Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Gilera GP 800

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odbieralem dzisiaj z Piaggio pewna czesc (na marginesie czas oczekiwania 3 dni) i ujrzalem po raz pierwszy Gilere GP800.

Kurcze, kawal skutera to jest... Wykonanie lepsze niz Fuoco500...

Nie mialem czasu pobawic sie z kluczykami, ale otrzymalem zapewnienie, ze jak tylko zrobi sie cieplej, co najmniej jeden egzemplarz tego cacka bedzie zarejestrowany, przez co jazdy probne beda mozliwe :D ...

bild010dq6.th.jpgbild011ua9.th.jpgbild012vq0.th.jpg

Acha, cena to 9400 euro...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w nowym kwietniowym numerze gazetki Motocykl jest mały 2 stronny te?cik GP 800

Gość elwood_blues
Opublikowano

Pomylił utwardzon? drogę z torem motocrossowym ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Pojazd wydaje się ciekawy. Czekam z niecierpliwo?ci? na pierwsze testy w Polsce. Może jaka? jazda próbna ;)

Opublikowano

Mnie akurat Gilera GP 800 nie podnieca ale to tylko rzecz gustu itd.......

ale może jaka? jazda próbna by mnie do niego przekonała.

Dla mnie naten czas AN 650 jest nr.1 ;) !w00t

• Klubowicze
Opublikowano

i popieram mareczka , je?li kto? stawia na wygodę i czasy buntownika ma już za sob? wystarczy b 650 !sciana , na gilerze potrzeba już troszkę gimnastyki wg mnie to już pozycja pół leż?ca.

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

No więc miałem dzi? okazję zrobić mał? rundkę GP800. Była też okazja do porównania optyki z T-maxem. Ocenę wygl?du pozostawiam Wam.

zdjcie056io0.jpg

zdjcie043hn9.jpg

zdjcie050yh6.jpg

zdjcie054pj9.jpg

Co do pracy silnika to podczas przyspieszania zauważyłem do?ć mało przyjemne słuchowo dĽwięki... co? jakby duży mono cylinder podczas obci?żenia... Może taki urok włoskiej V-ki !piwko .

Poza tym trochę dziwnie się siedzi. Bardzo szeroki jest tunel przekrokowy ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Co jeszcze- silniczek od pochylenia przedniej szyby bardzo gło?no pracuje, bardzo małe lusterka no i schowek pod kanap? bardzo mały. Strasznie głupio wygl?da łańcuch biegn?cy w stronę tylnego koła !piwko A poza tym? Bardzo ciekawa stylistyka, super ładne zegary, standardowe opony Michelin !piwko i ?liczna tylna lampa. Pewnie kto? zaraz zapyta o jako?ć wykonania... Echh... Ta się chyba nigdy we włoskich skuterach nie zmieni. Na dowód przesyłam jedn? z najbardziej rzucaj?cych się w oczy niedoróbek... różnica w szczelinach prawie centymetr ale po dogięciu palcem już tylko 3 mm! !piwko !piwko

zdjcie055fj5.jpg

Poza tym fajny bo co? nowego !tut jednak mięty (przynajmniej po pierwszym kontakcie) nie poczułem !piwko. Aha- sztuka, któr? widzicie na zdjęciach została sprzedana... więc tym samym chciałem pogratulować nowemu wła?cicielowi pierwszej GP800 w Polsce :)

• 3 lata później...
Opublikowano

Odswieze, a co mi tam :) ... Zgadza sie, jak wszyscy juz chyba wiedza, spasowanie (zwlaszcza) nielakierowanych plastikow wymaga zalozenia mocno przyciemnionych okularow :rolleyes: ... Ja tez w pierwszych dniach i tygodniach uzytkowania GP nie poczulem tej "miety" od pierwszego momentu. Pierwsza jazda probna i od razu stwierdzenie: "kurcze, jaki ten skuter duzy, ciezki i narowisty" ;) .

Przesiadalem sie z Tmaxa, ktory wydawal sie byc w porownaniu "skuterem do poduszki" :P .

Z czasem i przejechanymi kilometrami GP zaczal mi sie podobac i zaczalem go doceniac, nie byla to glupia "milosc od pierwszego wejrzenia", ale solidna baza :lol: , ktora powstawala w trakcie przejechanych kilometrow...

Co prawda chce sprzedac GP. ale robie to chyba z wrodzonego pedu do zmiany 2oo na inny, bo moze sie okazac (co zauwazylem na jazdach probnych), ze "pustke" po GP ciezko bedzie zapelnic innym skuterem !placz1 !jump ...

PS. No ale mysl przewodnia miala byc nastepujaca: "GP nie powala od razu, GP robi to niepostrzezenie w trakcie uzytkowania :P ".

• Administrator
Opublikowano

To dopiero odgrzany kotlet ;)

Co prawda chce sprzedac GP. ale robie to chyba z wrodzonego pedu do zmiany 2oo na inny, bo moze sie okazac (co zauwazylem na jazdach probnych), ze "pustke" po GP ciezko bedzie zapelnic innym skuterem !placz1 !

Przestań się mazać, chłopaki nie płaczą :lol: ....... tylko wpłacają zaliczkę na nowe BMW :rolleyes: