mudrek Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 Witam, nie rozstaje się ze skuterem tylko szukam motocykla dla kobiety, ale wrunek aby miał jak najniżej siedzisko. W grę wchodz? motocykle do pojemno?ci 250 ccm i nie chopper cruiser czy enduro. Kobieta nie jest za wysoka i na dodatek nie za długie nóżki !tut co ogranicza mocno wybór motocykla. Już przymierzali?my kilka sztuk ale wszystko za wysokie, a u dealerów nie ma pełnej oferty bo jak zeznali 'schodz? tylko duże pojemno?ci, kupuje taki go?ciu 1000ccm a potem go zbieramy !tut ', na marginesie fakt po zdobyciu prawa jazdy kat A można jeĽdzić nawet najcięższym sprzętem !tut . Czy kto? może pomóc i zaproponować jaki? motocykl?
Gość |wistak Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 Witam,nie rozstaje się ze skuterem tylko szukam motocykla dla kobiety, ale wrunek aby miał jak najniżej siedzisko. W grę wchodz? motocykle do pojemno?ci 250 ccm i nie chopper cruiser czy enduro. Kobieta nie jest za wysoka i na dodatek nie za długie nóżki !tut co ogranicza mocno wybór motocykla. Już przymierzali?my kilka sztuk ale wszystko za wysokie, a u dealerów nie ma pełnej oferty bo jak zeznali 'schodz? tylko duże pojemno?ci, kupuje taki go?ciu 1000ccm a potem go zbieramy !tut ', na marginesie fakt po zdobyciu prawa jazdy kat A można jeĽdzić nawet najcięższym sprzętem !tut . Czy kto? może pomóc i zaproponować jaki? motocykl? Nie napisałe? czy nówka czy używka??? A to przymierzali?cie??? http://sokol.lublin.pl/sklep/product_info....products_id=409 Sam się nad 500ccm zastanawiam z racji na cenę
Kubus Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 majety 125 honda cb 250 ;] mała honda cbr 125cc yamaha ybr 125 bardzo fajny motorek prowadzi sie dosłownie jak rower jest lekki i zwinny całkiem żwawy polecam .
Administrator Artix Opublikowano 5 Września 2007 Administrator Opublikowano 5 Września 2007 Jesli AN400 za wysoki 700 mm wysokosc siedzenia to ciezko bedzie nizej wyszukac, moze jakies choppery. Generalnie ANtek ma dosyc nisko siedzenie.
Gość schuler Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 ja polecam honde cbf 250,taki jaki w tej chwili jest wykorzystywany przez nauki jazdy i wordy.
Slavequs Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 yamaha ybr 125 bardzo fajny motorek prowadzi sie dosłownie jak rower jest lekki i zwinny całkiem żwawy polecam . Dodatkowo od tego roku występuje z silnikiem 250 ccm.
RobB. Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 CBF 250 ideał wołka roboczego, ekonomia i trwało?ć odziedziczona po CB 250, która potrafiła spalić 2 ltr./100 km, a silniki przejeżdżały i 100 tkm. W stosunku do YBR 250 ma nieco więcej KM - 25 vs. 21, 22 vs.20.5 NM i 6 biegów zamiast 5. Ale jedno i drugie można polecić ze spokojem sumienia. YBR 125 też wspaniały sprzęt, ale nieco za mało KM, niestety w ruchu miejskim za mułowaty, nie dać się z pod ?wiateł wyprzedzić 400, to wielka sztuka, a przelotowa na trasie 80-90 km/h też raczej dla bardzo mało wymagaj?cych. Natomiast mało który korek może j? zatrzymać, jest w?ska i bardzo poręczna. Za to ekonomia powala, jad?c na niej do Grudzi?dza na "Krzyżaki" spalanie mi wyniosło 1.83 ltr./100 km a jechałem z dużym worem za plecami i ze stale na max. odkręcon? manetk? na nie do końca dotartym egzemplarzu (miał 400 km). Na zbiorniku przejechanie 700 km jest możliwe !!! Na wie? i do przyczepy campingowej wprost idealny/a. Niewiele cięższe 250 maj? jej zalety, ale już daj? sobie radę z ruchem. Pal? na poziomie 2.5-3 ltr/100 km. Ze skuterów dla niskich osób, to mogę polecić Burgmana 400 K7, nawet Gosiewski !piwko by mógł go dosiadać. Nie polecam osobom >165 cm wzrostu Z mniejszych pojemno?ci Mayesty 250. Pozdrawiam RobB.
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 6 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 6 Września 2007 Rzeczywi?cie stoi w tej chwili w salonie HONDA CBF-250 w czarnym kolorze, przymierzyć można się też do HONDA CG-125 lub do SUZUKI VL-125, oczywi?cie AN-400 i UH 200 również gotowe s? do przymiarki -to te niższe pojazdy. Pozostałe s? już wyższe. Zapraszam.
RobB. Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 No niech kto? już co? kupi u Qwakiego, przepraszam u Qwaki (nie odmienia się), bo nas Chłop zamęczy t? "agresywn? reklam?" Pozdrawiam RobB. !OKK
Pavulon Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 MI tam taka reklama odpowiada I napewno jak bede kupowal cos nastepnego zglosze sie do "Qwaki" - bo sie nieodmienia
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 6 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 6 Września 2007 KurdeMOL! Toż ku pomocy to czynię coby znajomki-bracia nie bł?kali się po landach marnuj?c często czas, a trafiali od razu w "dziesi?tkę". Wszak to nie grzech zapewne czynić w stylu tym pisanie na zacnym forum Burgmani. Bo sie obraże i nie będe sie odzywał. !OKK RoboBopie (sie odmienia?) P.S. Tak naprawdę to nie podoba mi zię zwrot "Kwaku" inne odmiany były oki
RobB. Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 KurdeMOL!Toż ku pomocy to czynię coby znajomki-bracia nie bł?kali się po landach marnuj?c często czas, a trafiali od razu w "dziesi?tkę". Wszak to nie grzech zapewne czynić w stylu tym pisanie na zacnym forum Burgmani. Bo sie obraże i nie będe sie odzywał. RoboBopie (sie odmienia?) A my?lisz Qwaqki(bo się nie odmienia), że po co ja to piszę, też ku pomocy, żeby? w tym biednym Lublinie nam z głodu nie umarł i za to chcesz się obrazić ?! Jak widzisz już masz jednego chętnego tylko nieco musisz poczekać !OKK Pozdrawiam RobB. odmienia się jak Kto chce - p tam nie występuje, prawidłowo by było RobB.ie,
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 6 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 6 Września 2007 Miałem na my?li Robocopa w twoim wydaniu Robercie więc wyszło mi RoboBop !OKK Ale cię upiję w Dolnych Uszach (czy jako? tam)
mudrek Opublikowano 6 Września 2007 Autor Opublikowano 6 Września 2007 Dzięki za pomoc . AN400 nie wchodzi w rachubę za wysoki. Od tego zaczęli?my. Do wysoko?ci siedziska dochodzi jeszcze szeroko?ć. Jeżeli siedzisko jest szerokie to automatycznie 'nóżki się skracaj? jeszcze bardziej' . Co do wieku to oczywi?cie najlepiej by było używany ale to jest drugorzędna sprawa najważniejsze aby co? znaleĽć. Czekam na dalsze propozycje.
Olsen Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Witam,nie rozstaje się ze skuterem tylko szukam motocykla dla kobiety, ale wrunek aby miał jak najniżej siedzisko. W grę wchodz? motocykle do pojemno?ci 250 ccm i nie chopper Szkoda, że odrzucacie choppery, bo mógłbym Wam polecić Hondę Rebel (koleżanka filigranowych rozmiarów r?czo na takiej pomyka), a tak to pozostaje jaka? CB(F). Jest jeszcze np. Suzuki GN, ale on też taki trochę chopperowaty.
Geni Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Z takich niewielkich wozideł, to jest s?: - Yamaha SR250. Niewielkie to żelazo i do opaniwania przez damę jak najbardziej. - Kawasaki EL250 to niby custom, ale tylko niby, a z miniowiewk? wogóle jak custom nie wygl?da. Zalet? s? w tym przypadku kompaktowe rozmiary i naprawdę niewielka odległo?ć siodła od ziemi. Natomiast silnik ma i zalety i wady. Z zalet to stosunkowo spora moc - całe 30 kucy, a z wad w dużym skrócie to wysokoobrotowa jednostka, która tyle co CB pewno nie przelata. - Taka marka na "S" zaraz jak jej było - aaaa Suzuki to ma dosyć nieduże moto, co się zowie Bandit 400, ale to sporo mocniejsze od każdej 250-tki.
jagroski Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Proponuję Twojej Pani nie choppera i nie innego niby cruisera. Wydaje mi się,ze na pocz?tek dobry będzie Suzuki GN250. Fakt, wizualnie przypomina softchoppera, ale tylko trochę, natomiast ma podnózki tam gdzie byc powinny !!! oraz jego geometria i waga s? doskonałe dla osoby pocz?tkuj?cej. V max ok.130 km/h nie powoduje, że jest zawalidrog?. Ponadto ceny tych motocykli s? bardziej niż przystępne. !scooter
Gość qrdemol Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Co do wieku to oczywi?cie najlepiej by było używany ale to jest drugorzędna sprawa najważniejsze aby co? znaleĽć. Czekam na dalsze propozycje --Mz ETZ 250 !!
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 7 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Września 2007 Najpro?ciej - Yamaha Majesty 250. Niska, łatwo sie prowadzi i nie jest za szeroka. Do tego lekka wiec nie powinno być problemów.
mudrek Opublikowano 7 Września 2007 Autor Opublikowano 7 Września 2007 qurdemol - warte rozważenia . No to teraz po takiej ilo?ci propozycji za które jeszcze raz dzięki przystępuję do drugiego etapu : szukania i przymierzenia. Jeszcze jedno, widziałem co? takiego do obniżania zawieszenia czy może kto? miał z tym styczno?ć. Będę wdzięczny za uwagi. To tak na wyrost jeżeli zabraknie kilku centymetrów.
Administrator Artix Opublikowano 7 Września 2007 Administrator Opublikowano 7 Września 2007 O to Daro ma doswiadczenia w obnizaniu siedzenia. wiec jak by cos to PM do niego
bikerboy Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 ce be efe mozna obnizyc na damperze o jakies 4-5 cm:) I w klasie 250 bedzie to najlepsze moto, choc ja sie na nim troszke mecze, bo pozycja ni to sport, ni to golas, ale chodzi jak ta lala:) Bandyte 400 skreslic i zapomniec, bo 4/5 dni w tygodniu bedzie w serwisie - suzuki dobrze zrobilo 5 rzeczy: burgmana, gsx-r 1000 (od K5) i gsx-r 750, Bandyte 600N i slawnego "Olejaka", ktory niesmiertelnym motem jest:) Reszta jest....milczeniem:P Edit: Hayabusa tez jest motem glupim raczej:P Choc jazda na niej przezyciem fajnym byla:)
Gość andropow Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 CBF 250 ideał wołka roboczego, ekonomia i trwało?ć odziedziczona po CB 250, która potrafiła spalić 2 ltr./100 km, a silniki przejeżdżały i 100 tkm A przypadkiem one nie maj? zupełnie innych silników? CBF - jeden cylek i bodajze teraz ma wej?c z wtryskiem CB - 2 cylindry, do tego jest cięższy, cho podobno lepiej sieę prowadzi od cbf (wiedza zasłyszana)
Gość Cappo Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 Co do pojemno?ci to mam aktualnie 2 propozycje : Aprilla & Piaggio X9 odpada, ale Apk? jeĽdził mój Te?ć a też jest raczej niskiego wzrostu, wydaje mi się, że bez przymiarki się nie wybierze... (ogólnie jak moi poprzednicy wiem, że jedne z niższych to Honda Rebel i Kawasaki EL 250 - tylko to już trochę chopperowe sprzęty...) pozdrawiam Cappo
Rekomendowane odpowiedzi