Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja już też tam od pewnego czasu działam ostro, ale się gęby ludziom pozmieniały po latach :D zajebisty pomysł na portal mieli kolesie. to jakich? czterech go?ci studentów zrobiło, trzech informatyków i grafik. Czytałem artykuł w "Angorze". Podobno już jest warto?ć tego portalu wyceniona na kilkana?cie milionów zł

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arecki

7

• Artix

5

• szorstki

4

• Profesor

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

FAJNY LINK POLECAM !

Jestem tam od dwóch tygodni i udało mi się ?ci?gn?ć parę kolegów do grona uczniów , bo już my?lałem że zostałem na tym ?wiecie tylko ja z mojej klasy .

Pozdrowionka i serdecznie polecam portal (oby się tak nie zawieszał !!!) :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Pomysł jest niezły, tylko chyba rzeczywisto?ć przerosła administratorów, "wieszanie się" jest faktycznie trochę drażni?ce, ale nie tylko to, od pewnego czasu ?lę do administartorów mejle z pro?b? o poł?czenie zdublowanej szkoły, ta sama szkoła funkcjonuje dwa razy i czę?ć klas się potarza a niektóre osoby zakładaj? swoje klasy w obydwu szkołach żeby nie ryzykować że znajomi z ich klasy nie znajd? swojego rocznika w danej szkole, niestety jak dot?d nic się w tej sprawie nie dzieje. Rozumiem że maj?c tyle tysięcy szkół w bazie można takie rzeczy przeoczyć i trudno jest nad wszystkim zapanować ale takie słabostki mog? trochę zniechęcać. ;)

• Administrator
Opublikowano

Ja jutro spotykam sie z ludzmi dzieki forum nasza klasa, choc przestalem tam juz zagladac nie mam cierpliwosci czekac pol dnia az sie otworzy strona ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Juz jest znaczna poprawa. Jest całkiem sprawnie i przyjemnie ;)

Opublikowano
Juz jest znaczna poprawa. Jest całkiem sprawnie i przyjemnie ;)

Powiedzmy raczej- jest lepiej.

Nie jest jeszcze dobrze ale jest znacznie lepiej.

Opublikowano

Dla mnie ta strona to istna wywiadownia i powiem szczerze, że coraz mniej j? lubię...

Opublikowano
Dla mnie ta strona to istna wywiadownia i powiem szczerze, że coraz mniej j? lubię...

Czemu tak s?dzisz ????

Dzięki tej stronce odnalazłem juz przynajmnie z 20-tu znajomych z lat dzieciństwa.

Dane, które podajemy w profilu pomagaj? w poszukiwaniach i póĽniejszej komunikacji.

Uważam, że pomysł z tym portalem to strzał w 10-tkę.

Opublikowano

Dokładnie. Strona i pomysł super (ciekawe tylko że pierwowzór wła?nie bankrutuje !tut)

Ja też odnalazłem ludzi z dawnych lat, już jest ich ok 30... i w najbliższ? sobotę mam z czę?ci? spotkanie !piwko

Opublikowano
Dokładnie. Strona i pomysł super (ciekawe tylko że pierwowzór wła?nie bankrutuje tongue.gif)

mogę prosić adres strony?

• Sympatycy
Opublikowano

Czemu tak s?dzisz ????

A choćby dlatego, że znajduj? się tam prywatne zdjęcia i informacje dotycz?ce

ok. 3 mln osób (jest do nich do?ć swobodny dostęp). Nieostrożne publikowanie tre?ci prywatnych może prowadzić do pewnych nieciekawych kwestii. Głupota ludzka i nieostrożno?ć s? niezmierzone.

Przykłady ?

Np. Zdjęcia wywiadowców policyjnych ze szkolenia, zamieszczone w profilu jednego z nich na "nasza-klasa.pl", zareklamowane ostatnio na głównej stronie wybiórczej - ?wietna sprawa dla okre?lonych grup przestępczych.

Co do wywiadowni, to wystarczy prze?ledzić na "nasza-klasa.pl np. absolwentów MBA z lepszych uczelni wyższych aby mieć ?wietn? bazę teleadresow? do np. mailingu - niewiele pracy a jaka warto?ciowa rzecz. !piwko

pzdr

Naiwno?ć - ludzka rzecz !tut

Opublikowano

Czemu tak s?dzisz ????

A choćby dlatego, że znajduj? się tam prywatne zdjęcia i informacje dotycz?ce

ok. 3 mln osób (jest do nich do?ć swobodny dostęp). Nieostrożne publikowanie tre?ci prywatnych może prowadzić do pewnych nieciekawych kwestii. Głupota ludzka i nieostrożno?ć s? niezmierzone.

Przykłady ?

Np. Zdjęcia wywiadowców policyjnych ze szkolenia, zamieszczone w profilu jednego z nich na "nasza-klasa.pl", zareklamowane ostatnio na głównej stronie wybiórczej - ?wietna sprawa dla okre?lonych grup przestępczych.

Co do wywiadowni, to wystarczy prze?ledzić na "nasza-klasa.pl np. absolwentów MBA z lepszych uczelni wyższych aby mieć ?wietn? bazę teleadresow? do np. mailingu - niewiele pracy a jaka warto?ciowa rzecz. !tut

pzdr

Naiwno?ć - ludzka rzecz !tut

Trudno się nie zgodzić ze stwierdzeniem "wywiadowania"... Jest jednak małe ale...

Tym "ale" jest fakt, że nikt nikogo nie zmusza do zamieszczenia o sobie żadnych informacji a wszystko co jest zamieszczone na stronie jest za zgod? samego autora bo przecież to on sam o sobie pisze. Chce to pisze, nie chce to nie pisze i "after birds" jak mawiaj? starożytni angole... !happybth

Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach całe nasze życie to jeden wielki wywiad... Firmy odsprzedaj? nasze dane innym firmom a my się zastanawiamy póĽniej sk?d ta pani z banku x wiedziała, żeby do mnie zadzwonić i zaproponować nam takie usługi jakie my już mamy... tyle tylko, że ta z banku x ma oczywi?cie dużo lepsz? propozycję niż poprzednicy... !happybth

W takich czasach żyjemy... !piwko to jest "cena" nowoczesno?ci... !happybth

Żeby była jasno?ć - mnie to też przeszkadza ale jak nie mogę czego? zmienić to staram się to zaakceptować...

Opublikowano

Było ostatnio w TVP... www.classmates.com

Co do jawno?ci danych? nie popadajmy w panikę, kto? nie chce nie podaje info i już...

• Administrator
Opublikowano

Wielkie Halo !piwko u mnie wg profilu zakonczylem edukacje na szkole podstawowej, poprostu innych szkol nie ma, a raczej ludzi z ktorymi studiowalem nikomu sie nie chcialo zakladac. O wiele lepsza baza dla "lowcow glow" jest GoldenLine.pl

• Sympatycy
Opublikowano

W takich czasach żyjemy, dla wprawnego analityka każde ogólno dostępne forum internetowe w tym i Burgmania to istna kopalnia wiadomo?ci na temat osób pojawiaj?cych się na nim, ł?cznie z analiz? psychologiczn? i innymi informacjami na nasz temat, które uwazamy za mało istotne albo zakładamy że nikt ich przeciwko nam nie wykorzysta, cóż takie czasy. Dobrze jest mieć ?wiadomo?ć tego faktu ale nie należy też chyba poadać w manię prze?ladowcz? bo rozumuj?c w ten sposób trzeba by było całkowicie zrezygnować z wielu rzeczy które mog? być Ľródłem informacji dla "złych ludzi" o nas samych. Jak we wszystkim, uważam że wskazany jest umiar i rozs?dek.

• Sympatycy
Opublikowano

Toteż napisałem o "nieostrożnym publikowaniu informacji prywatnych i naiwno?ci" Decyzja należy do każdego z nas. Pablos się zapytał to mu napisałem jak to widzę.

Oczywi?cie nie należy popadać w paranoję, zwłaszcza jak się jest zwykłym człowiekiem. Natomiast przykład z policjantami był chyba jak najbardziej na miejscu ???

Art, nie chodziło mi o "łowienie głów" tylko np. tworzenie bazy mailingowej do wysyłania spamu...

A dla headhunters, najlepsz? skarbnic? jest chyba LinkedIn. Tyle, że tam

ogłaszaj? się oficjalnie chętni znalezienia lepszej, ciekawszej pracy, prezentuj?c

swoje atuty, bez mała jak w CV.

pzdr

Opublikowano

Dla mnie pomysł z nasza klas? jest superowy bez dwóch zdań !piwko I tylko szkoda, że sama na to wcze?niej nie wpadłam !happybth miałabym nowy skuter na każdy sezon !tut hehe

No a dzięki tej stronce mogłam odnaleĽć kilka osób, z którymi nie widziłam się już hm... kupę lat. !tut

A wywiadów się nie boję !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Zgadzam się z Szorstkim że należy być ostrożnym w publikowaniu na ogólno

dostępnych stronach internetowych informacji prywatnych i trzeba mieć ?wiadomo?ć jak wiele osób może mieć do nich dostęp.

A wywiadów się nie boję 

Na szczę?cie życie przeciętnego człowieka to nie film szpiegowski, choć wywiady na całym ?wiecie korzystaj? z tak nieocenionego Ľródła informacji jakim jest internet, to ja bardziej zwrócił bym uwagę na "zwykłych" złodzieji dla których niektóre z pozoru niewinne informacje mog? być istotne jak np. stan posiadania, zwyczaje, rozkład dnia czy tym podobne, przekazywanie wbyt wielu takich informacji znacznie ułatwia im "pracę".

Też uważam że korzy?ci płyn?ce z powstania takiego portalu s? bezsprzeczne, odnajdowanie dawnych znajomych to ?wietna sprawa, zastanawiam się też kto finansuje istnienie takiego portalu, bo przecież użytkownicy nie ponosz? specjanych kosztów zwi?zanych z rejestracj? i udziałem a z samych reklam chyba nie da się utrzymać takiego przedsięwzięcia, pytam bo po prostu nie wiem.

Sam się zarejestrowałem i kilku znajomych już znalazłem choć widzę że opór niektórych jest do tego żeby się rejestrować.

Opublikowano

Żyjemy w kraju z paranoicznym strachem przed ?wiatem !tut

Ale to widać wszędzie, najgorzej to jest w nowych osiedlach jak na domofonach prawie nikt nie podaje imienia i nazwiska, tak przypadkiem jakby kto? znajomy próbował ich znaleĽć jak podali tylko adres...

Na bloku mojej Babci jedynie ona dała nazwisko na domofonie, ?miesznie to wygl?da jak s? same numerki i jedna osoba mieszka w całym bloku !piwko

Jak dla mnie ochrona danych osobowych to i tak fikcja, a przeszkadza w codziennym życiu normalnym ludziom.

Opublikowano
Wielkie Halo !tut u mnie wg profilu zakonczylem edukacje na szkole podstawowej, poprostu innych szkol nie ma, a raczej ludzi z ktorymi studiowalem nikomu sie nie chcialo zakladac. O wiele lepsza baza dla "lowcow glow" jest GoldenLine.pl

W końcu się wyja?niło sk?d Ty masz czasami takie podej?cie do różnych spraw... !piwko Do szkoły niewykształciuchu... No chyba, że chcesz zostać prezydentem... !tut

Wczoraj "odnalazły" się kolejne osoby z którymi chodziłem do szkoły...

Miło jest powspominać... i wła?nie z tego powodu zdecydowałem na "ujawnienie" moich danych...

• Sympatycy
Opublikowano
Żyjemy w kraju z paranoicznym strachem przed ?wiatem !happybth

Bzdura.

Życie uczy normalnych ludzi pewnej ostrożno?ci a nie PARANOI. I tak

jest w większo?ci normalnych krajów na ?wiecie.

Paranoj? nazwałbym raczej niepojęty entuzjazm !tut , z jakim

niektórzy poszukuj? nowych/starych znajomo?ci i wrażeń,

zupełnie nie patrz?c na zagrożenia jakie może nie?ć internet.

Ja wyznaję zasadę, że nie ilo?ć tylko jako?ć. !tut

Swoj? drog? każdy decyduje o swoim podej?ciu do własnej prywatno?ci.

Tylko potem niech nie biadoli że kto? go okradł/wykorzystał/oszukał... !piwko

pzdr

Opublikowano

Proponuję powrót na drzewa ...

Cokolwiek robimy, generuje to różne problemy, a jednak kto nie korzysta z coraz to nowych dobrodziejstw cywilizacji ?

Opublikowano

A ja sie wkrecilem i juz, w sumie na maksa...moze to juz ten wiek.35 robi swoje, szczegolnie znajomi z podstawowki i harcerstwa wywoluja emocje:)

jak cos to przeciez mozna zglosic naduzycie.

ja wczoraj zglosilem, ktos sie zalogowal ze zdjeciem jakiejs modelki, nie zapisal sie do zadnej szkoly i wyslal mi zaproszenie:)

normalnie sie wkurzylem:)

pozdr.pollaco