Olsen Opublikowano 2 Listopada 2007 Opublikowano 2 Listopada 2007 Cudo! Tylko w Japonii. Yamaha Royal Maxam 250 He, he, mam okazje podziwiac te cudenka na co dzien, calkiem sporo tego tu jezdzi. Jak to zwykli mawiac starozytni Rzymianie, de gustibus non est disputandum, ale cos czuje w kosciach, ze srodowisko bedzie podzielone na fanow oraz zagorzalych przeciwnikow Maxama. Ciekawe, czy polski importer bedzie mial ten model w ofercie. Mysle, ze moglby zyskac u nas calkiem spora popularnosc.
brzoza Opublikowano 2 Listopada 2007 Opublikowano 2 Listopada 2007 Taki dziwaczny , że mi się podoba .Pewnie jest wygodny . !happybth
Gość elwood_blues Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Przyjrzałem się dokładniej tej Yamaszce. Otóż Yamaha ROYAL MAXAM to po prostu zestaw do tuningu firmy Y'S GEAR - rodem z Japonii. S? to plastiki, kanapa, kufer i ?wiatełka, które po założeniu na zwykłego MAXAM-a przeobrażaj? go w kosmiczne cudo. Cena tego zestawu do tuningu jest do?ć wysoka - 577.000 JPY, podczas , gdy podstawowa wersja skutera kosztuje w Japonii 661.000 JPY. http://www.yamaha-motor.jp/mc/lineup/scoot...spec/index.html A zatem za kosmicznego ROYAL MAXAMA, którego trzeba samodzielnie poskładać musimy wyłożyć w Japonii 1.238.000 JPY, co przy dzisiejszym kursie Jena daje ok. 27.300 PLN. To oczywi?cie cena nie zawieraj?ca cła, kosztów transportu, rejestracji, itp. P.S. Nie jestem pewny, czy te 577.000 JPY to końcowa cena za komplet plastików, ponieważ w cenniku widoczne s? 2 pozycje - przód i tył z kufrem. W takim wypadku cena mogłaby wzrosn?ć o kolejne pół miliona jenów. Niestety opis tylko po japońsku. Gdybym mógł sobie pozwolić na indywidualny pojazd - to byłby to wła?nie taki MAXAM. Ale ponieważ kasy brak, to kupię starego Helixa i przerobię go na bluesmobile - taki mam plan.
Gość kamilus Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Ojoj co to ma być??Jeżdże mała yp ale ten statek kosmiczny jest okropny.Mi sie osobi?cie nie podoba.
PC800 Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Opublikowano 27 Listopada 2007 Odgrzewam ponownie temat Co? pięknego CP250 Maxam 2007 Co prawda wersja po tuningu - nawet wersja podstawowa jest super. Lubie klimaty chopper/cruiser, dlatego tak mnie ci?gnie do tego modelu. PS. Warto poogl?dać (no bo jak to czytać) na dole 1, 2, 3...
bogumilek Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 odswiezam stary temat bo chce sie podzielic wrazeniami z pierwszego kontaktu z Maxam. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M724072 bedac w weekend nad morzem, obejrzalem sobie przy okazji ta sztuke. Maxam rob wrazenie bardzo pozytywne, bryla skutera jest piekna, pozycja kierowcy wymazona, ale... pojemnosc schowkow to jakas taragedia - jeden schowek pod kierownica (nie za duzy), schowek pod kanapa jest mniejszy niz u wiekszosci 50-tek, a to cos wielkiego z tylu, co przypomina kufer Helixa, nie pomiesci nawet kasku typu Jet.
kmodzele Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 MOIM zdaniem pojazd ten jest szpetny. Japoński agro-tuning. Jakbu napuchnięty helix mocno zwalcowany. Pewnei wygodny, na pewno rzucaj?cy się w oczy. Ale nie ładny i nie praktyczny. Chociaz ma plusa: w przypadku szlifu, można się schować za kierownic? :-)
Gość Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Jestem pod wrażeniem najpiękniejszy maxi jakiego widziałem. Gdzie takiego można kupić?
Geni Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 United States of America albo Japan. Papier jest wci?ż słabiutki, więc pewnie nawet nie wyszedłby drogo.
ultras Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 Gdyby kto? planował ?ci?gać taki skuter z USA to i ja się piszę na jedn? sztukę - taniej fracht wyjdzie. to najpiękniejszy skuter jaki widziałem - i w ogóle się nie martwię, że nie ma gdzie włożyć kasku piękno kosztuje
Rekomendowane odpowiedzi