PC800 Opublikowano 26 Października 2007 Opublikowano 26 Października 2007 Dla kolekcjonerów, modelarzy i tych, których nie stać na prawdziwy skuter Model Yamaha T-max w wersji papierowej wycinanki
Sympatycy Kisiel Opublikowano 27 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2007 Chyba szybciej można zarobić na prawdziwy skuter pracuj?c w supermarkecie na kasie niż skleić takie cudo. Ciekawe ilu ludzi poniosło by ?mierć z moich r?k zanim skleił bym taki model - możliwe że pokazali by mnie w "Uwadze"
MISIEK Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Model Yamaha T-max w wersji papierowej wycinanki Hee, ..hee, ?wieeeetne ! Podoba mi się ! Już skopiowałem i wydrukuję jeszcze dzisiaj w domku na kolorowej drukarce. I obowi?zkowo skleję. Zdjęcia sklejonego modelu już niedługo ! ...teraz będę miał dwie 500-tki !happybth !happybth !happybth
ERMI Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Muszę was trochę rozczarować Robiłem ten model po powiększeniu go -stron- do A3 na papierze o wysokiej gramaturze. Uważam sie za do?wiadczonego modelarza i niestety poległem. Model jest miejscami tragicznie niedokładny i trzeba dużej cierpliwo?ci aby wprowadzać poprawki i własne rozwi?zania (owręgowanie, szersze marginesy i klejenie na styk) po zmontowaniu silnika i przedniej osłony miałem do?ć rzĽbienia - efekt niewspółmierny do nakładu. Moze w formacie B5 nie będzie aż tak tragicznie i klejenie na lamele się sprawdzi. Tylko wielko?ć nie będzie już taka - mój miał mieć ok 60cmm długo?ci
Sympatycy Zenek Opublikowano 27 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2007 Bedzie zajecie na dlugie zimowe wieczory !happybth
Administrator Tetsuo Opublikowano 27 Października 2007 Administrator Opublikowano 27 Października 2007 Mój kumpel zrobił XJR1300 i wyszedł rewelacyjnie, ale męczył się bardzo długo Drukował w kolorze na a4 i podklejał bristolem.
Gość kamilus Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Heh fajna sprawa,bawiłem sie kiedy? w sklejanie takich modeli a ale szybko mi sie znudziło mysle że dużo kłopotów bym z tym nie miał !OK .
mak Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Troszkę odbiegaj?c od tematu, ale czy możecie polecić jakie? modele skuterów (gotowych albo do sklejania) ? Chyba nie ma tego za wiele... !OKK
pidzam Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Troszkę odbiegaj?c od tematu, ale czy możecie polecić jakie? modele skuterów (gotowych albo do sklejania) ? Chyba nie ma tego za wiele... !OKK Szukalem z trzy lata temu.Jedyne co znalazlem to Vespa PX chyba firmy Revell.
MISIEK Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Troszkę odbiegaj?c od tematu, ale czy możecie polecić jakie? modele skuterów (gotowych albo do sklejania) ? Chyba nie ma tego za wiele... !OKK ...gotowych modeli jest nawet dużo -skala 1:18. Najlepiej szukać w marketach. Mam już całkiem spor? kolekcję
Sympatycy Kisiel Opublikowano 29 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2007 Tmax YP250 SILVER C1 Szukajcie a znajdziecie .... !OKK M.
mak Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Szukajcie a znajdziecie .... !OKK Super! Jak zabawki albo modele moto to tylko Kisiel! Szkoda, że nie ma Burgmana... Za to TMax Grze?kowy normalnie!
Sympatycy Arecki Opublikowano 29 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2007 mak napisano 29-10-2007, 10:50 QUOTE (Kisiel @ 29-10-2007, 10:38 ) Szukajcie a znajdziecie .... Super! Jak zabawki albo modele moto to tylko Kisiel! Szkoda, że nie ma Burgmana... Za to TMax Grze?kowy normalnie! Wła?nie takiego znalazłem Grze?kowi tyle, że w sklepie z zabawkami, sam będę szukał YP 250 tyle, że w nowej "budzie" jeżeli oczywi?cie jest.
ERMI Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 jest Ypka w nowej budzie - dostałem j? kiedy? od Scottiego !OKK a jeżeli chodzi o modele do sklejania??? namacał któ? jaki? w polandi?
Sympatycy Kisiel Opublikowano 29 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2007 sam będę szukał YP 250 tyle, że w nowej "budzie" jeżeli oczywi?cie jest. Przekopałem wszystkie znane mi strony z modelami do japońskich wł?cznie i nie znalazłem. Poszukaj i Ty może będziesz miał więcej szczę?cia - jak znajdziesz to zamawiaj 2 szt (może nawet 3 bo Grzesiek też pewnie będzie reflektował) Może znajdziesz w kolorze Myabi Maroon !OKK M.
pidzam Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 a jeżeli chodzi o modele do sklejania??? namacał któ? jaki? w polandi? Ermi ja znalazlem vespe do sklejania. Z zabawek: T-Max SW YP 250,nowa i DX C-1 Malaguti F-12,F-15 i Yesterday Honda Metropolitan Yamaha Vino i Eliseo,Wszystkie kupione w marketach. Od makaroniarzy przywiezione Vespy,rozne rodzaje(zabytki od 1946r) i dwie wieksze GT 200 i Px.
Sympatycy Worlan Opublikowano 29 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2007 Szkoda, że nie ma Burgmana... Za to TMax Grze?kowy normalnie! Model dostałem od Arka. Jest super. Stoi na honorowym miejscu . Można kręcić kierownic? i opuszczać boczn? stopkę !OKK
Sympatycy Kisiel Opublikowano 29 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2007 Można kręcić kierownic? i opuszczać boczn? stopkę Grzesiek do roboty !OKK
Sympatycy Arecki Opublikowano 29 Października 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2007 Poszukaj i Ty może będziesz miał więcej szczę?cia - jak znajdziesz to zamawiaj 2 szt (może nawet 3 bo Grzesiek też pewnie będzie reflektował)Może znajdziesz w kolorze Myabi Maroon No to biorę się do szukania chociaż z tego co wiem sklepy sprowadzaj? raczej pojedyńcze sztuki, no chyba, że dotrę do hutrowni albo importera. Grze?kowy T-max rzeczywi?cie mnie zaskoczył, bo naj czę?ciej zdażaj? się C1-ki w różnych malowaniach w tym Artixowa, z tych które widziałem najlepiej wykonane s? Maisto.
PC800 Opublikowano 29 Października 2007 Autor Opublikowano 29 Października 2007 W młodo?ci, zanim mogłem kupić prawdziwy moto, skleiłem m.in. 3 plastikowe modele motocykli Hondy i Suzuki w skali 1:12. Traktowałem je niemal jak prawdziwe (eksploatacja była za darmo ) Niestety moje dzieciaki rozprawiły się z nimi "na amen". Je?li chodzi o skutery to nie ma prawie nic, np.: Yamaha T-max w stali 1:24 . Ale co to za model przy długo?ci niecałych 10cm !piwko
Klubowicze Patryk Opublikowano 29 Października 2007 Klubowicze Opublikowano 29 Października 2007 Na oficjalnej stronie Burago znalazłem: Aprilia Scarabeo 500 i Malaguti Phantom F-12 teraz trzeba poszukać w hurtowniach Maisto w swojej kolekcji ma Peugeota Elyseo125 C1 (kilka kolorów) i cał? serię Vespy Do modelu tekturowego T-Maxa przymierzałem się już poprzedniej zimy, ale jak zawsze czasu mało. Skończyło się na próbach wydruku na różnych papierach(tekturach). Bo zima była zbyt krótka. !piwko
eMKa Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Tutaj z kolei można "zastać" modele Welly w skali 1:18 - między innymi C1, SW, YPkę 250DX i TMaxa.
ptaku_1 Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Dla fanow T-Maxa model kartonowy, dla tych co nudza sie w domu a na polatanie pogoda nie pozwala instrukcja Model Lacze i przypominam o opcji "szukaj". dr.big
ERMI Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 a ja mogę powiedzieć że wydrukowałem sobie taki model jakieś 5 lat temu na arkuszach A2 i porządnym papierze. część elementów posklejałem zgodnie ze sztuką - dałem wręgi itp. I powiem Wam, że jest tak strasznie lipnie zrobiony i bez pomysłu modelarskiego , że żal dupę ściska. Trzeba by go malować w całości, nie mówiąc o niedokładnościach wykonania. Oczywiście całość sklejałem "na styk". Jakby ktoś chciał silnik (hehehe) to mam - 13cm długości i 7 szerokości. !OKK nie warto.
Rekomendowane odpowiedzi