Krzysztof sch Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 witam, czy znajdzie się tu ktoś z doświadczeniem co do motorka piaggio beverly z 2014 roku?
cris76 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 18 godzin temu, Krzysztof sch napisał: witam, czy znajdzie się tu ktoś z doświadczeniem co do motorka piaggio beverly z 2014 roku? Witaj. O co konkretnie pytasz?
Krzysztof sch Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, cris76 napisał: Witaj. O co konkretnie pytasz? Szukam ogólnych wiadomości, np.wady ,częste usterki.Mam przebieg 7000 km ale coś mi hałasuje jakby plastik ,tam gdzie jest filtr ,nie mogę zlokalizować tego
cris76 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 21 godzin temu, Krzysztof sch napisał: Szukam ogólnych wiadomości, np.wady ,częste usterki.Mam przebieg 7000 km ale coś mi hałasuje jakby plastik ,tam gdzie jest filtr ,nie mogę zlokalizować tego Od jakiegoś czasu śmigam Mp3 Yourban 300 LT, mają wspólny silnik. Po zakupie trochę walczyłem z niepokojącymi odgłosami z napędu i telepaniem całego silnika. Przyczyna była prozaiczna - zużyty napęd. Wymiana paska i rolek rozwiązała problem. Przy przebiegu 17 tyś. zużyciu uległa rolka paska, tzn łożysko toczne, było suche jak pieprz i szeleściło. Pasek mimo że mieścił się w dolnym min wymiarze, poszedł na śmietnik, teraz słychać tylko proces spalania w cylindrze i miarowe wolne obroty. Najlepszym sposobem po zakupie jest jednak rzetelny przegląd napędu, wymiana oliwy, filtrów, regulacja zaworów. Nie wspominam o układzie jezdnym bo to oczywista oczywistość. Pytanie o usterki i wady.... wszystko zależy od kierownika i przeszłość skutera, nie ma złotego środka, podstawa poznać swój sprzęt a nie wiele Ciebie zaskoczy. Powodzenia.
tomekmajesty Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Chyba ten sam silnik mam w Vespa GTS300 tylko ma mniejszą moc25 tys km i żadnych awariiCo 10 tys rolki i ślizgiCo 15 tys pasek z rolką20 tys sprzęgło Normalne zgodne z książką wymianyPlus oczywiście olej i filtr co rokuJak się dba to się maOczywiście jak się przebieg zna:)Kupiłem nową więc nie mam problemu natomiast od handlarzy ...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzysztof sch Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2020 A jak się ma u was ladowanie akumulatora na krótkich odcinkach ?
tomekmajesty Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zawsze używam aku YuassaZarówno w moich moto jak i samochodach 5 lat bez doładowywania mimo postoju zimowego Moja mała Honda Dax na tym aku robi przebiegi w sezonie rzędu 200 km i też nie doladowujęŻona Hyundaiem jeździ 11 km do pracy i żadnych innych dłuższych tras i nie potrzeba doładowywać a jej yuassa ma już 4 lataDobry japoński akumulator pakowany w UKWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
nur83@wp.eu Opublikowano 25 Września 2024 Opublikowano 25 Września 2024 Piaggio beverly który serwis polecacie w Warszawie Uprzejmie dziękuje za informacje ps znam kilka ale nie mają pozytywnych opinii więc pytam
Rekomendowane odpowiedzi