii"? No wła?nie, może by tak Bzdura. Nie takie było założenie tego portalu, aby tworzyć nowe klasy, ale aby odtworzyć stare, te prawdziwe i jednocze?nie od?wieżyć dawne znajomo?ci, przyjaĽnie itd. Założenia portalu - szukanie starych znajomych ze szkoły itd. Założenie "klasa Burgmanii" - byłoby może przekłamaniem ideii portalu, ale juz teraz s? "boczne uliczki" - odbiegaj?ce od w/w założeń - mam na mysli tzw. strony rodów. Zakładaj?c nasz? stronkę nie byliby?my pionierami odbiegnięcia od głownej ideii portalu
ciachu Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Abach napisał(a): Bzdura. Nie takie było założenie tego portalu, aby tworzyć nowe klasy, ale aby odtworzyć stare, te prawdziwe i jednocze?nie od?wieżyć dawne znajomo?ci, przyjaĽnie itd. Nie podno? sobie ci?nienia Abach, wła?nie to "itd" służy takim celom o którym napisała Estellka. Nikt cię do niczego nie zmusza.
Sympatycy Arecki Opublikowano 16 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 16 Stycznia 2008 Klasa Burgmanii - tylko po co. Burgmania sama w sobie realizuje przecież niektóre założenia NaszejKlasy, jeżeli s? elementy które występuj? na tamtym portalu a brak ich na Burgmanii to pro?ciej by chyba było dołożyć je Tutaj. |ledzenie kilku portali i i forów w których ma się udział jest wci?gaj?ce ale do?ć czasochłonne jeżeli chce się być na bież?co w tym co się na nich dzieje, więc lepiej ich chyba nie mnożyć niepotrzebnie. Po przeczytaniu kilku ostanio pojawiaj?cych się artykułów prasowych czę?ć osób rezygnuje z udziału albo z zarejestrowania się w NaszejKlasie. Ci?głe wieszanie się portalu też jest lekko drażni?ce a korespondencję prywatn? ze znajomymi lepiej chyba prowadzić za pomoc? mejli, komunikatorów lub po prostu telefonu. Ciekaw jestem na ile "odnowione" znajomo?ci będ? trwałe na dłuższ? metę, czy po pocz?tkowej euforii i wyczerpaniu zapasów wspomnień wszystko się nie rozmyje i zagl?danie do NaszejKlasy będzie coraz rzadsze.
Gość Dragon Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 kolce_de napisano 11-01-2008 napisał(a): Hej ho ! Jak dla mnie - panika w gaciach z ciasna gumka. Powalaj?ca merytoryka wypowiedzi... Przyklej sobie wobec tego naklejkę na plecy, głowę tudzież inn? czę?ć garderoby z informacj? jak się nazywasz i gdzie mieszkasz i zacznij z tym poprostu żyć... Niestety ale Szorstki miał dużo racji w tym co napisał wcze?niej... Co? co miało być fajne stało się groĽnym "narzedziem" w rękach przestępców... Szkoda... Co do "klasy Burgmanii" to s?dzę, że przed krytykowaniem tego pomysłu należy zadać pytanie autorowi: jaki cel miało by mieć stworzenie takiej "klasy" na portalu "nasza-klasa" i czemu miało by to służyć????? Przecież tu jest "klasa" Burgmanii.... Arecki napisano 16-01-2008 napisał(a): ...Ciekaw jestem na ile "odnowione" znajomo?ci będ? trwałe na dłuższ? metę, czy po pocz?tkowej euforii i wyczerpaniu zapasów wspomnień wszystko się nie rozmyje i zagl?danie do NaszejKlasy będzie coraz rzadsze. Obawiam się, że masz prorocze zapędy...
Mario Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Kaczory moga chwile odsapn?ć , Michnik znalazł sobie nowego wroga
MISIEK Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Arecki napisał(a): Ciekaw jestem na ile "odnowione" znajomo?ci będ? trwałe na dłuższ? metę, czy po pocz?tkowej euforii i wyczerpaniu zapasów wspomnień wszystko się nie rozmyje i zagl?danie do NaszejKlasy będzie coraz rzadsze. Podstawowym celem portalu "nasza-klasa" jest odnalezienie swoich dawnych znajomych ze szkolnych ławek. ...też my?lę, że po odnalezieniu wystarczy powymieniać się na spotkaniach klasowych (raczej ostatnio bardzo modnych) nowymi namiarami do swoich znajomych: telefon, adres, maill, gg, skype... prawda, że jest duży wybór. I okaże się, że po kilku latach strona zacznie być coraz mniej potrzebna. Ech, ...faktem jest, że ci co ten portal założyli "mieli głowę do interesu"
Abach Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 ciachu napisał(a): Nie podno? sobie ci?nienia Abach, wła?nie to "itd" służy takim celom o którym napisała Estellka. Nikt cię do niczego nie zmusza. Zapewniam Ciebie, drogi Kolego, że ci?nienie mam w normie. Pani doktórka kazała i sprawdzam codziennie :D Moim zdaniem nie ma żadnego sensu zakładania takiej klasy, ale rzeczywi?cie Dragon ma racje. Poczekajmy na argumenty autora tego pomysłu....
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 18 Stycznia 2008 Nie widzę sensu tworzenia na naszej-klasie czegokolwiek zwi?zanego z Burgmani? bo i po co? Tym bardziej, że konkurencja w tej dziedzinie jest już tam spora...
Sympatycy Arecki Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam, postanowiłem od?wieżyć nieco w?tek bo ciekaw jestem jakie s? Wasze wrażenia po kilku miesi?cach trwania mody na NK. Czy dalej jest to tak często odwiedzany prze Was portal i ile z od?wieżonych znajomo?ci zaowocowało więcej niż jednym spotkaniem.
bogumilek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ja sie zrazilem na poczatku, bo portal chodzil jak krew z nosa... teraz znacznie przyspieszyl i czasem tam zagladam.
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 nasza-klasa jest !flower fajnie jest spotkać się tak jak w moim przypadku po 14latach z kumplami z wojska o których już my?lałem że nigdy się nie zobaczę. Czy też to samo z kumplami i koleżankami z "klasy" "szkoły"
mak Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ja w ogóle usun?łem swoje dane z NK... To kopalnia wiedzy o ludziach - trzeba naprawdę uważać co się tam podaje i co się pisze.
MISIEK Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Arecki napisał(a): Witam, postanowiłem od?wieżyć nieco w?tek bo ciekaw jestem jakie s? Wasze wrażenia po kilku miesi?cach trwania mody na NK. Czy dalej jest to tak często odwiedzany prze Was portal i ile z od?wieżonych znajomo?ci zaowocowało więcej niż jednym spotkaniem. Pierwszy okres tego portalu to okres olbrzymiej fascynacji !piwko !flower ... ale powiem szczerze, że nie doszły do skutku praktycznie żadne spotkania klasowe... No tak... a je?li doszły do skutku, te nieliczne, to frekwencja była... mizerna !tut . Choć nie powiem... na jednym spotkaniu zostali?my we dwie parki i przednia zabawa skończyła sie grubo po godz. 5 rano... a na godz. 8:00 w sobotę do roboty Ze wzgledu na bardzo niskie zaiteresowanie innych osób, dzisiaj mam już "zlewkę" na ten portal... !flower Co do danych osobowych : żadnych nie podałem oprócz nicku... no i ukryty adres mail, a forum i galerie klasowe zostały zaznaczone jako prywatne...
eMKa Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 MISIEK napisał(a): Co do danych osobowych !flower : żadnych nie podałem oprócz nicku... no i ukryty adres mail, a forum !flower i galerie !tut klasowe zostały zaznaczone jako prywatne... Ja podobnie. Kilka osób spotkałem po wielu latach - fajna sprawa. Nie używam jako komunikatora i miejsca spotkań z osobami, z którymi mam kontakt osobisty/telefoniczny/mailowy/via forum (po co klasa Burgmanii?). W?ród moich znajomych s? Burgmaniacy, ale NK nie wykorzystuję do kontaktu z nimi bo wolę PW na forum albo telefon. Korzystam z NK tylko jako możliwo?ć spotkania nowych-dawnych znajomych z minionych lat. Do tego się ?wietnie nadaje.
Bafka Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 Mam założone konto na NK spotkałam tam dużo znajomych ze szkoły i nie tylko.Nie jest zły ten portal ale do rewelacyjnych nie należy.Pomysł aby założyć ''KLASĘ BURGMANII'' !flower
Gość Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 Polecam dla zainteresowanych stronki o podobnej tematyce z wojska www.koledzyzwojska.pl www.gruparezerwy.pl
Rekomendowane odpowiedzi