Skocz do zawartości
Forum Burgmania

czy jesteś za zliczaniem ilości postów?  

130 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

od jakiego? czasu prawie w każdym temacie czytam uwagi do nabijania sobie ilo?ci postów, po czym następuje długa awantura o to czy kto? i wła?ciwie kto nabija sobie ilo?ć postów. Sam nie mam ich za wiele (teraz oczywi?cie o jeden więcej !holiday ), ale powoli irytuje mnie ta sytuacja.

Czy naprawdę status użytkownika oraz ilo?ć napisanych przez niego postów ma znaczenie?

Przecież i tak w większo?ci znamy się osobi?cie i jak pojawi się jaka? nowo?ć to zaraz j? widać, zawsze pozostaje data doł?czenia.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

3

• tomekmajesty

2

• Glub

2

• Pavulon

1

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zanaczylem "Nie" bo niema opcji "JMT"

Opublikowano

Zagłosowałam na ,,nie'' dla mnie nie ma to znaczenia czy widze ile postów jest napisanych.

Niestety s? takie przypadki, że znajduj? się na form osoby, które maj? bardzo duż? ilo?ć napisanych postów a wszyscy wiemy, że nie wnosz? one zbyt wiele do naszego forum.

Je?li za? ilo?ć napisanych postów pozostanie zliczana - to też będzie ok

Gdyż nie ma to dla mnie większego znaczenia !happybth jak napisałam na wstępie..

• Sympatycy
Opublikowano

Zaznaczyłem NIE, i podobnie jak napisał pavulon, żałuję, że nie było

opcji "JMT" !tut !happybth

pzdr

Opublikowano

A ja nie oddałam głosu bo nie jestem ani zdecydowanie na tak ani zdecydowanie na nie. Jest wiele argumentów za jak i przeciw a szkoda mi czasu na robienie tabelek i zliczanie + i - .

Będzie zliczanie postów - dobrze.

Nie będzie zliczania postów - dobrze.

Mam ważniejsze sprawy na głowie niż analizowanie wpływu ogórków kiszonych na katastrofy lotnicze w Bangladeszu.

Pozdrawiam

Mamu?ka

Opublikowano

mi osobisci zliczanie nie jest potrzebne, ale nowym, którzy szukaj? tematycznie obeznanych jednostek, do rozmowy w dwie klawiatury !tut takie info się przyda ...

co prawda ogolna ilo?ć postów nie jest wskaĽnikiem posiadanej wiedzy, ale juz wejrzenie w profil da pogl?d czy ktos jest techniczny, czy ogolny czy jedyne co ma do powiedzenia to "miło cie widzieć" albo "wszystkiego najlepszego" ....

!happybth

• Klubowicze
Opublikowano
Zaznaczyłem NIE, i podobnie jak napisał pavulon, żałuję, że nie było

opcji "JMT"  !tut  !happybth

pzdr

mam taki sam poglad na sprawę jak w/w koledzy.

Jak mam co? napisać to piszę, i nieważne dla mnie jest czy posty s? rejestrowane pod względem ilo?ci - czy nie - ilo?ć nie znaczy jako?ć

Pozdrówko!

Opublikowano

A ja jestem na TAK" !tut

Ta magiczna cyferka daje mi wyobrażenie o zaangażowaniu danego "klienta", ...może trochę o jego wiedzy i pozycji w klubie, poważaniu ...itp.

Ale nie ma dla mnie to żadnego znaczenia czy akurat ja ich będę miał 10 czy 100000000.

Natomiast dla tych użytkowników, którzy pisz? nagminnie posty nie na temat czyli typu ble, ...ble, ...ble, ..bleeee, by sobie podnie?ć tylko t? cyferkę wła?nie wymy?lono taki mały guziczek "DELETE" !happybth

I problem "z głowy" -tylko trochę pracy znowu będ? mieli administratorzy !tut

• Sympatycy
Opublikowano

Oddaje pusty głos - nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia !tut

Ci co mnie znaja wiedza ze malo mowie, a jeszcze mniej pisze !happybth

Opublikowano

Zaznaczyłem "tak" bo jest to jaka? informacja dla tych, którzy nas dopiero poznaj?. No i "nabijanie" jest najlepszym dowodem na to, że nie tylko w wojsku i harcerstwie "duzi chłopcy" lubi? awansować !happybth. No to czemu im nie pozwolić...

A tak ogólnie to zgadzam się z przedmówc? -=Dee Jay=-'yem.

Opublikowano

Zaznaczyłem NIE,osobi?cie nie potrzebuje takiego komfortu psychicznego

jak wy?wietlanie ilo?ci napisanych postów :lol:

Nie od dzi? wiadomo że....

liczy się jako?ć...a nie ilo?ć

Opublikowano
Zaznaczyłem "tak" bo jest to jaka? informacja dla tych, którzy nas dopiero poznaj?. No i "nabijanie" jest najlepszym dowodem na to, że nie tylko w wojsku i harcerstwie "duzi chłopcy" lubi? awansować  :lol:. No to czemu im nie pozwolić...

Ja również zaznaczyłem „Tak” lubię sobie popatrzeć na licznik postów. :lol:

Wiem że i tak nigdy nie dogodnie w ilo?ciach postów moich kolegów klubowych, często jestem widoczny w Serdeczno?ciach pomimo że ten dział nie nabija licznika postów.

Wielu użytkowników Forum nie składa życzeń urodzinowych nawet bliskim znajomym (dlaczego?)ja nie wiem.

Przeciwnicy liczenia postów mog? zawsze indywidualnie poprosić administratorów o usuniecie,swojego licznika.

Opublikowano

Zaznaczyłam "nie". Nie dlatego, że ja mało piszę. Uczestnicz?c w zlotach poznałam wielu ludzi, którzy nie s? widoczni na forum, niektórzy wogóle nic nie pisz? a s? dla mnie autorytetami i osobami nieodwołalnie zwi?zanymi z Burgmani?.

Opublikowano

A i ja też na NIE zagłosowałem. Wg mnie to ma swoje zalety i wady, ale patrz?c na obecnie pojawiaj?cych się użytkowników, oraz na wielu z kompleksami zaczyna się pojawiać usilne podbijanie postów byle głupszych byle były...

P.S. Swoj? drog? czy ten w?tek wła?nie nie służy nabijaniu postów?? :lol:

Opublikowano

szczerze mówi?c mi to wisi czy mam tyle albo tyle postów, natomiast ?miesz? mnie te okre?lenia - w?chacz spalin zaawansowany, itd. byłem na tym forum w?chaczem spalin mimo, że jeżdżę na 2oo od 20 lat !happybth , większo?ć skuterów zostawiam w tyle !TAZ ale ponieważ miałem mało postów to byłem WˇCHACZ !tut

i wierzcie mi nie obraża mnie to tylko |MIESZY !flower natomiast do tych co się na tym forum wym?drzaj?, że maj? tytuł members czy inny mam lito?ć !happybth

przy okazji - jednym z błędów wizerunku jest prezentowanie swojej wiedzy, nawet jak jest duża, gdy jest się młodym wiekiem !scooter kiedy? mówiono, że nie przystoi, jak młody przerywa starszemu, s? do dzisiaj kultury (cywilizowane) gdzie siwy włos budzi szacunek !happybth

dlatego wisi mi ta licytacja, jeżeli maniacy 2oo maj? być oceniani to przez pryzmat swojego do?wiadczenia moto i wiekowego, ale to też mi wisi, wchodzę tu bo lubię polemikę - takie hobby :lol:

Opublikowano

Tomek jakbys kandydował na" wiejsk? "to bym na ciebie zagłosował !happybth

Opublikowano

kto wie... przecież pisałem, że jestem członkiem (kurde co ja mówię) jednej z polskich partii, tylko nie ujawniam na forum jakiej bo to nie miejsce na kampanię !happybth

...ma 43 lata, żonę, psa, skuter, nie jest gejem ani lesbijk?, lubi coca colę...

Opublikowano

Zaznaczyłem "Tak" lecz posty w niektórych działach powinny mieć tę opcję wył?czon? tak np. serdeczno?ciu, of-topic i ogłoszenia.

Ilo?ć postów pokazuje nowym staż na forum osobnika z którym wdaje się w polemikę !holiday

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano
Zaznaczyłem "Tak" lecz posty w niektórych działach powinny mieć tę opcję wył?czon? tak np. serdeczno?ciu, of-topic i ogłoszenia.

Ilo?ć postów pokazuje nowym staż na forum osobnika z którym wdaje się w polemikę  !holiday

Pozdrawiam

Paweł, jest jednak dużo racji w tym co piszesz i kilka innych osób w sensie "TAK".

Dlatego weryfikuję swój wybór, i stawiam na zliczanie postów w istotnych tematach tematycznie czyli : Techniczne, Ubranie , serwisowanie.

Dla ludzi ?wieżych ważne pewnie będzie pogadać z kim? co ma np. 2k postów w temacie techniczne i w/wymienionych niż 2k postów w temacie OT...

pzdr

Opublikowano

Mam podobne zdanie, choćby dlatego, że samemu nie chcę być uznany za "nabijacza postów". !holiday

• Administrator
Opublikowano

O ile off topic jest dzialem mlodym ale chyba zbyt mocno uzywanym. Tam zliczanie postow chyba faktycznie powinno byc wylaczone, bo robi sie bajzel. Wystarczy wejsc w profil kazdego z userow i mozna zobaczyc kto w jakich tematach sie najwiecej udziela. Kiedy wylaczy sie zliczanie postow jak to mialo miejsce w serdecznosciach w dziale off topic czasem faktycznie dobra wskazowka moze byc dla nowych userow kto pisze w dziale techniczne, kto w ogolne, kto w ubraniach etc etc. A to moze byc wskazowka dla nowego usera jesli chodzi o doswiadczenie nie tylko forumowe. Sam w zasadzie napisalem najwiecej postow w ogolnych, a ostatnio glownie pisze w technicznych. Off topic tylko w jednym temacie dalem sie wciagnac w dyskusje ale uwazam ze nie wiele to ma wspolnego z tematami skuterowego. Mimo wszystko uwazam ze ilosc postow moze mowic o pewnym zaangazowaniu w tematyke skuterowa.

Opublikowano

oczywi?cie jestem "ZA" zliczaniem ale nie we wszystkich działach, tak jak np. okreslił to przedmówca ;)

jesli te rangi maj? mieć jakiekolwiek znaczenie, niech będ? miarodajne w swojej wymowie.

Opublikowano

Witajcie,

A ja powiem Wam jak na ilosc postow patrzylem jako poczatkujacy:

Mimo, iz liczba postow generalnie nie ma dla mnie duzego znaczenia, to na poczatku opinie na tematy techniczne osob z wysokim "nalotem" liczyly sie bardziej. Oczywisciei losc postow to zadna gwarancja, ale dawaly mi wtedy jakis poglad.

Z czasem jak Was poznawalem nie potrzebowalem juz sie kierowac takimi kryteriami, szczegolnie, ze bylo i jest mnostwo wartosciowych komentarzy od osob, ktore nie maja wielu postow na koncie.

Jesli nie ilosc postow, to moze po prostu wprowadzenie kategorii ekspert dla osob posiadajacych odpowiedni zasob wiedzy technicznej. Wtedy beda latwiej rozpoznawalne przez osoby nowe.

Pozdrawiam,

Macek

Opublikowano
Zaznaczyłem "tak" bo jest to jaka? informacja dla tych, którzy nas dopiero poznaj?. No i "nabijanie" jest najlepszym dowodem na to, że nie tylko w wojsku i harcerstwie "duzi chłopcy" lubi? awansować  . No to czemu im nie pozwolić...

Wyj?łe? mi to z ust, no... spod palcy... !happybth

Swoj? drog? spotkałem się z możliwo?ci? przyznawania pkt. "autorytet" . Ciekawa sprawa, można wzajemnie nadawać sobie takie punkty z komentarzem.

pozdro all

Cappo.

• Administrator
Opublikowano

W najbliższym czasie wprowadzimy pewne zmiany w systemie naliczania postów.

Napewno wył?czymy zliczanie postów w dziale OT i ogłoszenia.

Sam licznik powinien zostać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...