Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 24 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 24 Maja 2020 W najbliższy czwartek, tj.28.05.2020 wybieramy się do Kotliny Kłodzkiej posprawdzać tamtejsze nawierzchnie. Startujemy o godzinie 15:00 i mamy do pokonania 276 km do naszej bazy noclegowo-wypadowej. Jedziemy przez Śrem-Gostyń-Krobię do Rawicza. Następnie podgonimy lekko eską do Wrocławia i z Wrocławia przez Kobierzyce-Łagiewniki-Dzierżoniów do mety ? Piątek rano pobudka, śniadanie - jajówa i w drogę. Planujemy pętlę na południe od Kłodzka poprzez punkty widokowe obecne na trasie .Do przejechania tego dnia mamy 248km, między innymi drogą 100 zakrętów i „Autostradą Sudecką”. Jeśli trafi się gdzieś droga gorszej kategorii, pewnie płakać nie będziemy. Sobota śniadanko i na koń. Tym razem pętla na północ od Kłodzka, również zahaczając o miejsca warte zobaczenia i lokalne perełki. Dystans do pokonania 227km Niedziela pobudka, pasza i powrót do domu, tym razem przez Wałbrzych-Prochowice-Góra-Leszno-Czempiń. Do przejechania 268 km. Liczymy, że pogoda dopisze, jeśli nie to trzeba będzie lecieć w niepogodzie :). Jak ktoś chętny na pogawędkę i zbicie piony gdzieś na trasie to dajcie znać. W trakcie i po powrocie wrzucimy parę fotek z wypadu weekendowego. Lecimy w składzie: RYSIAK - KTM 390 Adventure SzymonSeptic – Honda X-ADV
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 24 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 24 Maja 2020 Fajne trasy. 35 minut temu, SzymonSeptic napisał: Jeśli trafi się gdzieś droga gorszej kategorii, pewnie płakać nie będziemy. Sudecka na odcinku od Spalonej do Międzylesia była w "ciekawym " stanie .
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Maja 2020 3 godziny temu, arturo-bb napisał: Sudecka na odcinku od Spalonej do Międzylesia była w "ciekawym " stanie . Nie ukrywam ,że nawet mnie to lekko cieszy ?
andrzej72 Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Może w piątek na drodze spotkamy was. Jedziemy Częstochowa-Kłodzko+100zakrętów. Poprzednim razem nam nie wyszło. Pozdrawiam i życzę pogody.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Maja 2020 29 minut temu, andrzej72 napisał: Może w piątek na drodze spotkamy was jak byśmy się mijali to machajcie żeby stanąć ? Pozdro
dziadzia Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Łobuzy jedne już wam zazdraszczam, ale przyjemności i szczęśliwego powrotu wam życzę, bo następnym razem polecę z wami
zicoo62 Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Z Międzylesia macie rzut beretem do Boboszowa - polecam Byczy Róg i żarełko w tym zajeździe. Oj było się tam na kilku imprezach.....
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Maja 2020 6 godzin temu, zicoo62 napisał: Z Międzylesia macie rzut beretem do Boboszowa - polecam Byczy Róg i żarełko w tym zajeździe. Oj było się tam na kilku imprezach..... Faktycznie rzut beretem. Pewno wjedziemy na żarełko jak polecasz...A jakaś konkretna pozycja z menu ? ?
zicoo62 Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Z tego co pamiętam to najlepsza była jajecznica rano. Ale można oczywiście w ciemno brać wszystko, świeżo i smacznie. Filią jest Bycze Jadło przed Kłodzkiem od strony właśnie Międzylesia i tam z tego co pamiętam jest super żurek i pierogi. W Byczym Rogu pozdrówcie szefa Leszka od Zbyszka z Krościenka to może i jakiś rabat wytargujecie.Wysłane z mojego Lenovo YT3-850L przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Szuszfol Opublikowano 27 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 27 Maja 2020 Udanej zabawy życzę. ? Jestem ciekaw jak Rysiak oceni sprzęt po powrocie. PS. Czekamy na foto relacje.
Klubowicze Roni Opublikowano 28 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 28 Maja 2020 Między Złotym Stokiem a Lądkiem droga ostatnio była bardzo słaba, ale jest jedno miejsce w którym ja osobiście schodzę na kolano, dosłownie. Tam w 1993 w zimowym rajdzie wyłożył się Bublewicz, jak dla mnie najlepszy polski kierowca rajdowy. Lubiłem jak wszystko wymiatał tym swoim cosworthem. Poza tym wymienione trasy pooblatywane po kilka razy i nigdy dość. ps. Dwa lata do tyłu autostrada Geringa była częściowo naprawiana także ze stójki nici
Robak Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 byłem w piątek na 100 zakrętach /Błędne Skały - miejscami dziurawo w szczególności dojazd do błędnych skał i trochę kamyków na zakrętach
Nazir Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 8 minut temu, Robak napisał: byłem w piątek na 100 zakrętach /Błędne Skały - miejscami dziurawo w szczególności dojazd do błędnych skał i trochę kamyków na zakrętach To prawda Robert - po tych deszczach dużo namulonego piachu i żwiru na drogach. Wczoraj kulnąłem na Górę Żar a po drodze mijałem rozbite doszczętnie moto - kierownik cały?!!. Do dziś myślę jak on to zrobił? Teraz szczególna uwaga na to co na asfalcie jest potrzebna☝️
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Maja 2020 Krótka relacja z dzisiejszej drogi do kotliny ,bo z internetem tu u nas krucho . Jutro damy więcej info z bardziej cywilizowanego miejsca , a dziś zachęcam do oblookania traski ? https://www.relive.cc/view/vLqeNyoWxRv
EndriuBis Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 ? to X robi za wielbłąda, a KTM tak solo ? ? na razie widzę pochmurno, ale sucho. Może jutro słoneczko się pokaże. U nas dzisiaj na zmianę, raz ulewa, a raz piękne słoneczko ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Maja 2020 Ta ,wielbłąd przytaszczył tu mandżur i dzisiaj kufry zwalone. Rysiak czeka aż na stronie givi zmieni się status stelaża do 390 adventure ? 14 godzin temu, Roni napisał: Między Złotym Stokiem a Lądkiem droga ostatnio była bardzo słaba, ale jest jedno miejsce w którym ja osobiście schodzę na kolano, dosłownie. Dzisiaj tam lecimy ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Maja 2020 Film z dzisiaj https://www.relive.cc/view/v8qV1yVnn36 Jesteśmy w takiej dziurze że o zasięgu można pomarzyć, więc wrzucam ze stacji benzynowej ? Nie wiedziałem że mamy takie fajne trasy niedaleko od domu 1
Maska Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Nauczony wieloletnim doświadczeniem nie wątpiłem że organizator zadba o fajne traski ? Myślami jestem w kotlinie a ciałem dalej szlifuje ściany ? 3majta się Chłopaki ?
dziadzia Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Piknie panowie, jeszcze raz przyjemności a filmik suuuper ????
Klubowicze BUGI Opublikowano 30 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 30 Maja 2020 23 godziny temu, SzymonSeptic napisał: Film z dzisiaj https://www.relive.cc/view/v8qV1yVnn36 Jesteśmy w takiej dziurze że o zasięgu można pomarzyć, więc wrzucam ze stacji benzynowej ? Nie wiedziałem że mamy takie fajne trasy niedaleko od domu ? Szymon, fajną traskę zrobiliście ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Klubowicze Opublikowano 30 Maja 2020 Dzisiejsza polatanka też w szybkim skrócie https://www.relive.cc/view/vMq5d9kRYQ6
Rekomendowane odpowiedzi